7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

EVROPA: Našim putincům

Poslyšte slova pamětníkova! Bylo ráno dvacátého prvního srpna roku 1968, kdy americké tanky s bílým pruhem a pancíři rachotily po dlažbě českých měst. Lidé se slzami bezmoci v očích hrozili pěstmi a volali Ami, go home… Prosím? Co říkáte? Že to bylo jinak? Že to nebyly americké, ale ruské tanky s tím bílým pruhem, a uslzení lidé nekřičeli Ami go home, ale Jdi domů, Ivane?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Netzer 14.10.2014 18:43

Český sliz

Ruští agenti v Česku

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/rusti-agenti-v-cesku-o-co-jde-uctivacum-kremlu_321145.html#.VD1RnhblAfw

V. Vlach 14.10.2014 18:54

Re: Český sliz

Proč tak ráda zveřejňujete propagandu z druhého tábora? Zneužíváte demokracie a exilu k rozvracení odboje proti Bruselu, NWO a Systému?

Zbytečně, lidé zde nejsou tak hloupí jak si myslíte. Navíc jste blbá jak štorvelk, protože vždy když vám dojdou argumenty, jenom nadáváte a jste sprostá jako polka!!!

J. Václavíková 14.10.2014 19:45

Re: Český sliz

Sám jste si dal vysvědčení, inteligente!

S. Netzer 14.10.2014 19:52

Re: Český sliz

Na toho blba nemá cenu reagovat.

Paní Václavíková, článek už mám přečtený. Poslal mi ho pan Kohut.

J. Václavíková 14.10.2014 20:32

Re: Český sliz

:-)

Jak se Vám líbí?

S. Netzer 14.10.2014 20:45

Re: Český sliz

1A.

Vzpomínám si na její články zde na Psu (a na reakce místních znalců :-/). Ona a já máme něco společného. Tu zem, v které jsme strávily několik roků jako děti / mladistvé. Já jsem se později ne univerzitě snažila o studium stejného jazyka, ale dělala jsem to jen jako "Nebenfach", a pak mi to přerostlo přes hlavu.

J. Anděl 14.10.2014 23:00

Re: Český sliz

My tady máme něco jako odboj proti Systému? A někoho, kdo se ten odboj snaží rozvracet? Ale lidé ne tak hloupí si odboj rozvracet nenechají, je mi to jasné.

Kde já to už všechno jenom slyšel.

J. Matuška 14.10.2014 21:47

Re: Český sliz

Není špatné si přečíst tento diskusní příspěvek pod článkem Ruští agenti v Česku, Michal Sabio - Já třeba nejsem uctívač Kremlu, ale vadí mi...

Samozřejmě, že Vás oslovily příspěvky jiné...

J. Babička 14.10.2014 18:17

Putinovcům

Tam k Putinovi lett'e, sníváci ptáci mí, 

tam k Putinovi lett'e, mí ptáci ohniví.

Je v jeho rukách všechno, co človek vysnil si,

ta Putinova země, je studně našich sil.

O´ pijte ptáci, pijte, s hluboké studně té a ohnivým svým peřím, pak nebe podpalte.

Ť. Mráček 14.10.2014 18:52

Re: Putinovcům

Když do řiti je cesta kluzká, staň se přítelem velkého Ruska! Ztrácíš-li života cíl, cestu Ti ukáže Vyvadil.

Až na obzoru objeví se huba plechová,

hůl a stuha rudá,

zopakuj si azbuku,

půjde to ztuha.

V. Čermák 14.10.2014 18:58

Amerikanistům

Vyměňte slovo Putin za Obamu a můžete nám to i s autorem z plna hrdla zapjet.

J. Babička 14.10.2014 19:38

Re: Amerikanistům

Je neuvěřitelně naivní srovnávat Putina s Obamou. Obama není rovnocený protihráč Putina.

J. Aspirin 14.10.2014 18:16

Takový článek by se dal napsat...

... i s názvem Našim Adolfíkům. Ale ten by nebyl v dnešní době tak politicky korektní jako článek Našim putinovcům. Ztráta paměti je ovšem v obou případech asi stejná.

J. Veselý 14.10.2014 18:46

Re: Takový článek by se dal napsat...

Ty a tremp ..... :-))) vylez z ruský perdele Jacku

J. Veselý 14.10.2014 18:49

Re: Takový článek by se dal napsat...

Ale a

J. Aspirin 14.10.2014 19:43

Re: Takový článek by se dal napsat...

Pane Veselý 442, je dobré psaný text chápat.

A k tomu před smajlíkem - Jasně, že já a tremp.

J. Babička 14.10.2014 19:42

Re: Takový článek by se dal napsat...

Tak on vám někdo namluvil. že spousta čechů fandí Hitlerovi. Jenže to si s vás dělal legraci.

J. Aspirin 14.10.2014 20:04

Re: Takový článek by se dal napsat...

... tak vidím, že jsem to napsal špatně protože už druhý to nepochopil. Lehce upřesním:

Jsou lidé kteří nejen zapomněli (a také nevidí - ti kteří jsou příliš mladí a neprožili) na metody SSSR vůči našemu státu. (jak je tady někde napsáno, tak 50 procent populace).

Jsou i lidé, kteří vytváří betlémky z Barbín, odkrývají hromadné hroby atd. a s pomocí překroucených faktů dokazují, že ti Čechoslováci byli stejná verbež jako fašisti. Napište o tom článek a možná se budete divit kolik diskuzních příspěvků bude tvrdit to samé.

V obou případech se jedná o stejnou ztrátu paměti/soudnosti. A napsat dnes, že Sudetští Němci jsou ti špatní je méně politicky korektní než napsat, že Rusové jsou ti špatní.

Pokud se někomu zdá z předešlého, že nejsem tramp a lezu do zadku Rusům či S. Němcům, tak fakt nevím co s tím mám dělat, víc času do dalšího vysvětlování se mi už nechce investovat.

K. Frejlach 14.10.2014 17:23

Přemýšlet podle svého rozumu

Nic není černobílé tak, jak to vidí autor žijící dlouho  v emigraci. Třeba o tom 21. srpnu 1968 to jeden z českých historiků výstižně řekl v televizi takto: "Kdyby sem sovětští vojáci nepřišli bez pozvání, musel by je Dubček za nějakou dobu pozvat sám". Vstup čtyř armád na naše území totiž ovlivnila i jeho neschopnost vykonávat vysokou funkci, jeho nerozhodnost, neustálé marodění i zatajování informací ostatním politikům. Vývoj zde byl nekontrolovatelný a neřízený, až by Dubček procitl, probíhala by zde občanská válka. My jsme tenkrát sovětským vojákům tvrdili, že socialismus není ohrožen, opak ale byl pravdou. Poprvé jsem se tento fakt dozvěděl kupodivu ze Svobodné Evropy z rozboru jakéhosi zahraničního politologa až v roce 1978.  Přejdu ke Krymu. Tam se nalézá Sevastopol s tradičním ruským přístavem pro válečné lodě. Připomínám, že se jedná o jediný hluboký přístav v Černém moři vhodný pro válečné lodě. Poněvadž ministem obrany jmenoval "Majdan" (co to je?) člověka, který se už v minulosti při konfliktu Ruska sGruzií takto projevil, bylo jasné, že ruské lodě budou co nejdříve ze Sevastopolu vypovězeny nebo tam dokonce uvězněny a přístav bude vyčleněn pro válečné lodě Nato. Obrana Ruska z vod Černého moře by byla nemožná. Navíc Krym prakticky bez obyvatelstva ukrajinské národnosti byl přičleněn k Ukrajině v době, kdy o nic nešlo, pouze stranickými orgány. Nikoliv státními. .Dovedu si představit, co by na území, kde žijí převážně Rusové vyváděli fašisté z ukrajinských Národních gard, kteří se ostatně za podpory Západu (pane Frýborte!) předvedli třeba při střelbě na Majdanu - to byla průprava, při krveprolití v Oděse či při zabíjení civilistů v okolí Doněcka a Luganska. Jednoznačné referendum na Krymu a následné znovupřipojení k Rusku tak zabránilo velkému krveprolití s tisíci obětí. A kdo chtěl vyvolat velký válečný konflikt? Ten kdo sestřelil letadlo, podle mne  to byli Ukrajinci. Nikoliv papouškovat to, co říká Západ či Rusko, ale uvažovat o tom svým rozumem.

J. Boleslav 14.10.2014 17:54

Re: Přemýšlet podle svého rozumu

Proč ne, je-li čím.

V. Novák 14.10.2014 18:46

Re: Přemýšlet podle svého rozumu

To vám nehrozí - vy se držte ovčího pravidla.

J. Babička 14.10.2014 18:02

Re: Přemýšlet podle svého rozumu

Za prvé Dubčekovi křivdíte. Většinou po svém sesazení, jako věrný člen strany proti ničemu ani žádným přehmatům, na rozdíl od jiných neprotestoval. Ozval se právě jem, ny Bilal upozornil, že Dubček sice schválil aj´kce a koncentráčky pro kontrarevoluční živly, ale nedokázal rusy přesvědčit, že to zvládne. Dubček tenktáte přispěchal s vysvětlením, že ty záchytné táborz byby plánovány, jen pro lidi, kteří to nemysleli se socialismem dobře. Ovšem kolem Dubčeka byl vztvořen mytus, a tak tento neříliš schopný apparátčik komunisticke strany, se stal postavou, kterou nikdy nebyl. Jak to říkal marxistický filisof Sviták,který se domníval, že by byl jeden s tech internovaných v dupčekových lágrech " Pokud vidíte obra, je nutno se podívat v jakém postavení je slunce, aby ten obr nebyl náhodou stínem trpaslíka."

Za druhé je  zajímavé, že se stydíte, za to, že jste na proruské straně a snažíte se vyvolat dojem, že jste nekde v prostředku.

J. Babička 14.10.2014 19:47

Re: Přemýšlet podle svého rozumu

jen když Biĺ'ak

L. Křivan 14.10.2014 20:02

Re: Dubček chtěl demokratizaci (socialismu),

lidi chtěli demokracii.  Rozdíl pár písmen ale jinak obrovský a zásadní.

P. Krešňák 14.10.2014 16:25

S takovou noblesou....

Vážený pane Frýbort, vlastně po celou dobu Ukrajinské krize nikdo tak pěkně a s noblesou nepopsal dění u nás v České republice. Děkuji a budu si to dlouho pamatovat. Nedá se než s Vámi souhlasit. A na všechny ty Jičínské se můžeme jen vykašlat. Myslím, že těch jako jste Vy je více. S úctou Krešňák Petr

V. Čermák 14.10.2014 17:06

Re: S takovou noblesou....

Tak noblesa a až z Hanoveru. No jednoho noblesního Maskota máme i v Praze. Ale pozor, je to válečný štváč.

J. Boleslav 14.10.2014 17:52

Re: S takovou noblesou....

Připojuji se.

B. Hamal 14.10.2014 16:18

Všechno marno

Atˇ je režim jakýkoliv, vždycky se vynoří mediální vlastenci, kteří se za něj bijí ze všech sil. Už za protektorátu zněly z rádia komentáře česky mluvích redaktorů promlouvajících naléhavě do duší svých českých protektorátních spoluobčanů v podobném  stylu: Co vlastně chceme? Buď jsme pevně spojení s velkoněmeckou říší, nebo nejsme...Pakli jsme se vydali pod ochranu Říše, musíme nutně vzít na vědomí, že Rusko je naším úhlavním nepřítelem... Tyto komentáře přesvědčivě doplňovaly plakáty ukazující zkrvavený lidský pařát ruského vojáka s textem "Zachvátí-li tě, zahyneš!

Všechno marno, stejně ti nevypočitatelní Češi nakonec ty Rusáky nadšeně vítali jako své bratry osvoboditele.

J. Babička 14.10.2014 18:05

Re: Všechno marno

No a těd je otázka, zda náš národ tak zmoudžel a zase je nevítal květy i když se z nich zase vyklupou okupanti.

L. Křivan 14.10.2014 19:36

Re: " Rusko je naším úhlavním nepřítelem "

Stalin rozhodně ano.  Stalin a jeho pacholek Gottwald.

"Zachvátí-li tě, zahyneš!"... no, zachvátil, přežili jsme, ale stálo to za gowno. Ztratili jsme moc. Pevnou páteř, morálku, pracovitost, poctivost, spoustu  nejlepších lidí,..