29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Realista 6.2.2008 8:46

Ještě k poplatkům ve zdravotnictví.

Regulační schopnost stejně tak dobře plní osobní účty každého pacienta u pojišťoven s jejichž částí individuálního charakteru si bude hospodařit sám. Ovšem v rámci placeného zdravotního pojištění. Nikoli pumpováním dalších poplatků do zdravotnictví mimo toto zdravotní pojištění.

jasan 6.2.2008 8:41

porucime

vetru desti....   nebylo to tu uz nahodou?

Realista 6.2.2008 8:41

Neboli zkráceně obojí je stejně zvrhlé...

Pokud jste nás chtěl sáhodlouze výkladem přesvědčit, že poplatky u lékaře jsou nic ve srovnání s poplatky za ekologii, pak se vám to vůbec, ale opravdu vůbec nepodařilo.  Obojí je totiž zvrhlé a jde proti občanům. Už mě iritují ti mluvkové, co poplatky přirovnávají k jednomu pivu, nebo lístku na MHD. Vždy to jsou peníze, které musím vydat, ať chci, nebo nechci, protože jet musím a vždy to jsou peníze navíc, které jsem dát nemusel, kdyby politici dělali skutečné reformy ve změnách systému a ne reformy daněmi.  Nutit občany k ekologickému chování je nyní doménou zelených. Místo aby zvolili úplně jiný způsob pozitivní motivace třeba daňových úlev, volí naprosto protichůdný donucovací prostředek ekologickou daní, který jejich stranu dostane do nevolitelnosti v příštích volbách. Ovšem stejnou měrou postupuje i ODS. Zavedení poplatků  povšimněte si stejné analogie s ekologickými daněmi, ve zdravotnictví rovněž vůbec nic neřeší a jsou jen kosmetickou úpravou zdravotních daní, nemající nic co s reformami. Jsou to prostě peníze navíc, které na rozdíl od zelených neskončí ve státním rozpočtu, ale u lékařů a lékárníků ve jejich vlastní kapse. Což dle mého nebylo vůbec v prvopočátku úmyslem, tam se měl poplatek přefakturovávat do pojišťoven. Od toho také ty zcestné návrhy lékařů zvýšit nyní poplatek na 60 Kč u specialistů, na 90 Kč u lékaře, který ve své pracovní době navštíví důchodce či dítě s vysokou horečkou, nebo poskytne ošetření nemocnému, u něj nezaregistrovaného.  Julínek odsouhlasil tyto extremní zvrhlosti u zubařů. Inu s jídlem roste chuť. ODS se tak může jedině modlit, že Ústavní soud poplatky sezná jako protiústavní a zruší část zákona. Alespoň protagonisté Pat a Patašon odejdou od zpackané zdravotní reformy s čistou tváří. Tedy shrnuto podtrženo, obojí daně a poplatky jsou zvrhlým nástrojem zviditelňování stran, které ruinují kapsu daňového poplatníka naprosto zbytečně.

Kluk - senior 6.2.2008 8:34

Re: Planeta je přemnožena

A proč chcete snižovat CO2? To nemáte na práci nic důležitějšího?

Kluk - senior 6.2.2008 8:33

Re: Re: Planeta je přemnožena

R^R^R^R^

Kluk - senior 6.2.2008 8:32

Re: Re: Re: Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

Milý Karle, a to si vážně myslíte, že se ten uran u nás těžil pro potřeby jaderné energetiky???? Každé 10-12 leté dítě vědělo, že tomu tak není a dokonce se o tom šlo dočíst v novinách.

Vytěžilo se ho a odvezlo mnohem VÍCE, než mohou spotřebovat Dukovany a Temelín.

Kylchap 6.2.2008 8:29

Re: NĚJAK TOMU NEROZUMÍM

A jak si milý Salamandře poradíte s tím, že CO2 byl ukládán desítky milionů let a je a bude uvloňován řádově stobky let?

Das ist doch Kern des Pudels!

Kluk - senior 6.2.2008 8:28

Re: Re: Re: Ekologie

Tak ji zalesněte a je to. To by bylo ale příliš normální a neuživilo by se na tom dost byrokratických parazitů. Mimochodem, dřevo jato zdroj energie přestalo stačit už v 18 století, to jsem také věděl někdy ve 14 letech.

Kluk - senior 6.2.2008 8:23

Hoďte na ně síť na blázny

To jsme říkali co by dítka školou povinná ale nic vhodnějšího mě souvislosti s ekoeuromagory nenapadá. 

F..A.Kekule 6.2.2008 8:16

Re: NĚJAK TOMU NEROZUMÍM

No jo. Tenkrát to patrně vyhovovalo mlokům, ale lidé by patrně moc nejásali.

František 6.2.2008 8:09

Jmenovaný Sobotka je vůbec otřesný člověk

Souhlasím s Vámi. Takoví Sobotkové, Paroubkové atd. se pouze předvádějí, činí gesta, ale na podstatě věcí jim vůbec nezáleží. Jim nezáleží na občanech, jim záleží na nich samotných.

vresa 6.2.2008 8:09

Re: Ekologie

Karle,vy máte tu hlavu opravdu hodně dutou,blbost,je opravdu nekonečná.Ihned zažádejte o důchod i když se volům nedává-těm čtyřnohým

No.... 6.2.2008 8:07

Taky mám kolegu blbečka Karla ...

Jako by nestačil jeden ....

František 6.2.2008 8:06

Jmenovaný Sobotka je otřesný člověk

ptakopysk 6.2.2008 7:58

Re: Re: Re: Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

ke každému fofrníku vede komunikace, od každého fofrníku vede kabel, každý fofrník má obrovské betonové základy, je sestaven z plastů, slitin, je natřen barvami, atd. atd... Jste si zcela jist, že nebyly spáchány žádné ekologické škody při výrobě a výstavbě a nebudou žádné ekologické škody při likvidaci a uvedení krajiny do původního stavu? (Hlavně likvidace  základové betonové desky by mě zajímala...) a to zcela opomíjím průběžnou likvidaci ptáků, netopýrů...

JE 6.2.2008 7:58

Kdepak je Anděla, kampak se poděla(la)?

MLOK1 6.2.2008 7:57

Re: Re: NĚJAK TOMU NEROZUMÍM

Horduchu, klepl jste hlavičkou o hřebíček.

       Často mívám problémy s tím, že odmítám uznávat "všeobecně uznávané pravdy" jenom proto, že "to přece říkají všichni" :-):-):-).

       Přeji Vám hezký den.

Karel 6.2.2008 7:55

Re: Re: Proc tak pesimisticky?

Co budete stavět, až uhlí, ropa i uran dojdou. Obnovitelné zdroje mohou pomoci toto oddálit. Zároveň mohou přispět k čistšímu životnímu prostředí a snížit ničení krajiny těžbou uhlí a uranu.

ptakopysk 6.2.2008 7:51

pan Haas zapomněl na jeden výpočet

pan Haas zapomněl na jeden výpočet. a to částka na občana ČR za rok krát počet obyvatel. Tedy 4.160 * 10.464.000 to máme... to máme... 43.530.240.000 Ano! Čtyřicettřiapůl miliardy každý rok. Zlatý časy za knížete Václava, kdy se Francké říši odvádělo 120 volů a 500 hřiven stříbra!

A za tyhle peníze nám bude laskavě zdražena elektrická energie, nasázeny fofrníky, do benzínu a nafty se bude lejt biosvinstvo, aby motory rychleji odešly na věčnost, všude ze to bude žlutit řepkou... Zemský ráj to na pohled!

(Bohužel tu chybí blinkací panáček, tak alespoň takhle: Bluéééé)

miwal 6.2.2008 7:50

Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

Na výše popisovaný dopad po vstupu do EU jsem se před referendem snažil vysvětlovat všem kolem, kteří byli nadšeni pro vstup do EU. Upozorňování na to, že nám nikdo nic zadarmo nedá,  a že členské státy určitě  nebudou mít zájem na rozvoji ekonomiky u nás mi bohužel nadšenci EU nevěřili, takže to dopadlo jak to dopadnout muselo.

horduch 6.2.2008 7:50

Re: NĚJAK TOMU NEROZUMÍM

pane nejdete s tím jediným a "správným proudem "

Karel 6.2.2008 7:48

Re: Re: Dá se to zařídit snadno.

Toto vše se dá zařídit zcela jednoduše dostatečným zdražením energií, potravin ........ . To však zelení určitě nechtějí. Zelení chtějí zabránit zbytečnému poškozování životního prostředí. Toho prostředí, ve kterém žijete i Vy!

horduch 6.2.2008 7:47

Re: Planeta je přemnožena

to je ten hlavní problém ,ale to pánové v EU nechtějí vidět ,to nejde dohromady s multikulti,že se nejvíce množí ta skupina obyvatel ,která toho nejméně vytvoří

MLOK1 6.2.2008 7:41

NĚJAK TOMU NEROZUMÍM

Jaképak ukládání "eaného a fuj" kysličníku uhličitého na dno moří a do jiných horoucích pekel? Vždyť ten prokletý a ekology zatracovaný CO2 tu přeci už kdysi před miliony let byl součástí tehdejšího ovzduší, než byl následně chemicky vázán v tehdy vznikající ropě, či uhlí. Stejně tak je vázán ve dřevě dnes rostoucích stromů, či v oleji řepky olejnaté.

       Tak proč taková hrůza před tím, když se při spalování pouze vrací CO2 tam, kde už kdysi byl. 

       Jestliže se nezměnila naše matička Země v horoucí peklo už v době, kdy CO2 nebyl vázán ve fosilních palivech, nemělo by dle mého selského rozumu dojít ke katastrofě ani nyní, kdy se CO2 pouze vrací (byť se zpožděním "pár" milionů let) do atmosféry, kde už předtím byl.

       Přeji všem skeptikům hezký den.

Karel 6.2.2008 7:36

Re: Re: Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

Dotace plynou i do odstranění škod, způsobených těžbou uhlí a uranu. Nejedná se o malé částky a i tyto peníze pocházejí od daňových poplatníků. Větrné elektrárny, ač málo účinné, žádné ekologické škody nezpůsobují.

Karel 6.2.2008 7:32

Re: Jasně, vjedou na to zemědělské stroje, spalující naftu a pohnojí to syntetickými hnojivy

Popel po spálení biomasy je zároveň dobrým hnojivem. Syntetická hnojiva se (bohužel?) používají i pro produkci potravin.

HUSKY 6.2.2008 7:31

Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

Naprosto s Vámi souhlasím

Karel 6.2.2008 7:29

Re: Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

Ceny uranu na světových trzích stouply za posledních 10 let až sedminýsobně. Z těchto důvodů

se nyní začíná mluvit o obnovení těžby v oblasti Stráž - Hamr, kde je v zemi podle odhadu 115.000 tun rudy, což v současných cenách představuje ca. 500 až 600 miliard korun. Těžařská společnost Diamo požádala o ochranu zásob v oblasti Osečná

- Kotel. Bude o tom rozhodovat ministerstvo životního prostředí. Pokud ovšem

ložisko prohlásí bez ohledu na odmítavý postoj obcí i majitelů nemovitostí,

jsou tito připraveni obrátit se na Ústavní soud.

zk 6.2.2008 7:26

Re: Re: On je docela hubený, infarkt dostal po přechozené chřipce

No a na vytápění bude šetřit proto, že se zdražuje, a zdražuje se proto, že se vymýšlejí kraviny na "záchranu" planetyRv