2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

DOKUMENT: Zásah Ústavního soudu rozvrací politickou situaci v zemi

Ústavní soud zcela nečekaně, při absenci jakékoli vážné veřejné diskuse na toto téma a po letech vlastní nečinnosti, využil tři roky starou ústavní stížnost skupiny senátorů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pankovic 4.2.2021 15:28

Dobry komunista śkodí I po smrti :-)

Nejsou "hodnî", "reformnî", "polepśenî"...

...jsou to jenom rûznè frakce śkûdcû;-€;-€;-€

D. Černá 4.2.2021 17:54

Na Zemana přesné.

D. Fajfr 4.2.2021 15:23

Tak těch sedm bodů mě uklidnilo, že se zas tak nic moc nestane.

J. Kejkrt 4.2.2021 14:47

Pane inžinýre, užívejte důchodu a nepleťte se do věcí, kterým nerozumíte.

To je nám jasný, že pro vás je uplně šumák, jestli hlas nějakýho občanskýho nýmanda má jen poloviční váhu, než hlas jinýho občanskýho nýmanda. No ale stalo se, že se někdo ozval, a tak jste to teď vy, profesionální politici, kdo musíte držet hubu a krok.:-P

J. Karlík 4.2.2021 17:35

Ano, máte pravdu. Ještě bude třeba zrušit 5% uzávěru, protože jak k tomu přijdou voliči těch stran, které mají třeba 4,9% a jejich hlasy si drze rozdělí ostatní a vůbec ne stejně, ale silnější si připisuje více

O. Schnabl 4.2.2021 14:17

Jak jednoduché. Vlastně první výstřel dal Zeman, kdy volby vyhlásil 9 měsíců předem a prohlásil, že nebude brát ohled na koalice, ale premiérem jmenuje vítěze strany, která získá nejvíce hlasů, bez podmínky zda bude mít v PS většinu. Ohýbá stále Ústavu jen jak je to možné. Je to šachový hráč, ale tentokráte budoucí dění nedomyslel. Ústavní soud jen narovnal nespravedlnost, kterou On Zeman s Tím Klausem s oposmlouvou prosadili.

D. Černá 4.2.2021 14:36

tak Zeman je šachový hráč asi jako Babiš brilantní diskutér :-)

Zeman jen plní letité zadání, které dostal on i Klaus od kluků z Východu a je mu naprosto fuk, co bude. Na vydělávání peněz pro rodinu má ty dva šmelináře kolem sebe a je už naprosto bez zábran. Zeman ví, že každý, kdo číst, psát a jíst příborem jím pohrdá, tak už jen spoléhá na ty alkoholiky, mdlé duchem a s podprůměrným IQ, které v minulosti rád zmiňoval.

On je už jen chudák, který ještě bude trochu škodit, trochu lhát, trochu lůzu povzbuzovat.

A za chvíli šlus :-)

D. Černá 4.2.2021 14:37

...že každý, kdo umí číst, psát a jíst...

J. Pankovic 4.2.2021 15:18

Černa, dokažte, źe nejste robot :-)

Černa, dokaźte, źe nejste značka Renaultu ;-O

D. Černá 4.2.2021 16:20

Jak to mluvíš se svou matkou, ty nevděčníku?

V. Čermák 4.2.2021 17:51

Jen HO nechte. Je to Oslík Richter, který byl dlouho izolovaný na samotce, nyní pak propuštěný na podmínku, je Bujný...;-D

M. Rohovský 4.2.2021 14:51

Pane Schnable, nevím jak jste na tom s logikou, ale z Vašeho příspěvku celkem jasně vyplívá, že by měl prezident jmenovat premiérem předsedu strany pouze za situace, že tato získala ve volbách většinu. To se v dějinách ČSR, ČSFR ani ČR nikdy nestalo. Ten Havel tedy ústavu ohýbal co mohl.

M. Rohovský 4.2.2021 14:53

Ale pardon vyplývá.

V. Heidlerová 4.2.2021 23:50

To je přesné popsání situace. Na Rychetského se snášejí nadávky za mnohem menší prohřešky a minulost, které má Zeman mnohem větší. Divím se, že oponenti p. Rychetského si dovolují jej nazývat senilním starcem a neuvědomují si, že mnohem horší případ je troska hradního pána, která si dělá s Ústavou, zákony, soudními rozhodnutími co chce. Zemanovy a Babišovy přešlapy a nenávistné postupy už překračují všechny meze a je dobrý každý právní krok, který jim připomene, jak správně funguje demokracie. Agroferťák a opilec nejyxsou feudálními vládci a my, občané, nejsme jejich poddANÍ. Je dobré, že jim to ÚS rázně připomněl.

J. Fráňa 4.2.2021 13:40

Není nad to, když je v parlamentu 20 pidihnutí.;-D

P. Brich 4.2.2021 17:04

Alespoň se na ničem nedohodnou. Jedině když tam přistane pořádný balík. Pak bude rvačka, kdo první a kdo víc.8-o

D. Černá 4.2.2021 12:46

A to mě baví!!;-D;-D

Spodina, udavačská, estébácká a komunisticko-náckovská lůza už počítá na kalkulačce, kolik dají hlasů dohromady, aby mohli po volbách zase vládnout. Ježíši to hezké, jak se nám ta závistivá a neschopná sebranka začíná objímat a lísat se k sobě, komouš, udavač, placený udavač, udavač ze záliby, Šejna a parta indiánů s Putinem na tričku se raduje, že spolu potáhnou káru.

Hele, nechcete jít pomoct Okamurovi dostavět ten jeho Takešiho hrad? Chudák se s tím dře už 5 let a má jen hrubou stavbu. Už aby zase byly volby a mohl si stáhnou pár desítek milionů na dodělání.

A co jinak, kupujete vesele ty Kostelecké šmakulády a od udavače? Dobrou chuť vy pologramoti, toustový chleba jste si u č. 25082 už předplatili, tak to řekněte u pokladny.

V. Čermák 4.2.2021 12:55

Arnošt, vy jste se v šaškecu nějak zradikalizoval....;-D

D. Černá 4.2.2021 12:59

ale prdlajs bolševiku, mlátím se smíchy, jak ta vaše parta tady už dává dohromady estébácko-komunistickou vládu.;-D;-D

V. Čermák 4.2.2021 13:56

Arnošt, hlavně se neumlaťte...;-D

M. Rohovský 4.2.2021 13:25

Paní Černá, to jste nám to nandala. Asi se chytnu za nos a budu volit Kalouska. Vlastně on už se vzdal. Tak nevím. A možná ani volby nebudou.

D. Černá 4.2.2021 13:29

neblbněte, celý život volíte bolševiky v jakékoliv podobě, tak vydržte. Bude líp!

A. Renjascu 4.2.2021 16:09

Paní Černá, vzhledem k vašemu vyjadřování pochybuji, že jste příznivcem pravicových či konzervativních hodnot a stran, jak jste kdesi uvedla, protože lidé hlásící se k tomuto směru mají odlišné představy o vyjadřování, chování či komunikaci. Největší silou konzervativně pravicového směru vždy byla síla myšlenek podpořená skutky, ale také ochota kultivovaně o těchto myšlenkách diskutovat a podrobit je zkoušce času. To co předvádíte vy je vše jiné, ale rozhodně ne diskuse a už vůbec ne kultivovaná diskuse. Evidentně se spoléhate na anonymitu, kterou diskuze na internetu většinou umožňuje. Jásáte nad rozhodnutím ÚS, který jej tři roky odkládal a vytasil pár měsíců před volbami, jásáte, že byl odstraněn nějaký paragraf zvýhodňující Babiše i když ten paragraf je tady už dvacet let a obdobný mají v 55 zemích světa včetně mnoha zemí EU. Babišovi se to určitě nelíbí, ale těžkou hlavu teď mají určité i u Pirátů a v ODS, protože tyto tři strany tím budou zasaženy nejvíce. Jásat mohou všechny ostatní. Žel způsobí to ještě větší roztříštěnost a korupci na politické scéně a přitom hlavní diskriminační paragraf o 5% klauzuli, který by umožnil vznik nových stran bez velkého balíku peněz odstraněn nebyl.

D. Černá 4.2.2021 16:26

Víte, mně je jedno, co si vy myslíte. Myslím, že nebudu daleko od pravdy, když napíšu, že jste velký zastánce Trumpa. To má být pravičák a konzervativec. Ty vole!! ;-D Vy jste ten poslední, kdo může klasifikovat mé hodnoty, názory, přesvědčení a vyjadřování. Většinou zde komunikuji se spodinou, zemanovsko-burešovskou lůzou a nechtějte po mě, aby s takovým odpadem hovořila akademickým jazykem. Dokázala bych to snadno. A abyste už netápal a nedělal ze sebe veřejně idiota Renjacsu, tak vám něco prozradím.

Dělám si z vás prču;-D

A. Renjascu 4.2.2021 18:59

Člověk je buď slušný (a to vždy) a nebo je neslušný (což nevylučuje občasné užívání akademického jazyka, jak sama uvádíte), nic mez tím. Hodnoty jaké zastáváte jsou vaše věc, já jen uvádím, že vaše hodnoty se neshodují s hodnotami ke kterým se hlásíte. A paušalizace druhých či pohrdání skupinou lidí, která volí v rozporu s tím co chci vypovídá více o autorovi tohoto výroku než o těch ke ktrým je směřován. Od roku 2013 nebyl nikdo z těch co jsem volil nejen ve vládě, ale ani v parlamentu a přesto nebudu nazývat voliče stran, které se tam dostaly lůzou či spodinou. Z toho co je v parlamentu mi jako celek neimponuje nic (i když bych nalezl v jejich stranách pár osob, které dle mého zastávají celkem rozumné názory), ale nebudu plivat po voličích jen proto, že tam propasírovali ty co nemusím a že jich tam je.

D. Černá 4.2.2021 19:18

A co já s tím? Máte problém, řešte si ho.

A. Renjascu 4.2.2021 19:42

Kde v mém příspěvku vidíte, že bych měl problém?

D. Černá 4.2.2021 12:24

Tak bolševici už na imaginární kalkulačce počítají, kolik dají dohromady hlasů estébáci, komunisté a parta pologramotných nácků od Pitomia. A hele, bolševikům to vychází. Tak uvidíme soudruzi, uvidíme.

J. Pankovic 4.2.2021 15:23

Jestli ta Černa neni Rudozelena Fialova Haraśima :-)

P. Brich 4.2.2021 17:09

Nejspíš se jí podařilo dostat z toho saka se zašitými rukávy;-)