29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
:-) 5.8.2008 8:47

Re: je to evidentní

hmm...a noriku, co myslíte - jaké vlády nás čekají v EU?

:-) 5.8.2008 8:44

Re: Tak to si tedy ještě počkáme

A jejda - další, který rád podepisuje smlouvy, které ani nečetl. Abyste nedopadl jako všichni takoví,kteří pak píšou na všechny strany, jakého  se jim dostalo příkoří a nespravedlnosti a brečí do TV, že oni sice tu smlouvu nečetli, ale když jim ji dával podepsat XY, který je známý, tak to podepsali bez odmluvy a bez čtení.  Inu, kdo chce kam...,ale proč tam s vámi musí i ti,kteří čtou a než něco podepíší, tak si to řádně promyslí?.

www racek 5.8.2008 8:38

Re: Re: Co přinese LS?

jo a to se souzi v bruselu rozhodli právě pro tyhle sazenice nebo to byl nadřízenej orgán (např. kraj...)?

norik 5.8.2008 8:33

Re: Re: Re: Re: Jsem volic ODS a prekvapive bych byl radsi, kdyby se schvalil Lisabon jedine s Radarem

a ožebračování všech skupin obyvatel :-D

jm 5.8.2008 8:29

MILÝ AUTORE A PODOBNÍ

MILÝ AUTORE A PODOBNÍ jste stateční, že vám nepůsobí argumentační nejistotu proti €rosmlouvám, že váš €uroskepticismus k  prostoru s 500 000 000 obyvatel je podobný radám a skepsím starostlivých "strýčků" z federativního soustátí se 200 000 000 obyvateli a polochromým trhem v NAFT a CEFT??? Nepodléhejte bloudu, že nové obranné radarové spojenectví s USA může být české kotlině platné jinak, než jí byla platná všechna dosavadní v historii předcházející - PRD. Z argumnentacích okolo možné chyby rozhodnutí referendem mne zaujal argument,  že při koridě, v oblíbeném odhadování váhy  býka je vžy přesněji aritmetický průměr z odhadu publika, než z odhadu z hodnotící komise odborníků.....

honzak 5.8.2008 8:27

Re: Co přinese LS?

"budeme sázet v Krušných horách, Jizerkách a Krkonoších sazenice jehličnanů z přímořských nížinných školkařských firem v Holandsku" - a proč ne? Soudruzi v bruseli to přece vědí mnohem lépe než my! (Y)

Za jak dlouho bude ustanovena EPK (Evropská Plánovací Komise)?

I-Worm 5.8.2008 8:21

Re: Re: Re: Jsem volic ODS a prekvapive bych byl radsi, kdyby se schvalil Lisabon jedine s Radarem

jistě by to šlo, ale vedlo by to ke kolapsu našeho zdravotnictví.

norik 5.8.2008 8:20

je to evidentní

určitá část ods je velmi podobná kačerům v polsku: žádná sjednocená evropa, jen národní státy a protože jsou malé, slabé a ve světě nic neznamenající, tak pod protektorátem ameriky.

řekl bych, že takový proud v české politice je jasný a po pádu železné opony naprosto předvídatelný. a že se stejně tak dá předvídat jeho porážka, neboť integrace evropy je přec o něco silnější, když košila je bližší než kabát, a že tedy většina české společnosti právě proto půjde touto evropskou cestou, nikoli americkou.

co zamrzí je to, že tento proud je spojen právě s jedinou pravicovou stranou v čechách a že zároveň zde máme dvě silné levicové strany. pokud pak tento proud v ods převládne, dostane se tak tato strana do pozice velmi volené, ale přesto vždy v menšině proti levici (prognóza: zisky nikoli kolem 30 - 40 %, ale kolem 20 - 25 %) a tak nás čekají časy levicových vlád :-/ a co hůř - levicových, jakožto vlád čssd s podporou komunistů ;-(

I-Worm 5.8.2008 8:19

Re: Co přinese LS?

von byl Marx na sociálních dávkách? No, to sou mi vjecy!

norik 5.8.2008 8:12

Re: Re: Jsem volic ODS a prekvapive bych byl radsi, kdyby se schvalil Lisabon jedine s Radarem

a nešla by ta ls bez radaru? :-)

Vlastimil 5.8.2008 8:04

Tak to si tedy ještě počkáme

jestliže ústavní soud požaduje českou verzi LS a nikoli verzi do češtiny přeloženou. A kdo tu českou verzi LS (nikoli přeloženou) napíše? Kolik let to asi bude trvat?

A. Kofroň, veterinární pedagog 5.8.2008 7:59

Re: Lisabon už podpořit nelze?

Lisabonskou smlouvu podpořit lze už jenom sémanticky, protože irským odmítnutím je už mrtvá. Dokumenty Evropské unie jsou vydávány v jazycích všech členských zemí a tyto verze jsou, údajně, obsahově totožné a rovnoprávné.  Ústavní soud tedy naprosto odůvodněně požaduje českou verzi, tedy nikoliv verzi do češtiny přeloženou, jestli ten rozdíl chápete.

Předsednictví EU může Česko vykonávat snadno, děje se tak podle dosavadních smluv neboť Lisabonská smlouva není v současnosti  v platnosti tak jako tak.

libero 5.8.2008 7:58

Re: Jsem volic ODS a prekvapive bych byl radsi, kdyby se schvalil Lisabon jedine s Radarem

A nešlo by to bez té LS?

libero 5.8.2008 7:57

Re: Re: Mno, už aby tu byl ten den, kdy nám EU předepíše obrannou politiku

Tak vida, že i bývalý komunista občas může udělat i něco užitečného.

Koumeles 5.8.2008 7:56

Jsem volic ODS a prekvapive bych byl radsi, kdyby se schvalil Lisabon jedine s Radarem

libero 5.8.2008 7:55

Re: Co přinese LS?

A dobrý názor, ano.

libero 5.8.2008 7:54

V podstatě to závisí na tom, kdy a jak se naserou ostatní Evropané, nejen Irové.

Průzkumy už ledacos naznačují, teď ještě pár politiků schopných to zorganizovat. Bude to těžké, banda v Bruseli se nebude chtít pustit prebend, ale jediné možné.

libero 5.8.2008 7:51

Re: Lisabon už podpořit nelze?

Já bych se také neschovával za Irsko. Zarazil bych to z fleku za nás. Byl by to konec vládní koalice, ale k tomu Čunek, Hovorka, Šejdrová .... a nejméně půlka melounů stejně směřuje.

A. Kofroň, veterinární pedagog 5.8.2008 7:50

Re: Jak je to v angličtině?

Zkuste Mr. President a Chairman

Vlastimil 5.8.2008 7:45

Lisabon už podpořit nelze?

Jak k tomu autor dospěl? LS zatím ratifikovali ve 24 zemích ze 27-mi. V Irsku ji referendum odmítlo, v Česku a Švédsku zatím proces ratifikace neskončil. V Británii a Itálii LS ratifikovali až po irském NE. U nás vlastně ratifikace ani nezačala, senát to napřed poslal Ústavnímu soudu k přezkoumání. Objevily se prý i další problémy - ústavní soud údajně nedostal patřičné dokumenty přeložené do češtiny. Možná se to ale vyřeší tím, že soudci ústavního soudu začnou od podzimu navštěvovat kurzy angličtiny. Až se naučí anglicky, tak to snad projednají. ČR se tentokrát bude muset postavit k LS čelem a proces ratifikace dokončit. Schovávat se za Irsko už možné nebude. Nedovedu si představit, jak by v opačném případě chtěla ČR po 1.lednu 2009 předsedat EU.  

Vašek 5.8.2008 7:42

Re: Lisabonská smlouva NE!

R^R^R^>-

Forstmeister 5.8.2008 7:11

Co přinese LS?

No nevím. EÚ může pouze rozdělit pouze to, co vyprodukuje. I příživník Marx sestavil vzorec c + v + m. Jedná se ale o to, kterak to získávat a rozdělovat, a jak o tomto získávání a rozdělování rozhodovat. Zatím je to tak, že každý člen EU má stejnou váhu hlasu. LS to má změnit (v čí prospěch asi?). Jak jsem LS "přelouskal", analogie je taková, že váha hlasu bude odvislá dle absolutní hodnoty kešeně "toho kterého člena" bez práva veto.  Proto to ten francouzký semitský kumán prosazuje (prý donutí Iry, aby opakovali hlasování tak dlouho, dokud ...) RVHP hadr.

Pohled z "mého soudku". Halt budeme sázet v Krušných horách, Jizerkách a Krkonoších sazenice jehličnanů z přímořských nížinných školkařských firem v Holandsku. EU nám tu hovadinu předepíše (již se to děje v rámci tzv. revitalizace). Že tyto sazenice nepřežijí první horskou zimu, je nabíledni (pak nastane vylepšování z tuzemských zdrojů z příslušné lesní oblasti).

Proto se ptám, co Evropě jako celku (potažmo EU), by měla Lisabonská smlouva přinést? Diversifikaci nepřizpůsobivých imigrantů, hegemonii "velkých" členů EU, popření vlastního rozhodovacího práva ve smyslu EU inernacionalismu, EU kategorizaci syrečků, piva atd. na  EU-blivajz, usw. Ten blábol (stovky stránek) jsem se sebezapřením přečetl (neoficiální překlad).  Již cítím mrazení v kostech v pomyšlení, že naši "eurohujeři" v překladu zaperlí v tom, že výrok "může být" zamění na "musí být" a budou se odvolávat na to, že LS tak hlásá.

Možná jsem zapšklý skeptik a nechápu ono dobrodinní ve smyslu LS. RVHP jsem již ale zažil, proto ta má nedůvěra. Můj názor.     

Marta 5.8.2008 6:22

Lisabonská smlouva NE!

  Radar ANO !

jízlivec 5.8.2008 6:05

Jak je to v angličtině?

To přejmenování prezidenta na předsedu?

divana 5.8.2008 4:28

(jen zvažte, jaký vliv má EU jako společenství, a jaký mají jeho jednotlivé země samy).

asie evropu přehlíží a vrhá se na afriku, rusko si s eu cvičí, jak chce...jaký tedy má eu vliv??

a jednotlivé země? schroder obtáhne potrubí z ruska do německa kolem baltských republik včetně polska. takže jako obvykle rusko s německem.

ještě - vlastně má eu vliv na své členské státy, kterým decimuje hospodářství celkem systematicky (viz naše cukrovary).

Niky. 5.8.2008 4:14

Re: Mno, už aby tu byl ten den, kdy nám EU předepíše obrannou politiku

EU vyjednává z Ruskem smlouvu o strategickém partnerství,EU zastupuje,ultralevicový maoista Jose Barroso a bývalý komunista Javier Solana,který jako generální tajemník NATO vydal příkaz k bombardování Jugoslavie.Napsat,že EU potřebuje jednotu vůči Rusku,může jenom politický idiot,který nevidí,že EU a Rusko jedno jsou.

Pavel Kořenský 5.8.2008 4:12

Re: Mno, už aby tu byl ten den, kdy nám EU předepíše obrannou politiku

No já bych začal tím, že peníze vybrané na daních nebudeme v rámci EU dávat zemědělcům, netáhlům, Palestincům, imigrantům nebo sypat do nenasytného chřtánu takzvaně "sociálního státu" a začneme je dávat na budování slušné obrany a armády.

Až se na tomhle Evropa shodne, pak ať je klidně federální :-)

68 5.8.2008 2:24

Re: Re: Re: Mno, už aby tu byl ten den, kdy nám EU předepíše obrannou politiku

:-)

emersonskej 5.8.2008 1:45

Re: Re: Re: Mno, už aby tu byl ten den, kdy nám EU předepíše obrannou politiku

Chybí mi tu ten smajlík !!!!!!!!!!!!!!

68 5.8.2008 1:31

Re: Re: Mno, už aby tu byl ten den, kdy nám EU předepíše obrannou politiku

Ovšem daleko víc se samozřejmě těším na tu jednotu. Po tolika marných pokusech, nejen v Evropě, konečně jednotní. Ale skutečně a navždy. A pak se ještě sjednotí jednotná Evropa s jednotnou Amerikou a potom, nakonec, tohle vše se dále sjednotí s Afrikou, Asií a Antarktidou pod praporem UN, načež budeme konečně moci odložit i ty modré přilby a nastane vytoužený mír na zeměkouli. Na věky. A budem se jen množit a množit a řešit problémy společně. A budem veselí. Kolektivně!