26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Poloněmec 20.6.2008 17:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Beneš nikam nezdrhnul

1. SSSR žádný protektorát neuznal, protože Protektorát neměl mezinárodně právní suverenitu, s takovým státem lze jen zrušit diplomatické styky;

2 SSSR uznal Slovenskou republiku, protože to byl oficiální název Slovenska, podle své ústavy z léta 1939.

Pišta 20.6.2008 8:38

Re: Re: Re: Beneš nikam nezdrhnul

Jó , SSSR nás uznával tak dobře, že nařídit tehdejšíme vyslanci v Moskvě Fierlingerovi, okamžitě předat budovu vyslanectví zástupcům Slovenské štátu. S odůvodněním , že neexistující stát , nepotřebuje vyslanectví. 16.září 1939 byla uznána Tisova vláda Sovětským svazem a byly s ní navázány diplomatické styky. (E.Beneš, Paměti str.220,)  Takže, buď tak laskav a drž hubu!

 Beneš společně s českou měšťácko-socialistickou emigrací postavil se po porážce Francie  ještě více do služeb anglického imperialismu.Vzkříšení staré koalice v podobě české emigrantské "vlády" , je naprostým odhalením jeho plánů na obnovu kapitalistického panství české buržoasie....S této strany stále hrozí českému národu osudné zneužití, jež by český národ vedlo do tragické srážky s německým revolučním dělnictvem.....Pokračují v nesmyslných šovinistických štvanicích, zasevají nenávist českého obyvatelstva K NĚMECKÝM DĚLNÍKUM OBLEČENÝM VE VOJENSKÉ UNIFORMY a  budí nedůvěru k politice SSSR.  (Usnesení ústředního výboru KSČ z 15.prosince 1940. E.Beneš Paměti str.213.

Pamětník starejch dob 20.6.2008 9:30

Re: Re: Re: Re: Beneš nikam nezdrhnul

R^R^R^

Proto také mohlo v té době vyjít "ilegální" Rudé právo v pozoruhodném nákladu 50000 výtisků. Vlastně zapadalo dobře do nacistické propagandy...

Mistr Jan Hus 20.6.2008 6:11

A je to tady, vlastizrádci se zase ozývají !

Vážení spoluobčané,

v nedávné době jsem podepsal historicky významné dokumenty pro naši Československou republiku, to jest, dekrety prezidenta Československé republiky. Tyto dokumenty nám dávají naději, že se již nikdy nebudou opakovat tragické události let 1938 a 1939.Vědom si neblahých zkušeností národa, zejména z druhé světové války, zanechávám Vám odkaz, ve kterém Vás varuji před možnými dalšími požadavky za znovuosídlení našeho pohraničí sudetskými Němci, kteří byli poprávu na základě mých dekretů z naší republiky odsunuti.Může se stát, že mé dekrety vydané z rozhodnutí vítězných mocností druhé světové války, budou odstupem času revanšisty prohlašovány za neplatné.Může se stát, že se najdou „čeští vlastenci“, kteří se budou sudetským Němcům za jejich odsun omlouvat a že budou nakloněni otázce jejich návratu.Nenechte se oklamat a jejich návratu nedopusťte. Hitlerové odchází, avšak snaha o ovládnutí Evropy Německem zůstává.Mohou se najít i vlastizrádci, kteří budou opět usilovat i o odtržení Slovenska od České republiky. Bylo by to pošlapání odkazu našeho prvního prezidenta Československé republiky T. G. Masaryka a spoluzakladatele M.R.Štefánika. Vedlo by to k zániku obou našich národů.Nezapomeňte, že mé dekrety se týkaly i potrestání vlastizrádců, že mají trvalou platnost a potrestejte všechny případné vlastizrádce ať je to kdokoliv, a v kterékoliv době.Váš  dr. EDVARD BENEŠPraha, květen 1947

Regan 20.6.2008 6:35

Re: A je to tady, vlastizrádci se zase ozývají !

Jestli byl někdo vlastizrádce, tak to byl v první řadě Beneš, když opustil český národ a zdrhnul a veškeré odpovědnosti za věci další během války se zbavil. A ty jsi magor.

Novák 20.6.2008 6:44

Re: Re: A je to tady, vlastizrádci se zase ozývají !

Beneš nikam nezdrhnul, nic jiného mu po zradě spojenců nezbývalo. A znovuobnovení Československa bylo po roce 1939 jeho hlavním životním cílem.

Gregory 20.6.2008 8:27

Re: Re: Re: A je to tady, vlastizrádci se zase ozývají !

Ale předáním moci komunistům popřel celou svoji dosavadní snahu a spáchal nepopsatelný zločin . Únoru měl zabránit i za cenu nasazení armády ( lidové milice by se rozutekly ) a i s hrozbou občanské války ( ke které by nedošlo ) . A Rusové by tou dobou určitě do otevřené konfrontace nešli ( nešli ani v Koreji ).

Mistr Jan Hus 20.6.2008 8:35

Re: Re: Re: Re: A je to tady, vlastizrádci se zase ozývají !

Žádnou moc nepředal, byla to tenkrát vůle lidu, komunisté a levice vůbec měli tenkrát největší podporu, neboť měli prvorepublikové tzv. "demokracie" dost. :-)

Gregory 20.6.2008 8:52

Re: Re: Re: Re: Re: A je to tady, vlastizrádci se zase ozývají !

Jakého lidu ??? Hrstky uřvaných komoušů a davu zblblých primitivů , kteří vůbec netušili co je čeká . Gottwalda a jeho bandu zločinců měl nechat zavřít , milice odzbrojit a rozpustit , demonstranty rozehnat , vyhlásit stané právo a jmenovat úřednickou vládu . Rozhodně neměl připustit to peklo , které tady nastolili bolševici . A to za každou cenu .

Pamětník starejch dob 20.6.2008 9:55

Dejme tomu, že by Beneš takovéto rozkazy vydal

A tehdejší ministr národní obrany Ludvík Svoboda by je jako realizoval??? Jistě, Beneš měl bojovat, ale nebylo to právě snadné. A téměř určitě by to vyvolalo mocenský zásah ze strany Stalina. Ale přesto, měl se o to pokusit.

Gregory 20.6.2008 10:23

Re: Dejme tomu, že by Beneš takovéto rozkazy vydal

Je to podivné , ale Svoboda by je asi opravdu realizoval . Byl to voják , a rozkaz velitele ( a to Beneš byl ) by bez rozmyslu vyplnil . Ostatně 90% důstojnického sboru by takový rozkaz rádi vykonali a Svobodu za neuposlechnutí rozkazu nejvyššího velitele internovali . A Stalin by si prsty nepálil . V té době určitě ne .

JH 20.6.2008 12:07

Pane Gregory, máte sice pravdu, ale možná jen poloviční

Je pravděpodobné, že Svoboda měl ještě druhého velitele - KGB. Koho by poslechl? Souhlasím, že by se Stalin drže zpátky, neměl atomové bomby.

Bystander 20.6.2008 10:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: A je to tady, vlastizrádci se zase ozývají !

Ty budeš asi  puberťák. Člověk který tu dobu zažil by  takovouhle ptákovinu nikdy nenapsal.

Kanuk 20.6.2008 22:29

Re: Re: Re: Re: A je to tady, vlastizrádci se zase ozývají !

Jakápak konfrontace. Rusové by do ČSR (tehdejší) prostě poslali armádu a bylo by to. A Západ by ani nemrkl. Možná, MOŽNÁ, by poslal nějakou protestní notu, kterou by  soudruh  Stalin použil na záchodě. Asi tam toaletního papíru měli stejně, jako v ČSR (ČSSR), spíš míň. A co se Korey týče, proč by tam Rusové chodili, když tam byli Číňani? Pokud se pamatuji, tak Čína a SSSR se v té době nějak zvlášť nemilovaly.

Podle obsahu vašich příspěvků soudím, že váš úspěch v podnikání spočívá tak akorát ve vybírání peněz, které pro vás dokáže sehnat váš managor.

Gregory 21.6.2008 9:12

Re: Re: Re: Re: Re: A je to tady, vlastizrádci se zase ozývají !

Aha Kanuk opět věští z křišťálové koule . Vztahy SSSR a Ćíny se zhoršily až za Chruščeva , do té doby byly víc než dobré .  A v Koreji byli číňané jako prodloužená ruka Moskvy . A co se týče mého podnikání . žádného šéfa nemám , ale 18 zaměstnanců ano . Někdy si to zkuste sám . Ale jinak Vám můžu poradit , studujte dějiny a něco si občas přečtěte , hodně Vám to pomůže . Alespoň byste se neztrapňoval jako s těmi brigádami v zemědělství . To byl tedy totální úlet .

Karla 20.6.2008 8:28

Re: Re: A je to tady, vlastizrádci se zase ozývají !

tak jako všichni letci a vojáci, kteří odešli do Anglie a jiných zemí bojovat proti Německu.

Mistr Jan Hus 20.6.2008 8:32

Re: Re: A je to tady, vlastizrádci se zase ozývají !

Asi to máš trošku popletené, nechodíš na výklad dějin k nějakému modrému "historikovi"?:-)

Gregory 20.6.2008 8:57

Re: Re: Re: A je to tady, vlastizrádci se zase ozývají !

Rozhodně lepší než k " historikovi " rudému , který vykládá dějiny podle marxismu - leninismu .

Štváč 20.6.2008 9:01

Re: Re: A je to tady, vlastizrádci se zase ozývají !

Ano, Beneš byl vlastizráce, který se stal po válce samozvancem a usedl bez voleb na trůn, aby ho zbaběle po druhé předal komunistům. A můžete si stavět jeho pomníky jak chcete, pravda se stejně jednou vyjeví.

Daneš 20.6.2008 15:23

TAKOVÝ VŮL /NEBO ZRÁDCE NEBO SUDETÁK / JAKO TY SE STĚŽÍ NAJDE! BENEŠ MĚL ZŮSTAT V PROTEKTORÁTU /="NEZRADIT" / A SKONČIT V KONCETRÁKU !?!?

pozorovatel123 20.6.2008 5:29

Dobrý článek

Škoda, že se to nedá říci o všem co zde je.

Kanuk 20.6.2008 3:35

Zpětná platnost zákonů?

Právník nejsem, LS jsem nečetl a nevím, co obsahuje, ale silně pochybuji o tom, že by autorizovala uplatňování zákonů se zpětnou platností.

Mistr Jan Hus 20.6.2008 6:12

Re: Zpětná platnost zákonů?

V Havlostánu to jde, viz. lustrační zakon.:-)

Gregory 20.6.2008 8:33

Re: Re: Zpětná platnost zákonů?

Lustrační zákon není špatný , ale naprosto nedostatečný . Všichni přisluhovači minulého režimu měli být zcela vytlačeni z veřejného života , a u každého jednotlivě posouzena trestní zodpovědnost .

Pája45 20.6.2008 10:21

Re: Re: Re: Zpětná platnost zákonů?

A kdo by v tom "veřejném životě" zůstal, pomatený "gregory"? Podle tvého vlastního hodnocení kolaborovali skoro všichni.

Gregory 20.6.2008 20:59

Re: Re: Re: Re: Zpětná platnost zákonů?

Vzhledem ke svým přijatelným úspěchům v podnikání pochybuji , že bych byl pomatený . A kdo by tam zůstal ? Raději nezkušený, mladý idealista , než zkušený a všeho schopný rudý gauner . Víc škody by nadělat nemohl .

jiří s. 20.6.2008 11:56

Re: Re: Zpětná platnost zákonů?

Lustrační zákon, který v parlamentu prosadila pravice (budoucí ODA a ODS), vůbec nemá zpětnou platnost. Nic nemění na, v té době už bývalé, práci v StB, spolupráci s StB nebo členství v Lidových milicích. Jen do budoucna zakazuje těmto mravně selhavším lidem zastávat jisté pro stát důležité funkce. Nijak je neomezuje v soukromé sféře a dokonce jim dovoluje kandidovat do všech zastupitelských sborů (obec, kraj, sněmovna, senát, europarlament).

Poloněmec 20.6.2008 17:03

Re: Re: Re: Zpětná platnost zákonů?

Očividně nikoliv, jen činnost, která byla v určité době legální, pokládá za překážku pro výkon pro stát tak důležité funkce jako třeba ředitele mateřské školky.

jiří s. 21.6.2008 0:31

Re: Re: Re: Re: Zpětná platnost zákonů?

Ve své době bylo legální i vypálení Lidic a pobití většiny jejich obyvatel. Co je legální v totalitním státě nemusí být považováno za chování podle práva v normálním, tj. právním, státě.

Osobně bych byl hodně proti tomu, aby se o malé děti z mé rodiny starala bývalá důstojnice nebo konfidentka StB (muži se v těchto funcích nevyskytují) a dal bych přednost nějaké nezkompromitované a třeba i mladší (tj. třeba čtyřicetileté) ředitelce mateřské školy.

Niky. 20.6.2008 12:01

Re: Re: Zpětná platnost zákonů?

V.Havel protestoval proti lustračnímu zákonu.