26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan 28.1.2010 12:46

Obehrarná propagandistická písnička.

Pokud někdo staví na špatných lidských vlastnostech, jako je závist, tak jsou to lidé typu Hrdličky. Poctivě pracující člověk nezávidí poctivě vydělané peníze. Nenávidí ale systém, který umožňuje bohatnou bezpracně podvodem.  Každý zbohatlík dobře ví, že získal peníze nepoctivým způsobem a velmi se proto obává toho, že mu budou položeny nepříjemné otázky o původu jeho majetku. Proto se sanží odvádět pozornost jinam.

Pražské zastupitelstvo si nakradlo miliardy, teď na ně dává nálepku "soukromé vlastnictví je svaté". A pro ty prostoduché nechává tiskonout články o botičkách na křtu. (Jako by nebylo tisíc jiných příležitostí, kdy firmy zviditelňují svoje zboží a platí za to ohromné částky. Paroubkovi by mohli od firmy ještě dostat honorář za reklamu  botiček.) 

vv 28.1.2010 12:44

Re: nereformovatelní a nepoučitelní

Ponechme stranou, že Topolánek nosí značkové košile za dva tisíce korun (viz stará zpráva z tisku) a všiměme si toho, že se společnost už nedělí třídně na chudé a bohaté , jako tomu bylo ve středověku minulého století, ale na moudré a blbé, nebo na snaživé a socky.

 

kopec 28.1.2010 12:42

Re: nereformovatelní a nepoučitelní

Pane Ron, proc bychom meli nechavat stranou boticky od Diora ,vzdyt to je jadro pudla, hlavne o tom je v clanku rec. Jinak,  Vas zbytecne dlouhy prispevek se da vtesnat do jedne vety: Nemam rad CSSD!

ps 28.1.2010 12:41

Re: Pan Hrdlička si hezky pokecal a vyznal se ze své nenávisti.

Paroubek se o to ovšem pokouší. Snahu zavděčit se co největšímu počtu lidí pomocí rozhazování státních peněz a měnění svých názorů rychlostí dříve nevídanou dovedl k dokonalosti. Ovšem je pravda, že měl na čem stavět. Čssd v rozhazování cizích peněz byla přeborníkem i dříve.

huhu 28.1.2010 12:40

Re: Vedle jak ta jedle

vyžírkové se nacucnou na každou stranu, která se dostane k moci. Ale jen socialisté mají zlodějnu (dotace, pobídky, úlevy atd.), prostě mocensky rozdělovat peníze jako program. Socialisté ten systém vytvářejí.

Ryba 28.1.2010 12:35

Pan Hrdlička si hezky pokecal a vyznal se ze své nenávisti.

Ale to, že nenávist a závist jsou dvě rodné sestřičky si už jaksi nevšiml. Náš stát nepotřebuje ani závistivce ale ani nenávistivce, bez obou by u nás  bylo lépe.  

A pokud jde o třináctý důchod, tak to nenií projev závisti, ale způsob předvolebního boje. Smůla je v tom, že by ho bohužel dostali jak ti, co ho doopravdy potřebují, tak i ti, co ho doopravdy, ale doopravdy  nepotřebvují. Není na světě zákon ten, který by se zavděčil lidem všem.

... 28.1.2010 12:33

Re: Vedle jak ta jedle

ale výhradně levičák - socialista, pravičák - nesocialista by se k takovému nemorálnímu jednání nikdy nesnížil, to jenom socky ždímají stát..

Marcela 28.1.2010 12:30

Re: To si Paroubek nezasloužil.

dobře mu tak. Jen houšť a větší kapky.

Liška 28.1.2010 12:26

Re: Paroubek ani nevi, co to je pokrytectvi,

Máte recht, co je komu do toho, že jsem chudý či bohatý! Každý je takový, jaký chce být, aspoň si myslím,že by to tak být mělo ve svobodném světě. Proto nevím, kde se bere v rudém, či oranžovém mozku starost o to jaký bych měl být dle jejich mustru! Že se to může někomu hodit, chápu, já zájem nemám!

RON 28.1.2010 12:25

nereformovatelní a nepoučitelní

Ponechme stranou botičky od Diora.Pokud na to mají, je to jejich problém.Pokud jde ale o ideologické žvásty o solidaritě,o chudých a bohatých,má tento postřeh hlubší kontext. Nutno si připomenout,proč se nikdo z levice nechlubí svým realizovaným programem který se mimo míru radikálnosti zas tak neliší od komunistů po socialisty. Poznání, že soc. a kom.  strany jsou v zásadě nereformovatelné a opírají se o dogmata z počátku průmyslové revoluce. Rozeberete-li si jejich levicí omílané zásady a principy třídního uspořádání, je zřejmé že vývoj společnosti, myšlení a pokrok se u nich dosud neprosadil.  Ideologie kom. a soc. s jakýmkoliv přídomkem se vždy opírá o ty nejlépe manipulovatelné lidské vlastnosti. Závist na prvním místě,  s tím v ruku v ruce nenávist, nejlépe třídní. Lenost  bylo nutno skrýt po rouškou solidarity, což škodí těm skutečně potřebným zejména nezaměstnaným a hendikep. občanům, neboť se s nimi veze dost podvodníků a hochštaplerů, zjednodušeně lidí práce se štítící. Elitářství kterého se dotýká i připomínka o DIOR botičkách už dávno v naší společnosti  vyvrcholilo v poznání, že v socializmu a komunizmu jsme si přece všichni rovni, přesto jsou si někteří zasloužilí rovnější. Není nutno se zmiňovat o zvláštní lékařské péči o vyvolené nebo o ceníkách senátorských a poslaneckých bufetů. Feudální vymoženosti imunit, bez ohledu na krizi a solidaritu narůstající platy a náhrady na cokoliv i levicových poslanců a funkcionářů odkrývají pravou tvář levicových lídrů.Nezodpovědné jednání je rovněž charakteristický rys levice ale nutno říci i nejen jí.Líbivé sliby socialistů a komunistů zaručující vám hned ráj na zemi, jsou tak průhledné že podlehne jen hlupák či zoufalec. Samozřejmě že vše je připraveno s nulovou odpovědností, bez skládání účtů po volbách včetně socialistické a komunistické zásady rozdávání z cizího, v případně ze společného. To jen na okraj pro ty mladší kteří neměli tu čest poznat na vlastní kůži péči komunistické či socialistické strany.

JaS 28.1.2010 12:20

Re: Vedle jak ta jedle

Ten třetí je současný politik nebo jeho kmotr.

huhu 28.1.2010 12:19

Re: Vedle jak ta jedle

no vidíte, jak to kádrování jako za komoušů stále platí.. ve státní (socialistické) službě.

huhu 28.1.2010 12:17

Re: Vedle jak ta jedle

co píšete se dá systémově zobecnit takto :

1. první si svoje peníze vydělal na trhu od lidí, kteří si koupili jeho služby - ano trh je objektivním a sprovaedlivým soudcem, kolik koho práce stojí a jaký má mít zisk.

2. druhý sice prvotní kapitál získal mocensky, le jinak už platí totéž co ad 1.

3. třetí získává peníze mocensky, tím, že urve více nežli mu lidé za jeho práci na trhu dají - dotace, investiční pobídky, daňové úlevy, veřejné zakázky od politických kamarádů. Jinak řečeno, je to levičák, socialista ( a je jedno z které strany, využívá tento systém, tak propagovaný všemi socialisty) . Jinými slovy socialismus je programem zlodějny a žádný tyjátr "protikorupčních balíčků" na téhle podstatě mic nezmění.

. 28.1.2010 12:17

Re: Vedle jak ta jedle

 Technicka.  Nevim,kdo je otcem choti  gen.red.CEZ,ale rozhodne se za svobodna nejmenovala  Dybova.(Otcovstvi pana doc.ing. Dyby to ovsem nevylucuje ). 

jk-jiny 28.1.2010 11:51

Vedle jak ta jedle

Znám tři hlavní typy "bohatších": jeden vystudoval počítače a elektroniku, založil firmu, makal, nikoho nepodvedl a má desítky miliónů. Ani malinko mu nezávivím, vidím tu práci, vím, že je prospěšný změstnancům atd. Druhý typ dostal od místní buňky KSČ do začátku cca 13miliónů Kčs (v roce 1990 to byly hezký peníze), založil firmu a má se dobře jako ten předchozí typ. Spravedlivé to není, ale což, byl komouš, teď je pravičák, ael už nekrade a je přínosem. Třetí typ získal zakázku přes politiku, předraženou, udělal to hůř než levnější konkurence atd. atd. Z mé zkušenosti je 1% bohatých první případ, 5% druhý a zbytek by patřil na Pankrác. Vynechal jsem Romana, vždyť každý si může vzít Dybovu dceru a pak už jen ředitelovat...

... 28.1.2010 11:50

Re: Paroubek ani nevi, co to je pokrytectvi,

není to věcí rodičů, do jaké školy dají svoje dítě, co je politikům a různým pizzdám do toho?

kopec 28.1.2010 11:50

Fakt uz neni o cem psat?

pane Hrdlicko, pisete sice ze nemate VUML,ale vas kratky clanek preteka tolik demagogii, ze byste na VUMLu  mohl vyucovat. Nakonec, ani pani Petra uz neni zadna funglovka.

Fousek 28.1.2010 11:50

Žvásty,

pouze žvásty, pane Hrdličko.

fanos 28.1.2010 11:50

A blbci, lempli si ho zvolí do čela.

A pak je čeká div divoucí. Ráj na zemi, bez práce s plný panděrem a dobře chlazenou desítkou.  Tak leda kulový, volové.

... 28.1.2010 11:39

Re: czech made

Takže závěr je jaký, dárek pro dítě za sedmnáct stovek ne, vila a jachta v Toskánsku ne, vila na Hanspaulce také ne, Audi jakbysmet, takže co, Jižní Město, panel a ojetou Felicii, to by o dobrém charakteru mohlo hovořit, vidím, že Miloš Zeman už má vítězství v kapse.

Sly 28.1.2010 11:29

Paroubek ani nevi, co to je pokrytectvi,

stejne tak nechapala pritelkyne Buzkova, proc by nemohla dat dite do soukrome skoly a zaroven temto skolam snizit dotace pod uroven statnich skol. Vzdyt ona na to bude mit a prece nebude posilat dite do statni skoly, na jejiz nizke urovni ma svuj podil.

"Soudruzka zena vyznamneho muze" zase nechape, ze pokud jeji muz obden pinda, ze bohatsi lide si musi solidarne utahovat opasky vice, nez chudsi, bude verejnost citliva na okazaly "svetsky" luxus.

Reakce je projevem hystericke poruchy osobnosti, soudruzka jiste tusi, ze jsou i jine moznosti, nez luxus nebo onuce, ale takto se muze postavit do role pronasledovane chudinky.

Soucitim s ni uplne stejne, jako s kteroukoli jinou pizzdou, ktere zacne vadit bulvar presne ve chvili, kdy je pro ni publicita nevyhodna.

... 28.1.2010 11:29

Re: Nabuřelé panské jendání jen svědčí o základním nedostatku sebereflexe, nicméně co já nechápu ....

Sbližování DPH prosazuje kdo? A budou se sazby sbližovat nahoru, nebo dolu?

Thutmose 28.1.2010 11:25

Ten závěr je uboze propagandistický

Samozřejmě, že to nebyla záviost a tak jednoduché vidění světa, jako předvedl autor, se málokdy vidí. Je ale pravdou, že soc. demáčtí funkcionáři často šlapou v porcelánu. Doslovně to dělala Buzková, když prohlásila, že doma servíruje do Rozenthalu, tedy do jednoho z nejdražších porecelánů. To by se její dědeček, funkcionář soc. dem. Modráček asi hodně divil. To samé platí pro Paroubka. Je třeba znát míru, a to současná věrchuška neumí anebo ani nechce.  Botičky za 3.000,- kč nejsou závistí, jen se pokukazuje, že někdo káže vodu a pije víno, tedy, jak se floskulně tedˇ říká, není konsistentní  ( jako jogurt ) ve svém jednání. je vidět, že autorovi oprvaud ten VUML chybí, a že asi chodí k k panu Janouchovi do Občanského institutu firmy ODA pana Bratinky.

ZW 28.1.2010 11:25

Re: Bulvár si uprdne a Paroubková hned ječí na pavlači.

Ach tak, vy jim ty botičky prostě závidíte.

Josef 28.1.2010 11:24

Re: Nabuřelé panské jendání jen svědčí o základním nedostatku sebereflexe, nicméně co já nechápu ....

A co argument, ten máš kde??

ZW 28.1.2010 11:23

Re: Bulvár si uprdne a Paroubková hned ječí na pavlači.

Paroubková si uprdne a pravověrní se mohou... vy víte co.

Josef 28.1.2010 11:23

Re: Souhlas s autorem:

Přesně!

Je to založené na závisti na ničem jiném! A té závisti se chytli vyžírkové s údajným sociálním cítěním!!

pesimista 28.1.2010 11:22

Re: Nabuřelé panské jendání jen svědčí o základním nedostatku sebereflexe, nicméně co já nechápu ....

obrať se s tím na nejlepšího ministra financí ve vesmíru chemika Kalouska. 

ZW 28.1.2010 11:19

Re: A co botičky z frcu? Ty by nevadily?

"Má si pořídit normální boty, jaké si může běžně dovolit průměrná pracující rodina..."

A proč?

A co vás ještě rozčiluje? Že si váš soused koupil nové luxusní auto? Že někdo létá na dovolenou do Karibiku?

A co s tím?

Zakázat?

JaS 28.1.2010 11:19

Re: Chlap bojuje přímo s chlapem a ne s jeho ženou nebo děckem.

Nešlo ani o ženu ani o dítě. Předváděl se Paroubek. Dal si facku. Dobře mu tak.