24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hugo 23.5.2009 17:51

Re: základní teze vztahu k rusku

ruská společnost je dosti prudérní v otázce drog,zatímco u nás zhulená mládež nikomu nevadí,v ruské škole není dost dobře možné,aby již po velké přestávce byli 4 žaci z 20(tedy statisticky 1/5) totálně zhulení......

čtenář 23.5.2009 20:28

Re: základní teze vztahu k rusku

Ale tvoje názory a argumenty toho "redbittera" nezajímají. Ono ho vůbec dost málo na světě zajímá. Klidně srovnává Rusko a Kanadu, jako by v Kanadě někdy zvítězili bolševici a drtili ji několik desítek let.

A pak to hlavní. On není nepřítelem komunistů, je nepřítelem Rusů. Což se projevilo i v politice Spojených států. Nejdříve šlo o porážku říše zla SSSR. Když říše zla vzala za své, tak se Amerika bez váhání vymezila nepřátelsky vůči obnovovanému Rusku. Takže suma sumárum - komunismus byl jenom zástěrka. A to přesně vystihnul Solženicyn.

Emil XX 23.5.2009 20:42

Re: základní teze vztahu k rusku

Ruský komunismus je minimálně z 50% starý ruský imperialismus v jiném balení (c) T.G. Masaryk.

Komunismus byl ovšem neporovnatelně brutálnější než carismus.

A zkuste se na to celé podívat očima Estonce nebo i Gruzína (s tím, že Gruzie byla na rozdíl od Estonska ohrožena muslimy takže tam carská vláda nebyla brána jako vyloženě nepřátelská). Víte, že Estonci před WW2 vážně uvažovali o zbourání chrámu Alexandra Něvského v Tallinu?

Toto tady píši ve světle toho, že Rusko není ochotno připustit, že ne všude v SSSR je roku 1945 brali jako osvoboiditele nebo vlastní vládu. Dokonce na to vymýšlí zákon...

čtenář 23.5.2009 21:51

Re: základní teze vztahu k rusku

:-)  Když tohle je tak dětinské, až to bolí. Každá velmoc je, už z povahy pojmu a obsahu slova velmoc, imperialistická. Spojené státy taky cíleně budují imperium, navíc v té nejstarší verzi imperialismu. Kdo má rád Ameriku vs Střední a Jižní Americe ? A důvody mají stejné jako zdejší vůči Rusku. Celý vtip spočívá v tom, že komunistické imperium vzalo za své a Rusko dneška buduje imperium zcela nové, novými postupy a novou cílovou podobou toho imperia. Spojené státy mají zastaralou verzi imperialismu, možná teď taky budou muset inovovat. Krize je prevít. Jenomže s tou skladbou obyvatelstva, kterou mají USA k dispozici dnes už toho moc nepořídí.

Emil XX 23.5.2009 22:28

Kdyby kdykoliv mezi rokem 1970 a 1988

odešla z ČSSR sovětská armáda, Husákův režim skončil. Kdyby kdykoliv odešla sovětská armáda z Německa, komunismus tam skončil. Kdyby odešla kdykkoliv po roce 1945 z Polska a Maďarska, komunismus tam skončil.

A teď mi napište analogické příklady s Američany. Bylo to jinak, když se za pomoci amerických levičáků podařilo dostat US Army z Vietnamu, vpadla tam severovietnamská armáda a jižní Vietnam dobyla. Totéž by se stalo bez amerického zásahu s jižní Koreou a kdo by nám tady pak stavěl automobilky...

Můžete namítnout Irák, ale nezapomeňte, že počátkem všeho byl Hussainův vpád do Kuvaitu. Pak tam pořád byly nějaké přinejmenším letecké boje.

čtenář 23.5.2009 23:15

Re: Kdyby kdykoliv mezi rokem 1970 a 1988

Mně úplně stačila ta teorie o unipolárním světě a z ní vzešlý pokus o americkou hegemonii. Taková věc je na draka. Uni = jedna a jedna = totalita. A je úplná pitomost si myslet, že bychom to za chvíli nepociťovali jako tyranii. Jenže by se s tím dalo těžko hnout. Takhle to budou mít unipolárníci špatný, respektive, už skončili.

A to je víc, než dobře.

hugo 24.5.2009 7:50

Re: základní teze vztahu k rusku

přesně tak,rusko je dnes normální imperiální velmoc a provádí normální imperiální politiku,navíc má za sebou složitou perestrojku,která ameriku teprve čeká,ale tam na to zatím nemají odvahu a vzhledem k demografii to bude stále obtížnější to tam uregulovat...

vasekpav 24.5.2009 18:25

Re: základní teze vztahu k rusku

Při výplatě jsou nekolik dní poté celé vesnice paralizované vodkou , proto dostávají čast platu vnaturáliích !Žádná budoucnost ,věrchuška je příliš sobecká než aby se podělila o bohatství země !!!8-o;-(

hugo 23.5.2009 17:44

Re: základní teze vztahu k rusku

mimochodem,nevím,která přeškolená ruštinářka vás učila angličtinu,ale vámi používaný výraz sice zní anglicky,ale obávám se,že angličan by jej nepoužil...

Imp 23.5.2009 18:01

Re: základní teze vztahu k rusku

Aragorn (Der Herr der Ringe): Fight for us and regain your honor. What say you?

Eso 23.5.2009 17:13

Základní teze

1. Deprimující, odstrašující, 2. Dobije se samo, 3. Jejich škoda, osud, který ale my nechceme sdílet 4. Ať si ji nechají, my nejsme asiaté 5. Opravdu MUSÍ ? 6. Rasiju nikagda něpajmjoš !

a tohleto mějtě všichni na paměti, hugo, když budete prdolit něco o rusku!

hugo 23.5.2009 17:34

Re: Základní teze

nezbývá než dodat:učte se ,studujte,cestujte.........

Jarda 23.5.2009 20:02

Re: základní teze vztahu k rusku

Mas pravdu Hugousi, Rusko nemuze nikdo predelat, nedokazi to ani Rusaci sami. Naposledy to zkousel Gorbacev. Chtel udelat z Ruska respektovanou a respektujici zemi, repektujici prava malych zemi jako sobe rovnych. Vzpomen na demonstrace v Pobalti v 90tem za nezavislost. Kremelsti jestrabi  je chteli utopit v krvi. Gorby je radeji nechl jit svou cestou, vedel, ze nema cenu ovladat a byt za to nenaviden. Kdyby tenkrat byl gosudarem Putin muzes si byt jist, ze tech zavrazdenych by bylo jako v Cecne (ve dvou valkach 300 000) Gorby chtel mit Rusko jako zemi evropske civilizace, bohuzel neuspel, rusakum neco takoveho nevyhovuje. Byl jim milejsi ochlasta Jelcin, o nic moc se nestaral hlavne, ze vodka byla. Vuli predelat musi mit jenom a predevsim Rusaci sami, nez se jim to podari ( jestli vubec kdy) je treba se mit pred nimy jak rika Venda Klaus na pozoru i tim ze postavime radar v Brdech.

hugo 24.5.2009 7:58

Re: základní teze vztahu k rusku

události v pobatlí neměly s místními mnoho společného,byl to mocenský boj centra,vzpomínám si když jsem se vracel z divadla dostal jsem se v rižskám parku do křížové palby,z jedné strany do sebe prali omonovci z druhé kagebeštici,čili boj mezi vnitrem a kgb,a pak do toho vlítly černé barety z lijepaje (armáda) a vypráskali je všechny....

Pasáček koz ve Vermontu 23.5.2009 14:35

Rusko je hrozba - pozor na Putina

Ruský diktátor Putin ve funkci předsedy ruské vlády je extrémně nebezpečný. To jasně poznalo všech 56 poslanců Komunistické strany Ruska, kteří ho odmítli volit. Putin ohrožuje celý demokratický svět : Neposkakuje podle americké píšt´alky. Uvádí v zuřivost ty nejpokrokovější politiky. Řinčí zbraněmi a vyhrožuje, že Rusko odrazí jakoukoli agresi. Zatrhnul rabování ruského nerostného bohatství. Předstírá, že chce žít v míru se všemi státy a obchodovat s nimi. Drze obchoduje s Iránem, úhlavním americkým nepřítelem, dodává mu zbraně a palivo do atomové elektrárny. Stojí na straně Srbska a neuznává ozbrojenou loupež Kosova provedenou demokratickými státy NATO ve prospěch albánských teroristů.

A povšimli jste si jeho tvrdých ocelových očí?  Jde z nich strach. Viděli jste jeho strašné vlčí zuby? Má je nabroušeny na Českou republiku. A po jejím schramstnutí si dá Karkulku jako zákusek. Ani dvě americké základny tomu nezabrání!

A k dovršení všech jeho drzostí se nechal zvolit osobností roku 2007 jakýmsi obskurním americkým časopisem Time. Jistě je podplatil vodkou.

V zájmu globální svobody a ještě globálnější demokracie bude nezbytně nutné s tím padouchem Putinem rázně zatočit. Návrhy, jak to nejlépe udělat posílejte Mr. Obamovi do Bílého domu. Bude vám vděčný, on sám to neví.

SW 23.5.2009 14:38

Re: Rusko je hrozba - pozor na Putina

Pasacku snizila se ti povazlive hladina alkoholu v krvi. Dotankovat!

bambus 23.5.2009 16:41

Re: Rusko je hrozba - pozor na Putina

Pasacek koz z Vermontu, Rusko s Putinem i Vaclav Klaus mi muzou polibit pr*del a vsichni komunisti vcetne Paroubka se muzou pridat... pacemu...? because all of them are idiots. (Y)

gnomon 23.5.2009 17:32

Re: Rusko je hrozba - pozor na Putina

You are bird brain

Emil XX 23.5.2009 22:44

Re: Rusko je hrozba - pozor na Putina

Jen takový malý doplněk. Mužem roku 1938 byl jistý Hitler. Na obálce Time byl zobrazen na pozadí šibenic a koncentráků...

To Muž roku je totiž o významu, ne o tom, je li někdo klaďas, nebo ne.

Ryba 23.5.2009 14:03

Kdo to platí a kdo je objednatel

Člověk se musí ptát, kdo je objednatelem a financiérem této masové protiruské kampaně. Tady už nejde o pilitický názor, ale o systematickou kampaň, tedy útoky vedené proti národu, rase a náboženství. Kdyby bylo v moři těch urážek a pomluv použito jméno jiného etnika, (na které je naše mediální sféra citlivá, úmyslně ty dvě jména neuvádím) ,  pak by byly naše soudy v jednom ohni a ze žalob by nevyšly. Ten klip, kvůli kterému máme nyní rozruch, je proti téro diskusi úplně dětinský.. 

Tad není něco v pořádku!!!

JaS 23.5.2009 15:41

Re: Kdo to platí a kdo je objednatel

Objednatelem a financiérem té kampaně může být klidně Putin sám. Je to běžný způsob zpravodajských her KGB. Hodí se mu to k upevnění moci.

js 23.5.2009 12:55

Klaus je ruský poskok.

Nic jiného v tom není.

sláva 23.5.2009 12:39

bravo, Bystrove

Rusko nechápe, že lepší budoucnost mu kyne ve svazku s NATO, EU a USA.. patřit do liberálně-demokratické civilizace než se stamostatně konfrontačně prosazovat k vlastní újmě (už jednou zkrachovali jako SSSR). Tak může čelit nebezpečí z Arabska, muslimska, konec konců i čínských budoucích nároků. To dřív Čína přijde patrně k rozumu, že se jí vyplácí spolupráce nikoli konfrontace s bělošskou civilizací, než Rusko.

Důvody jsou historické, správně, od moskevského knížectví ve 12. století po velmoc SSSR.. vždy šířeji a dále..

Horší je, že v infrastruktuře a životní úrovni padnou na úroveň Iránu, nebo časem i pod ni.

A to má Rusko tak nespravedlivě mohutný díl na světových surovinových zdrojích, jinak by mělo životní úroveň tak Turecka či méně.

Stále pozadu, stále ten spor západniků s východňáry a falešní proroci typu Putina. Kdo neumí dát vysoký životní standard jednotlivcům a rodinám, staví jim před oči "svaté cíle"...

huhu 23.5.2009 12:48

Re: bravo, Bystrove

?? ono to vypadá, že Putin tu budoucnost jak píšete chápe. Nechápe to Bystrov, Havel a dlaší...

magi 23.5.2009 15:32

Re: bravo, Bystrove

huhu,připomínáte mi Kocába. Ten taky přesně ví,jak žít s cikánama,ale bydlí ve čtvrti,kde je nepotká ani náhodou. Ten Bystrov asi o tom,na rozdíl od vás něco ví. Nebo myslíte,že ne ?

Pete Brich 23.5.2009 12:35

"... já vidím Rusko jako velký, silný, ambiciózní stát a určitě je třeba být více na pozoru vůči takovému silnému, ambicióznímu státu, .."

"... určitě je třeba být více na pozoru vůči takovému silnému, ambicióznímu státu, ..."

Upletl jste z ho*na bič a snažíte se s ním zapráskat. To mě na Vás mrzí, pane Bystrove.

PB

xxxxKubeš 23.5.2009 11:16

Autorovi článku

R^>-

Vašek 23.5.2009 13:02

Re: Autorovi článku

Taky jsem se zasmál, ale spíš to patří do tigra

hlava22 23.5.2009 10:55

Gruzie.

Dost by mne zajímalo, kdo vypracoval na gruzínské straně scénář útoku na Jižní Osetii včetně reakce na ruský protiútok  - útěk gruzínské armády. Výsledkem je posílení vojenských a politických posic Ruska a ani bych se nedivil, že to celé vymysleli v Moskvě a gruzíni byli za užitečné idioty.  Do té doby byla ruská armáda považovaná za zcela neschopnou - viz válka v Čečně.

Honza II 23.5.2009 11:27

Re: Gruzie.

Ruská armáda za neschopnou ???? Ty jsi se asi zbláznil, druhá nejmocnější armáda na světě,armáda,která osvobodila celou střední a východní evropu ??? Zajdi si k lékaři !!!