7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

EVROPA: Našim putincům

Poslyšte slova pamětníkova! Bylo ráno dvacátého prvního srpna roku 1968, kdy americké tanky s bílým pruhem a pancíři rachotily po dlažbě českých měst. Lidé se slzami bezmoci v očích hrozili pěstmi a volali Ami, go home… Prosím? Co říkáte? Že to bylo jinak? Že to nebyly americké, ale ruské tanky s tím bílým pruhem, a uslzení lidé nekřičeli Ami go home, ale Jdi domů, Ivane?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Novák 14.10.2014 14:47

Němci (zajisté odrodil, fr. Netzer!) už dokonce přinutili

redachtora ARD, aby se omluvil za to, že v květnu(!) vydával vraždící oddíl prokyjevských "karatelů" za proruské separatity: http://blog.tagesschau.de/2014/10/01/chronologie-eines-fehlers/

Akorát mu spousta diskutérů to jeho pozdní prozření pod nátlakem nesežrala.

Že prej "chyba"... LDH!

Tento divák byl ještě velmi mírný: "Mit Absicht ist Euch das wahrscheinlich nicht passiert, doch wahrscheinlich habt Ihr schon eine vorgefasste Meinung gehabt, wegen der dann so etwas passiert."

H. Lukešová 14.10.2014 15:24

Re: Němci (zajisté odrodil, fr. Netzer!) už dokonce přinutili

Ať je Putin jakýkoliv, nejsem putinofil, rusofil, kremlobot, ale neodsuzuji lidi, co fandí Rusku, každý má právo na názor, ale chci říci, že by si Západ měl uvědomit, že skutečným nebezpečím je Islámský stát a islámský terorismus v Iráku a v Sýrii. To jaká muslimové páchají zvěrstva na křesťanech a jezidech je strašné a dá se říci. A radikální muslimové přicházejí i do Evropy. Islámský terorismus je hrozbou číslo 1. No a multikulti politkorektníci podporují islámský terorismus.

J. Boleslav 14.10.2014 15:46

Re:

Islám je jistě momentálně celosvětovou bezpečnostní hrozbou č. 1. Ivani se ale v poslední době propracovávají do těsného závěsu, alespoň v našem prostoru.

P. Beránek 14.10.2014 16:09

Malá otázečka

Kdo tyhle ty "islámce" vypěstoval, kdo je vyzbrojil? Kdo vypiplal Taliban, Al-Kajdu?

Zkuste hádat. "Ivani" to nebyli.

I. Tellner 14.10.2014 16:14

..teď nastane ticho, dlouhé, předlouhé ..

V. Vlach 14.10.2014 18:39

Re: ..teď nastane ticho, dlouhé, předlouhé ..

Pro NWOčkařům nějak došel dych!

J. Boleslav 14.10.2014 17:50

Re: Malá otázečka

Já to taky nebyl.

V. Novák 14.10.2014 16:25

Mohl by IS(IL) vzniknout, nebýt invaze do Iráku

a podpory všech protiasadovců v Sýrii? Já si odpovídám, že ne.

Saddám islamisty netrpěl a Sýrie byla jediný sekulární a nábožensky tolerantní stát v celém islámském světě. Tolerantní nábožensky - což znamená, bohužel nutně v tom světě, silně netolerantní k radikálům všech barev. Takže odpovědnost za IS(IL) je na těch, kteří jeho vznik umožnili.

A stojí za to připomenout, že před rokem se USA chystaly (za podpory Francie i dalších zemí) vybombardovat jedinou skutečnou sílu, která v Sýrii proti AnNusrá a ISIL bojovala a bojuje. Pro některé diskutéry to neznamená podporu ISIL - ale co už je větší podporou jedné z bojujících stran než útok na jejího nepřítele?

A byli to Putin a Lavrov, kdo tomu útoku, nota bene útoku pod falešnou záminkou, zabránili. Nebýt toho, touhle dobou by se AnNusrá, IS a Chorásán rvaly o právo na vyvraždění zbytků syrských křesťanů, drůzů, šíitů, jezídů, židů - a všech nesouhlasících. Kdo věří, že by zvítězila "umírněná liberální opozice", není ani naivní - je přímo pitomý. Nikdy nevítězí umírnění, to až poté, co se vyzkoušejí všechny neumírněné varianty.

Skoda, že neumíte rusky - na http://vz.ru/opinions/2014/10/14/710362.html ředitel Ústavu blízkého východu rozebírá americké angažmá a dochází k závěru, že netřeba hledat "chitrosť" (tedy vychytralost) Američanů tam, kde je důvodem nejspíš hloupost a neschopnost domýšlet důsledky...

H. Lukešová 14.10.2014 16:35

Re: Mohl by IS(IL) vzniknout, nebýt invaze do Iráku

S tímto Vašim příspěvkem souhlasím. I Rusové můžou mít někdy pravdu, v případě Sýrie jednoznačně. Asad je mnohem lepší, nežli džihádisté (kaidisté) co uřezávají hlavy, vypichují oči, vypalují kostely, sekají člověka na kousky, znásilňují ženy, těhotným ženám vyřezávají plod z břicha, vyhánějí či vraždí celé skupiny lidstva. Sekulární opozice v Sýrii bohužel neexistuje. Na tom se shodneme jednoznačně. Stejně tak propaganda vůči Sisimu v Egyptě hloupá a primitivní, no multikulti politkorektnická. Sisi se s islamisty také nemazlí a dobře činí. O Sadámovi mám ovšem jisté pochyby, údajně někteří Sadámovi generálové IS podporují.

J. Babička 14.10.2014 19:11

Re: Mohl by IS(IL) vzniknout, nebýt invaze do Iráku

Hano, ve svém zameření na ochranu Izraele vam uniká co vyhovuje imperialistickým zámerům Ruska.  Jíž po válce, SSSR vedené tenkrát Stalinem, převzalo nakonec německou taktiku, že na oslabení západu pomůže i arabský fanatismus. Jenže bez podpory Tabora Míru, by nikdy nedokázali to, být hrozbou, se kterou musel západ počítat, Dostali výcvik, zbrane, nakonec i semtex, a tak lidé již zapoměli, na všecny ty únosy letadel. Ta idilka před tím, že se do letadla nastoupilo jako do vlaku a nikdo si vás nevšiml. to se právě podarilo odstranit naši vinnou a i když skutečně se musleli bát jen lidá cestujiící na západních linkách, nakonec se to obrátilo i proti rusům samým. A hlavně, po akci, komunistické země a Jugoslavie, poskytovali bezpečné útočiště a ochrani i rekreaci pro všechny ty vrahy. Kaddáfi, Assaád a Saddám byli spojenci tábora míru a bez podpory SSSR by se u moci dlouho neudrželi. Kaddafi podporoval všechny trablemakery od Filipin až po Severní Irasko a to pěnězi zbraněmi a českým semtexem. A jeho vražda 300 nevinných lidi nad Skotskem, byla nějak zapomenuta.Starý Assád nechal vyvraždit celé město, 30 000 lidí a zvěrsva pri tom nikdo nepřipomíná. Ani to, že poskytl základnu alKaidě pro útoky na američany v Iráku,kterou američané nakonec zničili. Že Saddám vyvraždoval celé kurdské vesnice nervovým plynem, to najednou nevadí. Je pravda, že vraždili shia, proto ho má IS za mučedníka.To, že vedl 8 let válku s Irákem a stála milion obětí, to by se dalo cynicky přejít, že alespon v té době neměli čas nám škodit. Ovšem že došlo k největšímu použití bojových plynů, od první světové války, to by vadit mělo,toho se neodvážil ani Hitler. Nakonec nukleární zbraně neměl ani Saddám ani Assád, protože jim všecno zařízení rozbilo izraelské letectvo.Všechno to milování s islamskými bojovníky proti imperialismu a za svobodu,jak jim komunistická propaganda říkala, skončilo, tedy jen u časti z nich, když SSSR napadl Afganistán.

J. Babička 14.10.2014 19:33

Re: Mohl by IS(IL) vzniknout, nebýt invaze do Iráku

Po pádu SSSR, se jak Kaddáfi, taki Assad a Saddám octli bez ochrany a tak se museli alespon na oko tvářit, ře se změnili a jsou ted hodní hoši. Ovšem v Syrii assadovi allawité tvoří jen 10 procent obyvatel a proto mohou vládnout jen za pomoci teroru i kdy věřím, že by možná mladý Assad nechtěl. ale nic jiného mu nezbývá. Aby se udržel u moci,prohlásil, že allawité, jsou vlastně shia a zjískal tím pomoc mocného Iranu. jenže také jednoznačně podporuje Hizbaláh , Hamás,kteří stejně jako Irán mají za cíl zničení Izraele. Irán který chce využít situace a s pomocí Assada, ovladnou území, nebo alespon mit rozhodující vliv , až po Středozemní moře, či jeho nepřaátele fanatičti sunnité,,kteří se zase snaží vytvořit Kalifát, jsou stejným nebezpečím pro Izrael.  Je to zmatek, vidte? A tak ten zmatek velmi vyhovuje Putinovi. protože cynicky využívá zanepráznění USA a celého západu s muslimy pro své zajmy, rozšíření imperia a vlivu.Sám věří, že Rusko je tak silné, že se nemusí muslimů príliš obávat a tak nějakou solidaritu od něho nočekávejte.

H. Lukešová 14.10.2014 19:51

Re: Mohl by IS(IL) vzniknout, nebýt invaze do Iráku

Ano, je to úděsné. Hrozná situace pro Izrael. A jinak Vám moc děkuji za včerejší mail o amerických levicových Židech.

J. Babička 14.10.2014 20:00

Re: Mohl by IS(IL) vzniknout, nebýt invaze do Iráku

No trochu nadějě skýtá to, že se ti muslimové poperou mezi sebou. Momentalne alKaida, al Nusra, Islamic State, či Free Śyria Army a samozřejmě Hizbolláh, nemají radi jeden druhěho a každý chce mít navrh.

H. Lukešová 14.10.2014 20:02

Re: Mohl by IS(IL) vzniknout, nebýt invaze do Iráku

Doufejme, měli by se všichni do jednoho povraždit. Všechno je to svinstvo. Tak si představte, že za džihád k Islámskému státu jeli bojovat i slovenští muslimové! Kdoví kdy pojedou bojovat naši čeští muslimové.

http://lukaslhotan.blog.idnes.cz/c/430355/Slovaci-v-radach-bojovniku-Islamskeho-statu.html

S. Netzer 14.10.2014 16:37

Re: Němci (zajisté odrodil, fr. Netzer!) už dokonce přinutili

Co se verbální podpory severoafrických a blízkovýchodních diktátorů týká, jste s panem Novákem na jedné lodi.

H. Lukešová 14.10.2014 16:44

Re: Němci (zajisté odrodil, fr. Netzer!) už dokonce přinutili

Tak Sadáma neuznávám, Sadámovi generálové podporují IS, nicméně Asada považuji za mnohem přijatelnějšího nežli džihádisty An Nusra, Kadáfí v Libyi a Sisi v Egyptě Kadáfí a jeho lidé byli lynčováni ohavným způsobem, to neměli se spravedlivým procesem nic společného. zrovna tak. Raději blízkovýchodní diktátory, nežli islamisty. Pan Novák má v oblasti Sýrie, Libye a Egypta pravdu. Sadám však bojovník proti islamismu nebyl.

H. Lukešová 14.10.2014 16:47

Re: Němci (zajisté odrodil, fr. Netzer!) už dokonce přinutili

Ježíši, šotek, věty se mi poházely. Sadáma nezunávám, ten bojovníkem proti islamismu nebyl. Ale Asad je mnohem menším zlem nežli kaidisté v Sýrii, An Nusra páchá taková zvěrstva. V Egyptě konečně Sisi nastolil stabilní režim potírající islamisty a Kadáfí Libyi také držel. Leč Libye je nyní země v prokletí islamismu. Raději Asada a Sisiho, nežli kaidisty. Asad je naším spojencem. Pan Novák má v kauze Sýrie, Egypta a Libye pravdu.

S. Landa 14.10.2014 17:00

Němci

Asad je naším spojencem... :-)

Zůstaň raději u Izraele, případně piš výlevy o tom, jak souhlasíš s tvrzením, že Krym patří Rusku, ale dál se raději nepouštěj...

H. Lukešová 14.10.2014 17:18

Re: Němci

Proti kaidistům určitě. Chceš snad, aby se kaidisté dostali k moci i v Sýrii? Jejich zvěrstva jsou zdokumentována.

S. Netzer 14.10.2014 17:42

Re: Němci (zajisté odrodil, fr. Netzer!) už dokonce přinutili

Assad je možná vaším spojencem. Mým rozhodně ne.

H. Lukešová 14.10.2014 18:11

Re: Němci (zajisté odrodil, fr. Netzer!) už dokonce přinutili

Jenomže co myslíte, že by se stalo, kdyby Asad padl? Asad je sekulární politik a jeho země ctila jakéz takéz liberální zásady, o demokracii samozřejmě nemůže být ani řeči, Asad není demokrat, ale určité liberální prvky Sýrie má, alespoň v otázce ženských práv. Syřanky nenosí burky, nikády, čádory, maximálně tak šátky (hidžáby) a některé jsou i prostovlasé. A to díky Asadovi.

Asad je jistě nepřítel Izraele, ale je čitelný a k válku proti Izraeli nechystá, islamisté jsou pro Izrael velikou hrozbou. Chcete mít ze Sýrie talibanský islamofašistický režim?

V. Vlach 14.10.2014 18:41

Re: Němci (zajisté odrodil, fr. Netzer!) už dokonce přinutili

Jistě, vaším jsou raději islamisté! Co turka, máte jednoho doma? Nedivil bych se....

V. Novák 14.10.2014 17:10

Ale byl - islamisté to v jeho státě

neměli vůbec jednoduché. Stejně tak komunisté, nacionalisté, roajalisté, nacionalisté jiní než jediní povolení atd atp. Kajdisté si v Iráku přes veškeré Bushovo vhrdlolhaní ani neškrtli.

Výsledkem jeho odstranění byl šíitský stát, který slavil odchod Američanů, kamarádil/í se s Íránem - a nezvládá svoje sunnity. Saddámovi generálové dělají to, co umějí - velet vojskům. Kdyby nebyl Bush blb a Máliki druhý, zaměstnali by je v sekulární irácké armádě a IS(IL) by měl velký problém.

Jenže oba jsou blbové - a tak má problém Irák. Pokud se ještě dá o Iráku vůbec mluvit jako o státu..

Zrovna tak Kaddáfí nebyl žádný beránek Boží - ale držel islamisty pod krkem, což je IMHO jediný správný postoj k nim. Celá místní sqadra se rozčilovala nad demonstranty proti karikaturám Mohammeda - ovšem jen v Libyi je někdo utnul v počátcích. A ti protestátoři, kteří seděli v Benghazi v base, se po dobytí vězení stali vůdci "demokratické revoluce". Ty zase místní sqadra vítala jako hrdiny...

Podle toho to taky v Libyi i v Syrii vypadá. A dopadá.

V. Novák 14.10.2014 16:54

Nechcete, Frau Netzer,

jít podpořit vase kámoše z IS(IL) a AnNusrá?

Určitě byste si užila svobody...

S. Netzer 14.10.2014 17:22

Re: Nechcete, Frau Netzer,

Dobře diskutujete, V. Nováku!

V. Novák 14.10.2014 17:51

Zato vaše příspěvky za moc nestojí, Sybille Netzer

(a to jsem mírný k dámě). Aspoň poslední dobou.

Nechcete ještě popovídat o svobodě v ISIL nebo vyloučit nějaké další odrodilé Němce? Přece - Němec a satira... to se vylučuje!

Nebo většinu pisatelů na tomto fóru http://blog.tagesschau.de/2014/10/01/noch-einmal-ukraine-berichterstattung/. Kam by to došlo, kdyby Němci měli nevěřit svým sdělovadlům a dokonce konfrontovat jejich lži s realitou, no ne?

Špatní Němci, špatní!

S. Netzer 14.10.2014 18:33

Re: Zato vaše příspěvky za moc nestojí, Sybille Netzer

Reakce dederónů a kremlobotů na nějakém blogu je asi to poslední, co by mě zajímalo.

V. Novák 14.10.2014 18:47

Re: Zato vaše příspěvky za moc nestojí, Sybille Netzer

Že ale reagujete, madame...

V. Vlach 14.10.2014 18:38

Re: Němci (zajisté odrodil, fr. Netzer!) už dokonce přinutili

Největší hrozbou pro svět jsou golfské dynastie. Saúdská Arábie je, Netzer, tím čertem! Co je za diktátora Bašár? Jste směšná.....

H. Lukešová 14.10.2014 18:42

Re: Němci (zajisté odrodil, fr. Netzer!) už dokonce přinutili

A ještě velkým h.zlem je Erdogan, ten Islámský stát podporuje, nedělá nic pro záchranu Kurdů, naopak mu vyhovuje, když jsou Kurdové masakrováni, alespoň dojde ke "konečnému řešení kurdské otázky", no který Turek by to nechtěl?