15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
František I. 6.2.2008 15:48

Re: biopaliva

Krom jiných jedovatin hlavně to dobré CO2, které rostlinky za dobu svého života zakomponovaly do svých rostlinných pletiv. To špatné CO2 z uhlí, plynu či nafty, tam prý sice rostlinky také kdysi uložily, ale bohužel už hodně dávno, a nyčko se potvora hnusný CO2 opět hrabe spalováním ven. Když vás podobný výklad bude nudit, přečtěte si pohádku o Budulínkovi. Načerpáte z ní obdobně validních informací, jako v prvém případě a navíc uklidníte duši.

ptakopysk 6.2.2008 15:48

Re: Re: vyrobce 'uzenin'

Františku, vy fakt vyrábíte uzeniny z pylin??? To bych do vás nikdy neřekl!!! A to vypadáte jako docela slušnej člověk 8-o

KD 6.2.2008 15:44

Re: ukládání CO2 a ničení životního prostředí

Teplejší voda znamená, že organizmy (nejen koráli)  mohou žít i ve vyšších šířkách a ukládat CO2 ve formě uhličitanu vápenatého do schránek.

Vlastně jde o jednoduchou zpětnou vazbu.

František I. 6.2.2008 15:42

Re: bohajeho

Pifíku, doporučuji test s pomalu zahřívanou sodovkou. To se prý učí v 8 třídě ZŠ. Schválně potom pozorujte, jak se vám plyn při zvyšování teploty bude rozpouštět...:-D:-D:-D

Šumavák 6.2.2008 15:39

Kromě všeho do z minerálních, ještě

navíc třeba PCB.......radši se ani nezajímejte!

najděte si na internetu studie, zabývající se zplodinami vznikajícími spalováním dřeva a nebudete z toho spát !

František I. 6.2.2008 15:39

Re: vyrobce 'uzenin'

Taky vás mám, Pifíku, rád....:-D:-D:-D:-D

honzak 6.2.2008 15:33

Re: biopaliva

VZNIKAJÍ HLAVNĚ PENÍZE. Ale jen pro ty správné lidi, my ostatní jim to platíme.

pf 6.2.2008 15:32

vyrobce 'uzenin'

z kaseinu, pylin a zvirecich kozek promluvil.

pf 6.2.2008 15:30

bohajeho

rozpustnost plynu KLESA s teplotou. to se uci na stredni skole.....

Einstein 6.2.2008 15:25

Re: Re: Tyzdenne je to asi 0.3 eura, ne 3 eura

Ano. Ale dan vo vyske 60 miliard sa  bude vyberat  do roku 2020.  Nie kazdorocne. Takze vysledok racia este predelit (povedzme) desiatimi a sme doma.

ptakopysk 6.2.2008 15:19

Re: Re: Re: Poplatky u lékaře - no u zvěrolékaře je to tak dávno a nikdo nic nenamítal

no on málokterej kocour platí zdravotní pojištění. Nebo ten váš jo?8-o

honzak 6.2.2008 15:15

Re: Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

už se nám hosté sjíždějí! Jsem zvědav na výsledky střetu s tvrdou realitou. Zejména na geometrickou polohu roviny kondenzace vodní páry. Taky rozvod elektro za pomoci WAGO svorek člověka při opravách potěší, když jich v krabici je 5....

st 6.2.2008 15:13

Re: Re: Žvásty na modro

 v nízkopříjmových skupinách budou  ti, co berou sociální dávky a současně mají uloženo několi milionů (třeba jako ČUNEK, soudně nevinný)?

qwert 6.2.2008 15:13

Re: Re: Poplatky u lékaře - no u zvěrolékaře je to tak dávno a nikdo nic nenamítal

to jen jen tak, že to co považujeme u zvířat za normální - tj. placení za ošetření, z nějakého divného důvodu nechceme (někdo)  přijmout u lidí ;-P. Přitom někteří lidé se zvířat přeci až tak neodlišují, že;-)

Robespierre 6.2.2008 15:10

Re: Re: Re: Re: Bastiatovi Tři konšelé

Proboha, toto je přímo ukázka byrokratické blbosti, hodné profesora Parkinsona - on přímo uvádí, jak na nějaké britské základně vyměnili topení, které to ještě vůbec nepotřebovalo, ale prošla jeho úředně plánovaná životnost.

Kdysi dávno vyšel v Dikobrazu článek, kde úředník řídí výdaje domácnosti podle tehdy platných norem pro podniky a hrozně se diví, že manželka žádá o rozvod.

Normálně vydrží sklo v okně déle, než rámy.

edison 6.2.2008 15:08

Re: Re: Re: Re: Bastiatovi Tři konšelé

To je samozřejmě kravina. Když mi někdo rozbije okno, musím si koupit nové, aby mi domů nefoukalo. Rozbití okna mě tedy nezbaví jeho provozních nákladů, ale navíc k nim přidá náklad na jeho nové pořízení. Zda je účetně odepsané či nikoli je irelevantní.

Naopak pokud to celé důkladně rozpitváme, nalezneme ještě spoustu dalších následných škod, které jsou na první pohled ještě méně viditelné.

st 6.2.2008 15:08

biopaliva

může někdo fundovaně vysvětlit, co vzniká spalováním biopaliv, když  se tak má sníží tvorba co2 a jiných skleníkových plynů?

František I. 6.2.2008 15:07

Re: nojo

Pifík už v tu dobu bude bydlet v apartní, rudooranžově vymalované jeskyni a v souladu se zdravým trendem života bude dlabat trávu. Protože nevěřím, že je schopný si ulovit alespoň krysku, nejspíš mu za zdroj proteinů budou sloužit žížaly dešťovky. Pokud ovšem dávno nevychcípají díky usilovné zelené snaze o biopaliva. Jinak ale bude ze svého tranzistoráku, poháněného kusem slunečního panelu z kontejneru obdivně poslouchat rady svého guru již zezelenalého Paroubka a dumat nad větiškou: "Kdopak to má, soudruzi?!"

POV 6.2.2008 15:05

Anito anito

Takže jinými slovy když to přichází z Bruselu, tak je to OK ať to stojí co to stojí, ale když si zavedeme platby sami tak je to fuj. Ať už jsou důvody jakékoliv. Brusel smí zřejmě kritizovat jen VK a ten je taky fuj. Lékárníci jsou taky fuj protože si dovolili přirážet marži. Nechcete se do toho Bruselu rovnou odstěhovat?

honzak 6.2.2008 15:05

Re: Poplatky u lékaře - no u zvěrolékaře je to tak dávno a nikdo nic nenamítal

Ať platí. Ale my ostatní jsme kocoura nepřejeli!:-D:-D:-D

NN 6.2.2008 15:04

ukládání CO2 a ničení životního prostředí

Nejlépe lze uložit přebytek CO v mořské vodě, kde se rozpouští. Víc se ho tam vejde, když tu vodu poněkud oteplíme. Takže rada jak snížit CO2: zvýšit teplotu Země!  (Ale proč, když při zvýšení CO2 rostou zemědělské výnosy???)

CO SE TÝČE POKLESU PRODUKCE KYSLÍKU, TO KJÓTSKÝ PROTOKOL NEŘEŠÍ, stejně jako neřeší produkci CO2 v zemědělství, stejně jako neřeší mnohem škodlivější uvolňování metanu, rovněž neřeší, že při pálení biomasy se do ovzduší uvolňují oxidy dusíku, prach, chlór a dioxiny...

Podpora takzvaných "obnovitelných zdrojů" a biopaliv má dva prokazatelné a již prokázané důsledky:

1. Růst cen - a výdělků firem těchto technologií užívajících a firem poradcovských (např. firmy pánů Gorea a Bursíka...)

2. NIČENÍ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ!

honzak 6.2.2008 15:03

Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

"Např. u teplovzdušných kolektorů  je návratnost velmi rychlá  -  2 až 3 roky," - to je směšné jachacha, tuze směšné jachacha!

Zkoumal jsem na Pragotermu možnost využít teplý vzduch na pavlačovém schodišti 40 let staré bytovky (3 patra, cihla+ panel), orientované JZ. Pořizovací cena výměníku a propojení výměníku s ohřevem TUV vyšlo před 3 roky na cca 2 melouny.  Odhadovaná úspora tak 100 litrů ročně. Budiž, ale hlavní problém je v nedostatku prostředků na financování akce. A MŽP nedalo ani kačku, neboť "kvóta je vyčerpaná".

Celé MŽPm a ochrana přírody je jeden velký švindl a páka na tahaní peněz z mojí kapsy. Radši to schodiště odizolujeme determální vakuovanými skly, těch 70 litrů dohromady dáme ze svého.

ptakopysk 6.2.2008 15:03

Re: Poplatky u lékaře - no u zvěrolékaře je to tak dávno a nikdo nic nenamítal

Vy jste nějakej divnej. Svině vám přejede kocoura a vy místo abyste jí vynadal, zaplatíte jí ošetření a dlahu v narkóze. 8-o

qwert 6.2.2008 14:57

Poplatky u lékaře - no u zvěrolékaře je to tak dávno a nikdo nic nenamítal

Když nám nějaká svině přejela kocoura, stálo ošetření a přišití dlahy v narkóze cca 2000,-. Nevidím důvod, proč by ta svině za volantem rovněž neměla u lékaře platit!!!! ;-€;-€;-€

Robespierre 6.2.2008 14:57

Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

Qwerte, nejde o teplo, ti blbové chtějí, aby se takto vyráběla elektřina. Jinak jste uhodil hřebíček na hlavičku s těmi úsporami, v přímo křišťálové podobě se to projevilo u cen vody.

Nová pračka, kterou jsem si musel koupit, když stará dosloužila, má tak nízkou spotřebu vody, že musím "vyprané" prádlo extra máchat na máchacím programu, aby bylo vůbec čisté. A pokud použiji "ekologický" bezfosfátový prášek na praní, musí se někdy máchat dvakrát. A přitom není vůbec jisté, zda zeolity, které se používají jako náhrada fosfátů nejsou karcinogenní (některé jsou určitě, o těch používaných se soudí, že snad ne).

balthasar 6.2.2008 14:56

Re: Re: Re: Re: Kdo co platí

Tak to jistě, ale kdybysme to platili z kapesnýho, tak zaplatíme ještě jednou to samý eráru, což byl ten point.

qwert 6.2.2008 14:53

Re: Re: Re: Bastiatovi Tři konšelé

Nezlobte se na mne, ale F.Bastiat ve svých úvahách zcela vypouští takové věci jakými jsou odpisy a provozní náklady. Do očí to bije zejména v jeho slavné úvaze o rozbitém oknu, kdy kdyby zahrnul odpisy a provozní náklady (v případě okna např. údržbu a pod.) bylo by víc než jasné, že dobrý hospodář si beztak nemůže už koupit boty, protože po té co si pořídil okno jednak nemusí mít hotovost a jednak musí dávat peníze stranou na odpisy okna a provoz. Problémem není potom rozbití onoho okna někým druhým, ale četnost a načasování takových jevů, což Bastiat vůbec neřeší. Jisté je, že pokud vám někdo zlikviduje účetně odepsané okno, neměla by to být pro vás až tak velká katastrofa, za jakou se to v Bastiatově stati vydává.

Robespierre 6.2.2008 14:50

Ca Ira - platit to nemusíme a zavázat nás k tomu mohou jen ZRÁDCI

Můžeme a musíme se stavět proti Bruselským hovadinám, nejsme jediní, komu vadí.

Jakub 6.2.2008 14:47

Re: Re: Re: Re: 20 procent je naprostá "brnkačka"

prostupnost vodní páry je polystyrenem narušena jak na starém tak na novém baráku. Celé to je o detailech. Pokud si necháte někde vodu kondenzovat, tak se dá plíseň brzy očekávat

jasan 6.2.2008 14:45

Re: Žvásty na modro

no jo ... "drzet hubu a krok"..  tak si to EUrohujeri predstavuji.  A kdyz poslechneme, tak se ta IVta rise podari....