18.6.2024 | Svátek má Milan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
St 6.2.2009 9:42

Re: blablabla

R^R^R^ Už se těším na televizní záběry z hlavního stanu zelených po příštích volbách.

6.2.2009 9:35

Pochybuji, zda vůbec chápete koleběh uhlíku.

Velmi zjednodušeně je něco malounko k problému zde:

http://www.osel.cz/index.php?clanek=4213

Kdyby byla pravdivou ekologistická "hypotéza Gaia", pak by věc byla jasna: lidstvo si vyvinula Gaia na obnovení dřívějšího množství kysličníku uhličitého v atmosféře, aby nezmrzla a život na ní nezanikl, protože většina organismů po miliardy let uhlík ukládala (ponejvíce ve vápencích, že) a on teď zoufale chybí.

čtenář zdrojů 6.2.2009 9:32

Re: pane Hanzlíčku

co konkrétně je v tom článku lživého a kde je tam popřena fyzika?

čtenář zdrojů 6.2.2009 9:30

Re: pane Hanzlíčku

tvrdím snad, že CO2 je jed? Netrvrdím.

Ale jinak jsem rád, že jste právě potvrdil, že spalováním CO2 vracíme do atmosfery ten CO2, který byl v minulosti z atmosfery odebrán. Takže přece jen dnes objem CO2 roste díky člověku.;-)

Honza42 6.2.2009 9:27

Re: Ako je to naozaj?

Ano, v Sovětském Svazu v roce 1978 to byl jeden prohnilej kapitalista vedle druhýho.

Václav 6.2.2009 9:27

Re: pane Hanzlíčku

Vážený čtenáři, čtěte skutečně zdroje a ne aktivistické výkřiky na Blistech a zjistíte, že jestli někdom popírá fyziku, tak jsou to právě hlasatelé oteplování a ne naopak.

čtenář zdrojů 6.2.2009 9:27

Re: Že by měl Klaus pravdu???

a co konkrétně ignoruji? Mohl byste mi předložit nějakou teorii o tom, že objem CO2 způsobuje něco jiného než lidstvo? Nebo důkaz o tom, že globální oteplovaní neexistuje? Nebo důkaz o tom, že CO2 není skleníkový plyn?

JP 6.2.2009 9:25

Re: pane Hanzlíčku

Jenze CO2 vlastne neni zadna skodlivina vime? Spalovani fosilnich spalev paradoxne vraci do kolobehu ten CO2, ktery z nej byl procesem zuhelnateni rostlin odebran. Vlastne jde o navrat k normalu, ktery priroda zajitila tim, ze vyvinula cloveka rozumneho natolik, aby je byl schopen vykutat a spalit. Vliv zvysene koncentrace CO2 na klima, ale prokazan nebyl a dukaz opakem je lidska fikce, takze se snazte oteplisti.

Honza42 6.2.2009 9:25

Re: Eurošílenost

Teda to je humus. Už přišli na to, že krávy se pasou. A spočítali, že biopaliva, která ještě loni nařizovali, špatně spočítali. (Zajímavá informace, že Golf ujede 10.000km na pouhých 37m2 fotovoltaických článků, ovšem nepíše se za jak dlouho.)

To musel psát 16 letej kluk jako recesi. I když to připomíná bláboly soudruha Jakeše, takže pánbů s námi a zlý pryč.

čtenář zdrojů 6.2.2009 9:24

Re: Nevidím to tak černě!

Vidím to podobně. Až si soubruselci (odvozeno od soudruzi z Bruselu) spočítají náklady na prevenci proti GO s náklady na adaptaci na GO, pak balíček zruší. A hlavně ať už konečně nějaký ekonom předloží lidem (tedy voličům) ten cenový rozdíl mezi GO-prevencí a GO-adaptací. To pak uvidíte, jak voliči poženou zelené mužiky bičem ze všech parlamentů.;-)

JP 6.2.2009 9:21

Re: Že by měl Klaus pravdu???

Prave ze je neignoruje. Ignorant jste vy, i kdyz podle nicku ctete od rana do vecera. Uz jste se dostal dal nez k slabikari???

Bob 6.2.2009 9:19

Re: Ako je to naozaj?

Určite by bola hromadná výstavba bytoviek podstatne lacnejšia, keby boli spoločné turecké toalety a spoločné umývarky ako to bolo v bývalom Sovietskom zväze pred II. sv, vojnou (niekde aj potom, raz som býval 5 nocí v takom hoteli dokonca v Moskve v r. 1978). Uviedol som iba príklad z minulosti.

Malý Aston 6.2.2009 9:19

Nevidím to tak černě!

Evropský parlament,evropské komise a celý Brusel si může přijímat co si zamane,ekonomické zákony a současná finanční krize ukáže,nakolik jsou jejich debilní návrhy reálné.Frantík již pláče,že se montují francouzská auta mimo Francii,Merkelová ohraničila nákup malinkatých autíček počtem,neboť i ona žádné peníze nesere a holt se ukáže kdo a jak to s Evropou myslí " Upřímně".Včera mě potěšil promář z Bohnic,který vyrazil debilní delegaci bruselských když chtěli aby jim předal chorobopisy pacientů našich zasloužilých deviantů a vysvětlil té bábě Šabatové,manželce Petra Uhla a dceři významného komunistického zločince z Brna,že deviant zůstane deviantem ať se mu kuličky uřežou nebo se nadopuje léky až nemůže ani chodit.Péče bruselských aby se devianti mohli svobodně deviantit je obdivuhodná. A tak si z nějakého Klimaticko energetického balíčku nedělám žádnou starost,je to akce bruselských a nemusíme každou volovinu realizovat.:-D

čtenář zdrojů 6.2.2009 9:15

Jasane

Jasane, přečtěte si článek a nedumejte nad tím, kde byl zveřejněn. Pokud budete mít výhrady k obsahu článku, pak se ozvěte.

čtenář zdrojů 6.2.2009 9:13

Re: Že by měl Klaus pravdu???

Z toho jen vyplývá, že dr.Hanzlíček už začíná na stará kolena také ignorovat vědecké důkazy. Přitom to dříve býval opravdu fundovaný ekolog. Sice to nebyl nikdy klimatolog, ale ekologii ovládal perfektně.

Honza42 6.2.2009 9:11

Re: Ako je to naozaj?

Safra to slyším poprvé, že za splachovací hajzlí / k  vděčíme straně a vládě, která to prosadila přes  odpor ziskuchtivých koncernů.

jasan 6.2.2009 9:11

Re: pane Hanzlíčku

blisty jako argument?  nechlastejte tolik...

jasan 6.2.2009 9:09

blablabla

a na co je prosim sbornik s vedeckymi prispevky?  potrebujete podeprit zidli?

ja chci jedine - aby takovi jako VY vyndali svou hnusnou zelenou pracku z ME penezenky...

Kiri 6.2.2009 9:04

Že by měl Klaus pravdu???

Z toho ale vyplývá, že na hradě nesedí blbec, ale logicky uvažující a přemýšlivý člověk!  Nebude to tím, že jsme kromě ČSSD zvolili správně  ????

brána 6.2.2009 9:02

Jiří Hanzlíček usedl po pravici pana Klause v pantheónu velkých myslitelů

Hloupost a ideovou prázdnotu zbytkových obyvatel tohoto světa, nemluvě Evropy blahoskloně napravuje citáty ze Švejka.

čtenář zdrojů 6.2.2009 9:02

Re: pane Hanzlíčku

Přečtěte si toto:

http://www.blisty.cz/art/36715.html

Důkazy o tom, že objem CO2 roste díky spalování fosilních paliv jsou tedy evidentní. Teď je na vás skepticích, abyste vymysleli hypotézu o tom, že izotopové složení uhlíku se mění díky něčemu jinému, než spalováním.

čtenář zdrojů 6.2.2009 8:59

Re: čtenáři

důkaz je například zde:

http://www.blisty.cz/art/36715.html

čtenář zdrojů 6.2.2009 8:55

Re: Ako je to naozaj?

Taky se divím, že Hanzlíček necitoval i zavěry loňských konferencí o UFO. Tam se také tvrdilo, že cestování vesmírem je snadné a že momozemšťané už sedí ve všech vládách.;-D

čtenář zdrojů 6.2.2009 8:53

Re: ..."ve kterých zdrojích jsi to vyčetl?" :-)

Kdyby nebyl Ladislav N. omezený pitomec, tak by mu došlo, že ekologické fanatiky typu Bursíka lze odpojit od penězovodu pouze tak, že se politikům a voličům předloži levnější varianta. A adaptace je varianta levnější. Navíc adaptace je vždy reakce na změnu a nikoli prevence před změnou. Jinými slovy: adaptační balíček je seznam kroků finančních nákladů, které se udělají, až nastane změna".

Bob 6.2.2009 8:51

Ako je to naozaj?

1) Na konferencii o klimatických zmenách v New Yorku sa prakticky nezúčastnili žiadni aktívni klimatológovia. Z tejto konferencie nebol vydaný žiaden zborník s vedeckými príspevkami.

2) Pomerne veľké okamžité sociálne dopady mali v minulosti všetky opatrenia, ktoré smerovali k zavedeniu poriadku, ochrany prostredia a ochrany zdravia (splachovacie toalety, tečúca voda na umývanie, zákaz olovnatého benzínu, zákaz freónov, odsírnenie uhlia, zákaz prchavých látok, obmedzenie škodlivých prísad do potravín atď.). Ich kladný efekt sa prejavil až po dlhšej dobe. Preto treba počúvať aj iných odborníkov nielen ekonómov a predstaviteľov koncernov, ktorým ide predovšetkým o zisk v najbližších rokoch.

roz 6.2.2009 8:50

Když to půjde takto dál....

Dnes platit povolenky za vypouštěný CO2, zítra platit za doma používaný uhelný kotel... Kolik mne pozítří budou stát povolenky na vypouštění prdů?

Kukulin 6.2.2009 8:49

čtenáři

nesnažte se to okecávat a dodejte důkazy!

Vaše jednání čtenáři je jako když zloděj křičí chyťte zloději. Neobviňujte jiné že okecávají, když vy  to sám děláte.

Není jediný důkaz, natož evidentní, že se

klima se mění díky skleníkovým plynům emitovaným člověkem.

JP 6.2.2009 8:42

Re: pane Hanzlíčku

Tak uz vstali:-( Uz jim otevreli PC ucebnu ci knihovnu a ted tu budou az do 13h nez pujdou do menzy.

Pouzivani vyrazu jako evidentne a zcela zrjeme svedci o tom, ze ani autor neni tak uplne presvedcen. Ja si myslim, ze to neni zrejme a uz vubec ne zcela. Ono ani neni zrejme, zda se klima meni a jak, takze nevim, proc bychom se meli adaptovat na vetsi teplo, kdyz bude treba vetsi zima.

Skoncil bych tim, ze bychom meli byt adaptabilni, ale to clovek je uplne nejvic z cele prirody viz jeho evidentni premnozeni dejici se hlavne v Africe a Asii.

Jsem ale rad, ze i ctenar zdroju uznava, ze to co provadeji tzv. zeleni a populiste vsech barev, kteri vycitili prilezitost, je penezovod do jejich kapes. Paklize by penize mely nekam jit - tedy jestlize by nemely zustat spise u danovych poplatniku -  tak jedine smerem k vyzkumu a budovani novych jadernych zdroju energie. Zejmena bychom meli sve usili uprit smerem k jaderne fuzi, protoze az tu vyresime, muzeme klidne topit, klimatizovat, jezdit, chladit, ohrivat a vubec plytvat energii na veky veku a bez emisi;-)

Ladislav N :-))) 6.2.2009 8:42

Re: ..."ve kterých zdrojích jsi to vyčetl?" :-)

To je Šejnova "básnická licence"... ;-P Pitomec, který chce kvůli nepatrným změnám klimatu, o nichž nelze niz závazného předpovědět... zavádět "adaptační balíčky"... ;-D

Šejna napsal: "...Vy máte předložit balíček adaptačních kroků, ..." - Ale to je přesně ta melounská i Metelkovská hloupost, která vyzývá k prognózám založeným na pochybných "prognózách" klimatologů "oteplovačů" a všech, kteří se s nimi vezou na stejné mediální vlně.

Nikdo nebude zbytečně vyhazovat peníze za něco, co ještě nenastalo a nebo se nijak nevymyká běžným klimatickým jevům v naší oblasti, na něž jsme dostatečně adaptováni. A kdo si postaví dům v říčním korytě, kterým právě posledních 100 let netekla voda, tak je VŮL.:-)

honzak 6.2.2009 8:32

Re: zelenorudí

čistě techologicky - zelený trotl je na řezu VŽDY RUDÝ a proto používám přídavné jméno zelenorudý. Že si topolánek nasadil takovou veš do kožichu je smutné. Ale na podstatě melounistů to nic nemění (a topolánek to musí vědět).