1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

EURO: Trojský kůň federalismu

Společná měna euro je klíčovým nástrojem bruselské byrokracie k ustavení superstátu EU.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 7.1.2024 21:27

Když se těmto lidem prizpusobite, je to lepší? Cítíte se jistěji, nebo proč? Vy si nejste jistá sama sebou a svým postojem.

H. Lukešová 7.1.2024 21:31

Ale jo, jen to beru tak, že Rusko a Ukrajina mi nestojí za jakékoliv problémy. Spíše má pohodlnost.

D. Laurencikova 7.1.2024 21:45

Vy se snažíte každému zalíbit. Nebo se spíš někde neznelibit. To si já představuji spíš jako dost nepohodlné. Ale neberte to ve zlem. Každému se zavděčit stejně nelze.

H. Lukešová 7.1.2024 21:49

Spíš se nechci neznelíbit, nestojím o to být kdovíjak oblíbená, to ani nejde. Jen nechci být na indexu neoblíbených.

D. Laurencikova 7.1.2024 21:56

Přijde na to, u koho.

D. Laurencikova 7.1.2024 22:00

Nováková listina není "index neoblíbených." To je seznam lidí, kteří nejsou tak stupidní jak on aniž maji sklony k udavačství.

D. Laurencikova 7.1.2024 21:07

Pokud já bojuju nějakou válku, tak proti lži, sprostote a neférovosti.

H. Lukešová 7.1.2024 21:21

Já Vám věřím, ovšem jak víte, jste vysoko na listině pana L. Nováka Putinovy proruské páté koloně. Vím, že jste mi psala, že Vám nezáleží, co si o Vás všichni lidé myslí, jenže já mám jisté obavy, je to asi má chyba, ne moc velká osobní odvaha. Já se bráním u článků o Izraeli. Tam se zase já rvu a jak kdo na mě, tak já na ně.

D. Laurencikova 7.1.2024 21:29

Co je mi po listině nějakého kretena?

P. Čech 7.1.2024 17:00

Vládu a moc politických stran a hnutí nad občany sebou nese a vytváří celkový politický a společenský systém.. Oni ti "lidi" ten politický systém ani nevymysleli ani nevytvořili. Vymyslely jej a vytvořili politické strany. Jistě, i ty jsou tvořeny lidmi, ovšem tak mizivou menšinou lidí, až je to trapné (vládnoucí politická strana má pouhé stovky členů v desetimilionovém státě).

D. Laurencikova 7.1.2024 17:55

Mne je jasne, ze zijeme v "Parteien-Systemu", ze strany si ze statu udelaly korist a ze je jedno, kerou z etablovanych stran zvolite, na politice to nic nemeni. Kazda strana koaluje dnes s kazdou, skutecne kontroverzni debata je nezadouci. To bude v Nemecku zas jeste horsi, nez v Cesku. Ja volim Alternativu. To je ta, se kterou zadna z etablovanych stran nechce nic mit!;-)

M. Smutný 7.1.2024 1:50

Pane Čechu, máme tu přece 20 let praxe s eurem, která i v zemích s jednotnou měnou nezajistila konvergenci chudšího jihu EU s bohatým severem, jak se slibovalo. Naopak: euro se změnilo ve skvělý nástroj expanze německého exportu. Jak Slovensko zbohatlo s eurem od roku 2009? Vždyť stále zastává i za ČR. No a co máme v Česku po 20 letech členství v EU? Světové (tedy německé ceny všech komodit i vlastní v tuzemsku vyráběné elektřiny a postupně i služeb se stále 3x nižšími platy proti sousednímu Německu i Rakousku. Takže jsme se stali privatizovanou/vyprodanou kolonií bez síly vlastního kapitálu s levnou prací ve mzdě (mé bývalé Škodě Auto jako výjimce buď čest a sláva) a naše vlády to ještě podporovaly lukrativními pobídkami. A transferujeme ročně 300 mld. korun na západ jako dividendy plus k tomu ještě tzv. vnitropodniková zúčtování od českých dcer do zahraničních matek. A to na tom jako Češi ještě nejsme tak mizerně jako třeba Rumunsko či Bulharsko, které se už tlačí do eurozóny asi s přesvědčením, že tak své vnitřní problémy a zaostávání překoná lépe. Jak píšu v komentáři, domácí úkoly si musíme udělat i bez eura sami.

P. Čech 7.1.2024 9:57

V tomto s Vámi naprosto souhlasím, pane Smutný. Je to ovšem důsledek jediného. U nás se v roce 1993 (platnost ústavy) změnil celkový politický systém na socialistickou anarchii, přičemž o jakékoliv demokracii nemůže být ani řeč. Celý tento nedemokratický systém stojí a padá s poskytováním právě těch "pobídek", ale i všelijakých dávek, přídavků, příspěvků a dotací, ryze socanských to výmyslů. Jsem totiž přesvědčen o tom, že pokud je jakýkoliv podnik zdravý a funkční, žádné státní dotace ani pobídky nepoptřebuje. Pokud bez nich nemůže existovat, má logicky zkrachovat. Pokud jsou lidem dávány, všem bez rozdílu, všelijaké dávky, přídavky, příspěvky a pod.socanské nesmysly, je u nich záměrně pěstována jen lenost a závislost na státu, který jim (3. pád) tímto způsobem vládne. To je ten druhý základní důvod, proč u nás neexistuje žádná demokracie. Tím prvním a nejzákladnějším důvodem je neexistující vláda občanů (demos kratos - demokracie), což tvoří např. čl.2, odst.1 naší ústavy lživým. Lid totiž není zdrojem veškeré státní moci. Tuto moc nevykonává prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní. Tyto jinak a jinde demokratické moci jsou zcela (absolutně) ovládány politickými stranami a hnutími, vždy menšinovými to politickými uskupeními naprosté menšiny občanů. Takto to všechno vidím já, pane Smutný.

J. Nevrkla 6.1.2024 8:56

Zodpovědná vláda musí odmítnout nejen jednotnou měnu, ale i jednotnou politiku EU. EU se tedy musí rozpadnout.

P. Čech 6.1.2024 9:22

Aby se EU mohla rozpadnout, musí se jednotlivé vlády a moci zákonodárné proti ní přímo postavit. Pokud to neudělají, EU se sama nerozpadne. Cestu nám všem ukázala Velká Británie, která vyslyšela přání svých občanů, vyhlásila k věci referendum a jeho výsledky naplnila. Stejně by měla postupovat i ČR.

V. Pavelka 6.1.2024 9:53

Síla a jedinečnost Evropy byla vždy v samostatné rozmanitosti ! Zglaišaltování do jednoho klubka nejen že nejde ale je kontraproduktivní.EU!!

P. Čech 6.1.2024 10:15

Tak, tak! Celá megalomanská myšlenka jednotné EU je naprostý socialistický nesmysl. Jistý smysl měla nikoliv stejná, ale podobná myšlenka při vzniku Společenství uhlí a železa a následně EHS. Dost! Dál se pokračovat nemělo. Následné kroky a hlavně plíživá federalizace evropských států, které jsou tvořeny nikoliv na občanském ale národním a národnostním principu jsou s původními myšlenkami v zásadním rozporu.

V. Chrastina 6.1.2024 15:55

O tom musí rozhodnout pouze všeobecné referendum!!

P. Hák 6.1.2024 18:33

A komu se má ta vláda zodpovídat? Uršule to vadit nebude a Strýček Sam to ústy PePy107 přímo doporučil.

L. Hančar 6.1.2024 8:40

Ta barevná mapa o rozšíření Eura mi nápadně připomněla mapu Evropy někde kolem roku 1942. S jediným rozdílem: Euru se tehdy říkalo Hitler. A jak to tehdy skončilo s plány na ovládnutí světa.

K. A. 6.1.2024 11:27

Přiznám se, že jsem měl podobnou nepěknou asociaci, ale ne v souvislosti s eurem, ale když jsem slyšel, jak němečtí politici mluví o rozšiřování EU o Ukrajinu a kavkazské republiky.

J. Roškota 6.1.2024 8:33

Myslím že euro zmíněné v projevu pana prezidenta je skutečně snahou popostrčit EU směrem k nějakému treba konfederačnímu uspořádání. Nejspíš jako obranu proti nebezpečím kterým jednotlivé a nejednotné státy EU čelit nemohou.

Problémy se zadlužováním, nefektivitou, hloupě vedeným Green Dealem, imigrací můžeme vyřešit sami tady doma v Evropě. Ale konkurenci velkych statnich celků můžeme celit pouze jednotou směrem ven.

K. A. 6.1.2024 11:36

Prezident zmínil euro, protože to slíbil svým sponzorům. To je celkem jasné. S vládou to nekonzultoval. Myslím, že spíš on sám je postrkován než, že by něco postrkoval. Samozřejmě nezpochybňuju, že je eurofederalistou. Loni v Terezíně říkal, že bychom neměli zapomínat na zločiny našich předků. Nejspíš se ani nepovažuje za Čecha, když označuje nacisty za své předky.

P.S.: Evropa centralizaci nepotřebuje. Jediné, co potřebujeme je vojenská bezpečnost. Tu spíše řeší NATO a země EU měly vždy šanci dávat víc na svou obranu. Poláci to dělají, Řekové taky.

P. Diviš 6.1.2024 16:03

I Češi mají své zločince, nejen směrem ven, ale hlavně dovnitř.

V. Chrastina 6.1.2024 16:03

Zvolili jsme na hrad zrádce našeho národa. Byla to neodpustitelná chyba, která se nám krutě vymstí!!

P. Diviš 6.1.2024 16:02

A ta jednota směrem není, jak je vidět třeba na přístupu k Ukrajině, napadené rašistickým Ruskem, i v jiných záležitostech. Chybí politický národ EUnijní a bez něj to nejde.

V. Balcařík 6.1.2024 8:27

Tvrdé jádro EU zde přece máme. Kam jdou vsechny dividendy a zisky z postkomunistických zemí? Třeba do Francie, aby p. Mařák měl minimálně 2x větší příjem než stejně vzdělaný člověk v ČR.

J. Plzák 6.1.2024 8:37

On je pan Mařák vzdělaný?

M. Mařák 6.1.2024 12:12

Jestli počítáte maturitu na gymnáziu a ukončenou právnickou fakultu za vzdělání, tak jsem asi vzdělaný, mimo to, co jsem ještě z různé odborné literatury přečetl a tak. Pokud to jako vzdělání neberete, tak nejsem vzdělaný.

Vy máte jaké vzdělání, mohu-li se zeptat?

P. Diviš 6.1.2024 16:04

Dividendy chodí k tomu, kdo investoval. Jestli to byl pan Mařák, nebo někdo jiný, to je mi jedno.

Že to byl převážně cizí kapitál, ty investice, to ano. Domácí zničili komouši.