7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

EVROPA: Našim putincům

Poslyšte slova pamětníkova! Bylo ráno dvacátého prvního srpna roku 1968, kdy americké tanky s bílým pruhem a pancíři rachotily po dlažbě českých měst. Lidé se slzami bezmoci v očích hrozili pěstmi a volali Ami, go home… Prosím? Co říkáte? Že to bylo jinak? Že to nebyly americké, ale ruské tanky s tím bílým pruhem, a uslzení lidé nekřičeli Ami go home, ale Jdi domů, Ivane?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 14.10.2014 21:11

Tuto část bych vyzdvihla:

Pakli jsme se jako jedinci i jako stát přihlásili k Západu, musíme chtě nechtě vzít na vědomí, že se Rusko dle výslovného prohlášení svého vládce stává naším… neopakujme po něm hned slovo „nepřítel,“ ale dejme tomu protivníkem. Ti v království českém, kteří vystupují ve prospěch putinské rozpínavosti, ať veřejně či neveřejně, vědomě či nevědomě, ať te staré zažranosti, z naivity nebo že na ně mládenci z Ljubjanky něco nepěkného vědí, se tak stávají pátou kolonou protivníka ve vlastní zemi.

J. Matuška 14.10.2014 21:59

Re: Tuto část bych vyzdvihla:

Je dobré se podívat na mapu, jak to s tou rozpínavostí Ruska a Ameriky je ve skutečnosti. Honzičko, co jste měla ze zeměpisu?

J. Babička 14.10.2014 22:23

Re: Tuto část bych vyzdvihla:

Tady jste klepl hřebík na hlavičku. Od sveho vzniku, kdy rusko bylo jen tečka na mapé, se každým stoletím neustále rozšiřovalo, zabíralo území dalších a dalších narodů, překročilo Ural a obsadilo zemi až k tichému Oceaánu, při čemž vyhladilo celé kmeny a národy a celou oblast osidlili rusy. Dokonce meli Aljašku a kalifornii, jenže protože si toho podmanili. príliš rychle příliš mnoho, to již nestačili zvládnout. Jako nejagresivnější narod na svete se podařilo rusům také ovládnout nejvetší uzemí, jednu šestinu sveta, 3 X více, než se podařilo američanům.

J. Matuška 14.10.2014 22:39

Re: Tuto část bych vyzdvihla:

Pane Babicko, kdysi mě jeden mládenec, emigrant z Řecka upozornil na fakt, který si nedostatečně uvědomujeme. Vždyť my můžeme děkovat bohu, že mezi námi a Čínou leží právě ta obrovská RF. Od té doby, kdykoliv se horlí proti "Rusákům" si na ta jeho slova vzpomenu.

Potom k tomu přidám něco z mé hlavy. Je dobré sledovat zájmy občanů ČR, nelézt nadbytečně nikomu do zadku, ať to je Brusel, Berlín, Moskva nebo Washington. Vysvětlení je nasnadě: oni sledují také v první řadě svoje zájmy. Na Prahu se vykašlou, kdykoliv to bude nutné a pro ně výhodné. Zřejmě jako občan USA, po přísaze, když jste se stal občanem tohoto státu, budete hájit zájmy naše, české?

Já nestojím o zkapalněný břidličný plyn, protože by byl dražší, než ten ruský. I tak musím platit měsíční zálohu 1500 Kč...

J. Babička 14.10.2014 22:11

Re: Tuto část bych vyzdvihla:

Paní Václavíková, tyz sympatie k rusku jsou u některých lidí nevyléčitelné. Někteří lidé budou milovat rusa i kdyby je mlátil nagajkou. Již za první republiky, v době nejstrašnějšich stalinových zločinů, vylhaných politických procesů a hladomorů, kterým padlo za obět miliony lidí, mnozí čeští intelrktuálové opěvovali rusko, jako zemi, kde je ráj na zemi, kde se plni lidské sny a ukazuje lidstvu cesta do budoucnosti. Psali se o tom články a celé knihy, jem si přečtěte "V zemi,kde zítra  znamená již včera"či v Zemi milované" "Anti Gide"Bylo jich spousta. Kdysi o takových lidech napsal studii slavný novynař Peroutka. Tam se snaží daát odpověd na otazku proč ti lidé tak vědoně lhali a lžéu. V podstatě říká, ti lidé mají svůj sen a i když vidí situaci jaká je, myslí si, že by pravda tomu snu uškodila a tak líčí situaci, jaká by podle nich měla být a myslí si, že tím pomáhají k jejímu uskutečněni. Věřili, že se prolžou až k pravdě.

J. Václavíková 14.10.2014 22:39

Re: Tuto část bych vyzdvihla:

Něco z toho vysvětluje pojem potvrzovací zkreslení. Navíc u nás není zvykem používat kritické myšlení. A do třetice, otrocké mentality se národ zbavuje 40 let, jak praví Bible. Nezbývá nám než doufat, že pochod pouští k tomu není nezbytně nutný. No nic, člověk si musí trochu ulevit, aby si z toho nezoufal :-)

P.S. Na Vámi popisovaný naivní idealismus už právo nemáme. Zažili jsme ruskou okovanou botu.

J. Babička 15.10.2014 0:21

Re: Tuto část bych vyzdvihla:

co říci? Basník Sova, když přestal být komunistou, napsal básen .. úryvek ...Nad prapor červený, výš prapor věčna vlaje, nad přítonmosti zmar, sen promítnutý v hloub. Přítomnost železná, budoucnost duchová je. Věř hvězdě v srdci svém, věř sněhu v něž si stoup..

J. Matuška 14.10.2014 21:10

Pane Frýborte, děkuji.

Kolegyně Netzer, Václavíková a další, ironicky mohou poznamenat, že potrefená husa se přihlásila. Začetl jsem se do Vašeho článku, protože jsem předpokládal argumentaci, která mě donutí ke změně mých názorů ohledně "Ukrajiny". Uvozovky dávám proto, že MAJDAN mi otevřel oči a zpětně posuzuji události, které se odehrály ve světě pod jiným úhlem pohledu, až se sám sobě divím. Přiznám se, že jsem měl určité obavy, abych Vám nemusel dát za pravdu. Nestalo se tak. Naopak Vám nabízím k shlédnutí odkaz: STRUČNÁ NEOBJEKTIVNÍ CHRONOLOGIE UDÁLOSTÍ NA UKRAJINĚ. S krátkým mým úvodem tam naleznete tituly článků z našich novin, jejich perex a odkazy. Volil jsem schválně tuto formu "dokumentu", protože jedna událost stíhá druhou, takže to, co se odehrálo kolem 20. února už mnoho lidí zapomnělo.

Rovněž není od věci si přečíst blog Dušana Navrátila Proč vypukla válka na Ukrajině. Zdravím.

J. Václavíková 14.10.2014 21:12

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Indoktrinace, to je to, čím jste stižen a postižen.

J. Matuška 14.10.2014 21:18

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Tenhle Američan je také postižený indoktrinací, nebo jenom nesouhlasí s politikou neokonservativců?

J. Václavíková 14.10.2014 21:21

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Nevím, koho myslíte.

J. Matuška 14.10.2014 21:32

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Omlouvám se, jsem roztržitý a to ani nejsem profesor...

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/paul-craig-roberts-washington-nici-svet/

J. Václavíková 14.10.2014 21:43

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Někdo zblbne na stáří, jiný to má od přirození. Co se přihodilo tomuto, nevím a zkoumat to nebudu. Stačí mi věta:

,,Podle této dohody výměnou za moskevský souhlas se znovusjednocením Německa a jeho zapojením do NATO, vyslovuje Washington svůj souhlas s tím, že se NATO nebude směrem na východ rozšiřovat."

Vy si vážně myslíte, že něco, co není nikde napsáno a podepsáno, je v mezinárodních vztazích relevantní? Napadlo Vás někdy zapřemýšlet, jestli měl někdo ze zůčastněných mandát zavazovat jiné země a jiné vlády k čemukoliv podobnému? Vždyť je to vskutku naivní představa.

J. Matuška 14.10.2014 21:50

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Paní Václavíková, někdy stačí si plácnout, jindy smlouvy jsou k ničemu. Viz nářky nad neplněním smlouvy o celistvosti Ukrajiny. Výsledek této nenaivní smlouvy? KRYM se stal definitivně a neodvolatelně součástí Ruské federace. Se stářím to nemá nic společného...

J. Václavíková 14.10.2014 22:40

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Svatá boží prostoto! Zkuste tuhle filipiku, až se upíšete nějakému prodejci.

P. Vaňura 14.10.2014 23:03

Sudety se staly neodvolatelně součástí Německa...

"Pořád chtěli Heim ins Reich" a tak šli..." Věřil by tomu někdo r. 1938??!!

J. Babička 14.10.2014 21:53

Re: Pane Frýborte, děkuji.

A jěště zapoměl podotknout, že ve smlouvě, když se Ukrajina vzdá jaderných zbraní, Rusko jí zaručilo územní nedotknutelnost.

J. Babička 14.10.2014 21:55

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Američanú je 300 milionů, bylo by divné, kdzby se mezi nimi našel jen jeden kolaborant. Určitě jich bude více, než uvádíte.

J. Matuška 14.10.2014 21:15

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Pro větší pohodlí:

http://www.paratdnes.cz/2014/09/STRUCNA-NEOBJEKTIVNI-CHRONOLOGIE-UDALOSTI-NA-UKRAJINE.html

K. Jež 14.10.2014 19:41

Putinofílie by měla být trestná. ::::))))

Je neuvěřitelné jak zjednodušení obsluhy PC, jejich láce a univerzity třetího věku umožňují šíření halucinogenních extrémestických bludů. Jsou li organismy účastnící se této debaty jakýmsi vzorkem společnosti, pak jsme již ruskou kolonií, která je ve válce s Islámem pod vedením kříže za účasti bolševickorasistickoxenofobních mentálně retardovaných individuí.

L. Křivan 14.10.2014 19:57

Re: Putinofílie by měla být trestná. ::::))))

Kuš !  A lehni !

H. Lukešová 14.10.2014 20:00

Re: Putinofílie by měla být trestná. ::::))))

Víte o tom, že již 10 slovenských muslimů jelo bojovat za Islámský stát do Iráku?

http://lukaslhotan.blog.idnes.cz/c/430355/Slovaci-v-radach-bojovniku-Islamskeho-statu.html

Kdoví kdy pojedou bojovat za džihád i čeští muslimové.

L. Křivan 14.10.2014 20:06

Re: trestná by měla být blbost.. ::::))))

Pokud tam taky zůstanou,.... pět stop pod zemí,...  nic proti tomu.  Což tak s nimi vypravit celé letadlo (bez letušek), a dát jim na cestu trochu Semtexu ?  To by ale musel být i pilot muslim.

H. Lukešová 14.10.2014 20:19

Re: trestná by měla být blbost.. ::::))))

No ti muslimové by letěli letadlem do nějaké západní destinace (Evropa, Severní Amerika a Austrálie) a tam by tím Semtexem masakrovali naše lidi. Jsou to bezcitní zabijáci, trápí i své děti, jedno miminko-holčičku, ztřískali do němoty,kdoví proč? To by normální rodiče nikdy neudělali, aby trýznili svoje děti.

L. Křivan 14.10.2014 21:06

Re: :-)))))))

ale vždyť by o něm nevěděli  !  :-))))    Až to toho zlomku vteřiny, až by se probudil.

K. Jež 14.10.2014 20:25

Re: Putinofílie by měla být trestná. ::::))))

To ty musíš povstat, abys rozuměl.

J. Matuška 14.10.2014 21:28

Re: Putinofílie by měla být trestná. ::::))))

Pane Ježi, 40 let jsem snil o pluralitě názorů. Už jsem ani nedoufal, že se toho dožiji. Často se přistuhnu, jak mě názory, které nesouzní s mými, lezou na nervy. Musím si připomenout tu hrůzu, když všechny noviny, televize, rozhlas atd. atd. hlásaly jenom tu jednu pravdu.

Ještě stále se najde většina lidí, kteří obdivují Ameriku, netrpí antiamerikanismem. Měli by přijmout i americký přístup ke svobodě slova. Tam je absolutní. Ani pochybnosti o holokaustu nejsou trestné. Stále je to společnost, která si je jistá silou své demokracie...

O správnosti svých názorů je nutné se "poprat" a ne zavírat za ty nesprávné, podle VÁS, do vězení. O demokracii a svobodu je nutné neustále bojovat, jak je vidno! Zdravím.

K. Jež 14.10.2014 21:44

Re: Putinofílie by měla být trestná. ::::))))

Ano, tak to je, máte pravdu. Proto jsou tam ty smajlíky na konci. Já to napsal jako rybář, zda se v tom někdo pozná. :)

J. Matuška 14.10.2014 21:54

Re: Putinofílie by měla být trestná. ::::))))

Pane Ježi, ani nyní si nejsem jistý, jestli Vám rozumím. Já jsem se několikrát pokoušel o ironii, ale byla tak sofistikovaná, že mě čtenáři brali doslova. Raději se ironii vyhýbám...

J. Veselý 14.10.2014 18:55

Jo to bude nadílka...

Od " pravorudých" prasopsů( je podivné jak si notují).... Jinak dík za přesný popis.