27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

GLOSA: Kauza Jiří Čunek

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Q. 11.8.2007 20:52

Re: Paní Vesecká porušila zákon o státním zastupitelství, když neoprávněně odebrala případ !

Potměšilý a nanejvýš nechutný usurpátore označení Mistr Jan Hus, jsešpraseahovado. Doporučuji ti vystupovat nadále pod jinou značkou; namátkou třeba: pařez nebo(rudý)vůl (neboť platí, že pařez zůstane pařezem a vůlvolem) event. třeba Kuzma Kuzmič.

Petr Q. 11.8.2007 18:54

Re: Re: Vina je na BIS !

Potměšilý a nanejvýš nechutný usurpátore označení Mistr Jan Hus, jsešpraseahovado. Doporučuji ti vystupovat nadále pod jinou značkou; namátkou třeba: pařez nebo(rudý)vůl (neboť platí, že pařez zůstane pařezem a vůlvolem) event. třeba Kuzma Kuzmič.

Jirka 10.8.2007 8:12

krátce

Dobrý den, lidé obyčejní a prostí jako já, zamyslete se nad faktem který je od začátku pro mne nepochopitelný - někdy má z prostého platu někde "našetřeno" půl melounu a neví o něm? Já myslím že mám v tomto státě slušný plat nad průměrem ale nejsem schopen ušetřit půl melounu(na tohle oni řeknou že jsem neschopen hihi!) a navíc kdybych odněkud dostal nějaký příjem, tak ho mám doložen dokumentem a jsem schopen vysvětlit své příjmy kdykoliv a pamatuji si i částky daleko menší než byla tato. Tudíž nemohu uvěřit a neuvěřím podobným tvrzením že tu byla taková částka a on o ní nevěděl a pak si najednou vzpoměl že si ji našetřil. je třeba si všímat těchto lidí a aspoň ve volbách je vystrnadit, i když v tomto státě jsou u koryt zakopáni na věky a nevěřím že se to podaří.

spirit 10.8.2007 1:17

Re: Re: Re: Vina je na BIS !

Jedna IP adresa z Přerovska, rozdílné přezdívky...to jsi ty kapitáne?

Zakomplexovaný Hučín vrhá špínu na každého, kdo s ním v čemkoli nesouhlasí. Ubožák.

Doporučuji přečíst tento text, souhlasím s ním.

http://www.lidovky.cz/narcis-hucin-zneuziva-demokracii-dqq-/ln_noviny.asp?c=A070723_000004_ln_noviny_sko&klic=220479&mes=070723_0

Tomík 9.8.2007 12:23

Re: Re: Kauza "Česká politika"

Quicku, kdo by chtěl k soudu? Tam se přece nechodí dobrovolně, aby člověk dokázal svou nevinu! Aby se tam dotyčný dostal, už snad musí existovat důvodné podezření (či jak se to říká). Pokud důkazy na to nestačí, tak jakýpak soud? A pokud vy v tom nevidíte politickou kauzu (od začátku), za níž stojí Jyrka, tak to je zase váš problém. A že stín podezření na Čunkovi už  zůstane? No, to je jasné, protože existujou ta blbá přísloví: na každém šprochu ... a není kouře bez ... Ono dokázat, že člověk něco NEUDĚLAL, to je zatracené těžké, nemyslíte?

Tomík 9.8.2007 12:06

Re: Re: Re: Čunek jenom zdánlivě

No, tak si to každej pamatujeme po svým. Já mam halt nulovou paměť a vy máte paměť sloní. :-/

jape 9.8.2007 10:52

Re: Vina je na BIS !

souhlasím, OBST nemá ve státní správě co dělat. Nemá vůbec co dělat mezi slušnými lidmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-O

jape 9.8.2007 10:48

Re: Výmysl paní sekretářky?

neproběhla náhodou kdesi zpráva, že urbanová sebrala Čunkovi diáře a že policie měla výpisy z banky dříve než se k nim mohla dostat? - banka jim je bez soudního příkazu jistě nedala, takže nemá je náhodou policie od urbanové - mohla k nim přijít stejně, jako k ostatním věcem svého šéfa a odtud mohla vědět, do jakého termínu se trefit. Jako sekretářka měla možná větší přehled, kde šéf ve stole co má, než on sám. A to, že realitka ten den vybrala půl mega? - směšné, vetšina realitek vybírá několikrát týdně i větší částky - nemovitosti jsou drahé.

Váhavý Střelec 9.8.2007 8:33

Re: Re: Výmysl paní sekretářky?

Netvrdím, že je to důkaz - ale mě jde o příběh. Jaká je verze pana Salichova? Tu jsem neslyšel. To, že si Urbanová vše "vymyslela", není příběh.

A pokud by šlo o presumpci neviny, musel bych dokazovat i to, že Urbanové příběh je vymyšlený - a musel bych tak dokázat, kde Urbanová přišla k částce půl mega a ke správnému datu a času. A to Salichov neudělal.

Jinými slovy - přišlo mi silné tvrzení, že si Urbanová vše vymyslela. Na jeho místě bych spíš řekl, že nejsou dostatečné důkazy o tom, že peníze vzal.

Váhavý Střelec 9.8.2007 8:16

Re: Re: Výmysl paní sekretářky?

Jako nejjednodušší vysvětlení mi přijde, že Čunek ty peníze vzal a Urbanová to věděla. Když se stal vicepremiérem, rozhodla se, že mu zatopí. Dřív to neudělala buď proto, že se poměrně oprávněně bála, že to místní policie zamete pod koberec a její auto bude pak 10x denně kontrolovat dopravní policie nebo se chtěla zviditelnit a něco z toho vytřískat - případně obojí.

Nejde mi teď o důkazy, presumpce viny apod. - jde mi jen o fabuli příběhu. Jak to bylo? Já to fakt nedokážu hodnověrně vymyslet tak, aby se dalo říct - Čunek žádné peníze nevzal a Urbanová si to vymyslela.

psycho-logic 9.8.2007 0:17

Re: Re: Co když je to konspirační hra.

A co tak motiv politický? V našem národě věc neobvyklá.....Logicky vzato, ve Vsetíně v dobách slávy hokeje muselo kolovat mnoho ušmudlaných peněz. Právník J. Novák, ale ví, že by nikoho nepřesvědčil o vševědoucnosti Marcelky. Proto, jako vzorný občan oznámil šikovně policii případ, který nadchne všechny závistivce. Jeho věrní, na všech stupních,  dosazení a protlačení v dobách jeho ministrování, tedy v dobách jeho aktivní politické činnosti, coby člena páté kolony, měli vykonat tu mravenčí práci. Obst neměl věc vyšetřit, ale protahovat tak dlouho, dokud se soudruhům nejpovolanějším nepodaří koalici rozbít.

Nebýt toho obhájce Bruny, který vrtkavé Vesecké nedal profesně šanci, mohli jsme po dalších volbách zase jezdit po stopách partyzánského hnutí.

Závěr. Tak, jak se nikdy nedozvíme, jestli Čunek vzal a od koho vlastně, tak se nikdy nedozvíme, zda to byla jedna další brilantní strategie pana Paroubka a jeho bouračů

psycho-logic 9.8.2007 0:15

Re: Co když je to konspirační hra.

Žádný převratný kšeft se ale nekonal, tedy hlavní motiv a logika je pryč. Prolistování pokladní knihy nemůže trvat 7 měsíců. Komu dáme nejhorší známku z mravů?

O Hurtovi se mluví velmi okrajově, tedy v kruzích medií a levice. Těm jde o Čunka a zase Čunka, místopředsedu koaliční vlády.

psycho-logic 9.8.2007 0:14

Co když je to konspirační hra.

 

Ve všech diskuzích postrádám zmínku o motivu. Urbanová dala do souvislosti úplatek od firmy H&B Real panu Čunkovi, za zprostředkování výhodného kšeftu. Tím, kdo údajně podplácel byl tedy pan Hurta. Tím, kdo úplatek údajně přijal byl pan Čunek S VĚDOMÍM PANÍ MARCELY. Paní Urbanová, se na policii tímto doznala ke spolupachatelství-  nevadí.

 

 

Cros 8.8.2007 23:29

špína, bláto, bábovičky, úplatek neúplatek, bylo nebylo?

Součástí zkoumání úrovně inteligence zpravidla bývá zjišťování, jak je jedinec schopen interpretovat přečtený text. V této diskuzi by se psychologové i psychiatři evidentně vyřádili ;-D To je fakt síla to číst :-D Vzorek národa? Ty vole...8-o

Harazim Kejhák, PhD. 8.8.2007 23:25

Pokud jde o křivá svědectví, stojí tu i soudružka Urbanová

dost v popředí. Za pomluvu je v trestním zákoníku dost možností, zejména by to mělo jednou dospět ke konci. Obviňovat bez důkazů je riskantní, tři 'křiví ' svědkové proti jedné řádné svědkyni v demokracii vyhrávají. I když neseděli před kamerou, ale u vínka někde stranou.

nemo 8.8.2007 22:17

Re: Výmysl paní sekretářky?

To, že někdo vybere a jiný vloží podobnou sumu ve hruba stejne dobe, neni dukaz, ze to souvisi. A navicm by Urbanova mela byt potrestana, ze to 4 roky tajila, kdyz uz na tom tak trva. Tim tedy napomahala udajne korupci.

nemo 8.8.2007 22:14

Re: To není článek, ale špína

Paní autorka nejednou vysloveně lže, když ńapř. říká, že svědkové křivě svědčili, oni jsou jen obviněni, že křivě svědčili (a součaně vynechává sdělení, že tím byli zastrašování). Styďte se paní nebo slečno, Vaše zaslepenost je do nebe volající

PetrH 8.8.2007 20:56

Re: Výmysl paní sekretářky?

A které vysvětlení je nejjednodušší? Aby zahrnovalo i to, že udání na Čunka podal za paní Urbanovou, která to chtěla zatajit, prominentní a velmi drahý právník, a hájí ji další prominentní právnička. A paní Urbanová je platí z vlastních úspor. To už spíš věřím ty úspory Čunkovi, než sekretářce.

PetrH 8.8.2007 20:52

Re: pani jordanova

Nevládní organizace... ty vládní sice často nejsou nic moc, ale do tohohle mají bohudík daleko. To jsou kecy na úrovni Blesku. Ten NGOismus je vážně nářez...

Pavel 8.8.2007 19:53

To není článek, ale špína

Pní autorko když nemáte co říci, nestažte se jn házet bláto, na bábovičky jste snad už dost stará.

zp 8.8.2007 19:18

Nafouknutá bublina

Celý Čunkův "případ " je jenom mediálně nafouknutá a soustavně přifukovaná , protože vděčná a prostému závistivému lidu srozumitelná  bublina. Podstata je však více než malicherná. I kdyby Č. ten půlmilion vzal, tak nikde nechybí, nikdo se po něm neshání, nikomu nebyl  ukraden, tak proč ten permanentní kravál. Příslušné orgány vyšetřovaly a došly by ke stejnému závěru i bez něj.  A je velice zajímavé, že novináře nechává v klidu kupříkladu informace o cenách našich nově budovaných dálnic.  Jsou vyšší, než v Německu.  Tam se ztrácejí - jsou nesporně rozkrádány -  desítky, možná stovky milionů  z našich daní  a nikoho to nezajímá, vše je OK. A chudáka Č. vláčejí ve všech  médiích půl roku kvůli pouhému podezření, že možná vzal blbý půlmeloun.  No a co, i kdyby, já mu  na něj nedal.

jasan 8.8.2007 19:00

pani jordanova

krasne dokazuje, proc jsou organizace jejiho typu na h....

Ona se totiz v pravu nevyzna - jek tedy muze byt "hlidacem" pravniho statu?

On pan Cunek byl zbaven imunity ve veci prevzeti uplatku....  ne ve veci vzniku jeho uspor...

Vilém Nový 8.8.2007 18:55

Re: Kauza Čunek.....Včera v ČT jistý občan nahlásil korupci, které byl sám, po jistou dobu, účastníkem. Oznámení podal až poté, kdy nebyl tím, kterého uplácel, neuspokojen! jsme národem křiváků a podrazáků, všechno jeden šmejd!!!!!

Vilém Nový 8.8.2007 18:50

Re: Kauza Čunek.....A to vám není divné, že paní sekretářka oznámí korupci po tak dlouhé době?!!! Pokud by se vše, co oznámila policii byla pravda, tak je potřeba se ptát, proč s oznámením tak otálela?!!!

Standa 8.8.2007 18:44

Jakmile kauzu

dostal někdo jiný, tak už i školák jistě pochopil, že Čunek je svatý.

Jirka 8.8.2007 18:30

Re: drahá autorko vokurkového textíku

Kolik sis nalegálně nahrabel Ty, že tohle svinctvo obhajuješ.

Alf 8.8.2007 18:27

Re: Rychle se panovi Čunkovi omluvme

Křišťálově čisté to nemáme nikdo:-D

Pete Brich 8.8.2007 18:15

A pokud mně někdo (z jakýchkoliv pohnutek) nařkne z úplatku, bude to muset doložit on.

;-D;-D;-D;-D;-Dvládíku, teď ses ale odkopal. Honem vyčůrat a spát!!

PB

Pete Brich 8.8.2007 17:58

Eso v rukávu aneb politické zadání pro policii a státní zastupitelství

Pokud Čunek vzal úplatek (vyloučeno to není, protože korupční prostředí je tu zákonem stanovené, i když explicitně není uzákoněno), tak to mělo být vyšetřeno a potrestáno už před 5 lety, kdy se to stalo. Dnes už mohl Čunek vycházet z vězení.

Namísto toho si to Lihový dům a Grosstapo vstrčilo jako eso do rukávu pro budoucnost - vydírat koaličního spojence (nevzpomínáte si, jak byl Kalousek zelený, když oznamoval vytvoření koaliční vlády s ČSSD s podporou komunistů?), anebo vydírat vládní koalici z opozičních pozic.

Protože takovéto zločinecké zneužití policie a justice považuji za mafiánské ohrožení demokracie (vzpomeňte Kubiceho zprávu o prorůstání mafie do státních a stranických struktur), považuji takovéto ukončení za jakousi patovou situaci. Proto se státní zástupce vyjádřil o zpolitizování případu od samécho počátku. Pravdivost výroku potvrzuje soptění z Lihového domu (ostatně už dříve chtěli přes Parlament vytvořit politický nátlak na orgány činné v trestním řízení).

PB

Quick 8.8.2007 17:40

Re: Re: Re: Jasné nejasnosti - MOTIV

Ano, požadoval.