20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

GLOSA: Kauza Jiří Čunek

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Terry 8.8.2007 9:07

Re: a co penize od rodiny?

Tak. To byla Čunkova chyba. Měl je prostě jen "eticky" vystěhovat z havarijního "domu hrůzy" na ulici, jak mu to umožňovalo (nařizovalo !) právoplatné soudní rozhodnutí o vystěhování bez náhrady, a neměl se o ně dál starat. A pokud by řvali, že nemají střechu nad hlavou, měl je odkázat na rozhodnutí soudu s tím, že se to zavinili sami. A byl by klid a hlavně by se to vyřešilo "eticky".

OK  ok?

Dr.Sid 8.8.2007 11:49

Re: Re: a co penize od rodiny?

Nedopadlo to nejlip, ale souhlasim ze to byl dobry pokus. Musely to byt domy velke (ty rodiny maji hodne deti) a levne .. takove ve mestech nejsou. Bylo by lepsi kdyby to bylo bliz puvodniho mesta. Napriklad v Jablunce je minimalne 10 domu v kterych nikdo nebydli asi tak ve stejnem stavu jako tamty. Akorat je majitele bud neprodavaji, nebo za premrstene ceny.

Jirka 8.8.2007 8:36

Nešťastný Salichov.

ten člověk s tak prapodivným a podezřelým jménem, který dostal celý případ do svých rukou na přání Čunkova advokáta, přesně zapadá do scénáře této truchlohry.

Terry 8.8.2007 9:13

Re: Nešťastný Salichov.

A které jméno Ti připadá "nepodezřelé"? Paroubek, Krejčíř, Mrázek, Srba, Palas, Zgarba (no ten zrovna moc "nepodezřele" nevypadá)....  co jméno (a ne prapodivné a "podezřelé), to předpoklad čestnosti, morálky, slušnosti ....

Ach bože, Jirko ! Než něco napíšeš, tak se zamysli. Nejlépe přímo hlavou!

PS. A jaké máš Ty příjmení?

Jirka 8.8.2007 11:03

Re: Re: Nešťastný Salichov.

To s tím jménem byla nadsázka, podezřelý je hlavně tím, že dělal za komančů prokurátora a odsuzoval tehdejší disidenty, takže by mohl být dobře vydíratelný lidma, který na něj něco vědí, lidma typu Dalíka a spol.

jm0 8.8.2007 12:28

Re: Re: Re: Nešťastný Salichov.

takže dělat prokurátora za komančů a odsuzovat disidenty je špatný? no výborně! to už by se mohlo taky něco pohnout s tou ženskou, žejo?

NevericiTomas 8.8.2007 10:40

Re: Nešťastný Salichov.

Ovsem Obst a Sosovicka....R^

baci 8.8.2007 8:29

k celé kauze

Ke kauze Čunek se mužeme vyjadřovat dvojím způsobem positivně nebo  negativně ,to je tak asi vše ,jak říkali staří římané Tertium non datur.Podle mně  bez znalosti materiálů je každé vyjadřování podobné hádání z kávové sedliny -platí pro obě naše znepřátelené strany.Dle mého mínění převládl  v politice hrozný konfrontační styl agresivní a záludný.Připadá mi to jako sportovní utkání jední jsou ti a soupeř je lump ganster etc.Když jsem začal st tím ,římem tak tam se obyvatelstvo dělilo podle přízně k vozatajům na modré a zelené.

Tadanori 8.8.2007 9:40

Re: k celé kauze

Nechal bych je porubat v cirku...akorat ktere ?

j 8.8.2007 8:13

proč

Proč někdo napsal takový blábol? NP se stává odkladištěm výblitků kdekoho o kdečem. Na Kauze Čunek je zřejmé, že začala na politickou objednávku a (možná) i na politickou objednávku skončila, byť asi ze zákonných důvodů. Podotýkám zákonných, neznám spis, ale tvrzení jedné svědkyně, nepodpořené jinými důkazy (nepřímými), které spolu neuzavírají tzv. řetěz je málo. Vina musí být bez pochyby prokázána, zde se pochybností nikdy ohledně skutku nezbavíme. Je známou taktikou přípravného řízení, když nejsou důkazy, znepřehlednit spis tisíci stranami zbytečností.

Jouza02 8.8.2007 10:33

Re: proč.Proč ne?

Měli bychom se zamyslet nad tím co se stalo.Vina nebo nevina musí jíti stranou.Postup pani Vesecké byl podivný a ostatní právníci vrtí hlavou.Proč se nezvedne proti ní nějaký hlas?Proč se alibisticky nechtějí právníci vyjadřit?Bojí se opět mocných?Proč media neuspořádají besedu s fundovanými právníky na toto téma?Jasně,že jedni budou tvrdit,že je vše podle zákona!Ale budou i tací,kteří mají pochybnosti a řeknou o této podivné kauze své.Diskuse je o tom,že bojuje názor a argument proti názoru a argumetu.Není o tom,jak člověk vypadá a kam je zařazený.Nebo jste jako "oni"?Jouza;-O

janecky 8.8.2007 12:58

Re: Re: proč.Proč ne?

Právě prokázání viny nade vší pochybnost je základem každého právního státu. Bez toho by byl všude totální chaos. Pokud soudruh bratr Paroubek a další "odborníci" pochybovali o správnosti postupu paní Vesecké a nyní i pana Salichova, tak měli věc předat ústavnímu soudu a ne jen hloupě tlachat. Ale Paroubkova suita si je velice dobře vědoma, jaké by rozhodnutí Ústavního soudu bylo, takže to ani nezkoušejí a dál neustále štvou  všemi prostředky proti svým politickým protivníkům. Je to metoda jim vlastní a s demokracií má společné totéž, co s ní měl společného Hitler či Stalin, čili nic.

Sumo 8.8.2007 7:57

Zjevný korupčník

Když si seš tak jistý Čunkovou vinou, běž se svými důkazy na Policii ČR. Jinak je to jen tvoje víra a zlá vůle. Neznám pro tuhle zemi blbější a nenávistnější pořekadlo než není šprochu........... Tohle rozhodně nejvíc ublížilo a dalo moc ničit životy mnoha závistivým hlupákům.

Právní stát stojí mimo jiné i na tom, že lid respektuje soudní výroky a nebere moc do svých rukou, jak to chceš ty a jak se to děje na třeba na Kubě, rozhodně ale ne ve Švýcarsku.

Mě to celé přišlo jako politický atentát, přiblblá kauza založená na výpovědi jedné nevěrohodné ublížené hysterky - bývalé sekretářky a hromadě řevu jednoho Paroubka a jím ovládaných médií, na soudní proces málo. Spíš mě zajímá, na zakládě čeho policie tak dlouho buzerovala Čunka, když to málo co má, měla už před půl rokem. Mě to zavání politickou objednávkou. A to je ten pravý průšvih v celé kauze.

sam 8.8.2007 9:34

Re: Zjevný korupčník

Podstatou kauzy by měla být právě Čunkova korupce a ne majetkové poměry jeho rodiny. Jestli jej firma H&B Real podplatila, pak měla policie prokázat za co. Tedy čím jí Čunek zvýhodnil, jakou škodu (městu, státu) v důsledku korupce způsobil. Pokud skutečně šlo o korupci, pak ten úplatek nebyl pro jeho krásné oči – a právě to měla policie prokázat, právě o to by se měli zajímat investigativní novináři. Jenže o tom jsem nečetl ani řádek.

firma H&B Real podplatila, pak měla policie prokázat za co. Tedy čím jí Čunek zvýhodnil, jakou škodu (městu, státu) v důsledku korupce způsobil. Pokud skutečně šlo o korupci, pak ten úplatek nebyl pro jeho krásné oči – a právě to měla policie prokázat, právě o to by se měli zajímat investigativní novináři. Jenže o tom jsem nečetl ani řádek.

Quick 8.8.2007 12:02

Re: Re: Zjevný korupčník

Obhajoval jste takto i Grosse???

jm0 8.8.2007 12:25

Re: Re: Re: Zjevný korupčník

ne. požadoval vy jste už při pouhém podezření odstoupení grosse?

Pozorovatel 8.8.2007 6:44

Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

Když vidím smějícího se Čunka, zjevného korupčníka okresního formátu a ty kejkle, které se kolem něj dějí, stydím se za tuhle zemi. Moje tolerance je u konce a nejraději bych se někam odstěhoval, ale není kam.  Snad Švýcarsko by se hodilo,  ale na to jsem si na rozdíl od Čunka dost  " nenaspořil"..

ucitelas 8.8.2007 7:00

Re: Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

totéž se mi stává když čtu "mladého" pozorovatele.Ba hůře je mi na blití.Styď se sám za sebe.Kuba volá ,ostrov svobody a spravedlnosti .Jen upaluj.

Pozorovatel 8.8.2007 7:09

Re: Re: Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

Co bych hledal na Kubě, té se začíná milovými kroky  právěpřibližovat naše republika. Rád by\ch se přesunul do země s demokratickými tradicemi a pevnými zákony, kde nejde manipulovat se soudy a vyšetřováním. Pokud se ti to líbí, pak doporučuji pravidelné koupele a studené střiky, prý to někdy pomůže i v zdánlivě nevyléčitelných případech.......

VLADIMÍR 8.8.2007 8:02

Re: Re: Re: Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

Mladým se nedivím slušnost se vytratila, politici čím dál víc tolerují korupci všeho druhu sprostotou konče, Havlova slušnost je v nenávratnu. Já být mladší tak nečekám až budu mít peníze a jsem dávno fuč.

hola 8.8.2007 9:34

Re: Re: Re: Re: Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

A Havlova slušnost je to, že uměl hezky pozdravit, nebo to, jak poťouchle pletichařil. či dokonce to zbabělé okopávání poraženého soupeře????

VLADIMÍR 8.8.2007 11:44

Re: Re: Re: Re: Re: Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

Nevím kolik jste si odseděl-la jako Havel, tak prosím nemluvte o zbabělosti. O jak je lidská pamět krátká.

Magor Milda 8.8.2007 10:23

Re: Re: Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

"Pozorovatel" mi je už dávno známý, za rajchu se jmenoval "Völkischer Beobachter" a byl známý svými výpady ve stylu Rudého Práva proti plutokratům, Rudé Právo vyměnilo židobolševiky za sionisty  a bylo vymalováno.

global 8.8.2007 8:10

Re: Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

Ty chytráku než se budeš chtít někam odstěhovat, tak si zjisti místní poměry, abys nenarazil na svojí hloupost.Tam kam bys nejraději zamířil,by těžko někdo toleroval tvoje urážky člověka,kterého sotva znáš jen z obrazovky.Tam platí neochvějně nevina do úplného prokázání.!

Pozorovatel 8.8.2007 9:24

Re: Re: Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

Tam ale také platí, že politik jehož činnost je vyšetřována okamžité odstupuje z funkce. Když jsem vyl u známých v Kanadě v roce 1994, tak z těchto důvodů musel odstoupit (guvernér ?) státu Alberta a to jen proto, že vzniklo podezření, že o určitých ekonomických záměrech informoval svého vzdáleného příbuzného ( bratranec přes koleno), který se obohatil nákupem pozemků. To by u nás ani nebyl trestný čin. A řečem o Čunkově nevině se jen usmívám, pokud jsem nevinný, tak se nemusím bát  žádného soudu. A zde bylo extrémní úsilí věnováno zastavení vyšetřování a tomu, aby se žádný soud nekonal. Proč je mi jasné, kromě korupce, kterou jsem si jistý ( viz křivá svědectví Čunkových vsetínských přátel atd.) by zřejmě vyšla najevo i další kriminální činnost jako např. krácení ( neodvádění) daní, nedovolené podnikání atd. Ale jsem přesvědčen, že se tyhle nechutné praktiky vrátí KDU i celé vládě jako bumerang.

Takže zatím nové přirovnán, které jsem včera slyšel v MHD: Neúplatný jako Čunek…

.

Mell 8.8.2007 11:20

Re: Re: Re: Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

Chlapče máš to nějak popletené. Pokud se nařčení z korupce objeví v Kanadě, tak je velká pravděpodobnost, že je to pravda. Jestli by tam totiž chtěl někdo takovéhoto nařčení zneužít, byl by to jeho politický konec. Pokud je to u nás, tak je to často jen obyčejná hra mezi politickými soupeři a s pravdou to nemusí mít vůbec nic společného, protože podobné zneužití se u nás netrestá. To, že v kauze Čunek šlo o politickou hru není pochyb, v Kanadě by za podobné zneužití státní moci šli lidé od válu.

Pozorovatel 8.8.2007 13:30

Re: Re: Re: Re: Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

Milý  synku, pleteš se.  V Kanadě bylo jen silné podezření, které se nakonec neprokázalo, ale jakmile se začalo o vyšetřování uvažovat, guvernér ihned odstoupil. A to je hlavní rozdíl mezi našim státem a jinými demokraciemi, chybění základní politické kultury. Já se domnívám ještě teď, že Čunek by stále udělal nejlíp, kdyby tiše odstoupil, ale to mu zřejmě nedochází, jsem si jistý, že ho to nakonec dostihne jako bumerang. Jinak se během této kauzy dopustil tolika chyb, že jen to samo ho zcela diskvalifikuje. A kouzla Vysecká a Salimova - jen idiot by tomu nerozuměl, jak už jsem napsal je mi z tohoto státu na zvracení, nejhorší je to, že je úplně jedno jestli nalevo nebo napravo, všude stejný svinčík. Loučím se s pozdravem Je neúplatný jako Čunek....

jm0 8.8.2007 12:24

politik jehož činnost je vyšetřována okamžité odstupuje z funkce

taky to ale znamená, že není zahájeno vyšetřování na každej anonymní telefon nebo prohlášení náčelníka opozice na tiskovce "a je tu ve vládě korupce, a je, a je!" - jinak by se tam v parlamentu nesešli ani do mariáše

Pjotr 8.8.2007 10:49

Re: Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

No jo. Hlupákovi je vše jasné. A praní špinavých peněz, tech stovek miliard dolarů přes ctihodné švýcarské banky mu vůbec nevadí. A že to byly krvavé peníze!

VLADIMÍR 8.8.2007 12:28

Re: Re: Začíná mi být z tohoto státu na zvracení

V jeké bance, to přece neni pravda, ale opravdu pravda.:-D