12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jenda 4.2.2009 14:26

Re: Malé doplnění

To ze se neco stejne jmenuje nemusi znamenat, ze jde o stejny dokument.

Zebra 4.2.2009 14:24

Re: Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

Budou. Jenže „..velké státy budou taky - aspoň jak je to v LS nastaveno - zároveň do určité míry "protektory" a "gubernátory". Ovšem brusel bude gubernátor a protektor bez přívlastku.“

Pominu poněkud mlhavou obojetnost gubernátorství, protektorství guberniálnosti a protektorátnosti a její ještě mlhavější přiřazení státům dle velikosti (které a do jaké velikosti to budou ?) a domáhám se odpovědi furt na to samé: čí budou gubernii ? Pokud se vám dere na rty entita „brusel“ kterou možná myslíte Evropskou komisi nebo Evropský parlament nebo obojí pak vězte, že se skládají z reprezentantů volených v demokratických volbách (EP) resp. nominovaných vládami demokratických států zvolených v demokratických volbách.

Chcete-li ovšem tímto expresivně vyjádřit, že nechcete mít s EU dle LS nic společného, hupky dupky např. k železným kočárkářům, ti si jistě vystoupení z EU po případném schválení LS do programu vetknou.

hank bukowskiy 4.2.2009 14:20

Re: Podle sebe soudím tebe

My nejenže neprocházíme chybami, kterými prošli staré státy EU. My si nebereme ani to nejlepší a dlouho vylepšované a odzkoušené.

My vytváříme něco úplně nového, ze všech možných kultúr a zkušeností si bereme to nejhorší a k tomu přidáváme to nejhorší, co v čecháčkovi za jeho historii se usadilo a ještě se snažíme sebe i okolí přesvědčovat, že je to to nejlepší a prahneme po uznávání. Jenže nikdo si před námi nesedá na zadek. A jestliže s tím nepřestaneme, tak budou říkat, že ten Švejk byl nejchytřejší z Čechů a budeme jen pro lehký smích, čili posměch. neb potěmkinovské vesnice vydrží jen do prvního pořádného větru a už to začínáme vidět i my, nejenom "zbytek" Evropy.

My jsme se totiž zhlídli v nějakých stračkovitých filmech a chováme se jako při jejich natáčení.

hank bukowskiy 4.2.2009 14:10

Re: Moc pěkné, souhlasím

Pláčete na nesprávném hrobě. Kultura sexuálního harašení a boje proti němu a jiným americkým zrůdnostem k nám byla importována. neodpovídala naším kulturním zvyklostem. Zrovna jako import Valentýna, Santy a jiných amerických "hodnot", jež se snaží tady IN misionáři vtlačit.

Jinou věcí je, že buran český podnikatel v návale možností, prachu a volného času počal v měřítku mnohem větším než za komoušů popouštět průchod svým pudům a sexuální služby a mobbing jakéhokoliv druhu jsou docela rozšířenými jevy.

Neb čecháčkovský model vedoucího úspěšně spojil bolševické uplatnění osobní moci s vizemi zprostředkovanými lacinými filmy céčkové holyvúdské produkce. Fakta ze sociologických výzkumu to jasně prokazují, rovněž fakta o rozvodovosti a další.

Tedy mluvit o krásném článku, když jde zejména o obhajobu českých nectností a neochoty stát se lidmi na úrovni europské civilizace, je přinejmenším totální nepochopení věci.

A přitom jak dychtivě čekáme, kde se objeví jaká pozitívní zpráva o kotlince. Ale ochotni jsme budovat tak akorát potěmkinovské vesnice, tedy natírat trávu, aby byla správně zelená, jak si to přál svého času generál Franta Veselý. Nebo jednodušeji: navrch hůj, vespod hnůj.

Štváč 4.2.2009 14:07

Re: Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

pane Jura, nedodal jste srovnávací argumenty mezi "gubernií" a LS. Neděláte mrtvého brouka, že ne ?

Ypsilon 4.2.2009 14:03

Re: diskriminováni jsou podnikatelé už teď

No, na vola lze narazit všude, doufám, že Vaše kámoška  popsala její chování jejímu ndčízenému......Ale praxe, že pracáky určitá, málo lukrativní místa prostě neobsazují a po (30?) dnech je nabízejí k obsazení pracovním agenturám, dovážejícím levné cizince ochotné pracovat za jakýchkoli podmínek, funguje....Jistě to ti ouřadové dělají zadara 

hank bukowskiy 4.2.2009 13:55

vážený slovutný pane filologu

Slovo piča bylo ještě za 1. republiky spisovným slovem a běžně se užívalo. mělo úplně jiný význam než dnes.

Slovo diskriminae mělo také jiný význam v době Říma, než teď. Tak laskavě navytahujte ten význam, který už dnes nepoužívá nikdo, jenom proto, že se vám to hodí do vaší další agitky.

Ostatně diskriminace jen ve státní správě? Tady například americký způsob náhledu vám nevyhovuje, ačkoliv jindy doporučujete americké brýle. Tedy jasné čecháčkovství - vše tak, jak to vyhovuje mne. Ale přesvědčuji o tom ostatní, ačkoliv k tomu nemám nejmenšího práva.

Otázkou je, jestliže je ještě něco jako společnost, jestliže máme ještě jako národ, europská či euroatlantická civilizace nějaké společné hodnoty, nebo jími jen občas zaštíťujeme své momentální potřeby aby vypadali "jedlé". Jestliže si odpovíme, že máme nějaké společné hodnoty, v ten moment máme i společnou odpovědnost za jejich uchování a tedy i vlastní konkrétní podíl. A v ten moment padá argument o jednoznačném právu soukromníka se zařídit čistě soukromě a mít právo diskriminace.

Jestliže nemáme společné hodnoty, pak je nám jedno, že někdo a můžou to být i podnikatelé, má jakékoliv problémy a není důvod se starat, aby je měl menší. Takže agitky a jiné cancy jsou jedna věc, osobní postoj k realitě viděn důsledky svého chování, nikoliv jenom nezávazného kecání je věc druhá. A vidět následky nesnesitelně lehkého kecání je věcí opravdu už těch, co jím místo v mozku nezabírají politrucké piliny.

míra 4.2.2009 13:51

Re: diskriminováni jsou podnikatelé už teď

Kámoška sháněla do firmy zaměstnance, obchodního zástupce pro Německo a požadovala perfektní znalost němčiny. Na úřadě práce jí bylo sděleno, že takto podaný inzerát je dikriminující. I zadala to personální agentuře a na úřad práce se zvysoka... již neobrátila.

Jenda 4.2.2009 13:46

Re: My jsme ti nechytřejší.

Rakusaci rozhodovali o LS? Pokud vim tak tam to taky odmavali poblitici. Takze dost mozna nikoli blbi ale vychcani jak mraky.

BJ von Wolfenstein 4.2.2009 13:42

Re: Krásný článek - děkuji

Příteli, to by nebyla diskriminace, to by bylo jednoznačně etno menšinové a nás nesmírně obohacující specifikum.

jasan 4.2.2009 13:38

Re: Podle sebe soudím tebe

my posuzujeme EU podle EUrohujeru jak je Zima...

BJ von Wolfenstein 4.2.2009 13:34

Moc pěkné, souhlasím

Krásný článek. Nemohu jinak, než souhlasit. Na "antidiskriminační" zrůdnosti mě nejvíce vytáčí zavedení presumpce viny: Asisitentka obviní svého šéfa ze sexuálního obtěžování a on musí dokázat, že se to nestalo. Teď aby všichni ředitelé, majitelé firem a jiní šéfové preventivně nachali do svých kanceláří nainstalovat kamery se záznamovým zařízením a záznamy uchovávat alespoň 20 let. Pravdaláskysti, političtí korektníci, multikulti žvatlalisti, humanisti z Hanspaulky 3x BRAVO. Vy ten náš evropský ráj na zemi vybudujete ať se nám to líbí nebo ne ;-€;-€;-€.

Jura Jurax 4.2.2009 13:27

Re: ono je toho v LS daleko vic...

Už těch nesmyslů z domácí dílny nebylo dost ? Ale jistě, bylo.To ovšem není důvod, proč ještě k tomu trpět nesmysly z brusele.

brok 4.2.2009 13:27

Re: Jenže

Němci nebrblají, protože dosáhli svého - vládnou Evropě. Jinak kromě Čechů a Irů brblají také Poláci a Švédové. Politici většinou nebrblají, protože EU je větší koryto než kterýkoliv i velký členský stát. Britové nebrblají, protože si EU nechali jen tak přistrčit pod zadek, ale jejich hlavním partnerem není EU ale stále USA. Britové a Švédové odmítli euro trvale. Italové stále koketují s návratem k lirám. Kromě Němců brblají občané všech států. Cestujte a choďte mezi lidi, Kdyby se politici znovu dopustili té chyby, že by LS schvalovali referendem, neprošla by v mnoha státech. Bohužel i ti politici to vědí a v zájmu větších koryt to nedovolí.

Jura Jurax 4.2.2009 13:25

Re: Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

Budou. Jenže velké státy budou taky - aspoň jak je to v LS nastaveno - zároveň do určité míry "protektory" a "gubernátory". Ovšem brusel bude gubernátor a protektor bez přívlastku.

Jura Jurax 4.2.2009 13:22

Re: Krásný článek - děkuji

R^R^R^

Ale on by jí to její manžel nedovolil - což by ovšem byla taky diskriminace!!!

Jura Jurax 4.2.2009 13:21

Re: Absolutní souhlas

Souhlas!!! Síla sice je v jednotě, ale dobrovolné, v jednotě subjektů, které se pro ni samy z vlastního přesvědčení rozhodnou. A tohle u integračních snah EU není - přinejmenším těžko říct bez referend.

Štváč 4.2.2009 13:20

Re: Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

Mohl jste se v gubernii volně pohybovat po Evropě ? Mohl jste v gubernii pracovat v kapitalistických zemích /komouše vyjímám/ ? Mohl jste se v gubernii svobodně vyjadřovat k politice v tisku, tv atd. ? Mohl jste si v gubernii koupit jakýkoli výrobek z kapitalistického státu ? Mohl jste v gubernii nepracovat, aniž jste byl potrestán vězením ? Mohl jste v gubernii nejít k volbám, aniž by vás navštívili komunisti doma a vyhrožovali ? Mohl jste v gubernii podat žalobu na komunistu i když jste byl 100x v právu ? To, že jste ročník 49, ještě neznamená že v sobě nemáte toho bolševika zažranýho. Řekl bych, že jo. Co vy  a vaše srovnávací argumenty mezi gubernií a LS ?

stará sova 4.2.2009 13:14

Krásný článek - děkuji

Máme hospodu - úplě si umím představit ženu muslimské víry s burkou a oblečenou do prostěradla až po zem jak roznáší pivo...... panečku říct toto na rovinu, to by byla diskriminace a nebo omezené právo na sebeurčení a víru

brok 4.2.2009 13:13

Re: Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

V minulém stletí se Němci dvěma světovými válkami snažili ovládnout Evropu. V EU se jim to povedlo a stačilo jen se naučit anglicky.

Zebra 4.2.2009 13:11

Re: Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

Možná, že jóó, možná, že néé.... a co má být ? Otázka zněla, čí budou dle vás protektorátem či gubernii, když přijmou LS ?

stará sova 4.2.2009 13:07

Re: Podle sebe soudím tebe

To, že se staneme státem Evropské unie neznamená, že si musíme projít stejnými chybami jako původní členské státy - viz. neuřiditelné množství muslimů, kteří časem příjdou i k nám ....

Jura Jurax 4.2.2009 13:03

Re: Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

Pardon, ne Vy, to Štváč - sleduju vlákno ...

Jura Jurax 4.2.2009 13:02

Re: Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

Napsal jste asi nebudete tu gubernii pamatovat, když ji srovnáváte s LS. Argumenty na srovnání byste jistě nerad, to bysme museli přiznat, že jsme kovaný a schovaný komouš.

Kdeže je kontrolní otázka, na niž jest mi odpovídat?

Jura Jurax 4.2.2009 13:01

Re: Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

No, Francouz nebo Němec to asi cítí jinak ...

Jura Jurax 4.2.2009 13:00

Re: diskriminováni jsou podnikatelé už teď

No a nemyslíte, že onen majitel firmy si může říct, zda chce řidiče muže nebo ženu - ostatně podepřel to dobrým důvodem? A muž pomocná síla v kuchyni - jak dlouho Vám tam vydrží? Výpověď a shánění nového pracovníka jsou vícenáklady, které musíte nést!

A to Vaše A nabídka neměla být na řidiče, ale na nosiče velmi těžkých věcí, který občas řidí i auto je s prominutím hovadina. Ženy mají limit 15 kilo, takže nesmí ani složit pytel cementu ...

A diskriminujete kvůli názoru, což se nesmí ... ;-D;-D;-D;-D

Zebra 4.2.2009 12:58

Re: Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

A odpověď na kontrolní otázku ?

Zebra 4.2.2009 12:57

Re: Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

To já ne, to Jura Jurax (sorry, nedal jsem uvozovky) srovnává, mě spíš zajímá jestli si myslí, že i zbytek Evropy usoudil, že bude protektorátem nebo gubernii a pokud ano tak čí. Jeden pode mnou už to přišil "nové francké říši".

Jura Jurax 4.2.2009 12:54

Re: Zakázat Čechům diskriminaci

Ale kuš - nedikriminujete nyní ony čecháčky, Hnyku?

BTW mne se to netýká, já jsem Moravan ... ;-D

Jura Jurax 4.2.2009 12:53

Re: Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

Proč kovaný a schovaný komouš? Rozveďte to!

A tu gubernii pamatuju, jsa ročník 49 ... ;-)