3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

EVROPA: Barevní bílí koně

Kdo je to „bílý kůň“ v ekonomice, se obecně ví. Ale oni existují i „bílí koně“ v politice, u nás spíše pletí „barevní“. Ačkoliv v současnosti probíhající „proces“ na základě politické žaloby o to, zda může studentka-nestudentka nosit na hlavě na zdravotnické škole „hidžáb“, tedy zahalení hlavy, je právě ukázkou využití “bílého koně“ s tmavší pletí v politickém klání.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. David 7.11.2016 22:00

Plný souhlas, pane Vlku.

J. Hanzlík 7.11.2016 20:01

Problematické vystupování

Ombudsmanka veřejně zlehčuje problém přirovnáváním muslimského hidžábu k šátkům našich prababiček a současně podporuje právo zištné muslimky, které samotné nevadí, že jiná aktivistka projevuje solidaritu devalvací sporného předmětu na módní doplněk. Přítomní se snažili beznadějně diskutovat s aktérky této exhibice. Nevím proč? U nás přece není zvykem, aby si školou povinná děvčata, včetně studentek zabalovaly hlavy jako nemocné pacientky. Mimochodem to ani není vhodné pro příchozí z válečných zón s nedostatečnou hygienou.

Pokud se soud bude touto umělou záležitostí zabývat jako právem nosit náboženský symbol ve školách a nechá se vtáhnout do tohoto kolotoče, potvrdí tím jen muslimskou kulturní separaci, rozvrátí školní řády a naruší běžné zvyky. Pak teprve bude čas na odpovědnou občanskou diskusi o tom, zda budeme v sekulárním státě podporovat odlišnost dětí už od mateřských školek.

M. Prokop 7.11.2016 21:38

Re: Problematické vystupování

Pryč s Ústavou a náboženskou svobodu, buďme jako kozomrdi! Třeba se tak dopracujeme i k jejich životní úrovni. :-P

J. Kanioková 7.11.2016 19:03

Naprosto souzním

R. Morava 7.11.2016 18:52

Šabatovou okamžitě odvolat a zažalovat

Nechápu kdo vůbec udělal marxistku ombudsmankou? Zcela tím zdiskreditovali tento úřad. Pokud se nepodaří Šabatovou odvolat a odsoudit znamená to, že se ten úřad musí zrušit nebo změnit! Marxismus i Isl8m způsobili už hodně vražd a neštěstí na to aby měly být zakázány a souzeni všichni kteří se k tomu v Evropě hlásí! Tady liberalismus nefunguje, proto6e je yalo6en na p5edpokladu že jsme všichni demokraté, což naši Zelení nejsou a Muslimové nikdy nebyli.

Š. Hašek 7.11.2016 21:41

Re: Šabatovou okamžitě odvolat a zažalovat

Protože 70% chartistů jsou/byli antihusákovští komunisté.Tedy komunisté jedné sorty, kteří se s komunisty druhé sorty hádali o tečku nad i. Nechali se kvůli tomu zavírat a hodně lidu jim to baštilo. Demokratů tam bylo "na prstech jedné ruky", protože neurovnané buřiče lze nakonec přiřadit jen zas k těm komunistům.

Sebekriticky doznám, že já jsem v tom plaval nějaký čas též. Vystřízlivěl jsem tak cca v roce 1991. Dnes si říkám, že pozdě.

Někdo se "modlí" k Šiklové/Dienstbierovi ještě dnes.

P. Boublíková 7.11.2016 17:51

Nic proti článku p. Vlka

Ale tento je lepší

http://www.reflex.cz/clanek/komentare/75712/neostre-sledovana-diskriminace-muze-zak-odmitnout-nosit-ve-skole-papuce-z-nabozenskych-duvodu.html

J. Jurax 7.11.2016 17:23

Souhlas

Nemám co dodat.

Od dob Motejla a Varvařovského prestiž úřadu ombudsmana poklesla do nečekaných hloubek. A může za to jejich nástupkyně ombudsmáňa.

Š. Hašek 7.11.2016 16:55

Mein Gott,

jak se odjakživa říká v Praze/Brně/na venkově!

Ta (chartistka, havlistka) Šabatová (její snacha jest problém toho jejího chlapa, pardon, toho zoufalce, co s ní půjde evropou bruselskou - malá písmena znamenají, že to je pojmově nic!) jest ale k......................

Nehodlám se učit novou chartistickou/eurohodnotovou/saudskou/tureckou/lybijskou/německou/Obama ústavu naší republiky.

Zkráceno, nezjednodušeno.

P. Vaňura 7.11.2016 16:17

Posvátným symbolem hinduistů je svastika

Proto žádám právo nosit ji veřejně, nejlépe jako pásku na rukávě!

P. Vaňura 7.11.2016 15:49

Naprostý souhlas s autorem

Jinak "Islám je náboženstvím pouštních lupičů, nevhodným pro tak statečná národ, jako jsou Turci." (c) Kemal Ataturk

R. Morava 7.11.2016 19:18

Re: Naprostý souhlas s autorem

Měl pravdu. Je to svatější člověk, než všichni jejich imámové. Věřím, že je v nebi.

V. Kain 7.11.2016 15:31

Neomarxistická hrůza

Bude škodit ještě 3 roky.

P. Vaňura 7.11.2016 16:05

A kdopak tu zrůdu do té funkce zvolil???

Nebyli to náhodou senátoři za ČSSD??? V této straně najdete další exoty, např. Dienstbier mladší nebo Bublan...

R. Morava 7.11.2016 19:11

Re: A kdopak tu zrůdu do té funkce zvolil???

Ano u voleb by se mělo připomenout jaké dárečky nám ČSSD přinesla.

A. Hrbek 7.11.2016 15:24

Pokud

částečné zahalení „hříšného těla“ uznáním přijetí vyšší nadřazené křesťanské, ideologie, potom je další zahalení "hříšného těla" logicky uznáním ideologie ještě vyšší, ještě nadřazenější.Tak jak je zahalují jeptišky zcela oddané službě bohu.

J. Anděl 7.11.2016 15:26

Re: Pokud

Je to tak. Proto také uznáním nejvyšší, konečné ideologie je zabalení těla do rakve.

J. Mrázek 7.11.2016 15:24

Pozor, jde o naši republiku!

a eronet.cz/news/exkluzivne-kdyz-nemohou-zemana-sesadit-a-hrozi-jim-i-jeho-znovuzvoleni-rozhodli-se-najit-cestu-jak-funkci-prezidenta-v-cr-zrusit-v-pozadi-soros-a-londynska-schuzka-nulove-reseni-je-na-stole/

M. Prokop 7.11.2016 17:54

Re: Pozor, jde o naši republiku!

Spíš o Chocholouška, s tímhle kolaborantským webem.

V. Novák 7.11.2016 13:12

Vaše představy o současném Íránu jsou poněkud zastaralé.

Ta fotka s muslimkami před mešitou - no, to je jako byste fotil před ortodoxní synagogou. Prostý výběrový efekt.

Jinak by se dalo souhlasit - ale na tu Uhlovnu bylo třeba nereagovat, nechat ji ať si váže co chce, je to její věc, pokud neporuší nějaké pravidlo pro soudní síň.

Tak mě napadá - není to diskriminace, když já nesmím mít na hlavě čepici, zatímco Uhlovna šátek ano?

A. Alda 7.11.2016 13:56

Nevím, jak to vypadá v současném Iránu.

A upřímně přiznám, že to ani nechci zjišťovat. Ať mi Iránci dají pokoj a já dám pokoj jim.

Čepice a šátek: v křesťanské kultuře Evropy je to tak, že muž má být v kostele s hlavou nepokrytou na znamení úcty a žena tam má být s hlavou pokrytou na znamení pokory. Ale ženám se od vyhlášení emancipace, cca 140 roků zpět, toleruje, aby byly v kostele s hlavou nepokrytou jako muži na znamení úcty a pokora se od nich co do pokrývky hlavy již nežádá. Ale stále mohou do kostela na rozdíl od mužů s pokrývkou hlavy vstoupit.

J. Jurax 7.11.2016 17:29

Re: Nevím, jak to vypadá v současném Iránu.

Ano, takže jasná gender dyzgrymynace - muži nesmí, ženy nemusí ... kde je nějaká neziskovka bránící lidská práva? Ono být to obráceně, tak už nějaká šílená feministka piští jak podřezávané podsvinče o útlaku, sexismu, diskriminaci a vůbec ...

R. Morava 7.11.2016 19:22

Re: Nevím, jak to vypadá v současném Iránu.

Taky souhlasím s tím ať si Iránci doma dělají co chtějí. Pan Vlk nám chtěl ale ukázat jak nevinně to začíná. Iránský scénář třeba ve Francii už není taková utopie. A z Francie je to k nám už zatraceně blízko.

I. Minařík 7.11.2016 12:57

tak to začíná

Maléry většinou začínají z věcí zdánlivě malicherných. Protože si to snad uvědomujeme,měli bychom se bez hysterie,ale důsledně bránit.

M. Prokop 7.11.2016 13:07

Re: tak to začíná

Ano.

Pokud někdo blbne kvůli malichernostem, bývá z toho malér. :-P

P. Kraus 7.11.2016 13:41

Re: tak to začíná

Ne, problém nastane, když se na ty malichernosti nereaguje a neřeší se.

J. Jurax 7.11.2016 17:30

Re: tak to začíná

Horší je, že když něco dělá proti malichernostem, nazváno je to blbnutím; a když takto "neblbne", je později malér taky.

J. Kučera 7.11.2016 12:57

Jak prosté

Úřad ombudsmana je zbytečný a pod vládou paní Šabatové i velice nebezpečný svobodě a demokracii. Bolševik se ukáže i když mu dáš jiný název.

Je nutné, aby každá česká vláda byla skutečně česká. Živí ji daně českých občanů a těm musí sloužit. Islám je v rozporu s českou ústavou a proto musí být zakázán. Není možné zakázat víru, ale je možné zakázat její propagaci a veřejné praktikování. Připrchlíci přišli nelegálně. ZA ILEGÁLNÍ VSTUP NA ČESKÉ ÚZEMÍ STANOVIT SANKCE, S PODMÍNĚNÝM ODKLADEM DO DOBY NEŽ SE DOPUSTÍ DALŠÍHO TRESTNÉHO ČINU. Potom se tresty sčítají. Sexuálně motivované (časté u připrchlíků) trestné činy musí provázet kastrace (ne jako trest, ale jako prevence recidivy, trest stanoví soud v horní hranici sazby. V případě opakování trestného činu musí pachatel, připrchlík, opustit české území do 48 hodin. Trestné činy připrchlíků trestat vyššími sazbami než tytéž činy občanů. Žádné zvýhodnění.

KTERÁ STRANA NÁM NABÍDNE TAKOVÝ PROGRAM? VOLBY SE BLÍŽÍ.

J. Kotlaba 7.11.2016 11:36

Romka v parfumerii

Poslal by někdo odkaz na tu romskou figurantku v parfumerii?

P. Han 7.11.2016 12:59

Re: Romka v parfumerii

Mám pocit, že pan Vlk spletl dva případy dohromady. Figurantka měla problém s realitkou, ale ta v té drogerii snad opravdu sháněla místo, jakou má kvalifikaci, netuším.

https://www.novinky.cz/krimi/28977-rossmann-musi-odskodnit-romku-a-omluvit-se-ji.html