16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karel 6.2.2008 14:42

Re: Re: Re: Re: Re: Děkuji všem prostomyslným občanům, kteří mě proti mé vůli dostali do spolku, zvaného

Kluku seniore, tak to si opravdu nemyslím. Ale jak těžba pro atomové bomby, tak i těžba pro jaderné elektrárny ničí životní prostředí v okolí důlní činnosti. Také nikdo nechce mít u svého bydliště uložiště jaderného odpadu. Nebo snad o nějakém místě víte? Přesto všechno si však myslím, že se bez jádra neobejdeme. Ale to určitě není důvod zavrhovat obnovitelnou energii. Tím spíše, že i ten uran jednou dojde!

Karel 6.2.2008 14:36

Re: Re: Re: Re: Ekologie

Jendo, může být, že je nadvýroba potravin?

NP 6.2.2008 14:16

Re: Žvásty na modro

P. Cikrt je jen "malý" pán. Reformu na MZ připravují dvě 24 leté dívčiny. Jednu už si "střihly" na Slovensku. Ta naše má být jako přes kopírák. Experti z Mayo kliniky prý jen zírali.

ptakopysk 6.2.2008 14:15

Re: Re: drahy ptakopysku

pro pf jsou to drobnosti, které je možno zanedbat. Ale chtěl bych slyšet ten řev, kdyby si pf koupil lLEDku, kde by tyhle drobnosti zanedbal výrobce :o)

Kajda 6.2.2008 14:12

Re: Žvásty na modro

Nízkopříjmovým skupinám může být regulační poplatek prominut. Musí si však přinést potvrzení z obecního úřadu, že jsou opravdu v hmotné nouzi.

ptakopysk 6.2.2008 14:10

Re: Promiňte pánové.

hodnotíme pozitivně, že jste se přestala domnívat. Teď ještě proveďte druhý krok a přestaňte sem psát. To vás budeme mít ještě radši

Kouba 6.2.2008 14:09

Re: Re: Někde jsem četla,

to je fakt, kráva na pastvě vyprodukuje za 8 hoddin 250 litrů metanu. Na nové Zélandu už údajně zavedli pro krávy ekologickou daň

Kajda 6.2.2008 14:08

Re: Re: Pěkné to poradce má prezident,

Nepocítí. Pokud je na tom tak bídně, může požádat obecní úřat o potvrzení o sociální potřebnosti a poplatek jí bude prominut.

Anita 6.2.2008 14:08

Re: Promiňte pánové.

A vy to rozpoznáte?

Anita 6.2.2008 14:07

Žvásty na modro

Chceme být v EU. Asi ano protože nám nic jiného nezbývá. Žádná svobodná volba kam se malá země připojí není. Osamoceni a vyvrženi být nemůžeme. Před lety také o našem připojení  do sovětského paktu rozhodli velmoce, Takže asi ty 3 Eur budeme platit. Proč ale v této chvíli kdy se zvedly ceny energii, potravin se musela zvednout i daň u nich a zavést platby u lékařů u všech i nízkopříjmových skupin to nevím. A hlavně za co se platí lékárníkům, kterří si přirážejí marže podle  svého uvážení to teda nevím. To ví asi jen šér MZ pan Cikrt

Matěj 6.2.2008 14:03

Naprosto sopuhlaím!

kůrovec 6.2.2008 14:01

Re: ...No...

Nejenom bezmasé čtvrtky,Komise vynalezne i pracovní soboty,kde budeme brigádničit na podporu obnovitelných zdrojů.Budou jistě organizovány masové demonstrace,kde budeme přijímat rezoluce proti těm,co nechápou nebezpečí globálního oteplování a zpátečnicky odmítají boj proti CO2

balthasar 6.2.2008 13:59

Re: drahy ptakopysku

Nicméně ty obvody co z 220V střídavých udělají pár V stejnosměrných ještě dlouho organický nebudou ;-)

balthasar 6.2.2008 13:57

Re: Re: Re: Re: Re: samozrejme

Tak vono už dneska na to bastlení neni moc času .. šuplíky žalujou ;-)

jasan 6.2.2008 13:56

Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

zatepleni stareho baraku  je obvykle peknej prusvih - ona se tim narusi prostupnost vodni pary, takze o "pohode" plne spor plisni bych radeji nehovoril...... takze se musi vetrat.

Vysledkem casto je za drahe penize izolovany barak s plisni a pruvanem.

balthasar 6.2.2008 13:55

Re: Někde jsem četla,

Příště takový broskvoviny radši nečtěte, kazí to vkus.

qwert 6.2.2008 13:53

Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

tak ti nepřejte vidět, zrovna to prochází rekonstrukcí - takové docela ošklivé staveniště. Jo to je holt těžky, když bolševik zprznil všechno co mohl - od idiotských hliníkových dvoužilových vodičů až po zcela nesmyslné stavební úpravy. A pochopitelně, že se tyhle paskvily prováděly zásadně v akci "Z", kde to dělali naprostí fušeři a bez jakékoli stavební dokumentace.

pf 6.2.2008 13:52

nojo

jeste par let rocni rust cen elektriny o 10 %, plynu o 10 -15 a modri soudruzi budou v Hornbachu stat frontu na izolacni panely a poluyretanove spraye. A ti stastnesi, co maji vlastni strechu budou montovat kolektor na teplou vodu.

Kajda 6.2.2008 13:49

Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

Qwerte, on je také rozdíl v tom, zda-li stavím nový dům a nebo má zateplit stávající. Nový dům, postavený podle nejnovějších technologií, vyjde daleko levněji, než když mám novým technologiím přizpůsobit starej barák. I mě by se líbil "ekologický" domek, protože by mi to dávalo alwspoň relativní pocit soběstačnosti a ohleduplnosti k přírodě. Bydlím však v 70 let starém činžáku, a tam by ekorekonstrukce přišla na tak astronomické částku, že ji vlastníci nejsou schopni uhradit. Nota bene by návratnost byla asi 30 let.

edison 6.2.2008 13:47

Re: Re: Bastiatovi Tři konšelé

Normální nejsem, jazyky mi prostě nejdou. Jen ty programovací. Rusky umím dodnes lépe než anglicky, přetože angličtinu používám při práci často. Častěji ale používám matematiku.

Že 1+1=2 ví každé dítě, ale levičák to neumí použít, když dojde na delší rovnici, při jejímž řešení je potřeba přemýšlet.:-P Ještě horší výsledky maj levičáci, pokud mají onu rovnici sestavit. A o tom právě psal pan Bastiat. Doporučuji, je to velmi poučné čtení a pochopitelné i pro ZŠ. Je to asi jediná knížka, o které jsem si jist, že by měla být povinnou četbou na ZŠ a zároveň jsem si jist, že se jí nikdy nestane...

http://www.libinst.cz/etexts/bastiat_co_je_videt.pdf

Kajda 6.2.2008 13:41

Někde jsem četla,

že podle posledních poznatků jsou největšími producenty CO2 prdící krávy. Ještě,že se toho úředníci v Bruselu nechytli. Nejspíš by vymysleli vyhlášku pro zemědělce, že mají kravám domluvit, aby prděly o 30% méně;-D

Věra Mikešová 6.2.2008 13:40

Promiňte pánové.

Domnívala jsem se,  že jste inteligentní. Přiznávám chybu.

qwert 6.2.2008 13:36

Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

Jistě, já se zabývám převážně technickou stránkou věci. Myslím, že snížení spotřeby tepla pro objekt o 20procent díky zateplení je realných a pokrytí 20procent solární energii je rovněž reálné i v našich českých podmínkách. Co se týče návratnosti, to si musí každý spočítat sám. Asi to bude jiné, když budete topit a ohřívat vodu elektrikou, plynem, nebo budete topit uhlím. Např. u teplovzdušných kolektorů  je návratnost velmi rychlá  -  2 až 3 roky, nicméně je nemožné je použít jako úplnou náhradu za stávající zdroj tepla.

Co se týče záměrů EU - to je politika, nikoli technika a tak to raději nechám bez komentáře. OZE nejsou ani tak technický problém, jako spíš problém politicko-ekonomický. Který stát si může dnes dovolit snížit vybranou DPH za energii o 20 procent? Spotřebitelé mohou svou spotřebu - odběr energií od dodavatelů snížit (pokud jim vyjde přijatelná návratnost investice). Otázkou je , zda si takové jejich  "anarchistické" jednání může dovolit státní rozpočet. Asi ne, a tak se ty ušetřené peníze stejně musí nějak jinak vybrat. Nicméně si přiznejme, že třeba takové zateplení vedle úspor přináší i jiné výhody a dost často se realizuje spíše proto, aby byla v domě větší tepelná pohoda, než aby se snížili nějaké emise CO2 - jejich případné snížení to je a měl by být takový pozitivní postranní, vedlejší efekt, nikoli cíl.

Kajda 6.2.2008 13:33

Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

;-D;-D;-D

Jura Jurax 6.2.2008 13:28

Re: V hlavnim proudu?

Prezident ani tak nepopírá klimatické změny, jako spíš kritizuje blbnutí na ně nabalené a soudí, že poroučení větru, dešti a oteplování skrze emise CO2 není diplomaticky řečeno to nejlepší řešení. Ono blbost hlásaná zmanipulovanou a hloupu většinou nepřestane býti blbostí.

Jura Jurax 6.2.2008 13:23

Re: Re: Pan prezident

No, jak to tak čtu zde diskutovaný článek, tak ten Haas je chytrý a docela dobrý poradce. Takže prezident bude taky takový. Máte pravdu jako vždy. 

Jura Jurax 6.2.2008 13:19

Re: Re: Re: Re: samozrejme

No, Vás by měli nějak odživotnit hned, ušetřilo by se na Vašem důchodě ... :-D

Honza42 6.2.2008 13:19

Re: Re: Jak na Vás tak koukám, tak štoudev je proti Vám intelektuální gigant.

Copak, pokud je to dobrá ......lozka, tak může být i reálná a klidně i blbá.

Ivan 6.2.2008 13:18

Re: Bastiatovi Tři konšelé

Normální inteligentní člověk se samozřejmě rusky naučil, protože je to jeden z význačných jazyků a byla hloupost nevyužít příležitost se ho naučit.  Ovšem zapřísáhlí pravičíci se nenaučili ani matematiku, protože 1+1 = 2 říkali bolševici a tedy to nemohla být pravda. V současné době prozíraví a do budoucna uvažující mladí lidé se učí čínsky, protože Čína bude tou světovou velmocí zítřka, ať už se to líbí, nebo nelíbí.

ptakopysk 6.2.2008 13:17

Re: Re: Re: Re: Re: samozrejme

no ten wolfram v žárovkách není nikterak analyticky čistý. Na rozdíl od polovodičů kde máte energetické vícenáklady a docela hnusný odpady při výrobě...