2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jaan 7.7.2008 10:48

nebezpečná nejsou biopaliva, ale AMBICE

Biopaliva to jest zajímavý technologický pokrok. Chceme-li být nezávislí, pravděpodobně jsme schopni nějaké pohonné hmoty získat z biomasy. Na tom přece není nic špatného.

Ale pokud se do toho vloží úředník z ambicemi měnit svět, je problém na světě. Ale my přece s centrálním řízením máme bohaté zkušenosti, tak kdo se tady do (Y)(Y)(Y) čemu diví???

Kvetla 6.7.2008 23:52

Jenže tato paliva budou nutně na bázo GMO rostlin

 A ví se již,co na to Melouni ???

Ladislav N. 6.7.2008 19:06

Světová banka: Biopaliva zdražila potraviny a způsobila krizi

Světová banka: Biopaliva zdražila potraviny a způsobila krizi

Ladislav N. 6.7.2008 19:05

BIOPALIVA: Pyrhovo vítězství

BIOPALIVA: Pyrhovo vítězství (Mojmír Štěrba)

Ladislav N. / LN 6.7.2008 19:00

Kuchtová chce kvůli Pačesově komisi koaliční schůzku

Kuchtová chce kvůli Pačesově komisi koaliční schůzku

...Člen nezávislé energetické komise a někdejší ministr průmyslu a obchodu Vladimír Dlouhý v dnešním pořadu České televize vyzval zelené, aby informovali veřejnost, že energetická politika země bez jaderných elektráren bude mnohem dražší a země se zároveň stane z tohoto pohledu více zranitelnější. Jaderná energetika se ukazuje podle něj jako nejlevnější varianta.

m.s. 6.7.2008 15:51

Psí podrbání

m.s. 6.7.2008 15:45

Biopaliva

Na výrobu 1 litru bionafty je nutné spotřebovat cca 1,3 litru nafty. U biolihu je potřeba ještě vyšší.Nedotovaná biopaliva jsou ekonomický nesmysl, stejně jako nedotovaná výroba elektrické energie z alternativních zdrojů.

Franta 6.7.2008 16:30

Re: Biopaliva

Ano, máte pravdu. A tato čísla byla známa panu Bursíkovi dávno předem, než se plošně a zákonně zavedlo povinné přímíchávání...

Proč není pan Bursík ropákem roku?

Nebo ropákem století?

Ladislav N. 6.7.2008 18:42

Re: Re: Biopaliva

Asi se někomu vyplatí lidi jako Bursík a spolek zelených magorů sponzorovat. Zvláště když jsou u rozdělování miliard ze státního rozpočtu, resp. z kapes daňových poplatníků.

para 6.7.2008 17:28

Re: Biopaliva

Pokud máte m.s. na mysli náklady u nás v ČR tak je biopalivo obvykle věc prodělečná. Jinak to ale vidí někteří zemědělci, kterým se drahá nafta nechce kupovat, nemají kam co naset a nejraděj by si vyráběli palivo pro sebe. Brazilie ale jede na biolih už asi 30let - tam to není "nesmysl" - tam je to ekonomická realita.   Nejen Bursík ale celé EU hodilo k biopalivům prvé generace  zpátečku. Ty časy kdy se zdálo jak moc máme nadprodukce potravin už zjevně minuly. Na druhou stranu neminulo nebezpečí, že pro nějakej válečnej konflikt ceny nafty vyskočej ještě razantněšji jak dosud. Kéž by jsme pak měli alespon nějakou technologii jako záplatu.  A k těm dotacím - jsem obecně proti nim - jsem ale zároven pro zohlednování externalit a jsem naopak také pro dotovat výzkum nových typů JE tak aby jejich výstavba byla efektivnější.

Ladislav N. 6.7.2008 18:46

Re: Re: Biopaliva (správně AGROPALIVA)

Zase nesmysly. V Brazílii mají energetickou výtěžnost třtinového etanolu 1:3 až 1:4 (proč, to by zasloužilo bližší analýzu), což u nás není možné dosáhnout. Zemědělci ať si pro sebe vyrábějí paliva, kolik potřebují. Brání jim snad někdo?  ;-P

Kvetla 6.7.2008 23:58

Re: Re: Re: Biopaliva (správně AGROPALIVA)

...Blahé paměti p.Chruščov sel kukuřici bezmála i ve Vysokých Tatrách,tak proč by Melouni nemohli propagovat obdobný nesmysl šmahem v celé Evropě???

jakovy 7.7.2008 15:25

Re: Re: Biopaliva

Nějakou technologii jako záplatu? Ale už za Hitlera vyráběli, myslím v Litvinově, benzin z hnědého uhlí. Chce to ale elektriku. Odkud asi? No z JE. Vybijme Zelené a jejich výstavba bude efektivnější (bez obstrukcí).

kirast 6.7.2008 12:20

Proč se asi pořád všichni strefují do biopaliv jako do největšího škůdce lidstva?

Vážení, biopaliva jsou v tom zcela nevinně! Je to asi záměr zamlžovat skutečnou podstatu problému. Ve skutečnosti je zločin vyrábět a povinně používat DOTOVANÁ biopaliva vyráběná z přebytků DOTOVANÉ zemědělské produkce. Na vině nejsou biopaliva ale DOTACE, ty deformují hospodářství, snižují výkon ekonomiky a nakonec snižují životní úroveň obyvatelstva a poškozují přírodu více, než je nutné. A je prakticky jedno, jestli jdou na výrobu biopaliv, podporu zemědělství nebo jinam. Jsou to stejně špinavé poníze jako ÚPLATKY a mají stejný cíl (jedny znevýhodnit před jinými), narozdíl od úplatků je to ale zatím zákonné jednání. Pokud někdo uspěje na trhu s biopalivy NEDOTOVANÝMI, kdo mu v jejich distribuci (kromě konkurence) chcete bránit?

Para 6.7.2008 15:23

Re: Proč se asi pořád všichni strefují do biopaliv jako do největšího škůdce lidstva?

Jo tak to jsi napsal Kiraste moc pěkně - skoro bych to podepsal - skoro. Jen bych rád ale dodal další důležitý a opomíjený aspekt.  Z principu "DOTOVANÉ" je fakticky i všechno to, kde v kalkulaci nezapočítáváme EXTERNALITY.  V součastnosti  může být např považována za  "dotovanou" kdejaká výroba, nebot většina světové produkce visí na produkci energie s uhlí.... Pokud by nám ale např v bzku hrozilo globální ochlazování a prokázalo se, že vypouštění CO2 je spásné řešení - náhle se situace jeví docela jinak. A razantně jinak to naopak bude pokud by skleníkové plyny byli tím jazýčkem na vahách, který nám životní prostředí vychýlí do opačě extrémního stavu. Takže se raděj problematickými externalitami nezaobíráme jen aby situace alespon vypadala přehledněji.:-/

M. Zima 6.7.2008 9:53

Pro heretika: Máte v tom jasno, jako ta Dlouhého parta,

která těmi bláboly dělá dojem, že stojí jako kLaus na výplatní listině ČEZácké mafie. Ostatně, za chvíli budou v OVM kecat a věštit dávno profláknuté figury jako Říman a Urban, když se dokážete zamyslet nad následujícími body, možná, že se Vám při tom trochu rozsvítí.:

1) Vzhledem k ČEZáckému monopolnímu postavení je Topolánkův úmysl „zavést konkurenci eliminací státu z rozhodovacích procesů“, tedy privatisací stejně hloupý a nebezpečný, jako Burcíkův biofúzl. Dokonce v té Topolánkem pitomě kritisované EU je jasné, že předpoklad pro konkurenci, tedy trh (který Dlouhého věštírna prakticky vůbec nezmiňuje) je v dané situaci možno zavést pouze rozbitím ČEZu. Tuto triviální skutečnost by opravdu nezávislá komise nemohla ignorovat.

2) Expert Topolánek „nezná jinou studii, nežli doporučení dostavby JETE“. Když už to nedokáže on, tak Dlouhého poskoci se mohli např. informovat o projektu Biblis, (analogické zastavení další výstavby z ekonomických důvodů před 30ti lety), a nebo si alespoň položit otázku, jak to budou chladit, ale jelikož se jedná o experty typu ČEZáckého bosse Romana, který na Z1 nedávno bohapustě kecal o plynových elektrárnách, a doložil pouze, že ještě u nabíhající plynové turbíny nikdy nestál, že nestál ani u nabíhání turbíny jeho JETE, nezmohou se ani na kritiku drancování Česka za účelem momentálního primitivního zisku mafiózní bandy, nedojdou ani k evidentní skutečnosti, že při (uznám, že předstírané) národní koncepci energetické bezpečnosti jsou bloky jako JETE vlastně pro Česko příliš veliké, nezmohou se na posouzení problému sítí, … o nové, době odpovídající koncepci energetigy ani nemluvě.

Mohl bych Vám tu téma hodinku vysvětlovat, mohl bych o tom napsat článek, ale má zkušenost je, že by ho v Česku nikdo nezveřejnil, ti hlupáci nemají v hlavě nic jiného, nežli štípat atom a za to pár korun od ČEZu, prostě národní nezávislost založenou na ruském uranu, tak, jak se to naučili od sovětských soudruhů.

Pumprlidentlich 6.7.2008 11:17

.

jste trapný

B VI 6.7.2008 11:30

Re: Pro heretika: Máte v tom jasno, jako ta Dlouhého parta,

O jakém ruském uranu to mluvíte čéče. ČR je soběstačná v těžbě uranu na několik dalších desítek let. Světové ceny uranu navíc umožní těžbu dalších, již prozkoumaných ložisek s obsahem U i pod 0,1%. Přepracování českého uranu na palivo pto JE lze samozřejmě pořídit i mimo Rusko.

dvd 6.7.2008 13:34

Dotaz

Doporučujete také rozbití EdF? Třeba by si pan Pierre Gadonneix nechal od Vás poradit.

:-)

křovas 6.7.2008 14:47

Re: Pro heretika: Máte v tom jasno, jako ta Dlouhého parta,

projekt Zima promluvil.

Yarda 6.7.2008 9:38

Musíme uznat že zavádění alternativních zdrojů

má i své výhody. Dokud jsme to nezkusili, někteří si mohli myslet že je to 3,14čovina, teď to víme všichni.

Ale je potřeba aby v této věci probíhal další výzkum a vývoj - přísně kontrolovaný jestli z toho vývoje něco kouká nebo jestli se jen zbůhdarma neutrácejí peníze.

Lojza 7.7.2008 20:07

Re: Musíme uznat že zavádění alternativních zdrojů

Taky probíhá, ale nejde to na povel.  Kde nic není, ani smrt nebere.

káma 5.7.2008 21:37

energie

Jakkoliv to není k pochopení,komunisté měli energetickou potřebu státu zmapovanou.Když si odmyslíme všechny možné šaškárny/které ve světle dnešních šaškáren tak nějak blednou),je nutno přiznat,že do energetické krize nás ženou "demokrati"Parta zelených náčelníků v parlamentu řídí republiku a chlapi s gulemi jen koukají.A žvaní.

mondeo 5.7.2008 21:13

biopaliva

Větší zhovadilost ,jako bylo zavedení biopaliva jsem ještě neviděl,ale co můžeme čekat od ,,trotlů "co máme ve vládě !!!!!! Pokud tam budou sedět lidé jako rádoby ekolog Bursík a skupinka flanďáků tak nám  může pomoci opravdu jen pánbůh !!!

Emil XX 5.7.2008 16:53

Biopaliva byla nesmyslem od samého počátku, když

biomasa, tak leda na topení a samozřejmě bez dotací. Takže pár menších kotelen a topení v rodinných domcích, toť vše.

janci 5.7.2008 10:46

povinne sviceni aut ve dne dle rakusaku

stoji zvyseni spotreby o 1 - 4 procenta a neprineslo vubec nic, jen zvyseni poctu mrtvych chodcu a cyklistu, kteri jsou vice prehlizeni. Kolik ze to se pridava bioslozky do benzinu? O kolik narostl pocet mrtvych chodcu na silnicich posledni rok?

fgh 5.7.2008 13:11

Re: povinne sviceni aut ve dne dle rakusaku

jo Rakušáci měli tolik slušnosti,tu hloupost s denním svícením odtroubit.

Slovensko ji zavede:-D

M. Zima 5.7.2008 9:30

Pane Havel,

jste možná analytik, ale určitě lobbyista. Kde jste byl s Vašimi analysami, když ten lihový nesmysl začínal a Vaší klientele to přineslo nejenom chleba, ale na něj i kus šunky? A jestliže už analysa, tak proč nezmíníte pozadí té sviňárny, vstup petrolejářských koncernů do zemědělských produktů, GMO story, ... a že to vše před ca 15-ti lety naznačil nějaký Gore v knize o balanci podle českého guru kLause nezničitelné planety. Prostě jako analysa to je stejně mizerné, jako včerejší Dlouhého energetické věštění.

heretik 5.7.2008 12:50

Re: Pane Havel,

Pane Zimo, nějak Vám to teplo nesvědčí - prý v něm měkne mozek. Včera blábolil pan ministr Bursík a to tak, že hodně (ovšem s jediným cílem - nepopudit až tak spolustraníky). Pan Dlouhý byl velmi konsistentní a patrně mu na nás a této zemi záleží daleko více, než panu ministrovi. Pokud si myslíte, že je všeho hojnost a zvláště elektřiny i do budoucna, tak Bůh s Vámi a patrně, s pokračováním této ideologie budee brzy potřebovat liščí ohon. Jak je známo, každá krajnost je škodlivá a tedy i biopaliva mají své nedostatky, ale také přednosti, takže prosím, přiměřeně (viz studie EMPA ze St. Galen ve Švýcarsku). A GMO? pěkná zelená taškařice - raději necháme pár chudejch chcípnout, než aby se najedli potraviz z plodin  získaných šlechtěním a kontrolovanou modifikací. Příběh DDT je také velmi poučný: ani Stalin s Hitlerem dohromady nemají na svědomí tolik lidských obětí (malárie) jako Greenpeace s prosazením totálního zákazu DDT, takže opravdu opatrně! Prý se jen tak trochu spletli...Čest Vaší památce a doufejme, vbrzku, i ostatních zelených!

křovas 5.7.2008 13:09

Re: Pane Havel,

Zima nemůže být člověk. Je to projekt.