18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

EVROPA: Barevní bílí koně

Kdo je to „bílý kůň“ v ekonomice, se obecně ví. Ale oni existují i „bílí koně“ v politice, u nás spíše pletí „barevní“. Ačkoliv v současnosti probíhající „proces“ na základě politické žaloby o to, zda může studentka-nestudentka nosit na hlavě na zdravotnické škole „hidžáb“, tedy zahalení hlavy, je právě ukázkou využití “bílého koně“ s tmavší pletí v politickém klání.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hlosta 7.11.2016 9:11

Re: My to vše víme pane Vlk!

Zapoměl jsem na ty z kulturní fronty. Umělcům jednoznačně zatrhnout dotace. Umění se dokáže prosadit, když je skutečné. Žít paraziticky umění neprospívá.

J. Anděl 7.11.2016 9:31

Re: My to vše víme pane Vlk!

Neziskový sektor dneska zahrnuje velkou řadu velice různých organizací. Ne všechny dostávají dotace a podporu, z těch, co ji dostávají, zdaleka ne všechny se orientují na ... řekněme to trochu tvrdě ... likvidaci tradičního českého kulturního prostředí. Tak si jen chci ujasnit - máte na mysli skutečně useknutí všech dotací? Všech všech? Sportovních klubů, záchranářů, zařízení, kde pomáhají třeba dětem nebo maminkám a tak?

Teoreticky nemám nic proti, v praxi se ovšem domnívám, že řada těch problematičtějších spolků je financována ještě z jiných, než státních zdrojů. Někteří pravděpodobně docela mohutně.

Pak je zde tedy otázka (prý, nemám o tom nic nastudováno, jen co jsem četl v diskuzích) ruského a amerického přístupu) zavedení povinnosti dávat jasně najevo, že organizace je financována ze zahraničí (tzv. zahraniční agent?). Co vy na to?

Jde mi o to, že v těch organizacích, co dostávají nejvíc peněz, jsou hlavně sportovní asociace a tak. Tam mi sice přijde hodně (opravdu hodně) trapné, že je to dotované z mých daní, ale na druhou stranu není to politická aktivita, konkurující standardním demokratickým principům a institucím.

P. Hlosta 7.11.2016 9:46

Re: My to vše víme pane Vlk!

Dodávám v tom, že naprosté většiny. Ale určitě jsem neměl na mysli politicky naprosto neaktivní, třeba sportovní kluby, hasiče, matky s dětmi atd., nebo dětské organizace, jako Skaut, či Sokol pro všechny generace. Zahraniční podpora je to, co by se mělo sledovat jako bezpečnostní riziko a tam by se měly napřít mechanismy eliminijící jej.

Jde mi o onu "nepolitickou politiku" alá Havel, která je ve výsledcích ničící naši zastupitelskou demokracii. Paradoxně proti té jde i myšlenka všeobecné(!) přímé demokracie. Když si toto neuvědomí současní demokratičtí zástupci, přijde čas, že ti budou jen sloužit nikým nevoleným a ne svým voličům.

J. Anděl 7.11.2016 9:51

Re: My to vše víme pane Vlk!

OK, díky. S tím asi souhlasím.

To je ale nejspíš na nový zákon o neziskových organizacích.

P. Hlosta 7.11.2016 9:55

Re: My to vše víme pane Vlk!

No vždyť! To je práce právě pro naše demokratické zastupitele, kteří jakoby hypnotizovaní hadem čekají na své omezení v činnostech, ke kterým je delegovali voliči. Neustálý tlak aktivistů je generovaný možnostmi snadné obživy a neodpovědnosti za jejich činy. Nám odpovědní zástupci jakoby neměli žádnou pravomoc a my tedy s nimi.

J. Anděl 7.11.2016 10:08

Re: My to vše víme pane Vlk!

Ano.

M. Valenta 7.11.2016 9:04

Kdybych byl oním soudcem.

"Milá slečno, nacházíte se v Evropě a při praxi na zdravotnických školách, stejně jako při práci v nemocničních zařízeních se nosí specifická unifikovaná oblečení, splňující hygienické normy a odpovídající místním zvyklostem.

Pokrývky hlavy neodpovídající výše zmíněným požadavkům tudíž ve škole nosit nelze.

J. Kombercová 7.11.2016 9:09

Re: Kdybych byl oním soudcem.

Slečna ani nedodala škole potřebné doklady, jejím záměrem nebylo školu vystudovat, jen demonstrovat.

Šabatová je mazaná, ta ty svoje agentky-provokatérky motivuje finančně. Údajná diskriminace - státem proplacená újma. :)

P. Boublíková 7.11.2016 12:46

Re: Kdybych byl oním soudcem.

Přesně tak.

Nechápu, jak se celá věc mohla zvrhnout na debatu o náboženských symbolech, o ty přece ve školním řádu zdravky vůbec nejde.

M. Moravcová 7.11.2016 8:57

Přesně tak.

Hidžáb není ukázka „svobody náboženství“, jak vykládal onen zástupce teologické evangelické university na čt24 v diskuzi s Václavem Klausem ml. Naopak. Hidžáb je dnes stejným politickým výrazem, jako byl nedávno hákový kříž anebo vztyčná pravice a pokřik „Sieg Heil“.

M. Moravcová 7.11.2016 8:58

Re: Přesně tak.

Osobně se domnívám, že paní Šabatová je zralá na odvolání z funkce. A orgány v trestním řízení a BIS by se měly zabývat otázkou, kdo to celé řídí. Proč a za jaké peníze. Mladí, hloupí a naivní aktivisté a jejich marxističtí vůdci (Šabatová a spol.) jsou pravděpodobně slovy Lenina často jen „užitečnými idioty“. Svatá pravda.

J. Anděl 7.11.2016 9:01

Re: Přesně tak.

Dlouho jsem si ve svém naivním rádoby liberalismu myslel, že tomu tak není. Bohužel tváří v tvář realitě musím uznat, že jsem se mýlil. Ano, je to "prapor revoluce", namotaný na hlavu.

J. Anděl 7.11.2016 8:56

.

Taky souhlas.

Jediná naděje tkví snad v tom, že každá zamilovanost časem vyprchá. Toho bordelu ale, co do té doby napáchá :-(

R. Tesařík 7.11.2016 8:47

Souhlas.

A teď, co na to Netzerbába.

J. Kombercová 7.11.2016 8:58

Re: Souhlas.

Včera jsem jí doporučovala blog Hatema Berrezougy na iDnes... jak to vidí muslim, integrovaný v ČR. Nepřečte si, nechce, raději hledá špínu na Aeronetu.

S. Netzer 7.11.2016 9:01

Re: Souhlas.

Autor: R. Tesařík Datum: 16.03.2013 19:22

hovno.

R. Tesařík 7.11.2016 9:13

Re: Souhlas.

Jasně, že z vás nic víc nevypadne.

J. Vlček 7.11.2016 9:57

Re: Souhlas.

Haha Bimbi se vyjádřila. A co na to věrný kolega, z bratrstva kočičí pracky, pan Rudolf. Ten se vždy ohnivě ke všemu vyjadřuje.

Š. Hašek 7.11.2016 8:17

Souhlas.

P. Zinga 7.11.2016 8:16

Na místě

je připomenout, komu za Šabatovou vděčíme: ČSSD. A to jsem té straně pomáhal po listopadu na nohy a ještě v posledních (sice se skřípěním zubů)volbách volil. Já vůl...

Š. Hašek 7.11.2016 8:26

Re: Na místě

Nemusíte být tak sebekritický, politické strany mají význam. Mnohé mohou dost "ujet".

Šabatová není socialistka - ta jest moderní, rovnoprávařská, neokomunistická eurohodnotová. "Autentičtí socani", ti ještě ujdou! ČSSD jaksi ztratila zájem o nižší střední vrstvu těch, co chodí do práce. A "přešla" k Dienstbierovi, Šabatové a burkám. Zjednodušeno.

Blbnutí postihne čas od času každou stranu. Byly tady i strany "horší" než ČSSD.

J. Lepka 7.11.2016 9:00

Re: Na místě

Děte! Kdy ČSSD za svou polistopadouvou existenci "neujela"?

Š. Hašek 7.11.2016 16:46

Re: Na místě

Neberte mě za slovo., prosím.

Já jen, že, ač "obrnesocialista", respektuji socialisty (něco jako bouřku v létě). Pokud nás budou "štvát" socialisté, již jsou připraveni (vlevo od nich) ještě horší!!! Něco jako Dienstbier, nebo Kolář, který se zatím schovává za Horáčka. Až nastane čas, bude Horáček odstraněn. Švejnar sem přifrčí jako člen sboru v pozadí. Odbočuji, ale vše souvisí se vším.

J. Chaloupka 7.11.2016 8:03

Víte, co je zajímavé? Že taková Somálka,

která ani nemluví pořádně česky, je schopna podat žalobu. Ani já to neumím, a to jsem rodilý Čech. Bylo by dobré zjistit, kdo ve skutečnosti tu žalobu připravil a podal.

J. Kombercová 7.11.2016 8:59

Re: Víte, co je zajímavé? Že taková Somálka,

Ombudsmanka. Je to v článku napsané.

J. Anděl 7.11.2016 9:00

Re: Víte, co je zajímavé? Že taková Somálka,

No, to přeci jen není tak těžké si domyslet. Teda nedomyslím si, kdo konkrétně to sestavil, ale celkem bez problémů si dovedu představit, že mají příslušné skupinky lidí, vyzbrojené právníky, skryté za nějakým tím občanským sdružením, předpřipravené šablony.

Stačí natáhnout ruku a .... proboha, kde se tady vzal ten lev?

P. Lenc 7.11.2016 7:52

Dík!

Opravdu není co dodat.

F. Lesniak 7.11.2016 7:48

Dneska skvělé.

Díky.

A. Bocek 7.11.2016 7:09

Je smutné,

co se z úřadu ombudsmana pod vedením Šabatové stalo !

P. Dvořák 7.11.2016 7:02

Namátkou několik jmen, jejichž nositelé

do rudo-zeleno-hnědé sra*ky oblasti "lidských práv" (co to konkrétně je?!) zatím nepřinesli nic dobrého:

Dienstbier, Šabatová, Valachová, Marksová, Kocáb . . .