3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 15.1.2008 13:16

Re: Jsem rasista???

Jste rasista. Vy totiž chcete, aby se někteří cikáni vzdali své osobité kultury, jejímž výrazným rysem je parazitování na majoritě, a začali se živit prací.

Těm cikánům, co se prací živí, se hluboce omlouvám.

Mirek JH 15.1.2008 15:33

Re: Jsem rasista???

 Nejste. Vaše názory jsou i moje. Ti ubozí politici, kteří pro pár hlasů cikánů jsou ochotni

 vykořisťovat většinu patří do pl......!  ZÁKONY A NAŘÍZENÍ STÁTU ČESKOSLOVENSKÉHO

 z r.: 1919 ,bod 13 - Potírání cikánských zlořádů jest v první řadě povinností četnictva za

spolupůsobení obcí.  

 Naši pradědové byli chytřejší.                                       

Kamjdu 15.1.2008 18:02

Re: Jsem rasista???

Podle toho jak to píšete si nemyslím, že jste rasista. Jen mám za to, že jste si možná nikdy nepoložil otázku, jak by to dopadlo, kdyby bylo před příštím Vašem znovuzrození rozhodnuto, že z nějakého důvodu (škola života, co člověk zasel to musí sklidit) se budete muset narodit do rómské rodiny, která patří mezi ty, co jsou na tom nejhůře.  Kdybyste si tuto představu promyslel do všech detailů a souvislostí, tak byste možná uznal, že nemáme všichni stejná východiska, uvažoval byste více abstraktněji a třeba možná byste odstranil zbytky pocitu nadřazenosti a jakési egoistické vševědoucnosti, která vás ještě stále odděluje od moudrosti. Je hluboký omyl myslet si, že nějakým jednoduchým sociálním inženýrstvím, tu na zemi postupně dospějeme do úplného dobra. Polarita dobra a zla je do funkcí, lidských vztahů zde na Zemi záměrně zabudovaná, protože vytváří konflikty a problémy, na kterých se učíme. Možná, že leckterý zapřísáhlý rasista a rádobyspravedlivý, se bude muset narodit právě tam, nad čím se povyšuje a často jen těžko se i přes více životů zbaví rasismu, protože i jako Róm může pociťovat rasizmus vůči majoritní většině a bude tak v začarovaném kruhu.

Jenda 15.1.2008 18:44

Re: Re: Jsem rasista???

To jsou jenom plky. Plky a plky, nic víc. Čunek  jako jeden z mála politiků přesně pojmenoval problém. Velká a parazitující cikánská rodina je opravdu hlavní brzdou pro zařazení cikánů do normálního života.  Kdybych já měl 8 dětí a mých 5 bratrů taky po 8 dětech, nikdo z nás  nechodil do práce ale jen pro dávky tak vychováme 48 flákačů a příživníků. A tahle to  v cikánských rodinách chodí.

Ale souhlasím, žádné sociální inženýrství nepomůže , je to jen a jen na nich. Já bych je v podstatě nechal být, ať si dělají co chtějí ale nevidím důvod, proč jim máme za nicnedělání platit. V tom vidím zhoubnost celého systému ale vysvětlete to politikům a multikultíkům.

Klička 15.1.2008 18:50

Re: Re: Jsem rasista???

Tak nevím, z první části Vašeho článku soudím, že jste přesvědčený hinduista (znovuzrození).Zaráží mne ale, že se sám považujete za člověka moudrého, což si o sobě já tvrdit netroufám. Pokud jste si všiml, mluvím o cikánech jako etniku, nikliv o cikánech jednotlivcích. Jako jednotlivci se cikáni v některých případech chovají jinak, dokonce i tak, jako majoritní většina a to kdekoliv na světě. Tito, kteří se svým chováním a vystupováním majoritě blíží, nebo ji v některých případech i předčí se také narodili jako cikáni, přesto se vlastním přičiněním patřičně vzdělali a vynikli v dobrém slova smyslu.To však nic nemění na tom, že cikáni jako etnikum (troufám si tvrdit že nejméně z 90%) se chovají tak, jak jsem nastínil. Jakémukoliv sociálnímu inženýrství jsem dalek a proto též považuji jakékoliv nápady paní Džamily Stehlíkové za snůšky nesmyslů. Zde máte pravdu, že sociální inženýrství typu komisí, poradců a pozitivní diskriminace nic nevyřeší, naopak si myslím, že situaci jedině zhorší. Cikáni totiž musí především sami chtít se změnit a přizpůsobit se majoritní společnosti v níž chtějí žít a to kdekoliv ve světě, jinak budou všude nenáviděni. Tak to konečně v celém světě chodí.

Kamjdu 15.1.2008 21:14

Re: Re: Re: Jsem rasista???

Takže jsme si nakonec dost porozuměli a jestli jste měl pocit, že se snad na Vás povyšuji, tak mi to prosím odpusťte. Nepovažuji se za moudrého, jak píšete, neboť téměř na každém kroku stále ještě narážím na to své ego. Soudíte, že jsem přesvědčený hinduista, tak to tak není, jen se snažím integrovat pro sebe z různých velkých náboženství jen to, co považuji za pravdivé a životné a v žádné církvi či sektě nejsem.

vlasta 15.1.2008 10:13

Vždyť není sobota!

Adolf 15.1.2008 11:12

Re: Vždyť není sobota!

Mate pravdu,tři dny se zpozdila....

mata 15.1.2008 13:58

Re: Re: Vždyť není sobota!

i duševní potrat musí dozrát. A tenhle blivajz vypotit byla asi fuška. Asi si stírá v Bruselu orosené čílko ještě teď

VladaPing 15.1.2008 10:10

Prosím pškně, mohl by někdo paní Bobošíkové.....

ukázat skutečného Roma (tedy Cikána). Z jejího článku mám pocit, že ještě žádného nikdy v životě neviděla. Měla by zkusit sestoupit z výšin (kde se ona pohybuje) do nížin, třeba do pražské tramvajové linky 22, kde by měla možnost se touto etnickou skupinou blíže seznámit. Chtět po ní, aby změnila své bydliště v Bruselu za Most - Chánov by asi bylo příliš kruté, leč nepopiratelně poučné.

jirka.s. 15.1.2008 11:19

Re: Prosím pškně, mohl by někdo paní Bobošíkové.....

No, jestli pan Čunek myslel tu integraci rómů tak, že by se do Chánova nastěhovala soudružka Bobo, soudruh Uhl, Klára Samková, Gabal a všichni ti jejich obhájci, jsem všemi deseti pro!

Milan 15.1.2008 16:12

Re: Re: Prosím pškně, mohl by někdo paní Bobošíkové.....

Proč jen Chánov,podobné je to v Jirkově,Žatci,Ústí n L.Sokolově,Ostravě a dalších 50ti městech.

Ví p.Bobošíková,že cikáni ač nepracují,žijí si docela dobře,pobírají soc.dávky,ale neplatí nájem,elektřinu,plyn,vodu,topení a že dokážou vybydlet dům během 2roků tak,že je hotov na zbourání????

StandaT 15.1.2008 9:47

fuj tabl

Paní Bobošíková, Vy ani nepotřebujete mít nějaké politické oponenty. Vy se zdiskreditujete sama.

NP 15.1.2008 9:40

SRO pro odstranění p. Čunka do Vsetína dostala "evropskou posilu"

Nevím, jaké hračky používá paní Jana, ( dovedu si představit), ale představa lidovců, jak si hrají s háhovým křížem mě dost vyděsila. P. Čunek dostal další ránu. Žádná xenofobie, žádný rasismus, on ten zločinec cituje  cizí autory a ještě vytrhává z kontextu.  Člověk se z novin dozvídá neuvěřitelné věci. Jeden novinář věří , že obyvatelstvo po českých hospodách z 80% podporuje p. Čunka. Věří zřejmě i tomu, že přes 80% obyvatelstva ho nepodporuje. Možná věří i tomu, že nejsme tak docela" stoprocentní společnost". Ale problém Romů je vážná věc. Nikdo ho dosud nezačal pořádně řešit. Ani" bílé" elity včetně "osobností" ani elity romské. Dokonce ani vznešené dámy z "evropské" high society. Snažil se to řešit venkovský starosta. Dostal od národa přes hubu. Mohl pouze šířit vznešené myšlenky a v salonech by byl oblíben. Špinavou práci za něj mohl udělat privátní lotr, libovolné pleti. P. Lavička k romské elitě patří. To, že složí na Čunka nějakou odrhovačku nic nevyřeší. Mohl by naznačit řešení.  Rodiny se rozpadají po celé Evropě. I ty bílé. Na vzdělávání jejich potomků by to nemělo mít podstatný vliv.Jsem všema deseti, aby budoucnost romských dětí nebyla propíjena v putykách a nekončila v hracích flašinetech .Ale to mohou ovlivnit mnohem více starostové obcí než nějaké osvícené hlavy. Paní Jana by mohla přiblížit, jak žijí romské komunity jinde v Evropě. Bylo by to velice poučné. Já jsem to viděl a za vlastní.  Problém paní Jany ale nebude asi romský. Evropský parlament snižuje podle lisabonské smlouvy počet poslanců. Náš Senát je zaplněn. Jedno místo by se hodilo. A romské hlasy by to mohly zařídit.    

trotl 15.1.2008 9:37

ulet

hm, srovnavat senatora Cunka s Hitlerem, to je na me moc, skoncil jsem s Vama, damo

František 15.1.2008 9:16

Dnes se divím se Vaším zmateným názorům

Vážená paní Bobošíková,

panu Jiřímu Čunkovi jde o jedno: aby pro všechny občany platila stejná pravidla, pro bílé i pro Romy! Jako učitel jsem poznal, kdy jedna dyslektička se snažila vystudovat, aniž by se učila.

A tak je to s Romy. My jsme Romové, a nám musí všechno projít. Jsou taková kasta. Já osobně nechápu, proč se kolem nich stále všechno točí. Je skutečně neustále jejich velká ochrana nutná? To bude platit do nekonečna?  A tak bychom mohli pokračovat.

Klička 15.1.2008 11:24

Re: Dnes se divím se Vaším zmateným názorům

Jde o úhel pohledu. Zde je nutno si uvědomit, že neustálé omílání cikánské, chceteli romské otázky, je pouze snahou o zviditelnění se určité, velmi malé části občanů České republiky a to zejména politiků, bývalých politiků a novinářů.Článek paní Bobošíkové, články pana Uhla, pana Havla a jim podobných nejsou ničím jiným než pokrytectvím nejhrubšího zrna.Velice lehce se totiž řeší cikánský problém v zátiší pražských kanceláří a bydlením v rezidenčních čtvrtích a bytech, tam, kde se cikáni nevyskytují. Zmínění milovníci cikánů, pokud svá tvrzení myslí upřímně, by měli jít příkladem a na čas (nejméně na půl roku) by se měli nastěhovat do rodinných domků v Matiční ulici v Ústí nad Labem,do Chánovského sídliště v Mostě, nebo do jiného místa, kde se ve zvýšené míře cikáni vyskytují. Až potom nechť mluví, ale upřímně. Zatím se chovají pokrytecky a zároveň nedemokraticky, když nectí názor naprosté většiny občanů České republiky včetně cizinců jiné barvy pleti, kteří zde žijí.

Medák 15.1.2008 12:15

Re: Re: Dnes se divím se Vaším zmateným názorům

ano ano,nejlepším lékem na lásku k cikánům je soužití s nima,stačí dočasně.

XY 15.1.2008 14:42

Re: Re: Dnes se divím se Vaším zmateným názorům

Pane Kličko, máte velmi zajímavé názory, s kterými rozhodně souhlasím.Paní Bobošíková je zcela mimo realitu.

Milan 15.1.2008 16:55

Re: Re: Re: Dnes se divím se Vaším zmateným názorům

R^R^!!

Kylchap 15.1.2008 9:02

Nejléoe se

o romském problému diskutuje v kavárně Slavie nebo v Dělostřelecké ulici.

poddy 15.1.2008 8:46

To snad není pravda!!!

Normálně na články nereaguji, ale

tohle mě zvedlo ze židle. Paní Bobošíková,  nevím co jste chtěla tímto

článkem dokázat a jestli jste opravdu tak hloupá, že jste myslela vážně ty kydy co jste zplodila. Možná jste jen měla nějaké zatmění rozumu, protože si nedokážu představit, že něco takového by napsal člověk při smyslech. Bydlím u Vsetína a to co pan Čunek udělal bylo velice šlechetné. Měla by jste

vidět ten hnus, ve kterém ti cikáni bydleli a co dostali oplátkou za ubytování! Být pan Čunek rasista posla by je na ulici, já když budu neplatič kdo mi

co dá zadarmo? Měli by jsme se podívat na tu diskriminaci a rasizmus i z druhé stránky!

XY 15.1.2008 14:44

Re: To snad není pravda!!!

...moje řeč!

Kakabus 15.1.2008 7:48

Ale ale,

tak on když někdo nechce precovat, neplatí nájem, vodu, elektřinu, krade a chová se tak, že s ním nelze sdílet jednu střechu nad hlavou, tak když tyto jeho vlastnosti někdo pravdivě nazve, tak je nacista s hákovým křížem?!  Dámo, z vaši hlavinky plynou takové hovadiny, že člověk žasne! Doporučuji Vám a všem Uhlům, Havlům a dalším nerasistům, aby si zkusili jeden týden žít s cikány pod jednou střechou, nejlépe na jednom patře! A potom nám můžete kázat vaše bludy!:-D

Palivec 15.1.2008 8:38

Re: Ale ale,

Pa Kakabus ve svém Čunkomilství vůbec nečetl článek paní Bobošíkové . Čunek navrhuje rozptýlit  romy po republice - což znamená to , že i vy je budete  mít za sousedy , což se vám evidentně nelíbí .

Abdéřan 17.1.2008 18:28

Re: Re: Ale ale,

Velice správná poznámka!

Franta Tyčka 15.1.2008 7:34

No vidíte

Já jsem se Vás minule zastával i přes všechny protesty ostatních a vy sem napíšete takovou blbost. Tak nevím.

anna 15.1.2008 7:29

dnes Romové, kdo zítra?

Nemusím paní Bobošíkovou, ale co řekl Čunek je opravdu nechutné. Bílí nekradou, nezneužívají své děti, nemlátí manželky, všichni vzorně platí činži, nepřepadají druhé, chtěla bych vidět, co byste říkali na bílou rodinu, kde matka je notorická alkoholička, opilá, pokálená a pomočená a s ní s...... další alkoholik a ne jeden a děcka se na to dívají. Ono nic není jen černé, nebo bílé. A s tím Hitlerem má pravdu. Soudíte všechno povrchně, pro Vás je každý, kdo nadává na Romy hrdina, necháte se opít rohlíkem, protože se Vám nechce myslet. Ale zítra to můžete být Vy, kde bude někomu nepohodlný a ostatní se Vás vykašlou, protože budou rádi, že se jich to netýká. Zatím.

Historik 15.1.2008 7:40

Buďte hlavně konkrétní

Buďte konkrétní a citujte konkrétně z Čunkova projevu, co je nechutné a hlavně taky z čeho vyplývá ten hákový kříž, jak tady tvrdí lživě paní Bobošíková? Nebo se potřebujete jen hloupě vykecat?

Adolf 15.1.2008 8:19

Re: dnes Romové, kdo zítra?

Jste hloupa slepice, tahnete do kurniku...