9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

EVROPA: Václav Klaus nepodepisující, bojující

Navzdory tomu, že dosud neproběhla řádná ratifikace dodatku k Lisabonské smlouvě, zavádějící Evropský stabilizační mechanismus (ESM) do primárního práva EU, tento trvalý euroval, zakládající pro státy platící eurem dluhovou unii na věčné časy, již emituje první várku dluhopisů na záchranu španělských bank.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 16.12.2012 18:40

Tak... a teď jste mě definitivna naštval !

Že jste přítelem třetích cest, budiž, takových je vás víc. Fišera volit nechci a nebudu, ale uvést jako důvod, že je Žid, tak to jste u mne ztratil jakoukoliv úctu !

J. Farda 16.12.2012 19:38

Re: Tak... a teď jste mě definitivna naštval !

Zdravím Vás, paní Kanioková, nastal error. Kromě toho, že jsem přítelem třetích cest, jsem i zaťatým zastáncem Izraele a Židů, takže když jsem uváděl, že pana Fišera nebudu volit proto, že je žid, tak jsem chtěl sdělit, že ne jen proto, že je Žid. Aby bylo jasno, a teď fšem mým  váženým diskutérům na NP vinšuji, bez ohledu na jejich světo potažmo klausonázor do nastávajícího času Vánoc a Nového roku fše to, co si kdo žádá!

V. Vlach 16.12.2012 20:15

Re: Tak... a teď jste mě definitivna naštval !

Šalom Farda, modlím se za Vás při pohanských Bozích veskrze zapomenutých a opuštěných, aby Vaše až polučně zabarvená zarytost v otázkách Israele a Židů všeobecně byla ta orba nejhlubší a vycházela vždy z poctivého studia Magie a Kabaly. Nicméně dle Vašeho projevu a jeho energetické povahy to vypadá, že Vaše slova jsou pouze papírový čert!

J. Farda 17.12.2012 18:27

Re: Tak... a teď jste mě definitivna naštval !

Šalom aji Vám, příteli Vlachu, šalom! :)))))

M. Kretschmer 21.12.2012 21:44

Fišera také volit nebudu

Fišera volit nebudu, ne proto, že je Žid (což Ježíš, Panna Maria a apoštolé byli také), ale proto, že je oddán židovství, sionista, žid.

M. Bílý 16.12.2012 17:11

Říkáte to, pane Prokope (16:06) velmi správně. Bylo to skutečně tak........

.......Vaše poslední věta, jakkoliv je pravdivá, je asi pro mnohé neakceptovatelná, protože mají t.zv socialismus uložený hluboko pod kůží a v "srdci svém". Samotné informace jsou totiž málo platné, neuměji-li s nimi pracovat. Sběr informací, hodnocení informací, třídění informací, využití informací atd je pro mnohé příliš složitá procedůra. Metoda pokus - omyl je jim nejbližší. A když to nevyjde, může za to Klaus a ODSka.

J. Farda 16.12.2012 18:23

Re: Říkáte to, pane Prokope (16:06) velmi správně. Bylo to skutečně tak........

Tak se mi ta odpověď panu Bílému před odchodem do kuchyni nějak ztratila. Správně, panové, jsem ekonomický analfabet, tak jsem své kupony nakonec prodal Třískovu fondu a za výtěžek si koupil, 1997?, mobil. Klíďo se smějte, já to považoval, věřte idealistovi, za svoji daň za vykoupení z komunismu. Ale další vývoj mne, naivu, drochet zaskočil. Nelituji trotly, kteří si stěžují v Nově na třikráte opakovaný podvod obskurních prodejců teplé vody, takový magor zase nejsem. I s respektováním zásady římského práva, že "právo náleží bdělým", to jest starajícím se, nemohu ale pominout lidi, kteří se do problémů dostali z důvodů jimi nezaviněných. Jistě, příživové ať zdechnou, souhlasím, ale sociální stát by neměl odmáznout všechny bez rozlišování. Nebo jo? Mimochodem, četli jste bezvadnou knihu Aldouse Huxleyho "Konec civilizace" z překladu Berounského/Kostohryze z r. ´97? Tam je superiorita lidí vykreslena ad absurdum. A víte co, jdu na tu véču a hezký večír fšem diskutérům NP! Tož tak.

B. Rybák 17.12.2012 15:19

Re: Upřesňuji: Hodnota kuponové knížky asi 75.000 Kč byla na začátku 1. kola

S kuponovými knížkami regulérně nakupovanými za 10 000 Kč by měl pan Kožený v "normální" společnosti o budoucnost postaráno. O naprosto nezbytný kapitál "důvěry" byl ale komunistickou mafií (a těmi zahraničními grázlíky, kterým vadil vznik silného českého kapitálu) připraven prolhanými útoky "našich" masmédií. Nejprve ho "představili" jako "zloděje lžiček" a když to nepomohlo, nasadili na něho estébáckou "krisu" Valise, která po té co na ni (bezpochyby oprávněně) podal pan Kožený žalobu za vydírání, tvrdila, že pan Kožený chtěl jakési kompromitující materiály. Obsahem těch materiálů mělo být podle "pravdymilovných" masmédií postupně "kompromitující informace o Havlovi" (úplná hovadina), informace o našich podnicích (které v této zemi měl sotva kdo tak kvalitní jako pan Kožený) a nakonec informace o "sledování pana Koženého" (jak bylo sledováno podnikání komunistických papalášů?). "Spravedlivý" soud odsoudil Valise (jaký asi teď má majetek?) a Koženého ponechal v nejistotě, jestli nebude souzen. Začalo to tedy tím, že Kožený byl kriminalizován a tím připraven o miliardy a přinucen emigrovat. Je dobré nezapomínat na příčiny jevů, bez nich nejsou následky pochopitelné (jsou v podstatě lživé).

J. Vydra 15.12.2012 19:56

kde se to stal, že někdo tlačí ekonomický nástroje před právem?

Kdo to asi tak byl, že nechtěl "aby mu do toho kecali právníci" Že by to byl náš Velký Kormidelník? A teď, když se podle jeho příkladu chová EU, tak to vadí? Nechce Velký Mág, aby se EU chovala tak, jak on říká???

M. Prokop 15.12.2012 21:03

Re: kde se to stal, že někdo tlačí ekonomický nástroje před právem?

EU hrozí rozkradení, jako Česku tenkrát?

P. Vaníček 15.12.2012 11:12

Halík

je masturbant nejhoršího ražení.

Š. Hašek 15.12.2012 11:16

Re: Halík

Řekl bych to jinak, ale v zásadě souhlasím.

J. Boleslav 16.12.2012 9:44

Re: Halík

Halíka lze snad pozitivně hodnotit jako křesťanského myslitele a filosofa. Jako politik je hodně mimo.

V. Vlach 16.12.2012 20:23

Re: Halík

Pokud křesťanský(nebo kristovecký)myslitel a filosof se zaobírá politikou, nemá velkou cenu, ba spíše inauguroval se na scestí - mám-li klasifikovat ponurý případ Halík.

Pokud takový člověk neumí pracovat s energiemi(zlo, dobro...) řadí se primárně do té horší skupiny. O to víc práce čeká skutečné mágy, sloužící Bílému Světlu Života. A to platí pro kristovce, tak pro židy,muslimy a další nádeníky Víry!

Š. Hašek 15.12.2012 10:05

Asi tak.

Mnohým EU věrozvěstům bližší sypání peněz do díry jménem Španělsko, než starost o zítřek v české kotlině - s českou korunou a věcmi v našich rukách. Jen tak na okraj.

Uznávám ale, že taková Frau Netzer si moji poznámku přeloží jako zcela hloupoučkou (ve srovnání s moudrými, jasnozřivými  rozhodnutími EUkomise, týkajících se širokých obzorů příštího tisíciletí).

Dobré účty dělají dobré přátele. Toto přísloví asi bruseláci neznají.

J. Kanioková 16.12.2012 14:47

Dobré účty ? To je přece hokynářské slovo pro vizionáře naprosto odpudivé, fuj, fuj, fuj...

V. Vlach 16.12.2012 20:25

Re: Dobré účty ? To je přece hokynářské slovo pro vizionáře naprosto odpudivé, fuj, fuj, fuj...

Ano, hokynářské - správně jste to nazvala.

P. Jášek 15.12.2012 9:58

A My

co se cítíme být vlastenci, jsme eurorealisté a přitom nám Klaus vůbec chybět nebude, budeme dělat co????

Š. Hašek 15.12.2012 11:18

Re: A My

Blíže prosím vysvětlete.

Pokud jste eurorealista, mohl by Vám občas názor občana Klause chybět. Tím spíše, pokud jste vlastenec (to není vošklivé slovo).

P. Jášek 15.12.2012 12:04

Re: A My

Pokud jsem vlastenec, tak mně opravdu Klaus chybět nebude, protože už od dob K. Havlíčka mám k Rusku spíše odstup a je mi jedno, jedno jestli to tam vede car, předseda nebo nějaký direktor od Lukoilu!

A můj eurealismus je něco jiného než Klausův eunegativismus!!!

Omlouvám se za špatné vyjádření mělo být eurealismus! To Euro se mi tam vnutilo jak do Řecka :o)

Š. Hašek 15.12.2012 13:01

Re: A My

Rozlišuji Rusko jako možnost obchodu (srovnejme s EU) a Rusko obecně. Asi jako Klaus.

Klaus nikdy neřekl, že je mu Rusko vševzorem. Někteří ale neustále prohlašují EU vševzorem.

Plky novinářů nechávám stranou. Obchod je obchod, kecy jsou kecy.

P. Han 15.12.2012 13:31

Re: A My

Klaus je eurorealista. Do EU jsme vstupovali i žádali o vstup za úplně jiných předpokladů. EU se mezitím odebrala jistým směrem, který nebudu slušně jmenovat.

Pokud račte být vlastenec a spoléhat při tom na EU, nebudete zklamán. Vlastenectví bude jistě umožněno na folklórních festivalech, jejichž závaznou podobu EU nastíní.

M. Prokop 15.12.2012 16:33

Re: A My

On ovšem Klaus není euronegativistický, jen má jakýsi, mnou sdílený, odpor k zelenému byrokratickému socialismu.

Direktor Lukoilu hrozí spíš od Zemana.

J. Kanioková 16.12.2012 14:51

To fascinující argumentování Ruskem... to je fak srandovní...

Přitom na netu je tolik informací, jak právě u západních zemí narůstá stále víc obchodních vazeb s Ruskem... proti nám několikanásobně..

M. Prokop 15.12.2012 16:29

Re: A My

Dělejte si co chcete, to jsou ty výhody liberálního přístupu.

P. Urban 15.12.2012 9:27

Nechci kazit panu Semínovi advent, ale

pokud se Evropa svrchovaných států opravdu dá do pohybu, pak se do jejího čela asi dostanou jiní lidé, než Klaus. Ten dostane tak maximálně čestnou medaili.

Je taky otázka, co potom bude s touhle zemí. Čechy, jak známo, kdysi ukázaly cestu evropské reformaci. Což evropští protestanté svého času uznávali. Což jim ovšem nezabránilo hodit později Čechy přes palubu.

P. Jášek 15.12.2012 9:59

Re: Nechci kazit panu Semínovi advent, ale

...a hlavně se do čela nepostaví nikdo z Lukoilu!

M. Prokop 15.12.2012 16:31

Re: Nechci kazit panu Semínovi advent, ale

Lukoil je Zeman.

P. Jášek 15.12.2012 19:52

Re: Nechci kazit panu Semínovi advent, ale

také!

J. Tolman 15.12.2012 7:44

Až pan prezident odejde z funkce,

stane se asi tolik, jako se stalo, když klausova figurka pan Bátora opustil svoji funkci nejdříve poradce a později úředníka Ministerstva školství. Ve funkci byl viditelný, noviny o něm psaly skoro každý den. Přestože tvrdil, že odchází, protože ve státních službách se cítí omezen a nemůže se volně projevovat tak jak by chtěl, po jeho odchodu o něm není nic známo. Neprojevuje se. Až pan prezident nebude mít nad sebou ochranný deštník své státní funkce, už to nebude ono.