8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

EVROPA: Našim putincům

Poslyšte slova pamětníkova! Bylo ráno dvacátého prvního srpna roku 1968, kdy americké tanky s bílým pruhem a pancíři rachotily po dlažbě českých měst. Lidé se slzami bezmoci v očích hrozili pěstmi a volali Ami, go home… Prosím? Co říkáte? Že to bylo jinak? Že to nebyly americké, ale ruské tanky s tím bílým pruhem, a uslzení lidé nekřičeli Ami go home, ale Jdi domů, Ivane?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kolman 14.10.2014 16:38

Re: A čo je to vlastne ten "lid Západu"?

Ta "písnička" z 21. srpna 1968 je ale pravdivá pane Kostelanský. Ono, když na vás míří ostře nabitým samopalem někdo, kdo se sám stavěl do role vašeho nejlepšího přítele, tak ten už nikdy mým přítelem být nemůže! No a to, že okupanty nebyli jenom Rusové (pardon - CCCP), ty další 4 státy tam byli jen do počtu. Na příklad Poláci, se kterými jsem se bavil, měli na sovětskou okupaci podobný názor jako já. Šli k nám - protože museli. A "Rusáky" pro jejich panovačnost a rozpínavost také neměli rádi. 

P.S. - Nezapomenu také na věrolomnost Brežněva, s jakou prohlásil nedlouho před okupací v debatě o politické situaci v Československu: "Éto váše dělo."

J. Kostelanský 14.10.2014 16:43

Re: A čo je to vlastne ten "lid Západu"?

Viete, problém celej jednej generácie je, že má komplexy zo sovietskej okupácie. A pravdepodobne do konca života nebudú ochotní ani schopní vidieť veci trochu reálnejšie. Pre celú generáciu je nepriateľ Ruska automaticky ich najvernejší spojenec - bez ohľadu na to, čo robí a aké hodnoty presadzuje.

Tej generácie ľudí je mi úprimne ľúto...

Zaujímavé však je, prečo iná generácia nepozerá tým istým spôsobom na Nemecko. Nemecko má v našich končinách na svedomí podobné zverstvá ako Sovietsky zväz - resp. ešte väčšie... Nemci nás okupovali podobným spôsobom.

B. Hamáček 14.10.2014 8:13

Zdá se,

Zdá se, že opět nastoupila rudá směna ! Vstali noví bojovníci.

M. Zikmund 14.10.2014 7:49

Jak snadné být demokratem - stačí nadávat na Putina

Zaslepen vlastními předsudky nevidíte, a nebo lépe nechcete vidět, že ten náš demokratický západ zaměřený na vlastní zájmy podporuje nedemokratický převrat a nedemokratický režim. Nedemokratický, protiústavní převrat na Ukrajině, který jsme tak intenzivně podporovali a zřejmě i iniciovali,  předcházel všem následným událostem - včetně upálení desítek demonstarntů, bombardování měst Grady a rozbombardování uprchlické kolony atd. atd.

Demokrat je pane Frýborte ten, kdo je schopen přiznat chybu vlastního společenství. Vám na žádné demokratické Ukrajině ve skutečnosti nezáleží. Ukrajina Vám slouží jen jako klacek na všechy, kteří v souhlasu s vašimu předsudky nenaplňují pohodlnou ideologickou černobílost. Takže na Vaší otázku - ano, chceme být lidmi západu a členem západního obranného společenství. Ale zároveň nechceme být členy stáda, bučícího jednu ideologickou písničku a hrozícího na nepřítele, kterého mu političní pasáci aktuálně ukáží.

B. Hamáček 14.10.2014 8:09

Re: Jak snadné být demokratem - stačí nadávat na Putina

Zdá se , že vy jste jedním z ruské páté kolony. Rozšiřujete ruskou propagandu. Velice nedávno mi kamarádka říkala jak byli skotští nacionalisté zlí a agresivní při kampani. Až se ostatní jich opravdu báli ( pro informaci , má dceru provdanou do Edinburghu ). určitě nebudu daleko od pravdy , že skotské separatisty , byť velice skrytě podporují Rusové. Jejich zájem je rozdrobit a rozhádat Evropu. Raději v blbé EU , než v Rusku !!!!

P. Hlosta 14.10.2014 8:27

Re: Jak snadné být demokratem - stačí nadávat na Putina

Máte pravdu s těmi nacionalisty! Každý nacionalista je zlý a agresivní při kampani i mimo ni. I v diskuzi se s ním nedá demokraticky diskutovat. Uznává jen své nacionalistické vidění života. Toto ovšem podle vašeho názoru patrně neplatí pro nacionalisty z Ukrajiny. Takový Pravý sektor, či jak se vlastně jmenuje po Česky ta jejich nacionální strana, nebo spíše hnutí, je silně vyhraněná proti jinonárodnostním občanům ve státu Ukrajina. Válka na Ukrajině probíhající je vedena silným nacionálním motivem. Rusko je taky nacionálně založené, protože se i vojensky je ochotné zastávat občanů z Ukrajiny, co se k ruské národnosti hlásí a jsou nacionalisty ukrajinskými označováni za separatisty a teroristy. Ovšem dle vašeho je rozdíl v pojímání nacionalismu od ukrajinců oproti ruskému nacionalismu.

Máte nějakou tabulku, v které by byly jasně uvedeny nacionální kladné a záporné tendence? Nebo si myslíte, že je to otázka fandovství a ne logiky?

M. Zikmund 14.10.2014 9:03

Re: Jak snadné být demokratem - stačí nadávat na Putina

To je právě ten problém těch pouhých dvou variant, které nabízíte. Nejlepší by bylo být v demokratické EU, ale to by ta evropská společnost musela být schopna přiznávat si své chyby. Takto je z ní jen ta "blbá" EU, která svou blbost a chyby zakrývá strašením před Putinem.

A co se týká té ruské páté kolony, do které mne tak kádrovácky zařazujete. Komunisti každého, kdo viděl jejich chyby a nebaštil jejich propagandu hned označovaliza agrenta západu a nebo alespoň pod vlivem západní propagandy. Dnes je zase každý, kdo nekřičí stádní protiruská hesla hned pátá kolona, putinův agrent, putinovec nebo alespoň pod vlivem ruské propagandy. Tento politický primitivismus nám po komunistech rozhodně zůstal, že?

L. Křivan 14.10.2014 7:03

Buď jsme lidmi Západu, nebo jimi nejsme.

My jsme lidmi západu,  ale jsou maoista, rudá hraběnka, a jiná levičácká verbež také "lidmi západu" ? A co předáci Labour Party, kteří natahali muslimy do Britanie aby měli voliče, to jsou taky "lidi západu" ?

J. Babička 14.10.2014 7:14

Re: Buď jsme lidmi Západu, nebo jimi nejsme.

Pan Frýbort neříka, že všichni lidé žijící na západě jsou lidé fandící zapadu a mluví také o páté koloně.

P. Hlosta 14.10.2014 7:30

Re: Buď jsme lidmi Západu, nebo jimi nejsme.

Ta "pátá kolona" símvás jsou taky lidé Západu? Má někdo spočítané kolik je v té páté koloně lidí? A símvás, můžu mít i svůj názor, nebo musím mít váš názor, abych nebyl ta pátá kolona?

B. Hamáček 14.10.2014 8:11

Re: Buď jsme lidmi Západu, nebo jimi nejsme.

pokud nechcete být pátou kolonou , můžete být užitečným idiotem !

P. Hlosta 14.10.2014 8:16

Re: Buď jsme lidmi Západu, nebo jimi nejsme.

Símvás, jak poznám komu jsem užitečný idiot a komu ne?

B. Hamáček 14.10.2014 8:25

Re: Buď jsme lidmi Západu, nebo jimi nejsme.

Bohužel občas to asi potká každého. Rozdíl je ovšem v tom , jestli se z toho poučím , či nikoliv. Ale u nás trvale podporovat současné Rusko a levici , to je už dignosa . Bohužel část členů našich pravicových stran jsou převlečení komouši. A s jejich pravicovostí to není taky tak horké. Na neštěstí v každé partaji je dost vyžírků.

P. Hlosta 14.10.2014 8:50

Re: Buď jsme lidmi Západu, nebo jimi nejsme.

Tak to jste tedy podle vašeho užitečným idiotem Babiše. To vám nezávidím.

L. Křivan 14.10.2014 9:44

Re: Buď jsme lidmi Západu, nebo jimi nejsme.

Pane Hamáčku,  levice dnes sedí v Bruselu, ne v Kremlu.

B. Hamáček 14.10.2014 8:17

Re: Buď jsme lidmi Západu, nebo jimi nejsme.

Bohužel i levicový odpad sem patří( multikulti, komouši a podobně, dvěma slovy - levicová verbež). Nic proti konstruktivní demokratické levici, ta je nutná. samozřejmě i krajní pravice je škodlivá.

L. Křivan 14.10.2014 9:56

Re: levicový odpad

každý se snaží zbavit odpadu.  Měli bychom to udělat taky. Zbavit se leicové verbeže.

S. Netzer 14.10.2014 10:04

Re: levicový odpad

vy a vám podobní jste rození demokraté, rasistický odpade. :-(

J. Babička 14.10.2014 6:53

ach jo

Tak pane Frýborte, teť vidíte, jak se na vás ti putinovci sesypali a jaké maji zajímavé výmluvy, že oni jsou na středni posici,  proto že přiznat si pravdu za to se sami stydi

S. Vaněček Šauerová 14.10.2014 6:48

No vidíte, pane Frýborte, je to tak půl na půl.

Střetly se zde dvě koncepce národní společnosti. A jako z úplně dvou odlišných planet tu jsou na jedné straně zastánci liberální demokracie propojené s umístěním země euroatlantickém společenství a na straně druhé lidé překypující nespokojeností až hněvem, protože jim tento stav hrubě nevyhovuje. Katalyzátorem se stala ukrajinská krize (a ještě předtím, v podobně vyhrocené poloze, přímá prezidentská volba, zejména čas mezi 1. a 2. kolem : a tak jsme zas mohli číst o zlých sudeťácích a světovládě, kde se smísily zbytky komunistické výchovy s prastarými strachy a národními mýty).

Co s tím ? Problém je, že s tou protichůdnou skupinou, ať již to dopadne jak chce, budeme muset v naší kotlince žít dál. I když je nám z těch druhých na zvracení.

P. Hlosta 14.10.2014 7:21

Re: No vidíte, pane Frýborte, je to tak půl na půl.

Vyblít se jistě můžete, když vám to pomůže. Nezvracejte ovšem na druhé, protože to se nedělá. Je to prasárna!

S. Netzer 14.10.2014 8:18

Re: No vidíte, pane Frýborte, je to tak půl na půl.

Přesně.

J. Kolouch 14.10.2014 13:00

Re: No vidíte, pane Frýborte, je to tak půl na půl.

Souhlasím

V. Němec 14.10.2014 6:44

Lidé Západu?

No, lidé Západu podepsali Mnichovskou smlouvu a nechali nás Hitlerovi (nač si špinit ruce, že).  K tomuto lidu Západu se mám hlásit?

A jak si myslíte, pane Frýborte, že dopadne Ukrajina? Lid Západu podepíše s Putinem smlouvu, ve které mu přenechá Krym a kus Ukrajiny (vznik nezávislých státečků, které vzápětí požádají o připojení k Rusku) za slib, že už bude hodný.

Nebo vidíte jiné řešení?

J. Babička 14.10.2014 6:58

Re: Lidé Západu?

Pane Němec.Lidé na západě nechtěli jít do války, kvůli nějakému narodu na východě, který ani nemá právo na existenci. Čili chovali se a měli názory stejné jako češi dnes. Takže jim to nemohou vyčítat

V. Němec 14.10.2014 7:05

Re: Lidé Západu?

Proč by nemohli? Proč bych to nemohli mít za zlé (plnou hubu demokracie a skutek utek) Češi západním státům av budoucnu  Ukrajinci západu (kam přiřadí i Čechy)?

Ale z mé strany to nebylo míněno promátně jako výčitka, ale jako konstatování toho, co je "lid Západu".

J. Babička 14.10.2014 7:21

Re: Lidé Západu?

No on tu demokracii chapali, že když nemci, nebo jak ted řikaji češi rusové, nechtejí v nejakeém státě žít, tak se mají právo odtrhnout a proto nechteli pro nedemokratické jednání čechů, nebo dnes ukrajinců umírat ve válce.

P. Hlosta 14.10.2014 6:40

Používám výhradně vlastní mozek autore!

Jen nevím, proč bych nemohl použít svůj vlastní mozek k vytvoření vlastního názoru. Oponent mi bude nadávat a dehonestovat jen proto, že nejsem v řadě s ním. Jak potom může dopadnout naše Česká demokracie, když základem České demokracie je nutnost podřízení se v názorech? Myslím se mohu i mýlit v utvořeném názoru, ale je to můj názor a ne všeobecně uznaný a tak jsem za nepřítele všeholidu.

Když jsem uviděl na videu z Ukrajiny skákat děti a slyšel křičet "Kdo neskáče ten je Rus!, Zabít Rusa!" a těch dětí bylo několik desítek a předkřikoval jim to v tlampači jakýsi chlap, tak jsem se jen utvrdil v názoru, že Ukrajina je nám nebezpečný stát. Nebere mně už Majdan, který začal jako sociální protest proti vládě. Rusko pro mně není osobní východisko k jinonázorovosti a jsem velmi kritický k autokratickému systému Putina. Zdaleka ale nevidím tak velké nebezpečí ze strany Ruska, jako ze strany Ukrajiny a to Západní i Východní.

Může mi autor nadávat jakkoliv, dehonestovat mé názory, ale k jeho škodě naprosto ke mně neúčinně. Může pro mně za mně sebrat flintu a jít na Rusko. Ale ať mně nepřisuzuje to, co on by rád ve mně viděl!

J. Mrázek 14.10.2014 5:59

Buď se necháte novinami oblbnout

...nebo sháníte další a pravdivé informace a máte jiný názor. Češi odjakživa umí číst mezi řádky a tak obránce svých domovů nepodezřívají ze znásilňování svých žen a boření svých měst, stejně tak ví, komu mělo prospět sestřelení letadla a kam zmizely objednané orgány z "pokud možno ještě živých dárců" objednané v Kyjevě. Navíc je známým faktem, že noviny mají zprávy pravdivé (datum), pravděpodobné (počasí) a zbytek napsaný dle objednávky. Sliby o nerozšiřování NATO a další nedodržené tady každý zná. takže za hranicemi země České tištěné a šířené ty "správné" názory vypadají jako nesmyslný blábol s jeho infantilními autory nad klávesnicí s vedle položeným zakázkovým listem JAK to psát......no, co dodat....

S. Prosek 14.10.2014 6:34

Re: Buď se necháte novinami oblbnout

http://www.youtube.com/watch?v=f_t7PvDkBwo