28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PetrH 4.2.2009 18:29

Re: Autor je demagog, protoze...

Jistě. K jadernému reaktoru nepřijmu komunistu, islamistu nebo anarchistu. Říkejte tomu diskriminace, já tomu říkám opatrnost.

Ypsilon 4.2.2009 20:09

Re: Autor je demagog, protoze...

Ale jo, v některých případech je nějaké prověření nutné. Ale kolik lidí pracuje na odobných pozicích? Většina z nás pracuje na pozicích zcela nezajímavých a přesto by   někteří šéfové rádi lezli do soukromí. Můžou si koupit moji práci, tu rád prodám. Svoje soukromí ne. Asi tak 

Modrý Klokan 5.2.2009 18:55

Re: Autor je demagog, protoze...

Nemáš tam alchymistu. Ale jinak dobrý.

Nový 4.2.2009 15:55

Re: Autor je demagog, protoze...

Petrůj  sám přiznává, že  trochu přehání.  Ale v zásadě  má pravdu, že  princip  antidiskriminace  je   nebezpečný a  nepřirozený.  

Že  něco zákon  odporuje  zdravému rozumu  zdaleka  neznamená, že právě proto  z  něho advokáti  typu "Sokol"   nevytřískaj  obrovské  peníze  a  občanovi  nezbude než  nevěřícně zírat ! 

hank bukowskiy 4.2.2009 13:55

vážený slovutný pane filologu

Slovo piča bylo ještě za 1. republiky spisovným slovem a běžně se užívalo. mělo úplně jiný význam než dnes.

Slovo diskriminae mělo také jiný význam v době Říma, než teď. Tak laskavě navytahujte ten význam, který už dnes nepoužívá nikdo, jenom proto, že se vám to hodí do vaší další agitky.

Ostatně diskriminace jen ve státní správě? Tady například americký způsob náhledu vám nevyhovuje, ačkoliv jindy doporučujete americké brýle. Tedy jasné čecháčkovství - vše tak, jak to vyhovuje mne. Ale přesvědčuji o tom ostatní, ačkoliv k tomu nemám nejmenšího práva.

Otázkou je, jestliže je ještě něco jako společnost, jestliže máme ještě jako národ, europská či euroatlantická civilizace nějaké společné hodnoty, nebo jími jen občas zaštíťujeme své momentální potřeby aby vypadali "jedlé". Jestliže si odpovíme, že máme nějaké společné hodnoty, v ten moment máme i společnou odpovědnost za jejich uchování a tedy i vlastní konkrétní podíl. A v ten moment padá argument o jednoznačném právu soukromníka se zařídit čistě soukromě a mít právo diskriminace.

Jestliže nemáme společné hodnoty, pak je nám jedno, že někdo a můžou to být i podnikatelé, má jakékoliv problémy a není důvod se starat, aby je měl menší. Takže agitky a jiné cancy jsou jedna věc, osobní postoj k realitě viděn důsledky svého chování, nikoliv jenom nezávazného kecání je věc druhá. A vidět následky nesnesitelně lehkého kecání je věcí opravdu už těch, co jím místo v mozku nezabírají politrucké piliny.

j 4.2.2009 14:54

Re: vážený slovutný pane filologu

Milej pane já vám seru na společenské hodnoty a žádnej takovej pitomec mi ve jménu národa nebude diktovat co mám nebo nemám dělat. Já mám svý hodnoty a vás taky nebudu nutit je dodržovat vy jeden osvícenej agitátore s vašema cancama.

  

Nerozumím 4.2.2009 15:09

Re: vážený slovutný pane filologu

Jednotlivým slovům rozumím, ale co jste chtěl říci se mi slilo v rétorické cvičení. Možná byste se měl zaměřit na politickou kariéru. V parlamentu tyto promluvy jsou módní napříč politickým spektrem.

modřín 4.2.2009 15:21

Re: vážený slovutný pane filologu

To by byl Zaorálek dvojka !

BJ von Wolfenstein 4.2.2009 15:24

Re: vážený slovutný pane filologu

Člověče, zkuste to prosím znovu: Krátce, stručně, srozumitelně. Pokud nejste Čech, tak se omlouvám.

Jura Jurax 4.2.2009 15:47

Re: vážený slovutný pane filologu

Jestliže si odpovíme, že máme nějaké společné hodnoty, v ten moment máme i společnou odpovědnost za jejich uchování a tedy i vlastní konkrétní podíl. A v ten moment padá argument o jednoznačném právu soukromníka se zařídit čistě soukromě a mít právo diskriminace.

Hezké. A dalo by se s tím i souhlasit, kdybychom měli přesně definovány ty společné hodnoty. Což nemáme, z čehož pak plynou spory. A mimochodem společné hodnoty jsou ony, které dobrovolně (víceméně) přijímají všichni anebo aspoň velká čast jedinců (jak velká - další pole pro spory). A ty společné hodnoty mohu navíc kolidovat (vyznává-li někdo náboženství velící světit neděle až tak, že opravdu nedělá a tvrdě to vyžaduje, nemůže být přijat na práci, vyžadující práci i v neděli - hle diskriminace kvůli náboženství - ač společnou hodnotou v naší zemi soudě podle statistik je spíš ateismus, bezvěrectví).

Šedivá je Vaše teorie, Hanku, a košatý je strom života. ;-)

Hledám-li si spolupracovníka, musím mít možnost jej odmítnout, aniž bych byl nařčen z diskriminace, protože ač splňuje všechny předpoklady, není mi prostě sympatický nebo tak něco - ne vše se dá postihnout zákonem - a já se neodsoudím k dlouhodobé úzké spolupráci třeba v jedné kanceláři s takovým člověkem. A hle - diskriminace a problém. A tak dál a podobně.

Nový 4.2.2009 16:04

Re: vážený slovutný pane filologu

Slovo Piča  mělo vždy minimálně dva významy:

1. oslavný  - to když myslíme vaginu

2. dehonestující - to když myslíme chlapa

Úmyslně se vyhýbám zařazení Vaší osoby pod  bod 2..

Ať si Vás  zařadí  poludiskutijící.

Šerlok Homeless 4.2.2009 18:44

Re: vážený slovutný pane filologu

Nejvyšší společnou politickou hodnotou je svoboda jednotlivce sledovat své zájmy.

V zájmu uchování této hodnoty je nutno aplikaci zákazu diskriminace na soukromou sféru odmítnout.

BJ von Wolfenstein 4.2.2009 13:34

Moc pěkné, souhlasím

Krásný článek. Nemohu jinak, než souhlasit. Na "antidiskriminační" zrůdnosti mě nejvíce vytáčí zavedení presumpce viny: Asisitentka obviní svého šéfa ze sexuálního obtěžování a on musí dokázat, že se to nestalo. Teď aby všichni ředitelé, majitelé firem a jiní šéfové preventivně nachali do svých kanceláří nainstalovat kamery se záznamovým zařízením a záznamy uchovávat alespoň 20 let. Pravdaláskysti, političtí korektníci, multikulti žvatlalisti, humanisti z Hanspaulky 3x BRAVO. Vy ten náš evropský ráj na zemi vybudujete ať se nám to líbí nebo ne ;-€;-€;-€.

hank bukowskiy 4.2.2009 14:10

Re: Moc pěkné, souhlasím

Pláčete na nesprávném hrobě. Kultura sexuálního harašení a boje proti němu a jiným americkým zrůdnostem k nám byla importována. neodpovídala naším kulturním zvyklostem. Zrovna jako import Valentýna, Santy a jiných amerických "hodnot", jež se snaží tady IN misionáři vtlačit.

Jinou věcí je, že buran český podnikatel v návale možností, prachu a volného času počal v měřítku mnohem větším než za komoušů popouštět průchod svým pudům a sexuální služby a mobbing jakéhokoliv druhu jsou docela rozšířenými jevy.

Neb čecháčkovský model vedoucího úspěšně spojil bolševické uplatnění osobní moci s vizemi zprostředkovanými lacinými filmy céčkové holyvúdské produkce. Fakta ze sociologických výzkumu to jasně prokazují, rovněž fakta o rozvodovosti a další.

Tedy mluvit o krásném článku, když jde zejména o obhajobu českých nectností a neochoty stát se lidmi na úrovni europské civilizace, je přinejmenším totální nepochopení věci.

A přitom jak dychtivě čekáme, kde se objeví jaká pozitívní zpráva o kotlince. Ale ochotni jsme budovat tak akorát potěmkinovské vesnice, tedy natírat trávu, aby byla správně zelená, jak si to přál svého času generál Franta Veselý. Nebo jednodušeji: navrch hůj, vespod hnůj.

BJ von Wolfenstein 4.2.2009 14:39

Re: Moc pěkné, souhlasím

Pane, reagujete na něco, co jsem nenapsal. Celý článek a má reakce na něj je o tom, že když budu vlastnit třeba pafumerii a o místo prodavačky se mi tam budou ucházet 2 ženy: jedna upravená, evidentně slušná bílá holka, ve věku kolem 25 a usoplená cikánka, která zcela zjevně příliš nedbá na svůj zevněšek, navíc hovoří s typicky cikánským přízvukem, vyberu si samozřejmě tu první a žádný bruselský rozumbrada mi do toho nemá co žvatlat, protože já si jí pustím do svého obchodu, budou jí rukama procházet moje peníze a já jí budu platit ze svých peněz. Ovšem v nově budovaném socialistickém euroráji mě zmíněná cikánka za podpory různých pravdaláskystických pijavic placených z našich daní zažaluje a já budu mít velký problém.

Jura Jurax 4.2.2009 15:52

Re: Moc pěkné, souhlasím

R^R^R^ 

kpt 4.2.2009 18:38

Docela se mi rýmuje

  navrch hůj

pod ním hnůj

  pak Petrůj

ale berte to jen jako libozvučné rozšíření Vašeho nápadu..

stará sova 4.2.2009 13:14

Krásný článek - děkuji

Máme hospodu - úplě si umím představit ženu muslimské víry s burkou a oblečenou do prostěradla až po zem jak roznáší pivo...... panečku říct toto na rovinu, to by byla diskriminace a nebo omezené právo na sebeurčení a víru

Jura Jurax 4.2.2009 13:22

Re: Krásný článek - děkuji

R^R^R^

Ale on by jí to její manžel nedovolil - což by ovšem byla taky diskriminace!!!

BJ von Wolfenstein 4.2.2009 13:42

Re: Krásný článek - děkuji

Příteli, to by nebyla diskriminace, to by bylo jednoznačně etno menšinové a nás nesmírně obohacující specifikum.

Hledajíci 4.2.2009 12:41

Podle sebe soudím tebe

Neposuzujte státy okolo ČR dle poslanců, soudců a policie ČR. Váš strach z EU vychází ze zkešeností s orgány ČSR, ČSSR a ČR. Bez pravidel a nařizení se nedá v tak různorodé společnosti jako EU žít.

Švýcarsko se do dnešní podoby vyvíjelo okolo 700 let. USA dle pojednání nedávno zemřelého professora Samuel P. Huntington se stále vyvíjí, jsou neustále nahodilým seskupením immigrantů z různých kultur. Kdo jsou občané USA se pan Huntington pokusil vyjádřit ve své knize "Who are we?".

Positivní kritika vedoucí ke zlepšení je nutná, ale ne neustále a jenom negativní posuzování - černohlídství. EU má okolo 500 milionů obyvtael, z těchto 500 milionů žije okolo 80%  v BRD, Francii, Itálii, Španělsku, Velké Británii, Polsku, Holandsku.To je v 7 největšich státech. A je úplně přirozené ža tato většina určovala, určuje a bude určovat dění v Evropě. Jestli chtěli být občané ČR velikými a mocnými, tak neměli bourat velikou říši KUK Österreich. Nyní je ČR pouze jedním z 20 malých států EU, a to ještě z velmi malou zkušeností z kapitalismem, ten se v ČR ještě stále buduje. 

Harpyje 4.2.2009 12:50

Re: Podle sebe soudím tebe

Hledající, nemusíte chodit hledat tak daleko. Přečtěte si reakci nicku Hnyk, která je krátká, přesná a pregnantní.

stará sova 4.2.2009 13:07

Re: Podle sebe soudím tebe

To, že se staneme státem Evropské unie neznamená, že si musíme projít stejnými chybami jako původní členské státy - viz. neuřiditelné množství muslimů, kteří časem příjdou i k nám ....

hank bukowskiy 4.2.2009 14:20

Re: Podle sebe soudím tebe

My nejenže neprocházíme chybami, kterými prošli staré státy EU. My si nebereme ani to nejlepší a dlouho vylepšované a odzkoušené.

My vytváříme něco úplně nového, ze všech možných kultúr a zkušeností si bereme to nejhorší a k tomu přidáváme to nejhorší, co v čecháčkovi za jeho historii se usadilo a ještě se snažíme sebe i okolí přesvědčovat, že je to to nejlepší a prahneme po uznávání. Jenže nikdo si před námi nesedá na zadek. A jestliže s tím nepřestaneme, tak budou říkat, že ten Švejk byl nejchytřejší z Čechů a budeme jen pro lehký smích, čili posměch. neb potěmkinovské vesnice vydrží jen do prvního pořádného větru a už to začínáme vidět i my, nejenom "zbytek" Evropy.

My jsme se totiž zhlídli v nějakých stračkovitých filmech a chováme se jako při jejich natáčení.

pavel 4.2.2009 14:37

Re: Podle sebe soudím tebe

ja deset let ziju v cizine a kdyz se vracim domu pripada mne v cesku vse dokonale takze zvedi prdel jezdi po svete a pak si syp popel na hlavu ty jeden sadomaso

jasan 4.2.2009 13:38

Re: Podle sebe soudím tebe

my posuzujeme EU podle EUrohujeru jak je Zima...

šakal 4.2.2009 12:30

...Zákony cyklistiky...

"...Dostal se docelku za přístup k tréniku

a teď mu všichni mizí

Zklame svou manželku, syna i maminku

doma před televizí...

...Jó, když to jde, tak to jde, ale správný přístup ještě není vše..." - Ovšem tohle platí jenom v cyklistice - EU NÁM UKÁŽE!...;-P  ;-D  :-/

Zebra 4.2.2009 12:30

Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

Kontrolní otázka, šmejdi: Zbytek Evropy bude koho protektorátem resp. čí gubernii ?

jasan 4.2.2009 12:36

Re: Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

nove francke rise....  UK si stejne  bude delat co chce....

Zebra 4.2.2009 12:50

Re: Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

Wow !... Co to je "nová francká říše ", tam jsem ještě nebyl ?! ...Tak UK si bude moci dělat co chce a my ne, próóóč ?.....A nebude těm Britům "novofrancký" protektor či gubernátor drobek vadit ?