30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ps 23.5.2009 11:39

Re: Gruzie.

NO Římské legie  byly taky kdysi pojem, s důrazem na slůvko kdysi.

hlava22 23.5.2009 11:43

Re: Gruzie.

Čečenců bylo 200 000 a třikrát rusům nařezali.

NevericiTomas 23.5.2009 12:23

Re: Gruzie.

Hehe a ruske hodnoceni vlastni akce v Gruzii bylo, ze jsou neschopni a musi s tim urychlene neco delat :-D

huhu 23.5.2009 13:14

Re: Gruzie.

o to větší plus pro Rusy, i přes jednoznačný úspěch jsou schopni sebereflexe ;-P

Marat 23.5.2009 13:23

Re: Gruzie.

Honzo, myslíte že to byla bojová schopnost RA, která porazila Německo? Slyšel jste někdy, nebo četl o tom, že vojáci RA byli hnaní do boje i beze zbraní a munice v masách a kdo neběžel dosti rychle, tak byl střilen vojáky NKVD? Už více jak před šedesáti léty jsem vojákoval v Čsl. armádě, která byla cvičená podle Sovětských řádu a proto si dovolím tvrdit, že i tá Čs.l armáda byla naprosto nebojeschopná. Kdys   mě kolega bojujíci v Německé armádě také vyprável: Hnali se na nás v tlačenici a my pořád střileli a oni přelezali hromady svých  mrtvých a pořád šly a naše kulomety už měli hlavě rozpálené do ruda a už se s ními ani střlet nedalo a oni šly pořád. To že je vojenská schopnost? Podle zde píšícího Ivana asi ano.

Dr, Chocholušek 23.5.2009 13:46

Re: Gruzie.

A NAKONEC DODEJTE: Jak je to možné, že tu válku vyhráli? Rusové ve  své historii prohráli dost bitev, ale nikdy neprohráli válku, což znemená, že nebyli okupováni. A o to v každé válce jde!!! 

Kromě toho ty historky o "dobytku hrnoucím se na elitní vojáky Říše" mají zakrýt ostudu z prohrané války. Byli prostě horší než vítěz.

 a to se nepromíjí.

Nechte  si to vypravovat od někoho, kdo v takové bitvě doopravdy byl. A vůbec si nechte vypravovat jak probíhala skutečná válka na Západě po překročení Rýna a na Východě do posledního dne kapitulace. Válka na Západě je produktem Holywoodu. Most u Remagen, kde bojovalo snad asi deset lidí  je u nás známější, než zničení šesté armády u Stalingradu.

huhu 23.5.2009 14:22

Re: Gruzie.

skoro by se dalo říci, že dle Marata ruští Untermenschi porazili germánské ýbrmenše holýma rukama...dost nelogické, že ;-P

ps 23.5.2009 14:33

Re: Gruzie.

Nebo jich prostě bylo víc a měli víc zbraní (díky Ameriačnům).

Vodička-sapér 23.5.2009 15:46

Re: Gruzie.

Dr. Chocholoušku, vidím,že u pacienta Marata, uplatňujete všechny  Vaše vědecké, špičkové, nejen psychiatrické poznatky , nelitujete času a vynaložených prostředků,  ale nesnažte se,prosím,   postiženého pana Marata léčit nějakými rozumnými argumenty, tak jak se zde dnes projevil jeho  paranoisnus , ani kapacita jako Vy, nemá šanci, mu účinně pomoci. Ještě nedávno , sem, tam, u něj probleskl náznak zbytku rozumu , ale , jak vidno, jde to s ním rychle z kopce.Bohužel, s tím nic nenaděláte, je tomu už dávno , co on byl cešky foják, tobrá foják.....

SW 23.5.2009 14:27

Už více jak před šedesáti léty jsem vojákoval v Čsl. armádě

Už více jak před šedesáti léty jsem vojákoval v Čsl. armádě -- vítej na NP statný kmete.. hádám je ti tak 85let plusminus 3r. Jak se masch? A co dělá kolega?

Jinak ta storka je moc fajn. Postni dalshí, už se teším

Peter 23.5.2009 21:46

Re: Gruzie.

Marate, Marate, kde Vy na ty ptakoviny chodite?

King 23.5.2009 10:54

Rusko-to je hrozba stálá..

..ale jsme v Nato a EU.Podpis LS s tím vůbec nemá co dělat.

Lanžhota 23.5.2009 10:54

On to Klaus vidí

stejně jako viděl, žr komunisté jsou také hrozba. Jenomže uťápnutý čecháček má strach dráždit medvěda a tak mu raději přitakává! Však ho komunisté odměnili možnosté vystudovat na západě a rusáci ho berou jako svého přítele. I metály mu dávají:-(

Honza II 23.5.2009 11:23

Re: On to Klaus vidí

...no ty to musíš přece vědět.Co kdybys pro příště rozhodoval,kdo s kým může a nemůže mluvit.......:-D

huhu 23.5.2009 12:12

Re: On to Klaus vidí

a jak s tímhle myšlením hodnotíte třeba Havla

gnomon 23.5.2009 10:43

sviňa pod dubom

Ruský emigrant E.A.Ljackij v učebnici ruštiny, vydané v za války v protektorátu Čechy a Morava, v době zuřící německo - ruské války  zveřejnil tuto bajku od Krylova: Sviňa pod dubom vekovym/najelas žoludej do syta do-otvala/najevšis výspala pod nim/potom, glaza prodravši vstala/i rýlom podryvať u duba korni stala./Veď eto děrevu vrediť/ej s duba voron gavariť/Kol korni obnažiš, ono zasochnuť možet/Pusť sochnět, govorit sviňa/ničuť meňa to ne trevožiť/v něm proku malo vižu ja/Choť vek jevo ne buď, ničuť ne požaleju/Liš byli by žoludy: veď ja ot nich žireju/Neblagadarnaja promolvil dub jej tut/Kogda by věrch podňať mogla ty rylo/těbe by vidno bylo/Čto ety žoludy na mne rostut

Honza II 23.5.2009 10:39

No,myslím.....

že největší hrozba jsou tupci jako jste vy Bystrove.!!

Lanžhota 23.5.2009 10:56

Re: No,myslím.....

Kdepak. Ještě větší hrozba jsou čeští rudí Honzové jako jsi ty, troubo!8-o

bambus 23.5.2009 16:52

Re: No,myslím.....

R^R^R^;-O!!

Taťana 23.5.2009 15:48

Re: No,myslím.....

Ty komunistidká chudinko

Milena 23.5.2009 20:46

Re: No,myslím.....

a prodejná děvka se ozvala.....Rv

Otakar 23.5.2009 10:30

Stačilo napsat nemám rád Klause.

Jinak je to mimo mísu, ale chytře. Klaus je jedním s největších zastánců našeho členství v NATO. Klaus říká, že kromě EU nemá ČR jinou alternativu, ale nechce LS, chce jiná pravidla hry a to je legitimní, protože je to i našem zájmu.  Říká, že s Ruskem se musí mluvit, takže když s nimi mluví v zastoupení EU, mluví diplomaticky, jak myslíte ,že by měl mluvit. To má před odjezdem ,nebo po návratu vylít na Medvěděva kbelík špíny?  To si může dovolit nějaký pan Bystrov ,ale ne prezident. Nebo má přivézt Medvěděvovi darem růžový tank? Rusko je beze sporu světová velmoc a také tak se chová a tak s ní mluví jak USA ,tak i EU. Ano Rusko může být hrozba, ale ne asi se současným vedením a v dnešních podmínlkách, daleko největší nebezpečí je v militantních islamistických režimech. Klaus má pravdu v tom ,že se s Ruskem má mluvit a to činí jak USA tak, i EU a nesypou  při tom na Rusko  jen popel a síru. Ano Rusko má cenu ve vztahu k EU (tedy i nám) oslabovat ,ale dá se to činit různě buď diplomacií, nebo hospodářsky, což je asi dost obtížné, nebo po přání určité skupinky -růžovým tankem, já jsem pro tu diplomacii.

Starý J. 23.5.2009 12:57

Re: Stačilo napsat nemám rád Klause.

Souhlasím s Vámi. Stejně i já necítím od Klause žádné nebezpečí v jeho údajné "podbízivosti Rusku". Je zbytečné, abych Vaše věty....Klaus je jedním s největších zastánců našeho členství v NATO. Klaus říká, že kromě EU nemá ČR jinou alternativu, ale nechce LS, chce jiná pravidla hry a to je legitimní, protože je to i našem zájmu..... ještě něčím doplňoval. Snad jen tím, že na př. samo Německo má daleko nadstandardnější vztahy s Ruskem, představitelé EU rovněž.

Snažím se přijít na to, kdo a proč vlastně začal Klause obviňovat s rusofilství a co tím sledoval. Klaus je také, na rozdíl od socanů a komunistů, jasným přívržencem radaru v Brdech. Což je s rusofilstvím v příkrém rozporu. Navíc Klaus, jako snad nikdo jiný, je zastáncem tržních mechanismů, soukromého vlastnictví, minimálního přerozdělování a minimální role státu, odpovědnosti každého jednotlivce.

Začínám mít dojem, že za touto akcí (obviňování Klause z rusofilství) stojí celá Pravda a láska. Jednou ho obviňují z budování "mafiánského kapitalismu", no a teď zase málem z budování socialismu pod křídly Ruska. Potvrzením toho je maškaráda, organizovaná fanatickými Havlovými stoupenci - "kulturní frontou", v tomto týdnu na Hradčanském náměstí. Ti nejvíc a nejhlasitěji Klause obviňovali z jeho náklonnosti k Rusku. Je zajímavé, že jim naprosto nevadí činnost komunistů a komunistů v ČSSD, třeba takového fanatika Zaorálka. Od nich zřejmě žádné "nebezpečí příklonu k Rusku" neočekávají. Demonstrovat proti Zaorálkovu (a nejen jeho) rusofilství, je zatím ani nenapadlo.Takže je namístě se prtát, zda útok na Klause je veden pod pravdivými důvody, nebo jen Klausovo "rusofilství" je špatně skrývanou záminkou!

Starý J. 23.5.2009 12:59

Re: Stačilo napsat nemám rád Klause.

oprava....obviňovat z rusofilství.... a možná i další hrubky

Starý J. 23.5.2009 13:07

Re: Stačilo napsat nemám rád Klause.

P.S. Případné kritiky mého příspěvku upozorňuji, že obsahem mého příspěvku je zamyšlení nad údajným "rusofilstvím" Klause a nijak nerozebírám, zda Rusko je, nebo není imperiálním státem, zda znamená, nebo neznamená pro nás nebezpečí! Na to délka příspěvku nestačí a problém je velice složitý.

Josef K. 23.5.2009 9:53

Jedna z nejlepších analýz Ruska v českém tisku.

Vynikající článek jehož detaily ale ocení jen ten, kdo Rusko zná v nějakch širších kontextešch, takže ho mnoho lidí nepochopí.

huhu 23.5.2009 10:03

Re: Jedna z nejlepších analýz Ruska v českém tisku.

ocení to ten, kdo si myslí, že Evropa a Rusko je celý svět...

černý 23.5.2009 9:37

Amerika Rusko potřebuje

Celou ekonomiku mají orientovanou na obranu a vyvíjení nových zbraní.Tisíce vojáku po celém světě.Ještě nezažili období,kdy by někde neválčili.Pro chod jejich země samozřejmě nestačí jenom Irán a Korea.Pokud se nenajde nepřítel na Marsu,tak  Rusko je pro ně cennější,než všichni  alpinisti světa dohromady.Važme si a hýčkejme si svého nepřítele.

cicero.jan 23.5.2009 9:28

Zbývá jen kousek.

Severozápadní Čechy kolem Karlových Var si obsadili Rusové za vydatné pomoci úplatných Čechů, jihozápadní Čechy Němci, jižní Čechy a Moravu Rakušané, celoplošně nějaké ty holandské, britské, americké nadnárodní společnosti a pro Čechy už zbyl jen malý kousek. Tak jakýpak strach z Ruska, už je rozděleno a ještě za nadšeného souhlasu, hlavně že je práce a kam jdou zisky je jedno, podíl zahraničních investic u nás k podílu  našich investic v zahraničí je 1:500.

 

sláva 23.5.2009 12:48

Re: Zbývá jen kousek.

a proto si žijeme tak skvěle, jak si žijeme přes mizivé vlastní zásluhy. Náš národ si dovolil luxus komunismu na půl století, okolní svět nikoli. když se komunismus zhroutil díky chybným předpokladům, že dělník vládne lépe než vzdělanec, a že dělník bude uvědoměle pracovat za chabou socialistickou odměnu, nebo v rámci BSP se přetrhne (nikdy se nestalo), nezbylo, než přijmout cizí kapitál, který možná dal i vám práci a zachránil vás před hladem.. protože ty výrobky jako byly škody řady M aj. by nikdo nekoupil..

nic lepšího si nezasloužíme. Jsme na tom jako Malajzie, Indonézie apod... jsou rádi, že ji cizí kapitál dá práci.

Jiná otázka je, zda jsme si nemohli u Světové banky na modernizaci MB půjčit, najmout ty německé inženýry, koupit na dluh ty výrobní linky a dnes poděkovat a říct: tak nashle, dnes už si stačíme a umíme sami, zisky zůstanou zde. Tomu bych fandil i já, pane.