10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

EVROPA: Czexit

Jeho příznivá chvíle nastává. Vnější okolnosti mu stále viditelněji nahrávají. Brání mu jen nemístná ustrašenost plynoucí z občanské, tedy politické nedospělosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Braun 21.1.2020 6:24

A nerozpouští se náhodou vaše město nebo vesnice v mase ČR a není na čase vystoupit a osamostatnit se?

V. Braun 21.1.2020 6:23

Principy, na kterých EU "lpělo": volný pohyb zboží, volný pohyb služeb, volný pohyb kapitálu, volný pohyb osob. Který z nich dle vás brzdí rozvoj?

V. Braun 21.1.2020 6:20

Hm, a k tématu nemáte nic?

M. Mařák 21.1.2020 6:05

Jaképak selhání, jaképak konce, co to je za strach vyvolávající agitku?

Vždyť brexit je obrovskou nadějí pro EU, která se konečně zbavila věčného potížisty, jehož přijetí byla obrovská strategická chyba. nemohlo to dopadnout lépe.

A že se brexit klauni po tři roky zesměšňovali před celým světem a nedokázali se dohodnout, co vlastně chtějí? Tvrdit, že za to může Brusel, dokáže snad jen trouba jakýsi, či profesionální obchodník se strachem...

P. Dvořák 21.1.2020 5:54

Jediná šance Evropy na přežití je komplexní EUxit.

M. Krátký 21.1.2020 5:40

Lpění členské základny ÚV EU na principech, které jsou brzdou rozvoje je srovnatelné s blbostí zvané vědecký marxismus - avotomtoje přátelé - dobré ráno

J. Pospíšil 21.1.2020 4:29

I já si myslím, že čas rozpadu EU nastává, ale ještě tu není. Příliš mnoho lidí neví, co je to korporativismus a jak se projevuje. Příliš mnoho lidí si myslí, že dotace jsou pomocí a nevídí jejich deformující a korumpující smysl.

Ještě chvíli potrvá, než lidem dojde, že naše republika se rozpouští v EU polívkce a že náš vliv je menší než ony dvě a půl procenta z lidské masy říše.

J. Vintr 21.1.2020 1:54

Jste naprosto vedle. Ale u vás to nepřekvapuje.

J. Sinnreich 21.1.2020 1:45

"Nekonecne vytesnovani pravdy". To je velice mirny eufemismus pro lhani. V komunistickem rezimu bylo hrozne spousta veci. Ale snad nejnesnesitelnejsi byl ten staly prival lzi. Neustalych lzi, o kerych i jejich ideologicti autori museli vedet, ze jsou to lzi. Bohuzel, tento stav se opakuje dnes v ramci EU. Ze na to jsou citlivejsi obcane byvalych kolonii tabora socializmu se dnes pokousi nasi "pokrokovejsi", zapadni sousede vykladat jako zaostalost, nebo nedostatek solidarity.

V. Braun 21.1.2020 0:53

Dohlednou politickou perspektivu zdá se ztratil hlavně autor. Nebyla to EU, kdo protahoval Brexit, myslím, že si většina představitelů EU oddychne až bude Brexit konečně dokonán včetně obchodní dohody. Osobně budu taky rád až Britové přestanou zaměstnávat EU a budou mimo. On ten De Gaulle zdá se věděl co dělá, když členství Británie 2x vetoval s tím, že Britain harboured a "deep-seated hostility" to any pan-European project