3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.S. 16.5.2007 13:36

Ezere, s.r.o.-ekologická daň za rok 2007

dobrý den, přišel mi dopis respektive faktura od firmy Ezere, s.r.o. (IČ 27874745), kde mi naúčtovali 1980,- kč ekologické daně za rok 2007. Přijde mi to divné, aby s.r.o. vybíralo daně pro stát na to jsou snad finanční a jiné úřady, ne? Víte o tom někdo něco? Přijde mi to jako podvod...

DendA 22.5.2007 13:52

Re: Ezere, s.r.o.-ekologická daň za rok 2007

ted nam to taky doslo... bylo to i dokonce ve zpravach ze tomu nemame verit... vite co nam ten podvodnik?? radostne zamavat!!!

qwert 14.5.2007 10:06

problém uhlí - neexistuje ochrana spotřebitelů

Je to totiž podnět pro ČOIku - někdo prodává "uhlí" (ve skutečnosti jde o lignit - podvod a klamání spotřebitele) s tak vysokým obsahem síry, že se z komínů domků  valí žlutý dým  a  v obci to smrdí  sírou jak v pekle.

Valnou většinu tohoto problému by vyřešila prostá definice kvality prodávaného "uhlí" malospotřebitelům pro spalování v různých typech kotlů. Zbytek by vyřešil trh. Vtip je v tom, že pokud by vláda dala přednost ochraně zdraví daňovývh poplatníků a stanovila maximální limit síry v prodávaném uhlí, okmažitě bychom museli začít uhlí dovážet. Otázkou je zda toto řešení není lepší než ekologická daň (žádná devastace krajiny, drahé a kvalitní uhlí z dovozu s nízkým obsahem síry, žádná ekologická daň na spalování uhlí, nutnost kontroly kvality prodávaného uhlí versus pokračující devastace pánevních oblastí těžbou uhlí, přesídlování obyvatel a likvidace vesnic, prodej nevalitního lignutu s extrémně vysokým obsahem síry, žádná kontrola kvality prodávaného uhlí, ekologická daň)

A znova: 14.5.2007 7:00

Zabij bobra,zachráníš strom,spal biomasu strom,uděláš místo pro větrník,na větrník pověš zeleného, zachráníš lidstvo !

CO JE NA TOMHLE ŠPATNĚ ? To poslední mělo být jako první .....;-P

pepisto 11.5.2007 19:15

všechno

je jen na tahání peněz lidem s kapes.Přijeďte se podívat do Jihlavy kde už 15let smrdí a vypouští rakovinotvorné látky Kronospan,který má zahaničního majitele a nikdo s tím nehne.Tak ať jdou zelení i Busík do míst kde záda přechází v nohy.

pepisto 11.5.2007 19:11

všecho

Defurak 11.5.2007 17:52

Prostě to je vše nekoncepční lítání od zdi ke zdi

Pobývám ve vsi, která byla před dvěma léty kompletně plynofikována. Proti původním předpokladům si ale plynovou přípojku pořídila ani ne polovina obyvatel a plynové topení jenom asi desetina. Důvod je jasný - stoupla cena plynu. Lidé nyní pálí kdejaký sajrajt a přál bych vám vidět, jak ta obec v takovém mrazivém zimním dnu vypadá. Naštěstí letos byla teplá zima. Podotýkám, že řada těchto domácností má elektrické přímotopy, které si na doporučení vlády před lety pořídila, ale nepoužívá je. Důvod obdobný.

Prostě český kocourkov !

Ladislav N. 11.5.2007 20:18

Re: Prostě to je vše nekoncepční lítání od zdi ke zdi

Tak přistaňte na zemi a nelítejte. ;-D Trh funguje, lidi se podle toho zařídí... ;-P

Sch.glosátor 11.5.2007 14:55

Když nemají chleba, tak ať jedí koláče !

Pravila Marie Antoinetta. Bursík by si měl uvědomit, jak dopadla.

Sch.glosátor 11.5.2007 14:50

Zdanění "sodovek" ? Skvělý nápad. Že to už dávno někoho nenapadlo !

Zdanění nápojů sycených CO2  včetně piva je logické. Určitě by se z peněz daňových poplatníků zaplatil grant na výpočet, kolik konzumenti vykrkají a vyprdějí CO2.

Jura Jurax 11.5.2007 14:56

Re: Zdanění "sodovek" ? Skvělý nápad. Že to už dávno někoho nenapadlo !

Probůh, tohle jste neměl veřejně ... on si to přečte nějaký zelený a vezme to vážně a ten grant samozřejmě dostane, protože jde o tak olbřímí pitomost, že si všichni budou myslet, že je v tom skryto něco geniálního, co jim uniká, protože na takovou pyramidální hovadinu by přece nikdo se zdravým rozumem grant nechtěl ...  a pak nám zelení mužíci ekologicky zdaní doslova každý prd ... ;-(

Sch.glosátor 11.5.2007 15:36

Pomalu začínám litovat, že jsem si ten nápad nenechal pro sebe.

To mohl být výdělek ! ;-D

Sch.glosátor 11.5.2007 15:38

Pardon, teď mi došlo, že to není můj nápad.

Ale někoho níž v diskusi. Gratuluji. Honem do Brusele než to vyfoukne někdo jiný.

jjjjjj 11.5.2007 14:44

V rozpočtu chybí 100 miliard

V rozpočtu chybí 100 miliard ročně.

Stáhnout schodek přes spotřební daně zas není tak úplně špatný nápad, osobně bych navrhl ještě spotřební daň z nevratných obalů asi tak 1,50-3 Kč z litru plastové láhve (nikoli nařizovat vratnost - přijde sama), ale vždy se najde populista, co tvrdí, že zdražení benzínu povede k sociálně neúnosnému růstu ceny rohlíků o 3 halíře na kus...

Výdaje se moc zredukovat nedají, drobná omezení jsou vyrobena tak idiotsky, že vedou k  nárůstu administrativa, kterou někdo musí za naše peníze udělat, radikální kroky by vedly k radikálnímu zhoršení - vzrostly by nám výdaje na policii, vězeňství a také na pojištění, běžný život by se současně zhoršil.

Zvýšení příjmů by se hodilo. Přímé daně: zvýšit korporacím to nejde, utekly by do jiných zemí, zvýšit lidem to lze, bránit se moc efektivně nemohou, ale politicky je to sebevražedné. Nepřímé daně: DPH je pro firmy neutrální, na sazbě u nich nezáleží, ideální zdroj je zvýšení snížené sazby (nyní 5%), lidé to také spolknou, pokud na to budou mít, stačí kompenzovat zhruba třetinu výnosů, aby na tom většina obyvatel vydělala (více je lidí, kteří utratí za potraviny do 50 Kč za den, než těch co dají přes stovku jen za oběd apod.). Argument, že zdražení potravin/léků přes DPH postihne chudé je ideologický nesmysl, většina prostředků se stáhne od těch, kdo nakupují draze a hodně. Tady je cesta k zastavení schodků při nenarušení hospodářského růstu.

Majetkové daně jsou nevelké, se moc nezíská, výroba majetku vede k růstu ekonomiky, což se nehodí tlumit, osobně bych zvedl pouze daně z plochy (m2 nemovitostí) - radikálně  ale současně bych stavby danil jen levným paušálem např. za každé podlaží stejnou sazbu za m2 jako z pozemku, protože zabírání místa generuje (městům) infrastrukturní výdaje.

Jura Jurax 11.5.2007 14:52

Re: V rozpočtu chybí 100 miliard

No, nevím ... více je lidí, kteří utratí za potraviny do 50 Kč za den ... to je s bídou oběd, není to trošku podhodnoceno?

jjjjjj 14.5.2007 11:52

Re: Re: V rozpočtu chybí 100 miliard

Není podhodnoceno. Důchod 7200, byt 3500 (s energiemi telefonem), tram 300, léky doplatky 400, odloženo na boty oděvy 500, odloženo na vnoučata a dárky 500, spoření "na pohřeb" 500, zbývá 1500 na jídlo včetně drogerie... Takhle nějak žije 10% populace.

Z druhé strany (ceny potravin) také nepodhodnoceno: Kuře celé 1300g 48,-, 1kg rýže 15,-, zelenina 5,-, energie včetně vody 12,- dává 2x stehno, 2x řízek z prsou a jedno rizoto, tj. 5 obědů po 16,-  Kč. A to jsou vcelku chlapské porce.

atd 11.5.2007 14:31

Pan Hanzlíček na něco zapomněl

1- poplatky za znečišťování mají stejné sazby za tunu vypouštěné škodliviny od r. 1992. Jaké byly tenkrát ceny a platy? Proč zvýhodňovat největší znečišťovatele zrušením poplatků?

2- bursíci chtějí zdanit spalování uhlí občany, napadlo někoho čím budou tito topit pokud nemají přívod zemního plynu? Asi  jako zbohatlíci si pořídí za státní dotace tepelná čerpadla( dosud největší blbost SFŽP po přímotopech z let devadesátých). Pokud někdo mluví o dřevu- pak vězte, že dřevo má vyšší emise tuhých látek z tuny než uhlí. A taky umí pěkně v kotli smrdět

Stredocech 11.5.2007 14:54

Re: Pan Hanzlíček na něco zapomněl

1) Přívod elektřiny má skoro každý, může teoreticky topit elektřinou

2) Celá řada obcí byla za státní dotace plynofikována, JENŽE při současných cenách nepřechází lidé na plyn, ale naopak se vracejí k uhlí.ˇ

Jde o to, jestli jako společnost chceme čistý vzduch nebo nechceme a kolik jsme za to ochotni zaplatit.

Frank 11.5.2007 21:17

Re: Re: Pan Hanzlíček na něco zapomněl

Tady přece nejde o to, jestli chceme čistý vzduch, ale ČEZ má monopol a cenu energie si stanoví, jak se mu zachce. 30 mld. zisku je mu málo, tak třeba zvýšit cenu el. energie. A co na to vláda? Samozřejmě nic. A proč taky. Na vesnicích lidé topí opravdu čím se dá. A jakou mají jinou alternativu, když na ekologičtější topení nemají peníze? Ale proč by to mělo takové hovado Bursíka zajímat. Vzpomněl jsem si na Maryčku Magdonovou, která chodila sbírat chrastí.

oakman 11.5.2007 12:58

Klasický případ správného myšlení

Předvedl dnes pan starosta Jiříkova, když podpořil prolomení limitů. Sice ne v Jirkově, tam uhlí není, ale v Jiřetíně, kde o tom nechtějí slyšet. Důvodem má být "specifikum hornické práce" a problémy s rekvalifikací. Opět se ukazuje, jak dokázanou nerekvalifikovatelnost horníků mohou lokální břídilové zneužít. Koláček zřejmě panu starostovi slíbil odtěžit místní romské ghetto.

čili poselství zní: Kvůli místním troglodytům budem dál pokračovat v devastaci prostředí. Pokud pohlédneme na kulturu "rekultivace", to co vzniká činností uhlířů je druhotná, neobyvatelná pseudokrajina. To vše a spokojenost pár tisíc homunkulů, ktří nejsou schopni či ochotni trávit život jinde než v kráteru.

Stredocech 11.5.2007 13:04

Re: Klasický případ správného myšlení

Probkém je v tom, že zelení raději podpoří prolomení limitů těžby uhlí, než dostavbu Temelína.

loiz 11.5.2007 16:58

Re: Re: Klasický případ správného myšlení

zeleni jsou manaskem uhelne lobby. Co se CR tyka,  vygooglujte si bursik + bakala ...

Saša 11.5.2007 13:33

Zavedení ekologické daně na uhlí

prudce zvýší zájem státu na tom, aby uhlí bylo spalováno. Čím více se ho spálí, tím víc se naplní státní kasa a tím víc toho bude k rozšpidlání. Takže se možná začnou otevírat znovu i doly na Karvinsku.

Honza z podhůří 11.5.2007 12:47

odstoupení od spalování uhlí v lokálních topeništích

Opravdu bych uvítal, kdyby došlo k ústupu spalování uhlí (zlepšení ovzduší, snížení prašnosti v obci atp.). Moje zkušenost je taková, že změnou na plynový kotel a zároveň zateplením domu se náš výdaj za vytápění nezměnil, tj. zůstal stejný. Připočítat ale musím placené úroky z úvěru, díky kterému jsem změnu vytápění provedl (tj. tolik platím za "komfort"). Pokud by stát umožnil občanům výběr - buď si top uhlím, ale bude dražší (o ekologickou daň) nebo ti pomůžeme např. dotací úroků z úvěru, kterým provedeš opatření ke snížení spotřeby tepla a teď si vyber, bylo by to fér. Ale to jsem od nikoho z "bursíků" zatím neslyšel.

Lájoš B. 11.5.2007 12:53

Re: odstoupení od spalování uhlí v lokálních topeništích

Myšlenka jistě dobrá, ale při demografickém vývoji a stavu mandatorních výdajů se na to vezmou peníze kde ?

Honza z podhůří 11.5.2007 12:58

Re: Re: odstoupení od spalování uhlí v lokálních topeništích

např. zrušením dotací do "větrníků" :-)

Lájoš B. 11.5.2007 13:14

Re: Re: Re: odstoupení od spalování uhlí v lokálních topeništích

1/ bavme se ve stejných řádech

2/ ty dotace zmizej ze stejných důvodů, co jsem už napsal

Honza z podhůří 11.5.2007 13:34

Re: Re: Re: Re: odstoupení od spalování uhlí v lokálních topeništích

Je mi jasné, že tvrdit že zavedu ekologickou daň na uhlí a její výnos dám na podporu (dotaci) úroků z úvěrů na snížení spotřeby energie je blbost, neboť čím víc lidí změnu provede, tím míň bude zdrojů na dotaci úroků (navíc úvěr musí být dlouhodobý, aby to mělo smysl). Tím přiznávám, že nevím. Neznám ani dopady snížení spotřeby na ekonomiku, které by byly v případě, že by došlo ke snížení spotřeby tepla z uhlí v domácnostech a náhradu za dražší plyn (pokud vezmu analogii snížení spotřeby vody, vedlo jen ke zvýšení ceny, takže náklady rostou plynule dál), tj. dopad snížení spotřeby energie může způsobit, že za mnohem menší množství budeme platit stejně, neboť "kola ekonomiky se musí točit dál". Hezký víkend.

Balů 11.5.2007 15:51

Re: Re: Re: odstoupení od spalování uhlí v lokálních topeništích

To by ale zkrachoval Pávek. To přeci nemůžete od zelených chtít!;-P

aby 11.5.2007 14:24

Re: odstoupení od spalování uhlí v lokálních topeništích

to by se ti líbilo aby někdo platil eko daň z uhlí a všichni ti přispívali na tvoje topení plynem