13.5.2024 | Svátek má Servác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. T. 4.2.2009 16:18

Re: diskriminováni jsou podnikatelé už teď

Čímž vlastně potvrzujete, že i ten nejabsurdnější příklad vymyšlený autorem  je vlastně ze života :-D

Ypsilon 4.2.2009 16:17

Re: Autor je demagog, protoze...

Nikdo by Vám neměl dovolovat zjišťovat si o uchazeči více údajů než jsou kvalifikační požadavky na danou pozici. Že to pro barovou tanečnici můžou být i dlouhé nohy nebo bujné poprsí uznávám. Ale rozhodně to není její náboženství nebo politické sympatie k nějaké partaji. Asi tak...

Ypsilon 4.2.2009 16:12

Re: Mnozí obhájci antidiskrminačního zákona jsou slepí či hloupí

Můžete být konkrétnější?

Ypsilon 4.2.2009 16:10

Re: Trochu porozumnění psanému textu,

Ale má a sakra hodně. Doklady o vzdělání Vám uchazeč předloží, zda skutečně něco umí (např. programovat), lze při konkurzu ověřit taky. Můžete i do jisté míry odhadnout, zda to bude protivný "pavouk" nebo ne. Jak zjistéte, že např. chlastá? Členství v nějaké partaji lze asi zjistit legálně, ale zda je někdo sympatizant té nebo oné partaje zjistíte legálním způsobem těžko. Tedy pokud se nejedná o malé městečko, kde si všichni vidí do talíře i do postele. A tak Vám při shánění těchto informací nezbývá  nic jiného než užít modifikované "domovní důvěrnice" a podobná svinstva. Podotýkám, že poptat se na minulém pracovišti jak si vedl, za svinstvo nepovažuji.

Jan 4.2.2009 16:08

Re: cesta do pekel bývá dlážděna dobrými a ušlechtilými úmysly

To je pravda. Jenze to plati o vsem - o boji proti diskriminaci stejne tak jako o boji proti prehnane politicke korektnosti. Takze je proste nutne snazit se to vybalancovat, snazit se najit co nejlepsi mozne reseni - jenze to jde, jen pokud se diskutuje na jine urovni. Konkretni fakta a konkretni argumenty pro nebo proti konkretnim navrhum. Nejake svate ideologicke boje jsou na nic, at uz jsou pro nebo anti disriminacni. Kdyby autor clanku uvedl nejake fakticke podklady a dokazal je kvalitne logicky podlozit argumenty, tak mu v jeho boji proti antidiskriminaci zatleskam. Kde a co konkretne v Lisabonske smlouve povede k takovym vecem, jake popisoval autor? Kazdy zakon se da prekroutit a vylozit tim nejsilenejsim zpusobem. To jsou ale jen recnicka cviceni, na nic to neni, je to jen takova vata kterou jsem ztratil cas v mylnem domeni, ze se dozvim neco realneho, neco podle ceho se budu moci skutecne rozhdovat, az budu volit. Nepodlozene spekulace nadelaji vic skody nez uzitku.

Nový 4.2.2009 16:04

Re: vážený slovutný pane filologu

Slovo Piča  mělo vždy minimálně dva významy:

1. oslavný  - to když myslíme vaginu

2. dehonestující - to když myslíme chlapa

Úmyslně se vyhýbám zařazení Vaší osoby pod  bod 2..

Ať si Vás  zařadí  poludiskutijící.

modřín 4.2.2009 15:59

Re: Ten článek je

Bohužel cokoliv sem přijde z Brusele tak zmínění diletanti musí sežvejkat a implementovat do našeho právního pořádku. Zpravidla si neodpustí nesmysle z Brusele opentlit národními specifiky a to je teprve dílo.

Nový 4.2.2009 15:56

dík, moc pěkný článek

Bohužel  poslanci  budou  hlasovat pro,  aby  byli "IN".  Bez toho, že  by  si LS přečetli  nebo se  nad  ní dokonce  zamysleli.

Nový 4.2.2009 15:55

Re: Autor je demagog, protoze...

Petrůj  sám přiznává, že  trochu přehání.  Ale v zásadě  má pravdu, že  princip  antidiskriminace  je   nebezpečný a  nepřirozený.  

Že  něco zákon  odporuje  zdravému rozumu  zdaleka  neznamená, že právě proto  z  něho advokáti  typu "Sokol"   nevytřískaj  obrovské  peníze  a  občanovi  nezbude než  nevěřícně zírat ! 

Jura Jurax 4.2.2009 15:52

Re: Moc pěkné, souhlasím

R^R^R^ 

Jura Jurax 4.2.2009 15:49

Re: Autor je demagog, protoze...

A nikdo by vam nemel branit zamestnat si koho chcete ... a nikdo by Vám neměl bránit nezaměstnat si koho nechcete ... ;-P

Jura Jurax 4.2.2009 15:47

Re: vážený slovutný pane filologu

Jestliže si odpovíme, že máme nějaké společné hodnoty, v ten moment máme i společnou odpovědnost za jejich uchování a tedy i vlastní konkrétní podíl. A v ten moment padá argument o jednoznačném právu soukromníka se zařídit čistě soukromě a mít právo diskriminace.

Hezké. A dalo by se s tím i souhlasit, kdybychom měli přesně definovány ty společné hodnoty. Což nemáme, z čehož pak plynou spory. A mimochodem společné hodnoty jsou ony, které dobrovolně (víceméně) přijímají všichni anebo aspoň velká čast jedinců (jak velká - další pole pro spory). A ty společné hodnoty mohu navíc kolidovat (vyznává-li někdo náboženství velící světit neděle až tak, že opravdu nedělá a tvrdě to vyžaduje, nemůže být přijat na práci, vyžadující práci i v neděli - hle diskriminace kvůli náboženství - ač společnou hodnotou v naší zemi soudě podle statistik je spíš ateismus, bezvěrectví).

Šedivá je Vaše teorie, Hanku, a košatý je strom života. ;-)

Hledám-li si spolupracovníka, musím mít možnost jej odmítnout, aniž bych byl nařčen z diskriminace, protože ač splňuje všechny předpoklady, není mi prostě sympatický nebo tak něco - ne vše se dá postihnout zákonem - a já se neodsoudím k dlouhodobé úzké spolupráci třeba v jedné kanceláři s takovým člověkem. A hle - diskriminace a problém. A tak dál a podobně.

stepankova 4.2.2009 15:46

Re: Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

Fajn, máte pravdu, je jenom velká škoda, že nejsme obklopeni mořem, mohli bychom zůstat na lOO let samostatným a svéprávným ostrovem. Pitomej otec Čech .

BJ von Wolfenstein 4.2.2009 15:24

Re: vážený slovutný pane filologu

Člověče, zkuste to prosím znovu: Krátce, stručně, srozumitelně. Pokud nejste Čech, tak se omlouvám.

modřín 4.2.2009 15:21

Re: vážený slovutný pane filologu

To by byl Zaorálek dvojka !

BJ von Wolfenstein 4.2.2009 15:20

Re: cesta do pekel bývá dlážděna dobrými a ušlechtilými úmysly

R^ Asi tak nějak.

Jura Jurax 4.2.2009 15:19

Re: Cesta tam a kruhem zpátky

No a? I kdyby se na to smělo ptát, nemusíte odpovídat.

Nesmíte se na to ptát, smíte si to zjistit. Soudíte, že by měl být zákon i na to, že si to nesmíte ani zjistit? V odůvodněných případech se Vám to vyplatí - třeba nábožensky zatížený fanatik nebude vhodný pro sanitáře na interrupční klinice ...

modřín 4.2.2009 15:15

Re: Trochu porozumnění psanému textu,

Jde o kvalifikační předpoklady v širším smyslu, které rozhodují o přijetí či odmítnutí uchazeče, v případě že se uchází o místo více držitelů potvrzení o absolvování jistého vzdělávacího institutu, neboť od nich se často odvíjí intrpersonální klima na pracovišti. Pokud někdo chlastá, tak je to jeho ryze soukromá věc, ale nemůže ode mě čekat, že mu svěřím řízení kamionu za miliony. Pokud je někdo horlivým stoupencem Paroubka, tak ho rozhodně nepříjmu za ekonoma, leda jen v případě, že budu uvažovat o předlužení firmy a ohlásit konkurz. S bolševickým kádrováním to nemá nic společného.

Nerozumím 4.2.2009 15:09

Re: vážený slovutný pane filologu

Jednotlivým slovům rozumím, ale co jste chtěl říci se mi slilo v rétorické cvičení. Možná byste se měl zaměřit na politickou kariéru. V parlamentu tyto promluvy jsou módní napříč politickým spektrem.

Václav 4.2.2009 15:05

Nebojme se diskriminovat..

Děkuji Vám, pane Oetrů. Zdá se, že v této zemi se ještě najdou lidé, kteří si zachovali střízlivý rozum.

Naprosto souhlasím 4.2.2009 15:05

cesta do pekel bývá dlážděna dobrými a ušlechtilými úmysly

Richard III. 4.2.2009 15:02

Mnozí obhájci antidiskrminačního zákona jsou slepí či hloupí

Teoreticky hezké, ale praktická aplikace vede dnes ke zvýhodňování neschopných, podvodníků a gaunerů a k omezování svobody. Přesně k opaku toho, co se udává jako cíl antidiskriminace.

j 4.2.2009 15:00

Re: Autor je demagog, protoze...

Tenistky si též vyřvali stejné odměny jako mají chlapi. Proč by  né pokud budou podávat stejné výkony a bude i stejná sledovanost. To stejné je i se zaměstnáváním mužů a žen. Nevidím jediný rozumný důvod proč by žena neměla dostávat stejný plat jako muž když bude podávat stejné výsledky. ( např.nebude chodit na OČR)

j 4.2.2009 14:54

Re: vážený slovutný pane filologu

Milej pane já vám seru na společenské hodnoty a žádnej takovej pitomec mi ve jménu národa nebude diktovat co mám nebo nemám dělat. Já mám svý hodnoty a vás taky nebudu nutit je dodržovat vy jeden osvícenej agitátore s vašema cancama.

  

Jan 4.2.2009 14:53

Autor je demagog, protoze...

Autor je demagog, protoze, protoze kritizuje neco, co si sam vymyslel, ale pripisuje to oponentovi.

Napriklad vyhodit nekoho, kdo neudel al zkousky ve skole, neni diskriminace na zaklade genetickych rysu. Jiste, inteligence je ovlivnena genetikou, ale to neznamena, ze to je geneticky rys. Kdyby nekdo poslal vase decko v sesti letech do horsi skoly, protoze stejne podle geneticke analyzy nema na to, aby jednou studovalo, TO by byla diskriminace na zaklade genetickych rysu. A to by vam doufam take vadilo. Protoze kazdy musi dostat sanci ukazat co v nem je, a ne byt posuzovan podle rysu jako je barva kuze nebo geneticky kod. Aby se "diskriminovalo" - a to slovo opravdu nemusi byt negativni - na zaklade vykonu, a ne askripce. A nikdo by vam nemel branit zamestnat si koho chcete - ale nemel byste mit pravo davat zene polovicni plat za stejnou praci jen proto ze je zena. O tom jsou antidiskriminacni zakony - ne aby vsichni byli stejni, ale aby vsichni dostali stejnou sanci. A to je dobre.

Ypsilon 4.2.2009 14:49

Re: Diskriminace v zaměstnání

Ale houbeles, kde jste na tohle přišel? Dejte, prosím, odkaz. Jak  to ve skutečnosti funguje, včetně toho, že zaměstnavatel na vybudování bezbariérového přístupu může dostat příspěvek http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zamestnanost/cast3.aspx

BJ von Wolfenstein 4.2.2009 14:39

Re: Moc pěkné, souhlasím

Pane, reagujete na něco, co jsem nenapsal. Celý článek a má reakce na něj je o tom, že když budu vlastnit třeba pafumerii a o místo prodavačky se mi tam budou ucházet 2 ženy: jedna upravená, evidentně slušná bílá holka, ve věku kolem 25 a usoplená cikánka, která zcela zjevně příliš nedbá na svůj zevněšek, navíc hovoří s typicky cikánským přízvukem, vyberu si samozřejmě tu první a žádný bruselský rozumbrada mi do toho nemá co žvatlat, protože já si jí pustím do svého obchodu, budou jí rukama procházet moje peníze a já jí budu platit ze svých peněz. Ovšem v nově budovaném socialistickém euroráji mě zmíněná cikánka za podpory různých pravdaláskystických pijavic placených z našich daní zažaluje a já budu mít velký problém.

pavel 4.2.2009 14:37

Re: Podle sebe soudím tebe

ja deset let ziju v cizine a kdyz se vracim domu pripada mne v cesku vse dokonale takze zvedi prdel jezdi po svete a pak si syp popel na hlavu ty jeden sadomaso

Jenda 4.2.2009 14:31

Re: Pane Petrůj...

A zavidite jemu nebo ji?

hank bukowskiy 4.2.2009 14:27

Re: Ne Lisabonské smlouvě!!! Byli jsme šest let protektorátem a 40 let gubernií, to by snad mohlo stačit!

nevím, oč by měla být ta druhá říše lepší.

Jenom proto, že některé její části na rozdíl od jiných jejich částí ušli těm samým gubernátním režimním opatřením jako ve vámi kritizované gubernii? Ač ostatní kvalitatívní i kvantitatívní výsledky jsou srovnatelné?