3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Abdéřan 17.1.2008 18:37

Re: Jenom ne rozstěhovat Romy!:

...a nikdy nekončící řev...

Abdéřan 17.1.2008 18:28

Re: Re: Ale ale,

Velice správná poznámka!

Abdéřan 17.1.2008 18:03

Re: Re: Článek jak z Rudého Práva

R^!!

tom 16.1.2008 22:29

ježiši kriste

Jano Bobočíková ,Vám už je úplně jedno co píšetw hlavně ,že to někde uveřejní.

P.S.To je Kr...............

honza 16.1.2008 14:32

Re: Tak to už jste moc přehnala!

rozhodně to nevylepší ten provinční nácek.

Láďa 16.1.2008 12:07

Re: Re: Lidovecké hrátky s hákovým křížem

Chudaci byli predevsim normalni lide kterym tamni Cikani udelali z zivota peklo. Ale tech se nikdo nezastava, maji spatnou barvu pleti.

jojo 16.1.2008 10:04

Husi kuze

To v Evropskem parlamentu maji poslanci povinnost publikovat urcity pocet clanku za rok? Hodnota jejiho clanku je minus deset. Nechapu jak se tato slizska komunismem radne vychovana slepicka muze prezentovat na pro me jednech z nejlepsich internetovych strankach. Kdyz tuhle babu vidim naskace mi husi kuze. Jeji manzel musi byt asi pekny houser.

jaf 15.1.2008 22:24

Tak to už jste moc přehnala!

Vážená dámo, Vaše demagogie je neuvěřitelná, divím se Astonovi, že zde něco něco takového vůbec uveřejňuje. Kolik znáte Cikánů osobně? Víte, že to není zdaleka český problém, ale je úplně stejný ve všech zemích, kam se toto etnikum dostalo, jako europoslankyně byste to vědět měla! Proč mluvíte jen o právech a nějak zapomínáte na povinnosti? Ta jejich "práva" totiž musí někdo zaplatit a to jsou pak ti obyčejní daňoví poplatníci, kteří je živí, aby si mohli pěstovat ty "rodinné vazby" a pod. Pana Čunka nemusím, ale proti Vám je hvězda.

Kamjdu 15.1.2008 21:14

Re: Re: Re: Jsem rasista???

Takže jsme si nakonec dost porozuměli a jestli jste měl pocit, že se snad na Vás povyšuji, tak mi to prosím odpusťte. Nepovažuji se za moudrého, jak píšete, neboť téměř na každém kroku stále ještě narážím na to své ego. Soudíte, že jsem přesvědčený hinduista, tak to tak není, jen se snažím integrovat pro sebe z různých velkých náboženství jen to, co považuji za pravdivé a životné a v žádné církvi či sektě nejsem.

strejda 15.1.2008 20:49

Re: K poslední větě článku

Únor 1948 byl řádnou demokratickou cestou. Špatného na tom bylo moc.

Kamjdu 15.1.2008 19:47

Re: Pokračování

Ještě bych chtěl napsat z jakých východisek vycházím. Mám za to, že si chybně vykládáme zákonitosti naší existence, když nepřijímáme výklad života východních kultur, tedy jejich reinkarnaci. Potom si ani nemůžeme klást otázku, jak by to dopadlo, kdyby bylo před příštím našem znovuzrození rozhodnuto, že z nějakého důvodu (škola života, co člověk zasel to musí sklidit) se budeme muset narodit do rómské rodiny, která ještě třeba patří mezi ty, co jsou na tom nejhůře.  Kdybychom si tuto představu promysleli do všech detailů a souvislostí, tak bychom možná museli uznat, že nemáme všichni stejná východiska a uvažovali bychom více abstraktněji a třeba možná bychom odstranili zbytky pocitu nadřazenosti a jakési egoistické vševědoucnosti, která nás ještě stále odděluje od moudrosti. Je hluboký omyl myslet si, že nějakým jednoduchým sociálním inženýrstvím, tu na Zemi postupně dospějeme do úplného dobra. Polarita dobra a zla je do funkcí, lidských vztahů zde na Zemi záměrně zabudovaná, protože vytváří konflikty a problémy, na kterých se učíme. Možná, že leckterý zapřísáhlý rasista a rádobyspravedlivý, se bude muset narodit právě tam, nad čím se povyšuje a často jen těžko se i přes více životů zbaví rasismu, protože i jako Róm může pociťovat rasismus vůči majoritní většině a bude tak v začarovaném kruhu. Není jiná cesta než soustavná práce na sobě, a jen ti co na sobě pracují mohou svým příkladem a drobnými citlivými zásahy strhnout ty ostatní. Bez dodržování zákonů to ale nejde. Jak ale chtít něco od Rómů, když je stav v naší justici, policii, politice, médiích přímo obludný. Kde je třeba začít dřív?

skřivánek 15.1.2008 19:03

Díky za správná slova

Děkuji všem, kteří používají původní slova Cikán a cikánský. Slova  Rom a romský si vymysleli stejní hlupáci jako ti, kteří před časem přejmenovali hasiče na požárníky. R^

Richard III. 15.1.2008 18:59

Hledejte pravdu!

Každý kritik Čunkových vět včetně autorky se staví do řady troubů, kteří nevědí o čem mluví a mají velmi naivní představu o fungování romských komunit. Toto "rodinné zázemí" Romů působí totiž zcela proti tomu, co Romové potřebují.

Kamjdu 15.1.2008 18:56

Pokračování

Musím přiznat, že mi to i někdy ujede a pak mi to takhle všichni nandají. Byl jsem si následně přečíst článek pana Čunka  http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=518298#forum               a nenašel jsem v něm nic, co by bylo rasistické. Všem se omlouvám.

Klička 15.1.2008 18:50

Re: Re: Jsem rasista???

Tak nevím, z první části Vašeho článku soudím, že jste přesvědčený hinduista (znovuzrození).Zaráží mne ale, že se sám považujete za člověka moudrého, což si o sobě já tvrdit netroufám. Pokud jste si všiml, mluvím o cikánech jako etniku, nikliv o cikánech jednotlivcích. Jako jednotlivci se cikáni v některých případech chovají jinak, dokonce i tak, jako majoritní většina a to kdekoliv na světě. Tito, kteří se svým chováním a vystupováním majoritě blíží, nebo ji v některých případech i předčí se také narodili jako cikáni, přesto se vlastním přičiněním patřičně vzdělali a vynikli v dobrém slova smyslu.To však nic nemění na tom, že cikáni jako etnikum (troufám si tvrdit že nejméně z 90%) se chovají tak, jak jsem nastínil. Jakémukoliv sociálnímu inženýrství jsem dalek a proto též považuji jakékoliv nápady paní Džamily Stehlíkové za snůšky nesmyslů. Zde máte pravdu, že sociální inženýrství typu komisí, poradců a pozitivní diskriminace nic nevyřeší, naopak si myslím, že situaci jedině zhorší. Cikáni totiž musí především sami chtít se změnit a přizpůsobit se majoritní společnosti v níž chtějí žít a to kdekoliv ve světě, jinak budou všude nenáviděni. Tak to konečně v celém světě chodí.

Jenda 15.1.2008 18:44

Re: Re: Jsem rasista???

To jsou jenom plky. Plky a plky, nic víc. Čunek  jako jeden z mála politiků přesně pojmenoval problém. Velká a parazitující cikánská rodina je opravdu hlavní brzdou pro zařazení cikánů do normálního života.  Kdybych já měl 8 dětí a mých 5 bratrů taky po 8 dětech, nikdo z nás  nechodil do práce ale jen pro dávky tak vychováme 48 flákačů a příživníků. A tahle to  v cikánských rodinách chodí.

Ale souhlasím, žádné sociální inženýrství nepomůže , je to jen a jen na nich. Já bych je v podstatě nechal být, ať si dělají co chtějí ale nevidím důvod, proč jim máme za nicnedělání platit. V tom vidím zhoubnost celého systému ale vysvětlete to politikům a multikultíkům.

Kamjdu 15.1.2008 18:02

Re: Jsem rasista???

Podle toho jak to píšete si nemyslím, že jste rasista. Jen mám za to, že jste si možná nikdy nepoložil otázku, jak by to dopadlo, kdyby bylo před příštím Vašem znovuzrození rozhodnuto, že z nějakého důvodu (škola života, co člověk zasel to musí sklidit) se budete muset narodit do rómské rodiny, která patří mezi ty, co jsou na tom nejhůře.  Kdybyste si tuto představu promyslel do všech detailů a souvislostí, tak byste možná uznal, že nemáme všichni stejná východiska, uvažoval byste více abstraktněji a třeba možná byste odstranil zbytky pocitu nadřazenosti a jakési egoistické vševědoucnosti, která vás ještě stále odděluje od moudrosti. Je hluboký omyl myslet si, že nějakým jednoduchým sociálním inženýrstvím, tu na zemi postupně dospějeme do úplného dobra. Polarita dobra a zla je do funkcí, lidských vztahů zde na Zemi záměrně zabudovaná, protože vytváří konflikty a problémy, na kterých se učíme. Možná, že leckterý zapřísáhlý rasista a rádobyspravedlivý, se bude muset narodit právě tam, nad čím se povyšuje a často jen těžko se i přes více životů zbaví rasismu, protože i jako Róm může pociťovat rasizmus vůči majoritní většině a bude tak v začarovaném kruhu.

Jura Jurax 15.1.2008 17:33

Re: Re: Lidovecké hrátky s hákovým křížem

No, on je Čunek měl podle zákona nechat vystěhovat na ulici a ne jim obstarat bydlení ... kdyby byli bílí, taky by dostali byty? Pro dobrotu na žebrotu ... čiň čertu dobře, peklem se ti odvděčí ...

Jura Jurax 15.1.2008 17:13

Re: Re: Re: Člověče, přestaňte už chlastat a jděte si lehnout a vystřízlivět a pak si pořádně přečtěte zdejší diskusi

Jojo - omezit počet dětí, pracovní povinnost ... ono by to nejspíš i pomohlo, ale dovedete si představit ten jekot obránců lidských práv? Totéž částečná internátní výchova dětí za předpokladu, že by nebyla dobrovolná (a do dobrovolné by si asi cikáni děti nedávali, ledaže by se jim za to platilo). Rozptýlení ve společnosti - zase by to muselo být trošku nedobrovolné a zároveň dotované - a obávám se, že v místech, kam by byli cikáni rozptýleni (stačí jedna povedená rodinka na panelák) by patrně místní velice silně nebyli nadšeni. Finanční výpomoc - jistě, ale kdo by to platil a jak by se kontrolovala efektivnost vynaložených peněz?

Demokrat 15.1.2008 17:11

Bobošíková viděla Čunka hailovat?

Tady v zemi Romů a Slovanů, kdokoliv něco kritického řekne je automaticky nácek. Takže Čunek chodí na skinhedské kapely 8-o. To jsem nevěděl. Díky paní Bobo. Měla by jste své informace předat příslušným orgánům.

Milan 15.1.2008 16:55

Re: Re: Re: Dnes se divím se Vaším zmateným názorům

R^R^!!

Historik 15.1.2008 16:35

Re: "Cikánský problém" v ČR je uměle vytvořený a stále uměle živený

Pane Kamjdu, jste typický salonní obhájce lidských práv z prostředí Dělostřelecká ulice či kavárna Slavia ála Pravda a láska. Přesně tak, jak je zde řečeno, názor byste změnil, kdybyste měl co dočinění s Cikány. Já takové zkušenosti mám, slušelo by se říci, že bych je přál panu Kamjdu, ale taková zlostnost a nenávist ve mně není, to mi věřte. Pane Kamjdu, říká se výjimečně, postřehl jste ten rozdíl, při vašem poníženectví (když já jsem povýšenecký) a blízkosti k moudrosti? To není polopravda, ale celá pravda.

Heincl 15.1.2008 16:34

Blábol

Další blábol člověka, který viděl Cikány, jak se říká, z rychlíku. Znám několik civilizovaných, slušných pracovitých Cikánů, ale dovolím si tvrdit, že drtivá většina jsou buď přížívníci nebo dokonce zločinci. Já osobně bych byl velice šťastný, kdyby to bylo naopak! Myslím, že je zbytečné dál rozvádět tento problém. Rozumný člověk ví, o co se jedná a zaslepence nepřesvědčíme. Na závěr jeden zajímavý odkaz: http://www.geocities.com/ociganoch/

Kinski 15.1.2008 16:31

Re: Re: "Cikánský problém" v ČR je uměle vytvořený a stále uměle živený

Doufám, že jen poňoukáte. Staré pořekadlo "čiň čertu dobře,peklem se ti odmění" je ilustrací reakce na podanou pomocnou ruku. I ten Chánov byl pokus o pomoc, žádné barabizny, ve své době normální úroveň bydlení a jak to dopadlo. Někteří přátelé i členové naší početné rodiny docházeli nezištně učit zaostalé, do svých rodin si vzali zbědované děti atd,  málokdy nějaké + body. Pan Čunek zkusil něco řešit a šlapou poněm všichni. Co konkrétně navrhuje paní Bobošíková, že s tím vším souhlasíte?

korsika.korsika 15.1.2008 16:19

Re: Re: "Cikánský problém" v ČR je uměle vytvořený a stále uměle živený

Vážený pane Kamjdu, Vám bych nepřál nic jiného, než aby se k Vám do domu nastěhovali jako sousedé cikáni. A aby jich bylo dost. Jistě byste psal poněkud jinak. Ale přesto přeji hezké odpoledne.

Novák 15.1.2008 16:13

K poslední větě článku

Pokud by Čunkové získali většinu,přišli bychom o Listinu i základní práva :

Nevím,kde autorka bere jistotu,že by to tak dopadlo.A i kdyby,tak bychom snad o ně přišli řádnou ,demokratickou cestou,ne?Tak co je na tom špatného?

Milan 15.1.2008 16:12

Re: Re: Prosím pškně, mohl by někdo paní Bobošíkové.....

Proč jen Chánov,podobné je to v Jirkově,Žatci,Ústí n L.Sokolově,Ostravě a dalších 50ti městech.

Ví p.Bobošíková,že cikáni ač nepracují,žijí si docela dobře,pobírají soc.dávky,ale neplatí nájem,elektřinu,plyn,vodu,topení a že dokážou vybydlet dům během 2roků tak,že je hotov na zbourání????

Kamjdu 15.1.2008 16:10

Re: "Cikánský problém" v ČR je uměle vytvořený a stále uměle živený

Tady se musím paní Bobošíkové zastat, neboť s celým jejím článkem vyjímečně souhlasím. Vás vidím jako typického rasistu s notnou dávkou povýšenectví, egoismu a zlostnosti ohánějícího se řadou polopravd a majícího daleko k moudrosti.

Klička 15.1.2008 16:06

Re: Lidovecké hrátky s hákovým křížem

Nejsem v žádném případě přívržencem pana Čunka, nicméně on jako jediný v tomto státě se aspoň pokusil cikánský problém řešit v rámci zákonů této země. Ikdyž pouze lokálně, více nemohl. Větší část cikánů přestěhoval z jimi zničených domů do prostředí o němž se jim ani nesnilo, bohužel na nich požadoval, aby za nové bydlení platili, jak je u nás obvyklé. To však neměl dělat, stal se tím rasistou. Vážený pane, doporučuji Vám, zajeďte si do Vsetína a promluvte si náhodně na ulici s občany toho města. Tam se toho dozvíte víc a užitečnějšího, než z pera rádobynovinářů typu pana Uhla, paní Bobošíkové a pod. Myslím, že potom změníte názor.