9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

GLOSA: Kauza Jiří Čunek

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jouza02 8.8.2007 10:33

Re: proč.Proč ne?

Měli bychom se zamyslet nad tím co se stalo.Vina nebo nevina musí jíti stranou.Postup pani Vesecké byl podivný a ostatní právníci vrtí hlavou.Proč se nezvedne proti ní nějaký hlas?Proč se alibisticky nechtějí právníci vyjadřit?Bojí se opět mocných?Proč media neuspořádají besedu s fundovanými právníky na toto téma?Jasně,že jedni budou tvrdit,že je vše podle zákona!Ale budou i tací,kteří mají pochybnosti a řeknou o této podivné kauze své.Diskuse je o tom,že bojuje názor a argument proti názoru a argumetu.Není o tom,jak člověk vypadá a kam je zařazený.Nebo jste jako "oni"?Jouza;-O

Magor Milda 8.8.2007 10:26

Re: Re: asi mi něco uniklo...

ano, chlastali někde v kuloáru a nezajímaly je nudné proslovy.

Magor Milda 8.8.2007 10:23

Re: Re: Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

"Pozorovatel" mi je už dávno známý, za rajchu se jmenoval "Völkischer Beobachter" a byl známý svými výpady ve stylu Rudého Práva proti plutokratům, Rudé Právo vyměnilo židobolševiky za sionisty  a bylo vymalováno.

Tomík 8.8.2007 10:22

Re: Čunek jenom zdánlivě

Pokud si já pamatuji, tak Klaus řekl, že nezná účinný způsob, jak v ekonomice rozeznat čisté a špinavé peníze- týkalo se to malé privatizace.  Ač lidovce nemusím a k Čunkovi mám vztah ambivalentní, tak si nemyslím, že si se svými odpověďmi odporoval, ač nás tím neustále investigativní novináři krmí. Ale když si ty jeho odpovědi přečtete, tak pokaždé odpovídá na trochu jiný dotaz a halt tedy logicky i jinými slovy. Ono by to bylo trochu divné, kdyby v odpovědích používal stále stejné věty, nemyslíte?

kritik 8.8.2007 10:21

co jednou soud rozhodl

může rušit  či měnit jen soud.

Protože Čunek se k soudu z vůle  státního zastupitelství nedostal, může být jeho případ až do promlčení otevírán znovu a znovu - ČUNKU, musíš držet krok, Damoklův meč nad Tebou visí z více Stran.

zloch 8.8.2007 10:21

Re: Čunek jenom zdánlivě

nelži H(r)ade! Klaus řekl, že nerozezná špinavé peníze (od čistých).

Nevím, co podle tebe vědí malé děti, ale ty víš pravděpodobně velké kulové.

zloch 8.8.2007 10:17

Růžový panter,

Růžové panděro, stínová manželka, nový člen ČSSD Dimun, Jordánová....samá nečekaná překvapení

Václav 8.8.2007 9:48

To snad ne

Vážená soudružko,

jak pravil jeden z našich předních herců: Kdyby blbost nadnášela, létala by jste po vlastech českých jako holubička.

Srdečně zdraví

Václav

Mejla 8.8.2007 9:43

Iveta Jordanová = novodobá Brožová-Polednová. Soudružka Jordanová se s tím nijak nemaže a pokud by dostala Čunka do rukou,

za chvíli by zpíval. Však ona by mu už domluvila. Ale zatím by nám soudružka Jordanová mohla např. vysvětlit, jak paní Urbanová viděla přes zeď, jak p. Čunek bere úplatek. Ale když má soudružka Jordanová tolik důkazů, proč je nepředloží veřejnosti ?

Tadanori 8.8.2007 9:40

Re: k celé kauze

Nechal bych je porubat v cirku...akorat ktere ?

RZ 8.8.2007 9:38

Re: Jak hluboko jsme klesli dokazujeme tím, co vše jsme schopni jako stádo zbaštit.

Nu, nevím, jak byste si počínal Vy, kdyby Vás předhodili takové smečce profesionálů. Odporné to bylo, ale od ČT.

P.S. Nejsem sympatizant p. Čunka.

sam 8.8.2007 9:34

Re: Zjevný korupčník

Podstatou kauzy by měla být právě Čunkova korupce a ne majetkové poměry jeho rodiny. Jestli jej firma H&B Real podplatila, pak měla policie prokázat za co. Tedy čím jí Čunek zvýhodnil, jakou škodu (městu, státu) v důsledku korupce způsobil. Pokud skutečně šlo o korupci, pak ten úplatek nebyl pro jeho krásné oči – a právě to měla policie prokázat, právě o to by se měli zajímat investigativní novináři. Jenže o tom jsem nečetl ani řádek.

firma H&B Real podplatila, pak měla policie prokázat za co. Tedy čím jí Čunek zvýhodnil, jakou škodu (městu, státu) v důsledku korupce způsobil. Pokud skutečně šlo o korupci, pak ten úplatek nebyl pro jeho krásné oči – a právě to měla policie prokázat, právě o to by se měli zajímat investigativní novináři. Jenže o tom jsem nečetl ani řádek.

hola 8.8.2007 9:34

Re: Re: Re: Re: Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

A Havlova slušnost je to, že uměl hezky pozdravit, nebo to, jak poťouchle pletichařil. či dokonce to zbabělé okopávání poraženého soupeře????

Jasoň 8.8.2007 9:29

Jasné nejasnosti - MOTIV

V celé kauze je především nejasné KDO, KDY a ZA CO by mu údajný úplatek dal - tedy MOTIV předání a převzetí peněz. Pokud tohle nedokázal vyšetřovatel zjistit, tak to přece nemůže dát žalobce k soudu, jak by to asi dopadlo? Místo toho se pořád spekuluje, jestli Čunek ty peníze mohl našetřit nebo nemohl a jestli vypovídal tak nebo jinak. Prostě je to normální mediální bublina s cílem poškodit pověst a snížit popularitu politika, což se pravděpodobně podařilo.

rejžek 2 8.8.2007 9:26

Re: ...Co ti smazali,...

ty jsi ale roztomilé smradlavé zvířátko, šakálku...

Pozorovatel 8.8.2007 9:24

Re: Re: Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

Tam ale také platí, že politik jehož činnost je vyšetřována okamžité odstupuje z funkce. Když jsem vyl u známých v Kanadě v roce 1994, tak z těchto důvodů musel odstoupit (guvernér ?) státu Alberta a to jen proto, že vzniklo podezření, že o určitých ekonomických záměrech informoval svého vzdáleného příbuzného ( bratranec přes koleno), který se obohatil nákupem pozemků. To by u nás ani nebyl trestný čin. A řečem o Čunkově nevině se jen usmívám, pokud jsem nevinný, tak se nemusím bát  žádného soudu. A zde bylo extrémní úsilí věnováno zastavení vyšetřování a tomu, aby se žádný soud nekonal. Proč je mi jasné, kromě korupce, kterou jsem si jistý ( viz křivá svědectví Čunkových vsetínských přátel atd.) by zřejmě vyšla najevo i další kriminální činnost jako např. krácení ( neodvádění) daní, nedovolené podnikání atd. Ale jsem přesvědčen, že se tyhle nechutné praktiky vrátí KDU i celé vládě jako bumerang.

Takže zatím nové přirovnán, které jsem včera slyšel v MHD: Neúplatný jako Čunek…

.

kiss 8.8.2007 9:23

Re: slečna či paní "novinářka"

To, že článku nerozumíte vy, ještě neznamená, že nedává smysl ;-D

celeron 8.8.2007 9:21

Jak hluboko jsme klesli dokazujeme tím, co vše jsme schopni jako stádo zbaštit.

Nejde vůbec o vinu či nevinu Čunka - jde o jeho chování, mlžení stylizai do role nezkušeného valašského poplety. Viz. jeho včerejší vystoupení v Událostech. A kde vzal těch 497T neřekne a neřekne ....

Porozhlédněte se po Evropě od Minsku na západ a přineste mi jeden konkrétní případ  člověka s takovým chováním, s takovou představou o politické kultuře, který by byl členem vlády.

Předem děkuji.

Hrad 8.8.2007 9:16

Čunek jenom zdánlivě

S výroky Čunka o své nevině je to jako svého času s výrokem Klause "neznám špinavé peníze". Dnes už i malé dítě ví, že tato pravda z učebnice ekonomie je pravdivá pouze v této učebnici a životní realisté se promtně zařídili jinak. Těm co to stojí zato a co zatím otáleli, budou rychle dohánět to, co zmeškali. Máme se na co těšit. Za nějakou dobu tito lidé mohou být dobrou vývozní komoditou tohoto státu. Svět, který se rychle privatizuje za kouřovou clonou demokratizace(říká se tomu globalizace) již čeká. Někteří fantastové mi říkají, že Čunkové když jich bude moc budou si zavazet, se nakonec poperou a vybijí. Nevím. Vím však že jenom naivní sedají ke knihám. Ti co vědí a ještě tam nejsou, hledají cestu do Bratrstva kočičí pracky. Třeba i na tomto blogu(jazyk je usvědčuje).

Ivan Nový 8.8.2007 9:13

Co by taky mozky StB mohly jiného vymyslet,

než podobnou ptákovinu.

Terry 8.8.2007 9:13

Re: Nešťastný Salichov.

A které jméno Ti připadá "nepodezřelé"? Paroubek, Krejčíř, Mrázek, Srba, Palas, Zgarba (no ten zrovna moc "nepodezřele" nevypadá)....  co jméno (a ne prapodivné a "podezřelé), to předpoklad čestnosti, morálky, slušnosti ....

Ach bože, Jirko ! Než něco napíšeš, tak se zamysli. Nejlépe přímo hlavou!

PS. A jaké máš Ty příjmení?

Terry 8.8.2007 9:07

Re: a co penize od rodiny?

Tak. To byla Čunkova chyba. Měl je prostě jen "eticky" vystěhovat z havarijního "domu hrůzy" na ulici, jak mu to umožňovalo (nařizovalo !) právoplatné soudní rozhodnutí o vystěhování bez náhrady, a neměl se o ně dál starat. A pokud by řvali, že nemají střechu nad hlavou, měl je odkázat na rozhodnutí soudu s tím, že se to zavinili sami. A byl by klid a hlavně by se to vyřešilo "eticky".

OK  ok?

hamar 8.8.2007 9:03

slečna či paní "novinářka"

napsala "skvělý" článek, který nedává smysl. A my to čteme a reagujeme ... To je asi tou okurkovou sezónou...

Terry 8.8.2007 9:01

Kauza "Česká politika"

Kauza "Čunek" byla od počátku podezřelá jako "umělá" především proto, že si bývalá Čunkova sekretářka na ono "předání úplatku" vzpomněla (?) až po pěti letech v okamžiku, kdy Čunek kandidoval do senátu. Pokud ona situace skutečně nastala, měla to řešit oznámením na policii ihned (!) jak jí to ukládá zákon, a pokud to tehdy neudělala z obavy o místo, tak to měla udělat v okamžiku svého odchodu z místa sekretářky.

Pokud měla firma HB Real použít výběr půlmiliónu ze svého účtu na úplatek Čunkovi, tak se tato nesrovnalost dala najít během pár dnů v auditu účetnictví (nemuselo se to "neprokázání" táhnout rok !); každý schopný účetní by toho byl schopen, na rozdíl od vyšetřovatelů, i když "došetřovat" to po 5 letech bylo asi horší než kdyby ono vyšetřování probíhalo bezprostředně (ale to opět "zavinila" Urbanová).

Asi je pravda, že to podezření zůstane na Čunkovi stále, ale tato kauza hlavně vyvolala pochybnosti o nestranné práci vyšetřovatelů i státního zastupitelství, a to je horší zjištění.

A třetí konstatování: největším "zastáncem" demokracie, práva a morálky je v této kauze strana, která dlouhodobě neplní smlouvu podepsanou dobrovolně jejím bývalým předsedou Zemanem; vyjádření exministra Sobotky "Nevím, proč bychom smlouvu měli plnit, když ještě soud nerozhodl, že ji plnit musíme." ukazuje "stranický" přístup k výkladu práva (o čestnosti a morálce se raději u politiků nebudeme bavit!) a dává jasný příklad všem dlužníkům, jak se mají "správně" chovat. Ke škodě všem slušným lidem. Ale o ty přece českým politikům nikdy nešlo a nejde.

kopec 8.8.2007 8:54

pane Wagnere, proc jste me cenzuroval prispevek?

napsal jsem pouze ze pan Cunek by mel okamzite odstoupit z vlady , protoze je lehce vydiratelny nejen grazly ,kterymi se obklopil, ale hlavne ODS, ktera mu podezrelym zpusobem pomohla z kase si s nim muze vytirat ......Pokud vam vadilo jen to slovo , tak jsem ho vyteckoval

ok 8.8.2007 8:42

a co penize od rodiny?

Pokud vím, Čunek mluvil něco o penězích od rodiny. Koneckonců, není to až tak moc.

Co kdybychom se raději zabývali neetickým Čunkovým exportem Romů z měst na venkov?

Jirka 8.8.2007 8:36

Nešťastný Salichov.

ten člověk s tak prapodivným a podezřelým jménem, který dostal celý případ do svých rukou na přání Čunkova advokáta, přesně zapadá do scénáře této truchlohry.

baci 8.8.2007 8:29

k celé kauze

Ke kauze Čunek se mužeme vyjadřovat dvojím způsobem positivně nebo  negativně ,to je tak asi vše ,jak říkali staří římané Tertium non datur.Podle mně  bez znalosti materiálů je každé vyjadřování podobné hádání z kávové sedliny -platí pro obě naše znepřátelené strany.Dle mého mínění převládl  v politice hrozný konfrontační styl agresivní a záludný.Připadá mi to jako sportovní utkání jední jsou ti a soupeř je lump ganster etc.Když jsem začal st tím ,římem tak tam se obyvatelstvo dělilo podle přízně k vozatajům na modré a zelené.

j 8.8.2007 8:13

proč

Proč někdo napsal takový blábol? NP se stává odkladištěm výblitků kdekoho o kdečem. Na Kauze Čunek je zřejmé, že začala na politickou objednávku a (možná) i na politickou objednávku skončila, byť asi ze zákonných důvodů. Podotýkám zákonných, neznám spis, ale tvrzení jedné svědkyně, nepodpořené jinými důkazy (nepřímými), které spolu neuzavírají tzv. řetěz je málo. Vina musí být bez pochyby prokázána, zde se pochybností nikdy ohledně skutku nezbavíme. Je známou taktikou přípravného řízení, když nejsou důkazy, znepřehlednit spis tisíci stranami zbytečností.

global 8.8.2007 8:10

Re: Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

Ty chytráku než se budeš chtít někam odstěhovat, tak si zjisti místní poměry, abys nenarazil na svojí hloupost.Tam kam bys nejraději zamířil,by těžko někdo toleroval tvoje urážky člověka,kterého sotva znáš jen z obrazovky.Tam platí neochvějně nevina do úplného prokázání.!