1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Saša 14.3.2007 8:28

Pan ministr by dle mého odhadu

měl problémy se samotnými pojmy působnost, příslušnost, pravomoc. Kdepak chtít po něm jejich specifikaci na SÚJB:-/.

Haf 14.3.2007 8:22

Tak nevím, zda se to v Prase neví

že to chytrý prase je skoro zeť kandidáta na prezidenta

A.S. Pergill 14.3.2007 8:11

Paní Drábová (PT)

je vysoce kvalifikovaný odborník, pokud někde kontroluje měření, dodržování předpisů apod. Měla by ale urychleně najmout kvalitního tiskového mluvčího, který sice nebude mít takové vzdělání a praxi, ale bude schopen konverzovat, házet bonmoty a v mezích zákona leč nekompromisně dělat z oponentů totální blbce. Na to dotyčná dáma nemá, neboť "kumu pánbu nedá, v apatyce nekoupí" a ona holt šla dvakrát když rozdávali vědu a vynechala vtipnou kaši.

Emp 14.3.2007 8:18

Re: Paní Drábová (PT)

No, já bych to chtěl vidět - jak by všichni řvali, když by ten pomyslný tiskový mluvčí situace ještě odlehčoval...?

Saša 14.3.2007 8:26

Tentokrát s Vámi nesouhlasím.

Móda nezvdělaných a "komunikativních" tiskových mluvčích se mi přící. Nevidím důvodu, proč odborné informace překládat do primitivní řeči pro blbce. Naopak se mají užívat výhradně odborné termíny, nejlépe v latinské a řecké podobě, a konkrétní faktografické údaje bez zbytečných komentářů. Přizpůsobování se blbcům povede jedině ke zblbnutí všeho a všech.

Když někdo něčemu nerozumí, má buď o tom držet hubu, nebo se to má jít do školy naučit.

Jenda 14.3.2007 12:01

Re: Tentokrát s Vámi nesouhlasím.

Nemusi byt nevzdelany. Najmout nejakou misssku by byla samozrejme blbost (i kdyz Lilian Fisherovou bych rad nekde vidal ... nejlip ... fajn, tak jsem si dal sprchu a pet kolecek kolem bloku a muzu pokracovat ;-). Ovsem urcite by se nasel nejaky jaderny fyzik s dostatecne prorizlou pusou.

oakman 14.3.2007 13:05

Re: Tentokrát s Vámi nesouhlasím.

Připoenu vám tu až budete glosovat jakékoliv jiné téma než související s tímto oborem. Možná ani jiné téma nemáte, to by také nepřekvapilo. Arogance fachidiota ovšem končí na hranici Fach! Tento stát není okolím JETE, nýbrž JETE je jen jednou z mnoha firem v ČR. Tak přistaneme, ne? Za vzdělání bereš peníze v práci, na ulici tě k ničemu nedpředurčuje. Věř mi, že když tě poznám, uvedu tě během pár hodin do tolika trapných situací, že pochopíš, jak stejně trapný jsi ve chvíli, kdy nemluvíš o oboru. Vy sloužíte "nejširším masám! tak se musíte naučit komunikovat se svým zákazníkem, jelikož on jest váš pán vezdejší. Pokud to myslíš takhle, měl by to číst tvůj personální šéf, aby ti udelil cvičného padáka za neloajalitu firmě urážkami zákazníka. Jsi slouha, troubo, tak se tak chovej!!!

třetí 14.3.2007 9:02

Re: Paní Drábová (PT)

Mluvčí má ten, kdo tomu nerozumí a zbytečně by se ztrapňoval. Např. pan Čunek  by měl mít mluvčí (ho) už dávno.

RomanL 14.3.2007 9:04

Re: Paní Drábová (PT)

Bohužel, pokud opnenti používají argumentaci typu:"Dvě nohy špatnééé, čtyři nohy dobrééé.", tak s nimi nezvládne nic i řečník s rétorikou Sokrata. Oni prostě neslyší. Reakce zelených je vždy ve stylu malého dítěte, které si zacpává uši a zavírá oči, když mu říkáte a ukazujete, že má jít spát. Pomáhá proti tomu pár na zadek, a že by jich bylo potřeba v případě zelených víc než ten "pár".

Karel 14.3.2007 7:58

neštěstí

Zelení v současné podobě jsou neštěstím české politiky, především pro roli nutnou kterou mají ve vládní koalici. Bursík je obratný manipulátor a před jemu podobnými nás Bůh chraň. Podívate-li se na lidské a odborné profily jejich poslanců a s výjimkou KSchw i ministrů, tak je to katastrofa. Jaké zoufalství mohlo vést voliče k tomu dát takové nekompetentní bandě hlasy? Bursík suverénně mluví o věcech, kterým vůbec nerozumí a k nimž už vůbec není povolán dávat soudy. Po dr. Buzkové jsem si myslel že horší a neschopnější ministr školství už být nemůže - paní Kuchtová mne z tohoto omylu vyléčila. A Džamila? To už je rovnou vtip.

čtenář 14.3.2007 8:21

Re: neštěstí

Bursík sám není se SZ v parlametu, aby tam obhajoval nějaké bláznivé zelené myšlenky. Jeho úkolem bylo nahradit pro osiřelé voliče nebožku US a dělat potíže velkým stranám. To, že to je za cenu toho, že si s sebou přivedl kohortu zelených bláznů, kteří nám všem nesmyslně komplikují život, je v celém plánu jen vedlejší efekt. Nicméně, občas kvůli nim musí ze sebe udělat blbce, viz případ Drábová. Je to poučení do příštích voleb, víc se s tím dělat nedá.

Haf 14.3.2007 8:26

Re: Re: neštěstí

Podoba k akci klín .  zelení ´= Havel, Brusinka, Dientsbier...

Jenom zpravodajské hry.

Pořád.

Historik 14.3.2007 15:05

Připomínka

"Bůh nás ochraňuj před generací Bursíků, Grossů a Lobkowitzů."

Václav Klaus, 1998. 

david 14.3.2007 7:26

SItuace se opakuje

Vypomeňte si co udělal jako jednu z prvních věcí v úřadu Jürgen Tritin.

Všechny kroky Zelených vedou k likvidaci civilizace tak jak ji známe nyní.

AdVy 14.3.2007 8:37

Re: SItuace se opakuje

Dovolil bych si tento výrok upřesnit.: Všechny kroky civilizace vedou k likvidaci přírody a životního prostředí.

RomanL 14.3.2007 8:53

Re: Re: SItuace se opakuje

Ono to tak není - všechny kroky civilizace vedou k přizpůsobení přírody k potřebě člověka - ale to se NEROVNÁ likvidaci!!!

Jura 14.3.2007 12:18

Re: Re: Re: SItuace se opakuje

Máte podle mne stoprocentně pravdu. Potíž je asi jenom v  tom, že "v přizpůsobování přírody k potřebě člověka" neznáme míru, jsme hanebně rozežraní a pro své pobavení trháme fialky dynamitem. Je nesmyslnou drzostí pomýšlet na ochranu něčeho, co nás zrodilo a až dosud nás ve všech směrech převyšuje. Můžeme se nanejvýš rozhodnout, budeme-li dál "přizpůsobováním" likvidovat ty přírodní jevy, které jsou lidstvu příznivé. Pokud ano, zbudou na naše potomky (a možná že už  i na nás) ty ostatní projevy. Sotva se to dětem bude líbit; my jen vezmem za svou blbost zaslouženou odplatu. Příroda si ale určitě poradí - jsme jí konec konců úplně lhostejní.

Zlíňák 14.3.2007 6:58

TE a JE

Vážení přátelé, pokládám otázku: Co se stane, když zrušíme všechny tepelné elektrárny a nahradíme je jadernými elektrárnami ,s životním prostředím?

Netřeba 14.3.2007 7:08

Re: TE a JE

Co takhle naopak? Jenom místo uhlí budeme topit šťovíkem.

Budeme ho pěstovat sami, nebo vozit přes odblokované hraniční přechody z Rakouska?

Jan Hájek 14.3.2007 7:33

Re: Re: TE a JE

Není jednodušší a efektivnější tu naftu na výrobu hnojiv, pěstování, sušení a převoz šťovíku spálit rovnou v elektrárně?

Delfin 14.3.2007 7:39

Re: Re: Re: TE a JE

Ale blazinku, naftu preci nikdo nedotuje!

RomanL 14.3.2007 8:48

Re: TE a JE

Radikálně se sníží produkce škodlivých emisí včetně CO2 (odhlasované příčiny globálního oteplování) na nejnižší možnou mez. Nebude pokračovat devastování krajiny povrchovými ani hlubinnými lomy. Zmizí produkce miliónů tun pevného odpadu a hlušiny. Je to tak nějak jasné, nebo se tu pro zelené mám i vy*rat?

Peta 14.3.2007 13:15

Re: TE a JE

To je prosté milý Watsone! Prudce klesne cena emisních povolenek.

loula 14.3.2007 6:40

Možná se mýlím,

ale podle mě jsou oba dva úníky té vody provozní chyba podobná tomu, jako když v garáži autobusů vyteče olej z převodovky. V obou případech musí být zabezpečeno, že se ten únik bez následků zlikviduje (ta elektrárna i ta garáž jsou na to vybaveny) a maximálně odpovědný pracovník může mít stržené premie, ža nezavřel kohoutek nebo špatně utáhl šrouby. A samozřejmě se pro příště přijme - pokud je to technicky možné - nějaké opatření, aby k takovýmto patáliím docházelo co nejméně. Myslím, že každá nehoda v atomové  elektrárně je zařazena do nějakého stupné, a podle výše toho stupně se dělají opatření. A tato nehoda s únikem vody leží v nějakém nejnižším stupni. Opravdu si myslím, že Bursík blbne.

Bohata9 14.3.2007 10:45

Určitě se nemýlím.

Denní ssvícení automobilů vyprodukuje kolik zplodin?  Z benzinu či nafty se musí v autě spálit konstantně tolik kolik odpovídá min 200 W .Co na to Bursík? Stát je v pohodě protože spotřeba stoupá a spotřební daň roste.

Jura 14.3.2007 13:01

Re: Možná se mýlím,

Nemýlíte se, popis je docela přesný. Až na dvě maličkosti.

1. Ve světě (a někde i u nás) se velice oceňuje kultura provozu. Jejím charakteristickým rysem je nepřítomnost nepořádku. Nikde a v ničem. Čechům bude tento požadavek připadat nesmyslně přísný, ale to je chyba jejich, ne toho požadavku. Jen naprostý opak šlendriánu je (mimo jiné) zárukou efektivního provozu a bezpečnosti (i té jaderné). Je to velmi pracné, ale dosažitelné. U nás je bohužel ještě stále běžnější naše národní pohroma - postoj typu "Ale, to je dobrý!" A  nesvádějme to jenom na komunizmus! Ne nadarmo je naší biblí ještě stále Švejk.

2. Obávám se, že Bursík neblbne. V Rakousku vyrostla na odmítání jaderné energie do popularity řada politiků, po kterých by  jinak pes neštěkl. A když  to dokázali oni, tak pan Bursík jistě taky. A tu máme ten hlavní problém. Proč tolik našich lidí čte jen Blesk, čumí na Novu a miluje povrchní a fanatické postoje? Proč tolik našich novinářů ví až příliš dobře, koho chleba jí (takže jim nápěv příslušné placené písně nedělá žádné potíže)? Atd. atd. I tahle debata je taková - bavíme se o něčem tak důležitém, jako jsou šplechty mazaného skoropolitika, který kouká, aby vydělal (na nás). Co takhle zavést vážnou diskuzi o tom, jak a proč lidé jako on tady vládnou.

Emp 14.3.2007 13:14

Re: Re: Možná se mýlím,

Juro, velmi s Vámi souhlasím a ve prakticky ve všem... Jediné, u čeho bych se zastavil je ten "šlendrián" Já si nemyslím, že by češi nějak "vyčuhovali z průměru" .. Na německých elektrárnách je událostí na 1 blok a rok více než na skloňovaném Temelínu, rakouská lanovka na Kaprun by podle našich předpisů nemohla projít, ale v Rakousku mohla, výbuch v Linzi rovněž nebyl příkladem ůdokonalého provozu", stejný příklad jsou čerstvé Nováky na Slovensku,  nehody chemiček v británii, pády větrníků ve Francii , kvůli lajdáckému ukotvení... atd atd. "Šlendrián" je bohužel všude.... Někde se o tom ví, jinde ne, někde se o tom mluví, jinde ne. Bojovat se s tím ale musí! a proto jsou tyto události přínosné. Kdo na ně obecně však doplácí jsou Ti, kteří s tím nemají ale vůbec nic společného...

No 14.3.2007 16:09

Re: Re: Možná se mýlím,

Víte on má velké (6 mld Kč) problémy s fondy EU na dostavbu čističek odpadních vod. Něco poslal na komisi pozdě a špatně a asi se proto (po)zastaví spolufinancování z EU z Fondu soudržnosti, je tedy třeba vrtět psem.

honzak 14.3.2007 6:14

bursík je

vyčuraný hýzl a největší chybou je, že někteří jednodušší spoluobčané jeho obskurní spolek volí.  Obávám se, že vědecký melounismus přivede euroatlantickou civilizaci do socialistických pekel. Ovšem genderově a politicky korektních.

třetí 14.3.2007 6:04

Bursík to má těžké.

Musí, chudák, začít dělat kádrováka, když největším odborníkem s mezinárodním ohlasem na ekologii je Prof. Ing. Václav Klaus, CSc. Např. měl obrovský ohlas v Cato Intitute v USA, když diskuzi uzavřel : " jednoduše, měl byste si koupit moji knihu ".