30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 23.5.2009 11:29

Re: A kde jste Bystrove ukotven vy?

Překáží ti snad, fanoušku??? (Y)

Tino 23.5.2009 7:53

Poněkud pozdní obavy

Proč co Klaus řekl, je mi vlastně jedno. Věřím, že má snahu o diplomatické řešení vztahů. Ony jsou totiž mezi námi a Ruskem narušené a to dost podstatně.

Vztahy s Ruskem jsou rušené nejen z historických zkušeností, ale i ze soudobých. Ruští a rusky mluvící cizinci se nám tady prohánějí třeba i s kvéry, skupují celá sídliště, staví na odiv v naší ČT své vlastnictví naší vody a s kapitány našeho průmyslu zachází jako se svými podřízenými. Infiltrace Ruských mafií do našeho hospodářství je veřejné tajemství. Poddajnost našich bezpečnostních složek Ruskému vlivu je okatá. Inklinace levicových politických stran k Rusku a i jejich generálům zcela neskrývaná.

Za tohoto očividně znepokojujícího stavu se Klaus nedopouští žádného zločinu, když má snahu o jednání s Ruskými představiteli a řeší, co jeho spoluobčané s klidem rozvrátí ve vztazích, dovolíce řádit Ruské mafie a politickými kontakty s generalitou Ruska.

Na Klause svádíme co jsme zbabrali! Rusi skoupili Karlovarsko a obsadili firmami a i v našich firmách podstatné posty v hospodářství. Ovládají hospodářství naší země zcela otevřeně a i organizovaný zločin. A my se bojíme, aby Klaus jako prezident si s Ruskem nezadal?! Vždyť už to Rusko nás drží. Má nás za děržavu a diktuje i obranu státu Česko za pomoci páté kolony z čechů, bývalých Sovětských poskoků a jejich dorostu.

Poněkud pozdní obavy o osud naší České Republiky před Ruským vlivem!

lifo01 23.5.2009 8:58

Re: Poněkud pozdní obavy

naprosto s tebou souhlasím...vidím to úplně stejně a je to celkem na nic, protože zrovna teď se koná jedna z nejdůležitějších akcí, koná se totiž dobročinná dražba s kandidáty a kandidátkami do Evropského parlamentu na http://www.zlutaraketa.cz/drazba-politiku,105.html.

Pasáček koz ve Vermontu 23.5.2009 7:41

Máte pravdu, pane Bystrove

Ano, pane Bystrove, máte úplnou pravdu.  Rusko haraší zbraněmi. Je to velmi agresivní stát. Vydává na zbrojení biliony dolarů, vede války v Afganistánu a Iráku, aby se Rusové zmocnili irácké ropy.  Tyto války stály Rusko již přes 600 miliard dolarů. Vyhrožuje Iránu a ostatním státům.  Má ve světě stovky vojenských základen (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_States_military_bases) a další přibývají. V posledních letech v Kosovu, Iráku a Afganistánu, další se připravují v Bulharsku, Rumunsku, Gruzii a Ukrajině, (http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=12400), České republice a Polsku. Odstupuje od mezinárodních smluv o protiraketové obraně a schvaluje ozbrojenou loupež Kosova.

Jediné řešení - zdemokratizovat Rusko: Bombardovat ty smradlavé mužiky v láptích tak dlouho, dokud nebudou vroucně milovat Spojené státy. Diktátory Putina a Medvěděva oběsit a sebrat Rusům ropu a plyn. To se již osvědčilo v Iráku. Problém bude vyřešen.

Demokratické státy nesmí již nikdy dopustit ohrožení světového míru žádným diktátorem.

Ivan Nový 23.5.2009 7:22

Rusko bude pro nás vždy hrozbou.

Zvláště když se Německo bude paktovat s Ruskem. EU musí zbrojit a ne vyhazovat peníze ve formě sociálních dávek na udržování armády nezaměstnaných.

Mirek F. 23.5.2009 7:02

Plácání

Autor článku prostě nemá rád Klause i Rusko (prosím, každej jsme nějakej), takže musí za každou cenu přednést politické školení i na něco, co je IMHO dobrou definicí Ruska i politiky vůči němu. Anžto se pan Bystrov dále v textu příliš konkrétností nevyznačuje, těžko ta různá brachiální násilí diskutovat. Snad jediné trochu konkrétní, ten vztah ke "krajanům", to mě upřímně pobavilo. Kdyby někdo v zahraničí ohrožoval Čechy či české občany, upíral jim základní práva, tak bychom se určitě nesnížili k něčemu tak odpornému jako přehodnocení politiky k němu , pořád bychom byli nejlepší kamarádi, a stejně by se určitě zachovaly třeba i USA, kdyby někdo diskriminoval nebo terorizoval americké občany, taky by na to určitě neřekly ani slovo, proč ostatně, taková maličkost:-).

Josef K. 23.5.2009 10:07

Re: Plácání

Jste hlupák, který má jasno aniž cokoli ví. Takoví se taky najdou. Ostatně, víte proč Masaryk poval do ČSR sto tisíc mladých ruských emigrantů??? Diskutovat nemůžete, protože nevíte.

Mgr. Milda 23.5.2009 6:42

O Rusku se nejvíce dozvíte z televize, Astra1 má kanál Russia today

tam se v posledních týdnech vede propagandistická akce proti Saakašvilimu, vidíte tam záběry Ruskem placených agentů, řídících t.zv. "opozici". Už dlouho to nepotrvá, po této přípravě bude destabilizovaná Gruzie na základě zvacího dopisu z řad "opozice" obsazena a EU ani USA si ani neškrtnou. Jde přece pouze o strategické ropovody a černomořské pobřeží, kde se bude brzy rekreovat ruský lid pod vedením rodné strany a vůdce. Na obrazovce vidíte dlouhé desítky minut řečnící opozičníky, kolem stojí gruzínská policie, ale nezasahuje. Což takhle záběry ruské opozice? Ty se v Russii today nevidí a vidět nebudou.

Mirek F. 23.5.2009 6:51

Re: O Rusku se nejvíce dozvíte z televize, Astra1 má kanál Russia today

Aha, Ruskem placení agenti? To ze zoufalství říka psychopat Saakašvili, kterého i v Gruzii mají plné zuby, kterému jde o koryto, ale protože říká něco , co vyhovuje jednoduchému vidění světa, kde je náš oblíbený zloduch, tak mu budeme věřit a vyfantazírujeme si další děj.

Mgr. Milda 23.5.2009 7:09

Russia today

výplatní pásku vám ovšem ukazovat nebudou, stejnou metodu ale použili Rusové i v Abcházii, tam to vyšlo. Když bylo u nás Pražské jaro 1968, myslíte, že to Rusové přenechali náhodě? Ruské velvyslanectví a na 40 tisíc ruských agentů- poradců se u nás pěkně rojili, zvací dopisy a podobné cerepatičky byly zcela samozřejmě připravené ruskými gubernátory v Praze. Přečtěte si jednou jeden z těch letáků, které Rusové 21.srpna 1968 shazovali na Prahu! Kolik letáků by se podařilo shodit československým letcům nad Moskvou? Tak si představte tu situaci v Gruzii.

Mirek F. 23.5.2009 7:24

Re: Russia today

Krista boha, co je tohle za plácy? To chcete říci, že gruzínská opozice je proruská, oni ti opozičníci plédují pro Rusko? Zkuste jim to říci a zdráv nevyváznete. Těm lidem se zajídá Saakašvili, chápete to? Toho kravatožrouta ovšem nenapadlo nic lepšího než je obvinit ze spiknutí, nejstraší a nejtrapnější trik každého diktátora a holt jednodušší typy tomu budou věřit.

Nevím,kolik vám je, ale vy jste prostě zacyklenej ve svém světě a reagujete jako gramofonová deska. Co má, proboha, společného Pražské jaro s guzínskou opozicí?  A co to melete o shazování letáků nad Moskvou, proč, jaký to má význam, jaký je to argument? V Abcházii nemuselo Rusko nic organizovat, anžto Abcházové i Osetové nemají Gruzínce rádi, takže na rozdíl od nás ruskou intervenci přivítali.

ps 23.5.2009 7:36

Re: Russia today

Co má pražské jaro společného s gruzínskou opozicí nebo Gruzií obecně? Rusáky za prdeIí. Na to aby člověk uvěřil, že  Gruzie a samozřejmě i gruzínská opozice je prolezlá ruskýma agentama a že za konflikty na Kavkaza stojí především rusáci nemusí být jednoduchý, stačí trochu znát historii ruska, stačí vědět že počty ruských agentů v zahraničí od sovětských dob neklesají, spíše naopak a stačí nebýt platonicky zamilovaný do rusáků a putina.

Mirek F. 23.5.2009 8:07

Re: Russia today

Heleďte, začíná krásnej den, kterej opravdu nehodlám strávit sysifovským bojem s paranoidní xenofobií, nebo dokonce vysvětlovat zřejmý fakt, že bolševici nebyli jen Rusové, nýbrž se rekrutovali ze všech národů a že potlačení Pražského jara bylo v zájmu komunistů (nejagresívnější byli tehdy Východoněmci a Poláci),  to někdy jindy, koho potřebujete nenávidět, vaše věc, když vás to uspokojuje. Klidně připustím, že Rusko může mít v Gruzii své agenty,  i na Kavkaze, že tam má své zájmy, které nejsou vždy ušlechtilé, žádný stát není sborem Mirků Dušínů.

 Pokládám za pravděpodobné, že jak mezi opozicí, tak i ale mezi současnou vládnoucí klikou jsou informátoři Ruska, (ale i klidně dalších států).  Šlo mi o primitivnost celé té kausy, stačí, aby autokrat prohlásil, že opozice je řízena Ruskem, a okamžitě se to bere jako fakt. Což je až komické, co kdyby opozice najednou prohlásila, že Saakašvili jedná v ruském žoldu, také se to bude brát jako fakt, protože nám to zní libě?

Jak jsem četl zprávy o situaci, jedná se o vnitrogruzínský spor, o boj o moc, přičemž kupříkladu pro obě strany tohoto sporu  je odtržení území z léta minulého roku nepřijatelné. Takže si vytvářím svůj názor na základě faktů, nikoliv na základě nedoložených výkřiků cvoka Saakašviliho. Objeví-li se fakta o tom, že opozice je řízena Ruskem, akceptuji to. Ale rozhodně nebudu věřit na základě xenofobie o vždy  zlých rusácích a hodných kavkazských národech, které by jinak spolu žily jako hrdličky.

ps 23.5.2009 10:32

Re: Russia today

No tak proč tím ten den trávíte? Nenávidět a vnímat objektivní realitu je dost rozdíl. Pokud ten rozdíl nevidíte pak mám dojem, že u vás došlo k opačnému extrému, k bezmezné a nekritické akceptaci a obdivu.

Je nepochybné, že Saakašvili je antirusky naladěný (ostatně není divu, že) a je tudíž nepochybné, že rusáci využijí každou možnost na to aby ho zdiskreditovali nebo (ještě lépe) svrhli. Tudíž samozřejmě využijí  i možnosti spolupráce a podpory opozice, bez ohledu na to, zda ta opozice podporuje územní celistvost Gruzie či ne, protože to jaksi není na pořadu dne, že. TO jsou fakta, která jste chtěl, i když samozřejmě bez důkazu protože s operací tajných služeb se nahrávky jaksi nepořizují. A i kdby  se  Saakašvilimu nějaké důkazy sehnat podařilo rusáci je   obratem  označí za podvrh a hned potom je za podvrh označí různí rusofilové a podržtažkové rozlezlí v politice a  na internetu. BOhužel.

A poznámka na konec. Potlačení Pražského jara nemělo s nějakými Poláky nebo Němci vůbec nic společného, jednalo se především o likvidaci potencionálního nebezpečí které hrozilo koloniálnímu impériu ruska (dočasně známého pod zkratkou sssr)

Prorok 23.5.2009 6:34

Bystrov je tupoun, co málo ví, ale o to více angažovaně píše.

ps 23.5.2009 7:23

Re: Bystrov je tupoun, co málo ví, ale o to více angažovaně píše.

V tom případě jako bys mu s oka vypadl.

Prorok 23.5.2009 18:15

"z oka" židovský pse

Josef K. 23.5.2009 10:09

Re: Bystrov je tupoun, co málo ví, ale o to více angažovaně píše.

spíš to platí o tobě.

Prorok 23.5.2009 18:16

Nelži šmejde.

Niky 23.5.2009 4:16

A vám pane Bystrove,

udělil Václav Klaus vysoké státní vyznamenání a vy jste se mu odvděčil tímto lživým článkem.Také jste se nechal koupit?

Petr H 23.5.2009 3:41

Anti-americanismus

je jeden z pilířů EU politiky a v Lisabonské smlouvě dostává velkou oporu.To je tak známe a okaté,že se ani nechce věřit,že to někdo neví.Klaus před Eu anti-americanismem varoval již před lety.

http://www.klaus.cz/klaus2/asp/clanek.asp?id=ZaPDyIBjF6vD

CATO Institute to rozebírá ještě lépe. http://www.cato.org/pub_display.php?pub_id=8286

Niky 23.5.2009 4:08

Re: Anti-americanismus

R^není co dodat!

Cowboy 23.5.2009 4:10

Re: Anti-americanismus

CATO je dobry. Vatsina Europanov je hodne protiamericka. Staci ist na nastevu. Aj uspesni ludia nemaju predstavu, ako to v USA vlasne bezi. Europa ma inu historiu, presiaknutu roznymi socializmami, cervenym, hnedym. Velka cast antiamekanizmu je obycajna zavist a neinformovanost casto vychadzajuca z prisprostych hollywoodskych filmov.

V 23.5.2009 8:21

Re: Anti-americanismus

anti-amerikanismus je primo umerny evropskemu zesocializovani. Nejde vubec o nejakou zavist, nebo neinformovanost, ale prave o ten nas evropsky rabidni kolektivismus. Amerika je taky v upadku co se volneho trhu tyka, ale i tom malo lezi Evropanum v zaludku. To a americke sebevedomi, to Evropane zejmena uplne bytostne nesnasi.

Svatopluk 23.5.2009 2:20

Klaus to vidí - prezident to říci nesmí

Vy reagujete na Klausovy "názory", které on neřekl a Vy tím poměřujete něco, co skutečně řekl. Klause pouze někdo obvinil, že straní Rusku, přičemž žádný čin tomu nenasvědčuje. Co Szarkozy (se kterým si Rusové vytřeli, když jim tam lezl) a hlavně, co EU (Merkelová Schroeder - ten je velmi zásadový). Když se bohaté a silné země prostituují, nemá smysl svými třemi procenty (do Lisabonu - potom 2,5) něco měnit. Linii určuje Německo a Francie, za velmi vyčůrané asistence Britanie. Ne Klaus. To, co říká, je přes všechny kecy o tom, že si dělá, co chce, velmi konzultováno s velkou trojkou. Taky díky tomu se nikdo z nich neozval. Nepřeceňujte jeho možnosti.

ringo 23.5.2009 3:11

Re: Klaus to vidí - prezident to říci nesmí

Z Vaseho prispevku mi vyplyva, ze bychom tedy vlastne meli drzet "hubu a krok", ponevadz nam vlastne nic jineho nezbyva. Coz se mi, jak autor clanku spravne zminuje, vzhledem k zemepisne poloze [a dosavadnim zkusenostem s Ruskem - ci SSSR] jevi jako nesmysl a velice nebezpecne.

Gaston 23.5.2009 1:03

Něco se děje špatně...

Proč se civilizovaný svět tak ohlíží na darebácké státy? Proč se nechová principiálně? Čína - je to demokracie? Není! Odchod, se vším všudy. Odmítnout jejich export, sankce za jejich plagiátorství a nefér obchodní praktiky. Rusko - je to slušný stát? Není!  takže stejnej metr! Kdo koho více potřebuje? Je to tak těžké posoudit? Západ to se svou lidumilností a zbabělostí všechno pros....!

Prorok 23.5.2009 6:42

Proč není Rusko "slušný" ?

Co vůbec má být ten "slušný" stát? Plkání o stejném metru Vám nepomůže, protože je jasné, že nejste schopen nezaujatě přemýšlet.

chouan 23.5.2009 0:57

Klaus to nevidí? A co ti druzí?

Proč nenapíšete: Merkelová, Sarkozy a Berlusconi to nevidí?

To jsou hlavní přátelé Ruska a současně vůdci tří ze čtyř největších Evropských zemí.

68 23.5.2009 1:31

Re: Klaus to nevidí? A co ti druzí?

Oni to moc dobře vidí taky, žádní blbečci, ale zatím všechno jen předstírají aby získali čas se připravit a pak mohli zasadït rozhodující úder. To je jasný na první pohled.