28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tom 4.2.2009 10:05

Re: Zaveďte znovu zátarasy

To je naprosto jednoduché! Copak to nevidíte? Nebo nechcete vidět? Moci se svobodně rozhodnout, koho zaměstnám, s kým chci nebo nechci spolupracovat, kdo mi "sedí" atd. A ne se rozhodovat podle toho, jaké je barvy kůže nebo pohlaví, protože musím splnit počty do kolonek. Co je na tom nejasného?

Hledajíci 4.2.2009 10:24

Re: Zaveďte znovu zátarasy

Vy mluvíte o dílnách kde pracuje sám majitel s pár zaměstnanci. A tam vám do toho nikdo nemluví. Ale jestliže dostáváte pro svoji firmu podporu od státu a EU tak tento stát má právo mluvit do toho koho zaměstnáte. Tento stát vás nebude nutit aby jste zaměstnal někoho bez kvalifikace, ale bude vás nutit zaměstnat ženu anebo černocha když podmínky na kvalifikaci splňují. A určitě vám bude do toho mluvit i soukromný zákazník, který vám dal obrovskou zakázku, a který má někoho kdo chce u vás pracovat.  Zůstaňte bez podpory, bez zákázek a budete mít pokoj v duši.    

a-c 4.2.2009 10:45

Re: Zaveďte znovu zátarasy

R^ přesně tak. jak je vidět... anti-diskriminační zákony mají smysl. bohužel.

Jura Jurax 4.2.2009 11:00

Re: Zaveďte znovu zátarasy

R^R^R^ on ten hledající si ani neuvědomuje protimluvy ve svém textu ... ;-D;-D;-D

gerontusinza 4.2.2009 11:00

Pane vy snad skutečně nevíte o šem hovoříte....Re: Zaveďte znovu zátarasy

"Vy mluvíte o dílnách kde pracuje sám majitel s pár zaměstnanci. A tam vám do toho nikdo nemluví..."

Ale to víte že ano a jak, stačí zavést např. odpolední směnu a již na vás spustí bandurskou hygienická služba (kategorizace pracovníků) změny počtů a profesí.....;-D člověče vy snad v této zemi ani nežijete...... nebo si to malujete....?.. zkuste zde v tomto skanzenu přijmout učně zámečníka či elektroprofese...... to se nasmějete, ale sardonicky.....;-D a se svobodou je to tady zrovna tak.....;-D;-D;-D jo můžete za hranice - pokud na to máte.......;-D

Jura Jurax 4.2.2009 11:05

Re: Pane vy snad skutečně nevíte o šem hovoříte....Re: Zaveďte znovu zátarasy

No, podle IP tenhle hledající hledá někde v Germánii - asi proto hledá věci o tuzemsku sice blbě, zato radí taky blbě, neznaje fakta ...

Jura Jurax 4.2.2009 10:56

Re: Zaveďte znovu zátarasy

A jako obyčejně a pravidelně, milý Hledající, jste našel a napsal pyramidální kravinu. Jak to jen dokážete? Tak extrémně blbě hledat, a ještě soustavně a furt,  to už musí být talent ... ;-D;-D;-D

Hledajíci 4.2.2009 9:22

Každá firma na světě existuje

v rámci nějaké společnosti, žádná firma se nemůže od pravidel a zvyklostí této společnosti odloučit. To odloučení od společnosti je možné pouze v připadě, že firma je tak mocná a rozsáhlá, že se prakticky stává držitelem moci a diktuje pravidla a zvyklosti na území které ovládá. Ale to automaticky znamená konec svobodného trhu, to znamená že taková firma přebíra funkci státu. A proto i taková mocná firma bude mít pomalu ale jistě problémy s lidmi, které pro své záměry nepotřebuje, které diskrimunuje, nemůže je totiž hodit na krk státu, protože ona sama státem je. Literárně to popsal USA spisovatel Kurt Vonnegut, http://de.wikipedia.org/wiki/Kurt_Vonnegut  http://en.wikipedia.org/wiki/Kurt_Vonnegut ,  v knize „Mechanické piáno“ http://www.argo.cz/knihy/62499/mechanicke-piano/ .

libero 4.2.2009 9:51

Re: Každá firma na světě existuje

Nicméně není řešení že se jí do toho bude srrát stát nebo pofidérní nadstátní EU.

Hledajíci 4.2.2009 10:01

Re: Každá firma na světě existuje

Řeknťe jasně a zřetelně že nenávidíte stát, protože jeho zákony omezují tak zvané "podnikatelské záměry". Lépe řečeno, že stát omezuje "podnikatele", jehichž jediným cílem je vidělat co nejvíce, s co nejmenšimi náklady,  a to i způsoby které niči a okrádají společnost. A tuto společnost i takový podnikatel potřebuje, bez ní si může své "výrobky" strčit někam.

Jura Jurax 4.2.2009 11:12

Re: Každá firma na světě existuje

Hńupe - to se už jinak nedá ... Vy snad budete pfilozóf, protože normální člověk by takové blbé kecy z huby nevypustil, pokud by měl zkušenosti s realitou. Nechápete, voni shluku proteinů, že celá debata je o míře zasahování státu, která má být co možno nejmenší. A že předpisy se mají týkat jen věcí opravdu důležitých a ne materiálu prkének v kuchyni?

Ovšem cílem podnikatele je skutečně vydělat co nejvíce a s co nejmenšimi náklady, s tím se budete muset smířit. Jinak podnikání postrádá smyslu. ;-)

Ludva 4.2.2009 9:19

Diskriminovat se nemá

třeba kvůli rase, věku, pohlaví, sexuální orientaci...  Proto by bylo pozitivním signálem zvolit za prezidenta republiky nejlépe starou,lesbickou Rómku :-D.

Sunny 4.2.2009 10:53

Re: Diskriminovat se nemá

...a ještě by mohla to mohla být autistka s protézou místo pravé ruky:-)

Rex 4.2.2009 9:14

Ten článek je

rozumný až na jednu maličkost. Lisabonská smlouva a vůbec evropská integrace není ideální, ale raději přenechám část kompetencí Bruselu než se nechat napospas diletantům a zlatokopům na české politické scéně. Podotýkám, že mohu porovnávat. Žiji léta střídavě v Bavorsku a Čechách.

Ludva 4.2.2009 9:22

Re: Ten článek je

Taky si myslím, že LS je moc měkká. Vykořenit ty národní packaly, nic tak příšerného jako oni vyplodí, z Evropy nepřijde. Jinak jsem zvědavý, jak dlouho se ještě bude ODS zmítat, než smlouvu podepíše. Nic jiného totiž nepřipadá v úvahu.

libero 4.2.2009 9:53

Re: Ten článek je

Jenže ono tto není buď/nebo. Ti čeští zůstanou, pakáž z Brusele bude jaksi navíc!

modřín 4.2.2009 15:59

Re: Ten článek je

Bohužel cokoliv sem přijde z Brusele tak zmínění diletanti musí sežvejkat a implementovat do našeho právního pořádku. Zpravidla si neodpustí nesmysle z Brusele opentlit národními specifiky a to je teprve dílo.

nany 4.2.2009 9:00

Přečtěte si

Doporučuji  Vám článek z posledního Eura.  Co zjistili účetní při kontrole hosporaření Evropské unie. Naši politici jsou proti tomu žabaři. A v EU se tomu neříká defraudace, tunelování nebo podvod, ale pěkně "chyba".

Niky 4.2.2009 9:19

Re: Přečtěte si

>-R^

Elvíra 4.2.2009 9:43

Re: Přečtěte si

:-)To je ovšem něco naprosto jiného;-D

libero 4.2.2009 9:53

Re: Přečtěte si

http://www.euro.cz/id/wfh0dm4amw/detail.jsp?id=12367

 

Mechis 4.2.2009 11:22

Re: Přečtěte si

Husty!! Ale ne ze bych neveril - pul mega eur rocne za uklid ctyr kancelari. Koho musim o pi chat abych dostal takovejhle grant? 8-o

gerontusinza 4.2.2009 8:56

Velice rozumně napsáno..........

Taky jí LS odmítám. Do Eu jsem taky nechtěl a jsem tam.... takže hoši co s tím naděláte....?;-D Doporučuji masáž a pak referendum...... Tak by měli přistupovat konečně naši politici k horkým bramborám....;-D

LV 4.2.2009 8:46

naprostý souhlas

Luxus "nediskriminace" jen pro státní firmy. A už se moc těším na poloslepé piloty bojových strojů, chromé průzkumníky a potapěče s fobií z vody v AČR....;-D

Hledajíci 4.2.2009 9:31

Re: naprostý souhlas

Žvaníte, nepřijmutí poloslepého anebo slepého na místo pilota není diskriminace, dobrý zrak je podmínkou pro takové místo. Jestli firma potřebuje odbornika v určité profesi tak přijme odborníka pouze a pouze na na tuto profesi a ne na profesi jinou anebo vůbec žádnou. Každá profese má určité předpoklady, a když žadatel o místo tyto předpoklady splňuje, a může svoji kvalifikaci dokázat,  tak by měl být přijat. Jeho nepřijmutí je diskriminace.  Slepý pilot neexistuje!

libero 4.2.2009 9:55

Re: naprostý souhlas

Žvaníte vy.

Antidiskriminace říká, že musíte přijmout prvního přišedšího a pak mu možná dokazovat co má a nemá.

Hledajíci 4.2.2009 10:08

Re: naprostý souhlas

Ja v té EU žije již velmi dlouho, a jaksi jsem neviděl že by firmy museli přijímout prvního přišedšiho, bez ohledu na jeho kvalifikaci. Naopak ti přišedši se snažili firmě dokázat že oni jsou jediní, které firma potřebuje! Kromě toho existuje zákonná doba, ve které má jak zaměstnavatel tak zaměstnanec právo rozvázat pracovní smlouvu bez udání důvodu! 

Ypsilon 4.2.2009 10:08

Re: naprostý souhlas

Můžete ocitovat , kde jste tenhle nesmysl našel:?

menken 4.2.2009 10:13

Re: naprostý souhlas

Antidiksriminační směrnice platí delší dobu ve většině zemí EU, padají tam letadla, zastavil se stát? Prohrávají firmy soudní spory se zástupy vozíčkářů nepřijatých na místa dopravních policajtů?

Jirka 4.2.2009 8:45

Odmítejme proto Lisabonskou smlouvu.

Smlouva určitě není jen o případné diskriminaci, uvedené extrémní příklady o v podstatě zakoupených akademických titulech jsou ujeté, tito "profesoři" se uplatní kde? Snad ve státní správě. A s antidiskriminací si soukromníci při přijímání svých zaměstnanců poradí podobně, jako si Paroubek poradil s placením poplatků ve zdravotnictví.  Nebojte se smlouvy, která nás posune trochu blíž k Evropě, a posvítí si víc na naše české nešvary.