29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel Urban 5.8.2008 11:22

Vládní vize obrany

je jediná možná. Bez Ameriky to nikdy nebude fungovat. Bez Evropy nám to fungování nemusí být k ničemu.

Pokud chce někdo vědět proč, doporučuji se podívat do zeměpisného atlasu. A pak se zkusit zamyslet nad tím, co by pro nás mohli Američané v případě přímého ohrožení udělat bez spolupráce našich sousedů.

Starý J. 5.8.2008 11:17

Re: Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

Čtyřicet let komunisté museli vidět a viděli dál do budoucna, na rozdíl ode mne. A vše měli na věčné časy!

Jak to, že v Tom Bruelu ještě nejste Vy? S tou vírou je Vás doma strašná škoda. Sedla byste tam jak zadek na hrnec (dle socanského ministra kultury)!

Aleš 5.8.2008 11:13

copak soudruhu

Nový vám dává gebier mluvit za stát?

Na 90% bude schváleno oboje-  a je to nejmenší možné zlo- nějakou novou smlouvu Evropa potřebuje a radar nám může posílit trochu sebevědomí- nebojíme se vlka nic.

Ivan Nový 5.8.2008 10:26

Zájem státu

je mít radar a nemít Lisabon.

honzak 5.8.2008 10:22

Re: Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

"tvůrci evropského myšlení,jak jim říkáte,musí vidět a určitě i vidí kousek dál do budoucna " - takovejch už bylo! A kam to dopracovali, soudruzi všech barev? Do brusele, milostivá, do brusele.

Pete Brich 5.8.2008 10:20

Váš soudruh Lenin říkal: "Učit se, učit se, učit se!" Tak se učte, I-Worme!

;-D;-D;-DPB

toogood 5.8.2008 9:57

Re: ...Vida - další argument proti "Lisabóónu"!...

RIGHT!

šimon klein 5.8.2008 9:55

Re: Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

vaši víru v Moudro Tvůrců euromyšlení vám závidím....i když mě fanatici nikdy moc nebrali....

toogood 5.8.2008 9:55

Re: Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

Ti tvurci ale neusiluji o nejake spolecne EUroblaho, ale pouze o to sve. To je v poradku. Totez bychom meli delat my a vsichni ostatni clenove EU v ringu ohranicenem pokud mozno co nejmensim poctem co nejzakladnejsich a nejobecnejsich pravidel. Potom lze doufat v rovnovazny stav a prirozeny vyvoj v EU.

Hruzu nahani naopak predstava, ze bychom se meli sverit do rukou "tvurcu mysleni, kteri vidi o kousek dal" cert vi za koho vlastne kopou.

honzak 5.8.2008 9:49

Re: Logicky.....

"Lisabonská smlouva není pro všechny ideální,ale je to začátek nutného vzdoru proti hegemonii USA" - co jsi včera pil soudruhu? Vodku? A zapomněl jsi špeku pokušat, že?

George 5.8.2008 9:48

Re: Logicky.....

Martine, ztmelit nás mohou jen myšlenky, s kterými se občané Evropy většinově ztotožní.  Myslet si, že nás ztmelí smlouva, ke které někoho donutíte a pošlapete při tom pravidla, které jsme si sami stanovili je naivní. 

 Pokud se týká "nutného vzdoru proti hegemonii USA" apod., omlouvá Vás jen to, že jste právě přiletěl z Marsu pomoct Paroubkovi s legislativním procesem.

Pete Brich 5.8.2008 9:46

Co potřebujeme je radar. Ale kromě domečku s bílou kupolí, jehož obsluha se celá vejde do jednoho civilního letadla,

tu pořádnou základnu armády USA potřebujeme jako sůl!!

Co nepotřebujeme je Lisabonská smlouva, aby nám jejím prostřednictví vládl nějaký polouherský Napoleon nebo Bismarck v sukních!!(Y)

PB

Milena 5.8.2008 9:43

Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

Jenže,ti tvůrci evropského myšlení,jak jim říkáte,musí vidět a určitě i vidí kousek dál do budoucna na rozdíl od vás.Jak napsal Martin správně : chovat se jako střed evropy a ne jako střed ameriky. Teď jsme takovým trojským koněm - takovým krtkem v evropské zahradě - čili škůdcem,ovládaným Bushovou partou.

Niky. 5.8.2008 9:42

Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

R^>-

Niky. 5.8.2008 9:41

Re: Re: Re: Lisabon už podpořit nelze?

Topolánek by to nepochopil.

Pete Brich 5.8.2008 9:40

Re: ...Koukněme - takhle to teda je!...

R^PB

šakal 5.8.2008 9:37

...

...;-)

Milena 5.8.2008 9:32

Re: ...Vida - další argument proti "Lisabóónu"!...

asi špatně chápete,co chtěl autor naznačit......:-D:-D

Forstmeister 5.8.2008 9:31

Re: Re: Co přinese LS?

Vydržoval ho fabrikant Engels.

šakal 5.8.2008 9:30

...Koukněme - takhle to teda je!...

Takže "radar bez LS" znamená "naštvání ...dost velké části evropských tvůrců veřejného myšlení"...

...Tak to bych si dovolil podtrhnout a označit za jeden z nejdůležitějších argumentů nejenom proti nějaké lisabonské euroústavě, ale proti celému tomu spolku duševních mrzáků označovaných za "evropské tvůrce veřejného myšlení" ;-P  ;-D

šakal 5.8.2008 9:26

...Vida - další argument proti "Lisabóónu"!...

...Vidíte, že to jde, když se chce  ;-)

Vlastimil 5.8.2008 9:23

Re: Re: Lisabon už podpořit nelze?

Prosím, vysvětlete panu premiéru Topolánkovi, že předsedat EU je totéž jako předsedat fotbalovému mužstvu FC Stará Hlína.

Vlastimil 5.8.2008 9:21

Re: Re: Tak to si tedy ještě počkáme

Je mi líto, že jste měl někdy problémy s neuváženým podpisem nějaké smlouvy. Mně se to zatím nestalo. Já jen tvrdím, že ČR se musí postavit k Lisabonské smlouvě čelem, tj. dokončit proces ratifikace a říci jasně ANO nebo NE. Schovávat se za Irsko a dělat mrtvého brouka dost dobře nejde.

Apea 5.8.2008 9:17

Křišťál za sklo

dobře, řekněme, že má autor pravdu a že s radarem naštveme většinu Evropy. A že by nám ho třeba mohli podle LS zakázat ( to první je uvěřitelné, to druhé již ne, protože tu smlouvu si lze přečist a takovou interpretaci nepřipouští). Takže bez LS budeme mít radar a naštvané Evropany. Co se radaru týče - pomineme-li kus zašpérovaných Brd, mladý, otrávený a rozverný vojáky v cizí zemi, kde jim projde víc než doma a par podobných maličkostí, které otráví, ale dalo by se s nima žít, kdyby bylo třeba - nic moc, protože našívlastní bezpenost nezvyšuje a to, že bychom tím získali spojence až do těch hrdel a statků...inu, stačí pohled na historii spojenců USA po roce 1945 (anebo na Thukydidův popis osudu Platají, ony se velmoci chovají pořád stejně a toto konstatování není nic proti americkému lidu). Takže radar bez LS je slabá Evropa neschopná vlastní obranné politiky, další naštvání nikoliv Evropanů, ale dost velké části evropských tvůrců veřejného myšlení a stejně spolehlivý i nespolehlivý spojenec za mořem - to je ten křišťál?. 

jara 5.8.2008 9:12

Re: Re: je to evidentní

:-) přesně jste to napsal- sociálně socialistické politicky superkorektní Německo, kde se nesmí říct ani zlodějovi, že krade , a levicová Francie, která má v návrhu ústavy např.  sociální byt, aby nebyli bezdomovci... / V ústavě SSSR bylo zakotveno, že každý má právo na práci a 8m2 bytu , to jsme ještě nezapomněli/.  

Martin 5.8.2008 9:09

Logicky.....

 jestli se ale státy EU na nějaké smlouvě,která by nás všechnytrochu stmelovala,nedohodnou,pak se amerika v evropě začne roztahovat čím dál víc.Už teď si se světem hraje jako kočka s myší.I stavby stále nových základen v evropě tomu nasvědčují.Lisabonská smlouva není pro všechny ideální,ale je to začátek nutného vzdoru proti hegemonii USA a její snahy znepřátelit EU a Rusko natolik,aby mohla evropu ovládnout celou.Jsme státem uprostřed evropy,tak se nechovejme,jako bychom byli uprostřed ameriky.!!>-

norik 5.8.2008 9:09

Re: Re: je to evidentní

pokud nás skutečně čeká federace (osobně si myslím, že konfederace), tak záleží na tom, jak se k tomu budou stavět i ostatní pravicové strany evropy. jestli stejně jako ods, tak samozřejmě levicové.

Niky. 5.8.2008 9:02

Re: Lisabonská smlouva NE!

R^R^>-R^R^

Niky. 5.8.2008 9:01

Re: Re: Co přinese LS?

Evropská plánovací komise už dávno funguje,bohužel.

Niky. 5.8.2008 8:58

Re: Lisabon už podpořit nelze?

Německý ústavní soud zkoumá Lisabonskou smlouvu,takže v Německu nebyla dokončena ratifikace této nebezpečné smlouvy,totéž platí pro V.Britanii.Připustme čistě hypoteticky,že všech 27 států ratifikuje LS,kdyby se tak stalo,pak by se České předsednictví fakticky vůbec nekonalo,mimochodem předsedat EU je totéž jako předsedat fotbalovému mužstvu FC Stará Hlína.