20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

EVROPA: Našim putincům

Poslyšte slova pamětníkova! Bylo ráno dvacátého prvního srpna roku 1968, kdy americké tanky s bílým pruhem a pancíři rachotily po dlažbě českých měst. Lidé se slzami bezmoci v očích hrozili pěstmi a volali Ami, go home… Prosím? Co říkáte? Že to bylo jinak? Že to nebyly americké, ale ruské tanky s tím bílým pruhem, a uslzení lidé nekřičeli Ami go home, ale Jdi domů, Ivane?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Jež 14.10.2014 9:41

Proč jsou u nás Kremlofilové a Putinofilové ?

No protože jsou slabomyslní, nevzdělaní a morálně zaostalí. To je všechno. Netřeba z toho dělat vědu.

L. Křivan 14.10.2014 9:50

Re: slabomyslní, nevzdělaní a morálně zaostalí

jedním slovem - ježové.  :-((

J. Kanioková 14.10.2014 9:57

chichichi..

""jsou slabomyslní, nevzdělaní a morálně zaostalí.""

Podle sebe soudím tebe ?

J. Urban 14.10.2014 10:10

Re: Proč jsou u nás Kremlofilové a Putinofilové ?

Trefil jste to. Potrefené husy se hned rozkejhaly :-)))

E. Heusinger 14.10.2014 10:43

Re: Proč jsou u nás Kremlofilové a Putinofilové ?

Vy, který nejste ani slabomyslný, ani morálně zaostalý, ani nevzdělaný byste měl vědět, že slova "putinofilové" a "kremlofilové" se píší s malým začátečním písmenem.

K. Jež 14.10.2014 11:14

Re: Proč jsou u nás Kremlofilové a Putinofilové ?

Děkuji za upozornění. Napsal jsem to tak schválně, protože jsem chtěl zdůraznit míru oné Kremlofílie a Putinofílie. Já tak píši častěji. Někdy i třeba přijímení zase píši s malým písmenem, když chci zdůraznit malost jeho nositele. A někdy i napíši nesmysl, protože mě blbne shift, nebo spěchám ::)))  Ale máte samozřejmě pravdu.

E. Heusinger 14.10.2014 11:28

Re: Proč jsou u nás Kremlofilové a Putinofilové ?

Vaši malost zdůrazňuje nedodržování pravopisu.

K. Jež 14.10.2014 11:49

Re: Proč jsou u nás Kremlofilové a Putinofilové ?

Ano pane heusinger.

V. Novák 14.10.2014 10:57

Re: Proč jsou u nás Kremlofilové a Putinofilové ?

Není nad Mehrwertigkeitskomplex!

Člověka (i Ježe) to tak nějak zahřeje, že patří k té vyvolené partě übermenšů, že?

V. Vaclavik 14.10.2014 9:13

Skalni pravicaci

v cele s Klausem si vsimli, ze po padu komunistickeho vychodniho  bloku jsou lide vesmes demagogicky protirusti a tak se chytli myslenky, ze pujdou 'proti proudu' a nakonec se ukazi jako ti chytri... jenze se prepocitali, protoze se nelze spolehat na to, ze kdyz masy demagogicky blbnou, nemuzou mit nakonec pravdu. Postoj k Rusku, jako ke vsemu jinemu, musi byt postaveny nezavisle na mineni vetsiny a to obzvlaste mineni demagogickeho.

Az do 'americkeho' radaru na takovem postoji mozna mohlo byt, i kdyz uz dlouho pred tim neslo opominout varovne signaly - to kdyz jsme vstupovali do NATO a Rusko se na to divalo skrz prsty, coz nas melo varovat, ze veci nejsou v poradku. V pripade toho radaru, kdyz Rusko pohrozilo umistenim raket na svou zapadni hranici, namirene na Evropu (nemluve uz ani o tom, ze i kdyz ten radar nakonec nebyl, rakety i tak byly), uz nebylo zadne mylky, jenze zabejceni arogantni intelektualove, v cele s Klausem, si nemohli priznat mylku a tak ty rakety proste ignorovali, jako kdyby nic nebylo receno. Pritom slo o neco, co spada do stejne kategorie vyruzek, jako kdyz Iransky ministr zahranici mluvil o vyhlazeni Izraele z povrchu Zemskeho. A jsou zabejceni i nyni, kdyz Putin ve spojitosti se zaborem strategicke casti Ukrajiny vyhrozuje Zapadu jadernymi zbranemi, co k tomu jeste rici.

Z. Rychlý 14.10.2014 10:08

Re: Skalni pravicaci

Lidé bohužel nejsou demagogicky protiruští, v tom se mýlíte, ale naočkovaně protiameričtí a protikapitalističtí. O demokracii se vyjadřují jako o demogracii. Symbolem antiamerikánství je Rusko - současný ruský "kapitalismus" je jen přechodová fáze, která brzy pomine. 

Klausovo rusofilství se dá snadno vysvětlit - Lukoilem. Kdyby se Exxon, či BP víc snažili, měl by diametrálně odlišnou orientaci.

Skalní pravičáci nelezou do zadku nikomu;  jsou vůči Rusku opatrní a s obavami sledují "obamizaci" USA s jejich Chomskými. Velký Che je u nich zločinec a Mao prevít. Je to celkem jednoduché, stačí selský rozum a mírná skepse.

Končím pravičáckým heslem: Dobroserové celého světa spojte se a táhněte do zadele.

R. Gramblička 14.10.2014 10:33

Re: Skalni pravicaci

přesně tak!!!

J. Jukl 14.10.2014 9:07

Tisková oprava

Nebylo to v roce 1968, ale v roce 1999, nebyla to Praha, ale Bělehrad a nebyly to tanky, ale bomby. Jinak to úplně sedí, pane Frýborte.

Nejsme lidmi Západu, nejsme lidmi Východu, jsme Češi a nebudeme lézt do zadku ani Rusům, ani Američanům, ani Marťanům.

I. Schlägel 14.10.2014 9:13

Re: Tisková oprava

Možná byste mohl shrnout, co těm bombám v Bělehradě předcházelo a jaké dobrodiní se místní populaci dostalo ze svatých rukou Miloševiče, Karadžiče, Mladiče a podobných bohem a národem vyvolených, hájících zájmy srbského národa až do posledního obyčejného srbského vojcla.

J. Švaříček 14.10.2014 10:23

Re: Tisková oprava

Karadžič i Mladič neoperovali na území Srbska, tj. i Kosova. Provděpodobně si to pletete s Republikou Srbskou.

I. Schlägel 14.10.2014 11:30

Re: Tisková oprava

Neoperovali, na to měli své lidi. U Srebrenice rovněž nestříleli osobně.

J. Švaříček 14.10.2014 11:35

Re: Tisková oprava

Není to pravda. Karadžič i Mladič nebyli v jakýchkoliv vojenských či polovojenských či bezpečnostních jednotkách Srbska. Nepodíleli se na řízení operací a stejně tak neměli v Stbsku pravomoci. A propos, vy myslíte, že toho mají na svědomí málo v BH?

E. Heusinger 14.10.2014 9:07

Jasně pane autore,

je třeba pevně dodržovat stanovenou linii a s odpadlíky přísně zatočit.

J. Kalina 14.10.2014 9:06

slabý článek

Autor používá rok 1968 k vyvolání emoce, kterou zakrývá chabost logických argumentů. Já se pokusím rozdvojit: emočně jsem rád, že je Rusko nejdále od našich hranic za dobu existence Ruska a zemí koruny české a zároveň jsem rád, že si Rusové nenechají sr.t na hlavu od EU intelektuálů a jejich preferencí a zákonů o každé blbosti. Intuitivně cítím, že EU optimisté zničí EU a s ní i celou Evropu a to tím jak tlačí na pilu a budou tlačit dál i když už většině obyvatel bude zcela jasné, že je to cesta do hrobu. Primárně mne zajímá kde žiju já a jak se mnou mávají mocná média u nás a ne v Rusku. Takže fakta: 2x Janukovyč vyhrál presidentské volby tj. někdo ho volil a někdo ne!! Poprvé nenastoupil = Oranžová revoluce, podruhé nedokončil = Majdan. Představme si, že jsme ho volili. resp představme si, coby, kdyby Zeman odstoupil po půl roce demonstrací na Václaváku a nastoupil na hrad kníže. A to jsme všichni Češi. Co teprve ti voliči na Ukrajině. Takže dočkali se nové vlády, kterou nikdo nevolil, která je hned nakrkla jazykovým zákonem. U nás se nepíše o tom z jakých bojovníků se skládala "Ukrajinská" armáda, která šla na východ Ukrajiny a co tam dělala, nikdo nerozebírá kolik lidí z východu U. uteklo a kam a proč zrovna tam. Nikdo se nepozastaví na Zaorálkem, fanatikem Antiradarem a nyní fanatikem EU-NATO sankcí. Nikdo naplno nepíše o tom, proč chtějí Volynští Čechové z Ukrajiny do Čech, proč Zaorálek říkal, že nechtějí a proč se oni o tom mluvit veřejně bojí. Žijí v západní části Ukrajiny a mají takový strach ze sousedů a těch co nyní na západě U. vládnou, jaký jsme tady nezažili od 50ých let. To my žijeme v prolhané mediální bublině, zrovna jako Rusové, ale my se staráme pořád o tu bublinu Ruskou, aby se zapomnělo na tu naši!!!

A. Špronglová 14.10.2014 8:47

Vážený pane Frýborte,

ráda čtu Vaše příspěvky jsou kvalitní a dokazují, že máte charakter a znalosti. Nedejte se odradit od psaní nějakými omezenci z Českého Absurdistánu.

P. Hlosta 14.10.2014 8:58

Re: Vážený pane Frýborte,

Tedy jsem podle vás omezenec. No, nevím jaké vzdělání máte vy, ale jak popsal i doc.Koukolík, k moudrosti netřeba inteligence, jako primární schopnost. Inteligentní byl i Hitler, Stalin, Lenin a spousty dalších psychopatů. Pro psychopaty je dokonce typické vysoké IQ. Pro moudrost je nezbytná ovšem schopnost empatie. Ta sama o sobě vylučuje, aby se kdo o jemu osobně neznámých lidech vyjadřoval jako o omezencích. Tudíž nepatříte k těm lidem, kteří obdařeni schopností empatie, mají možnost být moudrými. Toto vás patrně nijak nezneklidňuje. Pro vás je modla vysoké IQ. Vzdejte tedy hold diktátorům a největším zločincům světa v historii, neb ti byli všichni vysoce inteligentní. "Dámo"!

I. Schlägel 14.10.2014 9:10

Re: Vážený pane Frýborte,

Chováte se přesně jako ta pověstná "potrefená husa".

J. Mrázek 14.10.2014 11:45

Argumenty NĚJAKÉ by nebyly ?

Nemáte na to....že? Ani to kejhání nezvládáte.

L. Florner 14.10.2014 8:27

Pane Frýborte...

Citace: "Ale když je to tak, drazí krajané, to se tedy divím, že taková spousta...českých lidí se v těch

současných patálích zastává Ruska s jeho samoděržavným vládcem, zlobí se

na Ukrajince, fašisty, podezírá z rozvratných pletich Ameriku s jejími

evropskými spolčenci… kde hledat důvody toho náhlého obratu myslí?"

...tomu se říká Stockholmský syndrom.

P. Hlosta 14.10.2014 8:42

Re: Pane Frýborte...

Otázkou je, co je to náhlý obrat myslí. Je na mysli využití možnosti demokracie? To jsme snad chtěli, nebo ne? Proč si tak spousty diskutujících na netu vyměňují názory, ač jsou hodně protichůdné? Vždyť pravda je sice velmi komplikovaná, ale vždy jen jedna. No a je otázka, kdo určí onu pravdu za tu pravou, jedinou. Všichni ji totiž zdá se hledají a hájí si tu svou. Sjednocující zákon není, tak si ji každý hledá podle svého rozumu. Většina zdá se věří pevně v tu svou, mnohý ji spíše hledá.

Tohle je podle vás závislost na svém tyranovi - Stockholmský syndrom?

J. Kostelanský 14.10.2014 8:22

A čo je to vlastne ten "lid Západu"?

Rozmýšľam, čo je to byť súčasťou západnej kultúry. Znamená to azda súhlasiť a akýmkoľvek "pokrokom" a názorom, ktorý odtiaľ prichádza?

Boli to západné štáty, ktoré začali obe svetové vojny - nie Rusko. Boli to západné štáty, v ktorých sa ešte pred pár storočiami upaľovali bosorky - nie Rusko. Boli to západné štáty, ktoré kolonizovali celý svet - nie Rusko. Bol to Západ, ktorý mal nutkanie celé stáročia diktovať iným kultúram a civilizáciám, čo je správne a čo nie - nie Rusko. A je západné vojenské zoskupenie NATO, ktoré neustále viac a viac uťahuje smyčku okolo Ruska - nie je to naopak.

Ak beriem západnú kultúru vs. ruskú z hľadiska statického, má tá západná jasne navrch. Lenže si treba uvedomiť, že na Západe majú demokraciu v takej či onakej podobe vyše 200 rokov. V Rusku len 25 rokov. Asi nikto nemôže čakať, že Rusko za 25 urobí taký progres ako Západ za 200 rokov.

Ak sa však na túto problematiku pozriem z hľadiska dynamického, teda vývoja za posledných 25 rokov, tak Rusku jasne vedie vo všetkých ukazovateľoch - či už je to rozvoj ekonomiky, kultúry, ľudských práv, sociálneho zabezpečenia atď. Samozrejme dôvodom je aj oveľa nižšia východisková báza. Ale. V mnohých z týchto oblastí to na Západe nie stagnuje, ale ide opačným smerom.

Mudrlanti z Bruselu stále vykrikujú, aký veľký deficit politickej slobody je v Rusku. A aká je politická sloboda u nás - hlavne vo vzťahu k Bruselu a Washingtonu? Môžeme si dovoliť mať vlastné názory - napr. ako vo Švajčiarsku? 60 % zákonov len preberáme z Bruselu. Pár nezvolených, len dosadených ľudí - eurokomisárov - určuje, aké zákony budú či nebudú u nás platiť. Rovnaké je to s homo agendou, adopciou detí homosexuálmi, multi-kulti atď. Naozaj je v Rusku menšia sloboda ako u nás? Môžeme si my u nás urobiť to isté ako v Rusku - aplikovať zákony, ktoré sú súčasťou NAŠEJ kultúry a s ktorými súhlasí veľká väčšina obyvateľov?

P. Hlosta 14.10.2014 8:34

Re: A čo je to vlastne ten "lid Západu"?

Teď mi tu chybí nějaký nacionalista čech, který by vás nacionálně napadl. Podle vzoru Ukrajina.

J. Schwarz 14.10.2014 8:53

Re: A čo je to vlastne ten "lid Západu"?

Rusko že nic nekolonizovalo, dobrý muži? Oni tedy rusové žili na Sibiři, na kavkaze, v pobaltí odjakživa?

V. Kolman 14.10.2014 10:53

Re: A čo je to vlastne ten "lid Západu"?

A byli to......a byli to.......a byli to.......a byli to.......a byli to.......

A byli to snad Američané, kdo k nám bez pozvání 21. srpna 1968 vtrhli a okupovali nás předlouhých 21 let?????????????

A jsou to snad Američané, kdo celé Evropě hrozí atomovými zbraněmi??????

J. Kostelanský 14.10.2014 12:11

Re: A čo je to vlastne ten "lid Západu"?

A boli to snáď Rusi, ktorí vyvraždili Lidice a Ležáky a postrieľali stovky ľudí počas Heydrichiády?

Odporci Ruska vedia donekonečna omieľať len jednu pesničku - rok 68. Jednak to neboli len Rusi, ale Sovietsky zväz na čele s Ukrajincom Brežnevom. A jednak Sovietsky zväz nebol sám, ale pomáhali mu aj iné krajiny. A jednak Rusi za 20 rokov u nás nespáchali toľko zverstiev ako Nemci u nás za 6 rokov.

Prečítajte si najskôr citáty a kontext, v akom boli "vyhrážky" atómovými zbraňami povedané. A porovnajte si to so slovami "o spálenej ruskej zemi atómovými zbraňami", ktoré povedala "demokratka" Tymošenková...