29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kotrba 5.8.2008 17:25

EVROPA: bud Lisabon nebo radar

 Cili je jasne videt, ze s temi tzv. "prateli" at uz sedi v Bruselu, ci ve Washingtonu  daleko,  k prospechu naseho naroda, nedojdeme! Zaplest se do ruznych bloku, paktu a  kdoviceho je snadne, ale jak z nich ven? Cesi a Slovaci, mame prece vyroci okupace! 40 let! Tehdy se o nas take moc zajimali "kamaradi". Smrdeli  v CSSR pres 20 let!  Nezapomenout!  Chranit vlast!>-

Hrdlička 5.8.2008 17:24

Bez LS a bez radaru se můžeme jít klouzat.

Je neuvěřitelné, jací analfabeti si zde  dali dostaveníčko. Je nezajímá prosperující část Evropy tak, abychom se vyšplhali podle předpovědí za cca 30 let na úroveň vyspělých partnerů v EU. Je nezjímá zajištění země proti útoku  moderními  zbraněmi, což lze zabezpečit pouze radarem řízenými antiraketami. Vítají pouze možnost "zasvěceně" blábolit v naději, že jim někdo na to naletí. 

Pavel Urban 5.8.2008 17:03

Ne, nepředpokládám

Minulost ovšem ukázala, že členové aliance jednají leckdy i nezávisle. Naposledy USA při prosazování nového protiraketového systému. Ten vzala Aliance na vědomí až nedávno, stále je to ale věc mimo ni.

josef krouman 5.8.2008 16:50

Re: Souhlas s Pavlem Hasenkopfem

přesně naopak. Lisabon napáchá daleko větší škody. A nejen na místě, ale v celé Evropě.

Sunny 5.8.2008 16:31

Re: Re: Re: Re: je to evidentní

Máte pravdu. Jenže s tím se nedají vyhrát volby. Takže dokud budou politici motivováni svým osobním okamžitým prospěchem, nic se nezmění. Jsou to lidé jako my a kdo z lidí nechce všechno hned a nedát za to nic? Už jsme zapomněli, že snadná a rychlá je jenom cesta do pekla:-/

Sunny 5.8.2008 16:24

Re: Re: MARD

Taky jste, koukám, nečetl smlouvu o radaru, co?:-)

echidna 5.8.2008 16:21

Souhlas s Pavlem Hasenkopfem

To jest - Lisabon ano a radar ne.

Sunny 5.8.2008 16:17

Re: Zájem státu

R^:-)

Honza 5.8.2008 16:16

Re: Jak zabít dobrou myšlenku

Ano,rozdělování EU na státy 1. a 2. třídy je asi to hlavní,proč jsou výhrady k přijetí Lisabonské smlouvy.Ale stejně si myslím,že tolik skepse jako u nás není v žádném státě EU. Irové jsou proti z jiného důvodu než my.jejich hospodářství prožívá veliký rozmach a td se obávají,aby se vše nedělilo v jejich neprospěch a ve prospěch Francie a Německa.

echidna 5.8.2008 16:11

Re: Jak zabít dobrou myšlenku

Přiznám se, že slyším poprvé, že by poslanci EP byli dosazování a ne voleni. 8-o

Pete Brich 5.8.2008 15:16

Re: koukám, že

Jsou na školení v Moskvě;-D;-D;-DPB

Apea 5.8.2008 15:16

Re: Evropa se PŘEDEVŠÍM potřebuje těch "tvůrců veřejného mínění" ZBAVIT

Vím, ono je to pro ást zdejších diskutujících možná nepochopitelné, ale"tvůrce veřejného mínění" není ani profese, ani funkce, ale prostě označení pro osoby, jejichž názory působí tak, že se kolem nich koncentruje určitá znatelná skupina. Prostě je pravděpodobnější, že lidé budou naslouchat názorům (a přemýšlet o nich, event. je přejímat) takového Svěráka, Bělehradského či Přemka Podlahy než názorům pana senátora Kubery. Protože toho posledního si sice sem tam někdo vybaví, ale o těch výše jmenovaných má představu, že ví, o koho jde. A to přesto, že jsou možná oblasti ( i když upřímně nevím, jaké), ve kterých by bylo lepší dát na Kuberu než na Podlahu či Svěráka.

Těch, co takhle ovlivňují veřejné mínění v Evropě, není zase tak moc. 

Pete Brich 5.8.2008 15:12

No nejdříve by se z těchto prostředků museli zaplati zubaři, holiči a kosmetici evropských komisařů

;-PPB

Petr K 5.8.2008 15:10

Jak zabít dobrou myšlenku

Pamatuju začátky Evropského hospodářského společenství, jak se to tehdy nazývalo. Byla to dobrá myšlenka, členů bylo málo a ekonomické výhody, obzvláště proti konkutrenci, byly nepopíratelné. Pak se ale začalo společenství rozrůstat, vznikla Unie a s ní i snaha těch "prvních"   si udržet svoje výhody, ale teď už v rámci Unie, protože dřívější konkurenti se naopak stali společníky.  Vznikla konkurence přímo v Uniii. Vzájemná podpora partnerů se změnila na omezování některých členů, pozitivní vlastnosti na negativní. Státy se teď dělí na první a druhé třídy.  Jistí dobrodruzi si uvědomili, že  vytvořením politického nadstátu je možno manipulovat členské státy.  Politici prostě začali mít váhu nad ekonomy, jejichž počátečních úspěchů nestydatě využívají.

Unie začala dostávat i mezinárodně- finanční tvář, euro. Celkem úspěčnou, ale nezapomeňme, že euro se drží proti dolaru jen diky dosavadní ekonomické jednotě Unie, která  se může spory značně oslabit a také tím, že americký dolar stále klesá.

Politická schopnost Unie je dána jen schopností byrokratů a politiků, kteří se v ní uchopili vlády. Už to, že poslanci jsou dosazováni  a ne voleni (a většinou jsou to ti, co doma selhali :-),  ukazuje, jak mrtvý systém se tu vytvořil. A takový parlament má řídit Evropu? Debakl s ústavou a Lisabonskou smlouvou ukazuje jejich neschopnost vytvořit politicky hodnotný celek. Sjednotit Evropu ekonomicky je totiž daleko jednodušší než politicky. Patrně i nemožné, rozhodně je to nad úroveň byrokratůl z  Bruselu.

libero 5.8.2008 14:36

Re: MILÍ PRORADAROVÉ -

I kdyby k tomu došlo, prožerou to ouředníci a na obyvatelstvo zase nezbyde.

jasan 5.8.2008 14:28

Re: ...No jo, ale čího obyvatelstva?...

no prece muslimskeho...

Vlastimil 5.8.2008 14:04

Re: Re: VLASTIMIL

Soudci potřebují napřed všechny možné dokumenty přeložené stanovenými překladateli s patřičnými razítky a pečeťmi. To potrvá několil let a do té doby LS ratifikovat nemůžeme - už jsem to pochopil. Ví vůbec premiér Topolánek, co to vlastně v Lisabonu podepsal, když mu chyběla ta patřičná razítka a pečeti?

F. Čech 5.8.2008 13:57

Buď se Evropa nechá Spojenými státy aspoň ochraňovat, když toho sama není schopna,

nebo ať se EU rozpustí. Před iránskými, příp dalšími teroristickými raketami nás žádná smlouva, ani ta Lisabonská neochrání. Lisabonská smolouva za radar je korektní řešení! A Rusko ať nežvaní, že ho protiraketová nminizákladna jakkoli omezuje v jeho možnostexch zničit svět, kdykoli se mu to zamane (bohužel)! Doufám, že se mu to nezamane. Nejsou to sebevražední šílenci. Islamističtí teroristé ale sebevražední šílenci jsou a proit jejich raketám nás nezachrání ani deklarace EU nebo OSN, nai Putinova hrozivá útočná síla. A následné vymazání Iránu z mapy světa, které by po útoku na Evropu asi následovalo obětem muslimského jaderného úderu už mnoho nepomůže! 

pahejl 5.8.2008 13:52

Re: Re: Re: Re: je to evidentní

no hlavne ze u nas mame tu echt nejpravicovejsi ;-D;-D;-D

pahejl 5.8.2008 13:48

Re: Re: Re: Spojená Evropská obrana je fikce, to by se musely násobně zvednout

ja si to naopak predstavit dokazu. samozrejme musela by se poresit efektivita vynalozenych prostredku. to vsak samozrejme vyzaduje tesnejsi integraci a to by bylo zase kriku od eurofobu ze nam chce vladnout cizak z brusele Rv

šakal 5.8.2008 13:43

...No jo, ale čího obyvatelstva?...

...Já se na nějaké to financování "vzdělání, zdraví a blahobytu obyvatelstva" Německa nebo Řecka na úkor obrany své země můžu tak akorát  v y s r a t  ;-P  ;-D

Niky. 5.8.2008 13:42

Re: Re: (jen zvažte, jaký vliv má EU jako společenství, a jaký mají jeho jednotlivé země samy).

Už několikrát jsem na NP napsal,že EU je Německo-Ruský projekt.

Niky. 5.8.2008 13:36

Re: Re: Re: je to evidentní

pahejli ty vole v Německu a ve Francii nejsou žádné pravicové strany a také nikdy nebyli.

jm 5.8.2008 13:36

MILÍ PRORADAROVÉ -

MILÍ PRORADAROVÉ  - s vědomím historických zkušeností s obranou a obrannými spolky, lze  mít dnes, za důvodně nejefektivnější, úplné odzbrojené Česka a jeho vyvázání z vojenských struktur. Uspořené prostředky na neefektivní obranu a mírové spojenecké palkty vynaložit na vzdělání, zdraví a blahobyt obyvatelstva....

Niky. 5.8.2008 13:30

Re: Co potřebujeme je radar. Ale kromě domečku s bílou kupolí, jehož obsluha se celá vejde do jednoho civilního letadla,

Nalitej Hungar.

Pete Brich 5.8.2008 13:29

Naopak usilování o blahobyt pro všechny končí rovností v bídě!

;-€PB

Pája45 5.8.2008 13:26

Re: MARD

Začal jste dobře, "marde" (vůči Mileně), ale to vaše, cituji: "Vaše nadšení pro bolševickou jednotu Evropy", to mně zmátlo, ve kterém státě EU jsou u moci ti "bolševici", jak je to v Evropském parlamentě, taky nadpoloviční většina? Umíte to vysvětlit, hodilo by se mi to do mé sbírky myšlenkových pochodů.

Pája45 5.8.2008 13:18

Re: MARD

I když tu radar bude, "marde", tak pro nás bude k ničemu, on totiž bude chránit jen a jen USA.

Pája45 5.8.2008 13:13

Re: VLASTIMIL

Oni ti soudci, "vlastimile" možná umí anglicky lépe než ty. Soud však musí při projednávání mít text dokumentu (jakéhokoliv) přeložen stanovenými překladateli a ověřen razítkem, případně pečetí. Na to je zákon, tak když to nevíš tak do toho nemluv.

Pája45 5.8.2008 13:06

Re: L'EGP

Souhlasím, děkuji.