27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Štváč 4.2.2009 11:49

pan Petrůj je pecivál a demagog - diskuze zbytečná

Saul 4.2.2009 11:27

Výborný článek

A taky výborné a chytré názory, byť asi budou mnohdy nepochopeny a odmítány. Ale to už je osud výborných a chytrých názorů, jak zkušenost ukazuje.

Kajan 4.2.2009 11:14

Hezký pane autore, moc hezký !!! Dzp.

Schumacher 4.2.2009 11:10

Jenže

proč kormě nás a Irů nebrblají ostatní ?

Jura Jurax 4.2.2009 11:12

Re: Jenže

Ale brblají ... ;-)

jasan 4.2.2009 11:12

Re: Jenže

a jak to prosim vite?  oni se nekde "elity" ptali obcanu?

Schumacher 4.2.2009 11:57

Neptali.

Podle toho časem dopadnou. Ostatně, lejstro je jedno, praktický život druhé. Přežili jsme Rakouskou monarchii ( abychom jednou nostalgicky nevzpomínali), Protektorát, komunistický experiment. Přežijeme i Brusel.

brok 4.2.2009 13:27

Re: Jenže

Němci nebrblají, protože dosáhli svého - vládnou Evropě. Jinak kromě Čechů a Irů brblají také Poláci a Švédové. Politici většinou nebrblají, protože EU je větší koryto než kterýkoliv i velký členský stát. Britové nebrblají, protože si EU nechali jen tak přistrčit pod zadek, ale jejich hlavním partnerem není EU ale stále USA. Britové a Švédové odmítli euro trvale. Italové stále koketují s návratem k lirám. Kromě Němců brblají občané všech států. Cestujte a choďte mezi lidi, Kdyby se politici znovu dopustili té chyby, že by LS schvalovali referendem, neprošla by v mnoha státech. Bohužel i ti politici to vědí a v zájmu větších koryt to nedovolí.

jasan 4.2.2009 11:02

ono je toho v LS daleko vic...

Lisabonská smlouva je v podstatě již jednou odmítnutá Evropská Ústava.Dává EU nové pravomoce na úkor členských států (68x je zrušeno právo veta).Bere nám

samostatnou zahraniční, hospodářskou, sociální a energetickou politiku

a mnohé další. Státy také ztratí kontrolu nad sazbami nepřímých daní.Dává EU možnost získávat nové pravomoce a rušit právo veta v dalších oblastech bez další ratifikace. (Paragraf 48, který svým sedmým odstavcem radě umožňuje, aby dále

zvětšovala počet oblastí, kde rozhoduje Brusel a kde rozhoduje

kvalifikovanou většinou. K tomuto rozšíření nadále nebude třeba, aby je schválily parlamenty či občané jednotlivých členských států, jako tomu bylo dosud.)Zvětšuje nadvládu nevolených byrokratů: rozšiřuje tzv. “doložku flexibility”, podle níž mohou vydávat závazná rozhodnutí například o obchodních normách pouze úředníci Evropské komise. Takových rozhodnutí je desetkrát víc než směrnic, které projednává Evropská rada a Evropský parlament.Zmenšuje váhu hlasu českého zástupce v Radě ministrů na polovinu a 2x zvyšuje váhu Německa.Tři ze čtyř velkých zemí (Německo, Francie, Itálie a Velká Británie) mohou kdykoli zablokovat jakékoli záměry Evropské komise. Naopak jim stačí sehnat podporu jedenácti libovolně malých států, aby prosadily, co potřebují.V řadě důležitých oblastí likviduje suverenitu naší země a činí z ní závislé území pod správou vyšší moci.Zamítnutím LS se nepřikloníme k Rusku, jak je mylně naznačováno, stále budeme rovnocennými členy EU dle současných smluv, a stejně tak zůstaneme i členem NATO.Členské státy již nebudou mít komisaře v každé komisi, čímž ztratí velkou část vlivu na rozhodování Unie.Charta základních práv EU otevírá cestu majetkovým nárokům sudetských Němců, které již nebudou posuzovat soudy našeho státu ale Evropský soudní dvůr – o nás bez nás.CHCETE VEDET VIC?   www.nelisabonu.cz

Jura Jurax 4.2.2009 11:13

Re: ono je toho v LS daleko vic...

R^R^R^

Ludva 4.2.2009 12:12

Re: ono je toho v LS daleko vic...

To, co jste uvedl, jsou hlavní důvody ve prospěch LS. Omezit činnost takových parlamentů, jako je ten náš. Už těch nesmyslů z domácí dílny nebylo dost ?

Jura Jurax 4.2.2009 13:27

Re: ono je toho v LS daleko vic...

Už těch nesmyslů z domácí dílny nebylo dost ? Ale jistě, bylo.To ovšem není důvod, proč ještě k tomu trpět nesmysly z brusele.

Jakub S. 4.2.2009 21:19

Tak tóčno!!!

Ypsilon 4.2.2009 10:36

Cesta tam a kruhem zpátky

"Jsem pevně přesvědčen, že v soukromém sektoru má šéf firmy právo odmítnout zaměstnance při pohovoru nejen kvůli pohlaví či věku, ale klidně i kvůli barvě kravaty, očí, křivému úsměvu, postavě, tónu hlasu či politickým názorům!"

Vítejte po 20 letech zpět u kádrových dotazníků. Ku..wa fix ;-€ Ještě chybí kolonka pro sexuální orientaci a pro číslo přílohy se záznamem DNA;-€

a-c 4.2.2009 10:41

Re: Cesta tam a kruhem zpátky

R^R^R^

Jura Jurax 4.2.2009 10:47

Re: Cesta tam a kruhem zpátky

Kuš - samozřejmě tohle právo má, pokud se ovšem Vaše politické názory nebo sexuální orientaci dozví. Nesmíte moc kecat, protože nemá právo se to dozvědět; zákon mu ovšem nezakazuje se to dozvědět.

Ypsilon 4.2.2009 11:14

Re: Cesta tam a kruhem zpátky

Ano, takže jsme zase tam odkud jsme vyšli - drž hubu a krok.

Zatím mu zákon zakazuje se na to ptát, ZATÍM......

Jura Jurax 4.2.2009 15:19

Re: Cesta tam a kruhem zpátky

No a? I kdyby se na to smělo ptát, nemusíte odpovídat.

Nesmíte se na to ptát, smíte si to zjistit. Soudíte, že by měl být zákon i na to, že si to nesmíte ani zjistit? V odůvodněných případech se Vám to vyplatí - třeba nábožensky zatížený fanatik nebude vhodný pro sanitáře na interrupční klinice ...

Ypsilon 4.2.2009 20:02

Re: Cesta tam a kruhem zpátky

Copak Vám nedochází, že se nám už zase v soukromí začíná hrabat jednak stát (všeliké databáze komu jsme kdy a odkud  a jak dlouho volali, mailovali....) a jednak zaměstnavatel? A někteří tomu dokonce tleskají :-/

Ku..wa Vám je snad nakonec příjemné, že o Vás zaměstnavatel ví, že patříte k církvi Uctívačů králíka, ale do kostela chodíte jen o svátcích, jste sympatizantem strany Bélého orla, Vaším oblíbeným nápojem je Merlot a nosíte slipy? Já si myslím , že mu do toho je naprosto, naprosto  kulový. Platí mne za práci, kterou pro něj vykonávám. Její kvalitu a množství ať kontroluje, ne to co si myslím. Moje soukromí mu nepatří, stejně tak jako nepatřilo bolševikovi.

To tady začnem blbnout s náboženskými fanatiky po emérycku? Silně věřící křesťan, pokud je normální, na interrupční kliniku nenastoupí. Pokud je to magor, tak je celkem jedno, že je navíc věřící ...

Honza42 4.2.2009 10:59

A co se Vám na to nelíbí?

Levičáctví je těžká a neléčitelná duševní porucha. A takovýho blázna bych zkrátka nikdy nezaměstnal. Ale Vy můžete úspěch své firmy založit na bývalých odborových předácích. To je právě ta svoboda volby.

Ypsilon 4.2.2009 12:17

Re: A co se Vám na to nelíbí?

V DOBŘE fungující firmě zaměstnanec především PRACUJE a tak jeho politické názory můžou zajímat jen nejbližší kolegovy së kterými PO PRÁCI zajde na kafe či pivio .....

jasan 4.2.2009 11:03

Re: Cesta tam a kruhem zpátky

Co je VAM  do toho, koho JA budu platit? 

VL 4.2.2009 11:04

Re: Cesta tam a kruhem zpátky

Když budete schánět do baru tanečnici u tyče, tak na pohlaví, věku, postavě atd. skutečně silně záleží. Když budu provozovat firmu specializovanou na poradenství třeba ODS, tak nevezmu přesvědčeného sociálního demokrata, nebo komunistu. Homosexuál (případně ještě s pedofilními sklony) také nebude ideálním vedoucím chlapeckého skautského tábora.

a-c 4.2.2009 12:07

Re: Cesta tam a kruhem zpátky

tanečnice u tyče (pro mužské heterosexuální publikum) musí být samozřejmě žena. ale v tom žádnou diskriminaci nevidím. a je tam pro potěchu smyslů. což je dostatečná specifikace kvalifikace, aby dále nebylo nutné uvádět věk a míry. *** na poradenství může vzít koho chcete pokud vykazuje dobré výsledky. tohle je opět jediné měřítko kvalifikace. *** a proč by nemohl být homosexuál (není-li zároveň pedofil, ale to je porucha) být dobrým vedoucím chlapeckého skautského tábora, to opravdu nechápu. to je asi stejně jako že heterosexuál nemůže vést dívčí tábor.

modřín 4.2.2009 11:31

Re: Cesta tam a kruhem zpátky

Tobě bych doporučil otevřít si vlastní firmu a posbírat do ní odmítnuté žadatele o práci odjinud. A ani se nezdržuj pohovorem, už jedním, možná několika prošli.

Ypsilon 4.2.2009 12:36

Trochu porozumnění psanému textu,

prosím. Nejde mi o požadavky na KVALIFIKACI . Ty můžou na různé pozice různé. Jde mi o to, že autor by rád místo "kádrováka bolševického", "kádrováka firemního"., protože politické názory, víra či sexuální zaměření jsou záležitosti ryze soukromé a zaměstanavateli je do nich kulové.

modřín 4.2.2009 15:15

Re: Trochu porozumnění psanému textu,

Jde o kvalifikační předpoklady v širším smyslu, které rozhodují o přijetí či odmítnutí uchazeče, v případě že se uchází o místo více držitelů potvrzení o absolvování jistého vzdělávacího institutu, neboť od nich se často odvíjí intrpersonální klima na pracovišti. Pokud někdo chlastá, tak je to jeho ryze soukromá věc, ale nemůže ode mě čekat, že mu svěřím řízení kamionu za miliony. Pokud je někdo horlivým stoupencem Paroubka, tak ho rozhodně nepříjmu za ekonoma, leda jen v případě, že budu uvažovat o předlužení firmy a ohlásit konkurz. S bolševickým kádrováním to nemá nic společného.

Ypsilon 4.2.2009 16:10

Re: Trochu porozumnění psanému textu,

Ale má a sakra hodně. Doklady o vzdělání Vám uchazeč předloží, zda skutečně něco umí (např. programovat), lze při konkurzu ověřit taky. Můžete i do jisté míry odhadnout, zda to bude protivný "pavouk" nebo ne. Jak zjistéte, že např. chlastá? Členství v nějaké partaji lze asi zjistit legálně, ale zda je někdo sympatizant té nebo oné partaje zjistíte legálním způsobem těžko. Tedy pokud se nejedná o malé městečko, kde si všichni vidí do talíře i do postele. A tak Vám při shánění těchto informací nezbývá  nic jiného než užít modifikované "domovní důvěrnice" a podobná svinstva. Podotýkám, že poptat se na minulém pracovišti jak si vedl, za svinstvo nepovažuji.

a-c 4.2.2009 11:57

Re: Cesta tam a kruhem zpátky

jak je vidět z příspěvků výše... diskriminace je běžnou součástí spousty životů. ach jo.

Jura Jurax 4.2.2009 10:35

Jojo

Líbí se mi ten zákaz diskriminace založený na politických názorech či jakýchkoli jiných názorech - kolikrát už já byl diskriminován - ve škole, když jsem měl jiný názor na díla Jaroslava Vrchlického než profesor (tedy dodatečně jsem zjistil, že jsem mu přiřkl část děl Nerudových - ale byl to můj názor a já byl diskriminován čtyřkou), ondyno jsem byl diskriminován, maje jiný názor na rychlost kterou jedu než obsluha policejního radaru, o bod jsem přišel a cáloval ve tvrdejch - diskriminace kvůli odlišnosti názorů jak vyšitá!!!

Byl jsem diskriminován též kvůli zdravotnímu postižení, anžto ode mne nechtěli darovat krev huhlajíce něco o její přeslazenosti. Ale na vojnu jsem musel! No není to diskriminace taky jak vyšitá?

A to nemluvím o kamarádce, co byla kvůli pohlaví diskriminována, neboť ji odmítli jako dárkyni spermatu. ;-)