26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S.P.Q.B 6.2.2009 10:20

Re: Když to půjde takto dál....

Jen opatrně,skleníkovým plynem je i vodní pára.Těšme se na povolenky k vypouštění vodní páry nebo na daň z ní.Pochopitelně ekologickou.

JP 6.2.2009 12:06

Re: Když to půjde takto dál....

Takze spunt v hube i pr...?:-DNo jo ale ja se dost potim:-(Takze jeste igelitovy pytel na zbytek;-€

čtenář zdrojů 6.2.2009 8:16

pane Hanzlíčku

Kde jsou ty doby, kdy jste byl opravdu fundovaným ekologem. Dnes jste už jen ideologem. A hlavně mě u Vás překvapuje nepochopení celého problému.

Klima se evidentně mění díky skleníkovým plynům emitovaným člověkem. Tohle neokecáte a žádná mezinárodní konference klimatických ignorantů to nezmění. Nezměníte to ani Vy.

Jinou otázkou je reakce politických hlupáků z druhé strany barikády. Je samozřejmě úplná pitomost zavádět povolenky, balíčky a podobné ptákoviny. Ekologičtí politikové asi už opravdu zešíleli. Podstatně levnější je adaptace na budoucí teplejší klima. A to je práce Vás poradcích, abyste přesvědčili politiky. Vy máte předložit balíček adaptačních kroků, spočítat jejich náklady a porovnat je s náklady na pitomosti, které teď prosazuje Brusel.

Jenže Vy místo toho citujete přiblblé konference, na nichž se zpochybňují fyzikální zákony a naměřená data.

honzak 6.2.2009 8:30

Re: pane Hanzlíčku

"Klima se evidentně mění díky skleníkovým plynům emitovaným člověkem" v kterých zdrojích jsi to vyčetl???

Ladislav N :-))) 6.2.2009 8:42

Re: ..."ve kterých zdrojích jsi to vyčetl?" :-)

To je Šejnova "básnická licence"... ;-P Pitomec, který chce kvůli nepatrným změnám klimatu, o nichž nelze niz závazného předpovědět... zavádět "adaptační balíčky"... ;-D

Šejna napsal: "...Vy máte předložit balíček adaptačních kroků, ..." - Ale to je přesně ta melounská i Metelkovská hloupost, která vyzývá k prognózám založeným na pochybných "prognózách" klimatologů "oteplovačů" a všech, kteří se s nimi vezou na stejné mediální vlně.

Nikdo nebude zbytečně vyhazovat peníze za něco, co ještě nenastalo a nebo se nijak nevymyká běžným klimatickým jevům v naší oblasti, na něž jsme dostatečně adaptováni. A kdo si postaví dům v říčním korytě, kterým právě posledních 100 let netekla voda, tak je VŮL.:-)

čtenář zdrojů 6.2.2009 8:53

Re: ..."ve kterých zdrojích jsi to vyčetl?" :-)

Kdyby nebyl Ladislav N. omezený pitomec, tak by mu došlo, že ekologické fanatiky typu Bursíka lze odpojit od penězovodu pouze tak, že se politikům a voličům předloži levnější varianta. A adaptace je varianta levnější. Navíc adaptace je vždy reakce na změnu a nikoli prevence před změnou. Jinými slovy: adaptační balíček je seznam kroků finančních nákladů, které se udělají, až nastane změna".

Ladislav N 6.2.2009 10:38

Re: ..."ve kterých zdrojích jsi to vyčetl?" :-)

A k čemu takové kroky a balíčky budou? Na to, abych vystrčil nos z okna a zjistil, jesti je teplo nebo zima, žádné dodatečné balíčky nepotřebuju. Stačí mi selský rozum. ;-P

Jenda 7.2.2009 1:00

Re: ..."ve kterých zdrojích jsi to vyčetl?" :-)

Vam ano.

honzak 6.2.2009 12:02

Re: ..."ve kterých zdrojích jsi to vyčetl?" :-)

a sakra! Až schválí odpustky, tak to bude datum začátku změny klimatu? Jak socialistické! Nějaká pětilekta nebude? Co klimatičtí úderníci, budou?

Míra 6.2.2009 13:28

Re: ..."ve kterých zdrojích jsi to vyčetl?" :-)

Zkuste napsat, jak se adaptujete na extrémní přívalové deětě (na území 2krát za poseldních deset let), jak se připravíte na dlouhá období sucha a kde budete brát potraviny pro sebe a svoji rodinu. Tak se zkuste zmínit o tom, že nemá cenu šetřit přírodními zdroji, neb jsou "prakticky" nevyčerpatelné. Na co se vlastně chcete adaptovat - na malářii, nilskou horečku, mor a jiné nemoci? Chcete se také adaptovat na miliony běženců ze střední Afriky, kde už lti idi sežrali všechno až na holou zem? Těším se na Vaši odpověď: miroslav.vojta@volny.cz

JP 6.2.2009 8:42

Re: pane Hanzlíčku

Tak uz vstali:-( Uz jim otevreli PC ucebnu ci knihovnu a ted tu budou az do 13h nez pujdou do menzy.

Pouzivani vyrazu jako evidentne a zcela zrjeme svedci o tom, ze ani autor neni tak uplne presvedcen. Ja si myslim, ze to neni zrejme a uz vubec ne zcela. Ono ani neni zrejme, zda se klima meni a jak, takze nevim, proc bychom se meli adaptovat na vetsi teplo, kdyz bude treba vetsi zima.

Skoncil bych tim, ze bychom meli byt adaptabilni, ale to clovek je uplne nejvic z cele prirody viz jeho evidentni premnozeni dejici se hlavne v Africe a Asii.

Jsem ale rad, ze i ctenar zdroju uznava, ze to co provadeji tzv. zeleni a populiste vsech barev, kteri vycitili prilezitost, je penezovod do jejich kapes. Paklize by penize mely nekam jit - tedy jestlize by nemely zustat spise u danovych poplatniku -  tak jedine smerem k vyzkumu a budovani novych jadernych zdroju energie. Zejmena bychom meli sve usili uprit smerem k jaderne fuzi, protoze az tu vyresime, muzeme klidne topit, klimatizovat, jezdit, chladit, ohrivat a vubec plytvat energii na veky veku a bez emisi;-)

čtenář zdrojů 6.2.2009 9:02

Re: pane Hanzlíčku

Přečtěte si toto:

http://www.blisty.cz/art/36715.html

Důkazy o tom, že objem CO2 roste díky spalování fosilních paliv jsou tedy evidentní. Teď je na vás skepticích, abyste vymysleli hypotézu o tom, že izotopové složení uhlíku se mění díky něčemu jinému, než spalováním.

jasan 6.2.2009 9:11

Re: pane Hanzlíčku

blisty jako argument?  nechlastejte tolik...

čtenář zdrojů 6.2.2009 9:15

Jasane

Jasane, přečtěte si článek a nedumejte nad tím, kde byl zveřejněn. Pokud budete mít výhrady k obsahu článku, pak se ozvěte.

jtv 6.2.2009 9:50

Re: pane Hanzlíčku

Copak Blicí listy, ty bych nechal stranou. Ale to je přece článek od Našeho Světového Klimatologa Metelky - už jen to jméno je přece záruka objektivity a nestrannosti ...

JP 6.2.2009 9:25

Re: pane Hanzlíčku

Jenze CO2 vlastne neni zadna skodlivina vime? Spalovani fosilnich spalev paradoxne vraci do kolobehu ten CO2, ktery z nej byl procesem zuhelnateni rostlin odebran. Vlastne jde o navrat k normalu, ktery priroda zajitila tim, ze vyvinula cloveka rozumneho natolik, aby je byl schopen vykutat a spalit. Vliv zvysene koncentrace CO2 na klima, ale prokazan nebyl a dukaz opakem je lidska fikce, takze se snazte oteplisti.

čtenář zdrojů 6.2.2009 9:30

Re: pane Hanzlíčku

tvrdím snad, že CO2 je jed? Netrvrdím.

Ale jinak jsem rád, že jste právě potvrdil, že spalováním CO2 vracíme do atmosfery ten CO2, který byl v minulosti z atmosfery odebrán. Takže přece jen dnes objem CO2 roste díky člověku.;-)

Ladislav N 6.2.2009 11:31

Re: zelení magoři

No jo, jak jinak by to šlo vysvětlit, že? ;-P

JP 6.2.2009 12:12

Re: pane Hanzlíčku

To ale nikdo nepopira. Stejne jako pocet lidi roste vlivem cloveka a naopak pocet goril, zraloku atd. klesa. Jenze aktivisti budou chranit tulene a velryby, protoze to je popularni. Stejne tak je strasne popularni  opecovavat male cernousky, jejichz premnozeni se priroda marne brani ruznymi epidemiemi a prosazovanim agresivnich genu u africke populace.  Moc jsem se predevcirem nasmal ,kdyz znamy aktivista Bono Vox na Z1 koktal, kdyz vysvetloval proc neplati zadne dane.  

Kukulin 6.2.2009 8:49

čtenáři

nesnažte se to okecávat a dodejte důkazy!

Vaše jednání čtenáři je jako když zloděj křičí chyťte zloději. Neobviňujte jiné že okecávají, když vy  to sám děláte.

Není jediný důkaz, natož evidentní, že se

klima se mění díky skleníkovým plynům emitovaným člověkem.

čtenář zdrojů 6.2.2009 8:59

Re: čtenáři

důkaz je například zde:

http://www.blisty.cz/art/36715.html

Ladislav N :-))) 6.2.2009 10:39

Re: čtenáři

blisty.... ;-D

Václav 6.2.2009 9:27

Re: pane Hanzlíčku

Vážený čtenáři, čtěte skutečně zdroje a ne aktivistické výkřiky na Blistech a zjistíte, že jestli někdom popírá fyziku, tak jsou to právě hlasatelé oteplování a ne naopak.

čtenář zdrojů 6.2.2009 9:32

Re: pane Hanzlíčku

co konkrétně je v tom článku lživého a kde je tam popřena fyzika?

Václav 6.2.2009 10:48

Re: pane Hanzlíčku

Tím popíráním fyziky jsem nemyslel ani tak ten článek, ale byla to reakce na Vaše tvrzení o konferencích, kde se popírá fyzika. Fyziku popírají zatím spíše oteplovači. Aby bylo jasno, já nezastávám názor Václava klause, že se klima nemění. Nejsem klimaskeptik, ale spíše klimarealista. Najde se dost dat, která potvrzují, že klima dokázalo dělat pěkné kotrmelce i v době, kdy člověk ještě lezl po stromech a nebo lítal po stepích oblečen do kusu kůže a s kyjem v ruce. Je proto nanejvýš nezodpovědné tvrdit, že teď může za všechno jen člověk a jeho CO2.

jojo 6.2.2009 10:51

Re: pane Hanzlíčku

Vaclav Klaus takovyto nazor nezastava.

Ze Švejka 6.2.2009 9:46

Re: pane Hanzlíčku

Blb?

6.2.2009 7:24

Eurošílenost

Naprostou eurošílenost si lze přečíst zde:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2009:027:0059:0065:CS:PDF

Taková bláboly s tak škodlivými dopady na lidské životy se hned tak nevidí.

Honza42 6.2.2009 9:25

Re: Eurošílenost

Teda to je humus. Už přišli na to, že krávy se pasou. A spočítali, že biopaliva, která ještě loni nařizovali, špatně spočítali. (Zajímavá informace, že Golf ujede 10.000km na pouhých 37m2 fotovoltaických článků, ovšem nepíše se za jak dlouho.)

To musel psát 16 letej kluk jako recesi. I když to připomíná bláboly soudruha Jakeše, takže pánbů s námi a zlý pryč.

ladik12 6.2.2009 23:13

Re: Eurošílenost

Rocni vyroba 40 m2 fotovolltaickych clanku v okoli Brna je asi 5 MWh, coz  odpovida asi 420 l benzinu