30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
huhu 23.5.2009 12:50

Re: Zbývá jen kousek.

R^ akorát - kdo by na ty najmuté manažery (Němce atd.) byl schopen dohlídnout, aby dělali opravdu pro tuto zemi ?

Marat 23.5.2009 13:34

Re: Zbývá jen kousek.

Slávo, velká chyba. Dělníci za socialismu nevládli. Dělníci a dělnická třída byla neustále v držkách komunistu, to ale vůbec nedokazuje, že dělníci měli možnost do  veřejných věcí mluvit. Ostatně i provinivši se něčím soudruzi, byli trestání posláním k manuelní tedy dělnické práci. Mnozí z vás píšete a tvrdíte, že dělníkum se za socialismu nemohlo stát, že lopatu jím nikdo vzal a proto si mohli vše k soudruhum dovolit. Nic není vzdálenější pravdě. I dělníci mohli přijít o lopatu. Mezi politickými vězní bylo mnohonásobně více dělníku, jak vzdělancu, nebo někdejších továrníku a buržoustu. I ti vzdělanic měli i v kriminálu lepší podmínky, jak ti dělníci. Znal jsem bývalé továrníky a buržousty a ti mnozí byli dokonce i v KSČ a zastávali výborné funkce.

-ferry- 23.5.2009 9:21

Rusko je hrozba? Komu,čemu a v čem ...?

  Škoda,že se pan Bystrov nerozepsal víc.Má suroviny,které my potřebujeme,to je hrozba? Asi ano...  Musíme se totiž umět recipročně chovat... Jinak nevím jaká jiná hrozba od Ruska pro nás pochází.Pokud vím,není to Rusko,které má vojáky rozeseté po celém světě.Není Rusko,které napadlo desítky jiných států za posledních šedesát let.Není to Rusko,které v rámci odvety na teroristický útok vojensky napadlo a zdevastovalo dvě velké země.a lezou do třetí (Pákistán) a možná vtrhnou do čtvrté (Irán).Pan Bystrov patologicky nenávidí svůj národ.Že nenáviděl Sovětský svaz chápu.Ale proč Rusko? Vždyť tam dneska vládně stejný typ lidí,jako u nás.Vládnou tam prachy.Jako u nás .. Vypadá to,že pro někoho studená válka neskončila.Rádi by v ní pokračovali.Teď ovšem na té "správné" straně železné opony.Schováni za zády Ameriky poštívat proti obrovi z východu.Poštívat,ne bojovat.k tomu nedorostli ... Bystrov,Štětina,Doležal,Šinágl a další .. Ale nevypadá to s nimi dobře.Zdá se,že Evropa i Obamova Amerika má jiný názor.

jirka.s. 23.5.2009 9:50

Re: Rusko je hrozba? Komu,čemu a v čem ...?

Krásná demagogie! Prý: "Není Rusko,které napadlo desítky jiných států za posledních šedesát let." Jenom za posledních dvacet let měl totiž CCCP a posléze Rusko tolik starostí samo se sebou, že jim na nějaké války či konflikty nezbýval čas ani prostředky! A i tak si našli čas například na srovnání Grozného se zemí! Abys sis ve své kotrbě vyjasnil imperiální zájmy Ruska (CCCP), budeš holt muset zapátrat o nějaký ten pátek hlouběji do historie, třeba až k Ivanu Hroznému! Najdeš tam těch konfliktů neurekom! Ten výpadek ve frekvenci rusáckých výbojů v poslením dvacetiletí byl způsoben pouze a jenom tím, že nějaký čas neměli dokonce ani co žrát a jejich rachejtle a ponorky žrala rez. Prů/ser je, že díky pitomosti Evropy a hlavně Němců, jim v podstatě financujeme nové ponorky, nové rachejtličky, nové tančíky a zvyšujeme tak jejich sebevědomí, takže si už klidně zase troufají vyhrožovat a sem tam si zase zastřílet, jako třeba v Gruzii! Tuhle rusáckou povahu už dávno objevil blahé paměti K.H.Borovský. (Y)

BTW: Musím se vždy srdečně usmát, když se místní bolševici jako ty domnívají, že Obama si padne s nejvyšším kágébákem do náručí a bude ho přímo eroticky olizovat!!! ;-D

(

Kolombo 23.5.2009 10:25

Re: Rusko je hrozba? Komu,čemu a v čem ...?

BTW, není to tak že všechny země, které se po rozpadu SSSR od Ruska odtrhly byly dříve rusy dobyty /a tedy i napadeny/, východní Evropa byla "osvobozena", ovčem ruské výsadky v ní zůstaly navzdory nezájmu většiny místních obyvatel. Rusko napadlo a obsadilo mnohem víc zemí než kdo jiný, bylo to poslední koloniální imperium. A je to dnes jediná země, jejíž vláda rozpad imperia považuje za největší tragedii dvacátého století - takže se, jirko.s, běžte se svou teorií o mírumilovnosti Ruska bodnout.

jirka.s. 23.5.2009 11:22

Re: Rusko je hrozba? Komu,čemu a v čem ...?

8-o Zkuste si můj příspěvek přečíst ještě jednou! Najdete-li tam zmínečku o mírumilovnosti ruska či rusáků, máte u mně frťana dle vlastního výběru!!!

Josef K. 23.5.2009 9:55

Re: Rusko je hrozba? Komu,čemu a v čem ...?

Milý ferry, z Vašeho příspěvku, jistě upřímně napsaného, je zřejmé, že o ruské realitě nic nevíte..., ale Váš západní humanistický je pochopitelný. Doporučuji na pár měsíců zajet a pracovat tam.

vici 23.5.2009 12:15

Re: Rusko je hrozba? Komu,čemu a v čem ...?

R^R^R^

SW 23.5.2009 14:47

Re: Rusko je hrozba? Komu,čemu a v čem ...?

Obsahově je to tuctový rusistický blábol, ovšem koncentrací hrubek jste mě zaujal.

huhu 23.5.2009 8:42

nesmysl, Rusko je v rozhodující chvíli pro Západ vždy spojenec

tak jako za WWII budou Rusko i Čína hlavním spojencem proti zásadnímu nebezpečí pro západní civilizaci - islamistům. Sami s nimi mají problémy.

Nevíc bez surovin z Ruska je Evropa neschopná přežít na potřebné civilizační úrovni. A na tuto závislost stále více například odmítáním jaderné energie (zelení ekoteroristé) dál zadělává.

Provořadým úkolem musí být co nejtěsnější zapojení Ruska mezi státy západní civilizace.

zoch 23.5.2009 9:21

Bože chraň,aby Vás nebylo víc......

....protože toto je absolutně pitomý názor.

Islamismus sice je nebezpečí,ale nikoli strategické. Rozdíl civilizací je totálně propastný. Pokud američaní tvrdí,že Irán je hrozba,myslí za roh a oprávněně. Jsou ale schopni Irán prostě vygumovat za jediný den a kdyby na mně bylo,tak jim dám vybrat : pokud budete střihat hezky ušima,nevezmu si do ruky gumu. Islamismus je nebezpečný jako plíživý vnitřní  nepřítel.

Co se surovin týká,tak bych pozici Ruska nepřeceňoval,byť samozřejmě je jejich objem dodávek NYNÍ nenahraditelný.

huhu 23.5.2009 10:07

Re: Bože chraň,aby Vás nebylo víc......

vy vedete minulou válku, vy jste ani po 9. září nepochopil, jak se dnes válka vede. Komunisti to pochopili už v r. 1968 a říkali tomu "plíživá kontrarevoluce", Reagan to pochopil taky a válku vyhrál.......jen hlupák/užitečný idiot a agent nepřítele to nechápe

zoch 23.5.2009 10:55

Re: Bože chraň,aby Vás nebylo víc......

Tady nejde o nějakou kontrarevoluci. Oni nejsou na stejné lodi. Tady jde o plíživé šíření islámu v centrech Evropy pomocí přistěhovalců svádějících ke konvertování.Přičemž dbají na segregaci,šátcích,rod. tradicích a trestech z 15. století atd,atd... To je to nebezpečí zde . V Americe neexistuje,protože tam je taková náboženská volnost,která umožní teroristické sdružování. Kdo to tam, necítí jako boj,žije v míru.V Evropě to je zase vyloučené,protože by to NYNÍ ( po 9.září)dopředu bilo do očí. Asi jsem se nevyjádřil zcela přesně v ohledu na to,co mám na mysli,ale je to jedno. V zásadě nemůžeme být vzájemně oponenti.

Ale pokud si myslíte,že američani jsou schopni vést u nich omezenou válku S RYCHLÝM VÝSLEDKEM,pak jste bloud. To je přestrkovaná na 50 let. Sbližování hodnot je nezbytné.

huhu 23.5.2009 11:11

Re: Bože chraň,aby Vás nebylo víc......

myslím, že oba píšeme o islámu a jeho "taktice" totéž. Já si ale myslím, že ruská společnost s mnohaletou tradicí potýkání se s islámem je objektivně naším spojencem. A islám (spolu se francouzsko/německým socialismem) za největší hrozbu našemu způsobu života  považuji.

jirka.s. 23.5.2009 11:28

Re: Bože chraň,aby Vás nebylo víc......

8-o8-o8-o Co se stalo 9. září ???? 8-o

huhu 23.5.2009 11:38

Re: Bože chraň,aby Vás nebylo víc......

sorry 11. září . popletlo se mi to, podvědomě jsem myslel na to americké 9/11 a dal tam tu první devítku ;-)

Jakub S. 23.5.2009 13:30

Re: nesmysl, Rusko je v rozhodující chvíli pro Západ vždy spojenec

Člověče naivní: Rusko (tedy SSSR) vůbec nemuselo být ve v druhé válce spojencem Západu! Chybělo málo a napadlo ono Německo a vše by bylo jinak. To bylo na vážkách. Něco si o tom přečti, Suvorova hlavně. A chybělo málo a 45 by boj přešel v boj SSSR se Západem.

mi 23.5.2009 21:47

Re: nesmysl, Rusko je v rozhodující chvíli pro Západ vždy spojenec

Minutus 23.5.2009 21:48

Re: nesmysl, Rusko je v rozhodující chvíli pro Západ vždy spojenec

Ty věříš asi všemu, co vytisknou, že ? ;-D

vitr 23.5.2009 8:41

Klaus to vidi, proc by nevidel vidi jako my vsichni

Ale nemuze jinak, jak zpiva Nohavice  ted parafrazuji - oni to na nej vedi ti co tam v Moskve sedi....  Klaus je totiz chytry , Klaus prohledl podvod s globalnim oteplovanim i s financni krizi - a ze by byl naivni ? ani nahodou - jine vysvetleni techto jeho KONSISTENTNICH postoju - Jugoslavie , IRAK, Gruzie  - nevidim.   (nebo vzacna forma schizofrenie)

huhu 23.5.2009 8:44

Re: Klaus to vidi, proc by nevidel vidi jako my vsichni

pokud někdo vytváří závislost na Rusku (plynu) jsou to především zelení odmítáním jaderné energie. Nic na tom nemění šaškárny, které tihle pravdoláskoví ožralové, narkomani, psychopati a podvodníci u nás předvádějí..

Ludva 23.5.2009 8:37

Rusko už není, co bývalo

Ty řeči o velmoci jsou dost přehnané. Se 150ti milióny obyvatel má Rusko 3x menší HDP než Německo. Armáda má zastaralou výzbroj, snad kromě jaderných zbraní. Zřejmě proto, je chce Obama chytře snížit. Územní ambice Ruska jsou umělým strašákem - konečně vcelku nenásilně připustilo rozpad impéria SSSR. Se svým územím mají starostí dost. Klaus nechce nic jiného, než s takovou zemí dobře vycházet a kupovat suroviny, dokud to jde. Kdyby totiž dosáhla vyspělosti západních zemí, tak by asi ty suroviny už neprodala. Jako třeba USA. No a do okolních zemí si žádná velmoc ráda nepouští jinou. Stačí si vzpomenout, co udělaly USA, když se Rusi snažili umístit atomovky na Kubě.

Josef K. 23.5.2009 10:02

Re: Rusko už není, co bývalo

Rusko si po válce s Gruzií uvědomilo, že jeho konvenční armáda není schopna bojovat a zajistit nejen imperiální choutky země, ale ani jeho obranu.  Proto otočilo a klade důraz na atomové zbraně. Imperiální choutky jsou tak dostatečně podloženy, stačí mít těch raket deset a někdo se někde bude bát. Konvenční armáda v rezavějícím stavu, včetně naprostého rozkladu důstojnického sboru, však postačuje svým množstvím na sousedy. Možná by bylo doré prostudovat si příchod sovětské armády v roce 45  včetně všech těch krádeží, znásilnění (nejen režimů), vražd, dobe se seznámit s ruskou realitou dnes: plnou korupce, znásilnění, vražd, otrokářství...

Ludva 23.5.2009 12:40

Re: Rusko už není, co bývalo

Josefe souhlasím, jen to osvobození bych sem netahal, vždyť za naše zadky tady těch Rusů a dalších ve 45tém padlo 144 tisíc. Kdyby věděli, co přijde, tak se zastavili na hranicích a nechali nám to vyžrat.

redbiter 23.5.2009 17:10

Re: Rusko už není, co bývalo

Jak to udelali Polakum,behem Varsavskem povstani,kdyz byli na druhem brehu reky,a jenom se divali jak nemci tvrde potlacili povstani Polaku,jenom prot ze ti Polaci nebyli komunisti.

blackbitter 24.5.2009 10:25

Re: Rusko už není, co bývalo

Omyl, Redbittere. Nemohli pomoci, neměli dost sil po dlouhé ofensivě. Zato Poláci mohli pomoci při povstání v židovském ghetu, ale vykašlali se na to a nepomohli.

zoch 23.5.2009 8:24

Na to skoro není co říct

Udivuje mne,co jste schopen očekávat od rezidenta východní tajné služby. Jsem v úžasu,že jste jako publicista neprohlédl již před 15ti lety.

huhu 23.5.2009 8:46

Re: Na to skoro není co říct

ano, Havel se velice osvědčil, vždy když o něco šlo, tak soudruhům pomohl

Frank 23.5.2009 8:23

A kde jste Bystrove ukotven vy?