5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

DOKUMENT: Stanovisko Svobodných Rusů

Současné Rusko dokázalo, že je kriminálním státem a Putin válečným zločincem. Svobodní Rusové požadují zřízení mezinárodního tribunálu pro odsouzení ruských válečných zločinů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Zrcek 11.10.2022 18:58

Nevíme, kolik je Svobodných rusů. Doufám, že dost a jejich přesvědčení je pevné. Jsou nadějí pro nové poválečné rusko. Třeba jednou převezmou vládu a státní správu.

V Krajských listech vycházejí články Š. Chába, s kterými velkou většinou vřele souhlasím. Tentokrát si dovolím stejně vřele nesouhlasit: https://www.krajskelisty.cz/praha/27884-jenom-blazen-by-se-tesil-na-porazku-ruska-mir-neni-sproste-slovo-komentar-stepana-chaba.htm

Píše, že si nemáme přát porážku ruska, ale mír. Je to asi jako přát si mír s hitlerem poté, co obsadil Polsko. Byl by to mír na účet druhého, mír který obsahuje zárodek další expanze a mír bez potrestání viníků a odpuštění. Pokračováním války, když nezakročíme, prý uvrhneme nešťastnou Ukrajinu do 15. stol.

Pane Cháb, možná že jsem blázen ve vašich očích, ale Ukrajině teď můžeme pomoct jen zbraněmi a rusku momentálně žádná pomoc není. Samo zahájilo agresi, samo anektuje cizí území, samo vrší válečné zločiny. Je to trest za to, že opakovaně trpí v čele paranoidní diktátory, stalina, brežněva, putina... A ti zaměstnávají opričniki, dnešním termínem siloviki. Kdo má námitky, buď vypadává z okna, nebo se střílí natřikrát do hlavy. A ten současný pravítěl trpí současně slavomamem jako vtělení cara Petra I., i stihomamem, vypěstovaným dlouhou službou v KGB jako nemoc z povolání. Rusko strašlivě poškodil a bude trvat hodně dlouho, než se opět civilizuje na úroveň Číny nebo aspoň Indie.

S panem Chábem naopak souhlasím, že Ukrajina se touhle válkou emancipuje jako samostatný stát. Optimismus, že se už nevrátí k oligarchům a nějak civilizovaně se usmíří s moskaly, sice nesdílím, ale můžeme opatrně doufat.

V. Čermák 11.10.2022 20:05

Tak jste si zapolemizoval s panem Chábem, nicméně tvrdíte, že Rusku dnes pomoc není a že zahájilo agresi a páše zločiny. Nicméně je to tím, že Rusko nenávidíte. Ale proto se také mýlíte, neb přání je otcem vaší myšlenky. Rusko si pomůže samo, je to silná velmoc a před USA nepadá na zadek, navíc má podporu poloviny světa. Zahájilo sice válku, ale vyprovokovaly ji svoji Chybnou agresivní protiRuskou politikou USA, NATO a zneužitá Ukrajina. Mimochodem, současnou říší zla jsou USA, co do počtu válek i mrtvých. A nakonec k nějaké dohodě dojde, ale mezi Ruskem a USA, Ukrajina je jen přívěsek a myslím, že jí nakonec nezbude nic, hlavně Území, které si rozdělí Rusko a USA+Západ, který si tím zahojí svoje náklady...Rv

J. Vávra 11.10.2022 21:30

Ruský troll Čermák žvaní a mele ruské narativy jako obvykle.

J. Černý 11.10.2022 22:36

Vávro na Plzeň

J. Vávra 11.10.2022 22:42

Další ruský troll zahýkal. Zalezte švábi!

V. Pavelka 12.10.2022 19:30

Vávro ? Čermák není Ruský troll ! Jen používá rozum a logiku ? Na rozdíl od vašich iluzí a emocí ! Vy jen chcete vyhrát s někým proti někomu ? Vsadil jste vše na svého koně ?

F. Zrcek 12.10.2022 9:59

Já jsem se v životě naučil nenávidět jenom blby. V životě jsem se potkal se spoustou rusáků (i rusand) a rozhodně nemůžu říct, že bych je en bloc nenáviděl. Příčí se mi některé povahové rysy, otrocká podřízenost a podlézání mocným. A vidím to i u nerusáků. Taky se mi příčí arogance mocných vůči podřízeným a těm, které považují za nižší kastu. I to je vidět ledaskde, ale pro rusáckou věrchušku se to tak vyžaduje jako součást subordinace.

Podívejte se třeba na blba putínka. Jako dumou zvolený pravítěl trpí současně slavomamem jako vtělení cara Petra I., i stihomamem. Ten si vypěstoval dlouhou službou u KGB jako nemoc z povolání. Nevím, jak znáte prostředí tajných služeb, ale pro přežití musíte nevěřit kolegovi, s kterým chodíte do kantýny, bavíte se o rodině a mívali jste i společnou štětku. Protože jinak určitě udá on vás, a ne vy dřív jeho. To prostředí zlikviduje časem i chlapa a ne takové tintítko, jako je putínek.

Už rozumíte veliký Čermáku?

D. Laurencikova 12.10.2022 13:49

Vy snad ani netusite, zaslepen absurdni nenavisti k "putinkovi", ze vas hrdina Zelensky nechava bez soudu popravovat "kolaboranty", to jsou ti, kteri se nijak nemohli vyhnout urcite soucinnosti s Rusy, kdyz tito dobyli jejich uzemi. Vas hrdina Zelensky je ve skutecnosti valecny zlocinec, ktery ukazal, ze i obrannou valku lze vest kriminelnim zpusobem. Zelensky udelal z civilniho obyvatelstva vojensky cil, rozmistuje vojenske systemy do civilnich objektu, stejne jak to delaji Palestinci, aby pak mohl ukazovat svetu, jak jsou ti Rusove barbarsti. Nemel zajem zabranit ruske agresi a ted se cely svet snazi stahnout do valky, bez ohledu na ztraty! Zelensky dokonce vyzaduje od NATO preventivni atomovy uder na Rusko! Vite vy aspon priblizne, co to znamena? Jak k tomu prijde ostatni svet, ze Ukrajinu vedou silenci?

J. Koníček 12.10.2022 21:44

Pane Čermáku: Valné shromáždění OSN bude tento týden veřejně hlasovat o rezoluci odsuzující ruskou anexi ukrajinského území. Předběžná textace rezoluce odsuzuje nelegální „referenda“, která ve čtyřech oblastech Ukrajiny uspořádala Moskva, i následnou nezákonnou anexi těchto území.

Uvidíme, jak toto hlasování dopadne, doufám že se k tomu poté s Vaší obvzklou nestranností a briliancí vyjádříte. Vždy se těším na Vaše jiskrnné a hlubokomyslné analýzy.

I. Pávek 11.10.2022 18:35

;-D

V. Němec 11.10.2022 18:19

A já jsem předseda svobodných rybářů na Českomoravské vysočině, граждане Гинсбург.

M. Hoblík 11.10.2022 18:12

Putin je stejný vrah, jako George Bush.

J. Černý 11.10.2022 15:53

Předsedo, tak proč se neoženíte. Naše holky Černochová Drábová....jsou volné.

V. Čermák 11.10.2022 16:53

Také Hájková je ideologicky přijatelná...;-D

O. Seliger 11.10.2022 14:50

Někteří rusofobové dokonce tvrdí takovou lživou dezinfo, že jest to na Ukrajině Americká válka, protože prý senátor Mc Cain prohlásil na Mejdanu 2014, že přivezli Tymošenkové a spol. 5milíchjardů doláčů. A zároveň prý přezbrojí a vycvičí ukrajinskou armádu, aby vyhnala Rusy. Prý pomůže Pentagon a CIA a Nulandové tým. Nic z toho není pravda. Všichni v TV viděli jak paní Nulandová v pohodě prochází jásajícími Ukrajinci v Kyjevě a rozdává jim koblihy jako náš tehdejší ministr Babiš svým voličům. Tak pozor nelhát a nekrást.

P. Diviš 11.10.2022 16:53

Jestli kradete, to nevím, ale lhaní vám jde.

V. Čermák 11.10.2022 16:56

Vy ovšem nelžete. Jen Šíříte do zatuchlého světa Nový pokrokový vítr....;-D

D. Laurencikova 11.10.2022 18:41

Jak se vam libi toto video?

Pravda o Ukrajině (rumble.com)

H. Lukešová 11.10.2022 19:36

Orbán říká, to co Vy, že rusko-ukrajinská válka je válkou také americko-ruskou a že USA, konkrétně Trump by měl moc tento zničující konflikt ukončit, mezitím Biden slíbil Ukrajině neochvějnou podporu a Německo se zavázalo, že dodá Ukrajině protivzdušný systém.

D. Laurencikova 11.10.2022 19:55

To nerika jenom Orban a ja, to vidi kazdy, kdo to videt chce. To rika i moje ukrajinska sousedka a sice od sameho zacatku. Trump je bohuzel pryc od okna a ta "neochvejna podpora" a dalsi a dalsi zbrane na Ukrajinu povedou k cim dal vetsimu niceni, bude tim vice mrtvych, cim dal horsi obrazky budou kolovat svetem a dojde k tim vetsi eskalaci, smim-li si dovolit prognozu. Uder - protiuder. A tak porad dokola, az do horkeho konce. Sluvka "mir" a "dohoda" se vyskrtly ze slovniku, jak se zda. Kdo ma takove politiky a diplomaty, ten uz nepotrebuje zadne dalsi nepratele!

H. Lukešová 11.10.2022 20:38

Já nejsem rusofob, k Rusům a Ukrajincům jsem vždy měla a dodnes mám neutrální vztah, ale přece jenom plošné bombardování ukrajinských měst ruskými vojáky je trošku přes čáru. Avšak není to má válka a není dobré se plést do cizích záležitostí.

D. Laurencikova 11.10.2022 21:08

Pri plosnem bombardovani Drazdan prislo o zivot pres 30 tisic lidi.... , chcete rict, ze to tak podobne vypada ted na Ukrajine? Ja bych byla s timto oznacenim prece jen trochu zdrzenlivejsi. Z Wiki jstem vam vykopirovala, jak vypadalo plosne bombardovani: Bombardování Drážďan – Wikipedie (wikipedia.org)

Jiste je, ze Putin vedl zatim tuto valku s ohledem na civilni infrastrukturu s jednou svazanou rukou za zady. Nebudily ruske "neuspechy" vlastne pohrdavy vysmech? Ted mame dalsi eskalaci a - co koho napadne jineho, nez jeste vic zbrani, vic oleje do ohne??

Roger Köppel - svycarsky novinar a politik rika: "Wir müssen aus diesem Krieg raus! Rein an den Verhandlungstisch - heute, nicht morgen! Wir dürfen wegen Kijew nicht die ganze Welt abfackeln...!" a apeluje na cely svet, apelovat na valecne strany a primet je konecne k rozumnemu reseni. Putina a Zelenskeho zavrit na vystrizliveni do nejake kliniky a prenechat vyjednavacum, dohodnout se na podminkach miru.... pri soucasnem zapojeni Ciny, Turecka, Israele, USA, EU... a sice hned! Prilis rozumny navrh, nez aby na nej nekdo pristoupil - zu gut um wahr zu werden!

D. Laurencikova 11.10.2022 21:21

Jak vyctete: "Několik desetiletí po válce odhadovaly různé zdroje počet mrtvých v Drazdanech až na 250 000..." To se mne osobne zda realistictejsi, nez 25 - 30 tisic, po tech opakovanych infernech - kobercovych naletech - ktere byly vlastne potrestanim nemeckeho obyvatelstva. Ukrajinskych obeti bylo pri ruskych naletech na ruznych mistech na Ukrajine 19 (slovy devatenact), jak jsem cetla v novinach. Kazda obet je jedna navic! Ale "plosne nalety"? "Genocida", jak tvrdi Klitschko? Jak potom oznacit to, co zpusobily USA ve Vietnamu, iraku, Srbsku, v Afghanistanu... kde zahynuly miliony lidi?

H. Lukešová 11.10.2022 21:28

No jo, to asi máte pravdu, 19 lidí je samozřejmě zanedbatelné proti 30 tisícům.

D. Laurencikova 12.10.2022 8:35

Kazdeho lidskeho zivota je skoda! Prave proto nechapu to niceni, to zbrojeni a valceni az "do posledniho Ukrajince"! Na konci teto valky bude stejne dohoda, jakou nebo jeste lepsi, mohla Ukrajina mit i bez ni. Pokud nedojde k jaderne valce. Ja na vojenskou porazku Ruska opravdu neverim.

J. Koníček 13.10.2022 2:08

Cituji sapéra Vodičku"Každej Maďar může za to že je Maďar. I se svým " Láňok, láňok, láňok a faluba" se můžou pro mně za mně odstěhovat zpátky za Ural odkumně přišli a kamaradit se dál s Russáky, dokuď jim tu Sibiř neseberou Číňané, kterým dříve právoplatně patřila. Evropanům bude lépe.;-)

P. Molík 11.10.2022 12:47

Nemohu a nechci přezkoumávat argumenty a předložené důkazy jakýchsi Svobodných Rusů, ale je nanejvýš důležitý fakt, že se i v zahraničí formuje protiputinovská opozice, protože Putin nadále zvětšuje svůj škůdcovský potenciál a počíná si stále víc iracionálně. Putin se stal obětí a otrokem svého mocenského postavení a svého abnormálně zbytnělého ega, které mu zjevně znemožňuje vnímat nezkresleně realitu, a nyní již Putin nakumuloval tak obrovský škůdcovský potenciál z titulu svého vládcovského postavení, že je schopen poškodit Rusko natolik, že se Rusko vnitřně zhroutí a pak rozpadne. A pak již budou zavile nenávidějící eurohujerští dravci a další jejich kumpáni cupovat mrtvého ruského medvěda až z něj budou lítat cucky. Rozpad Ruské federace by byl doprovázen velkým globálně-mocensko-politickým zemětřesením, jehož možné důsledky nelze zatím úplně domyslet ve své komplexnosti atd.

J. Vintr 11.10.2022 13:06

Putin si naopak počíná velmi racionálně. Mimo jiné převzal taktiku Ronalda Reagana, který v osmdesátých letech "uzbrojil" Sovětský svaz. Dnes mimo jiné kvůli podpoře ukrajinské války dochází dech Američanům. A západní Evropa ekonomicky kolabuje.

K. Křivan 11.10.2022 13:24

Moc doufám, že máte recht. R^

J. Dobrý 11.10.2022 13:50

Pokud spocitam ekonomickou silu, ktera vyzbrojuje Rusko a ukrajinu, vyjde pomer asi 1:40

Takze by to musel byt opravdovy naprosty kolaps, aby bylo Rusko schopne uzbrojit to spolceni zemni podporujich UA, nebo zlomit vuli v podpore pokracovat.

Vy jste pilny vojak te druhe varianty. Presvedcit lidi, ze podpora napadeneho je chyba. A je vam uplne jedno, ze tim jen legitimizujete nasili jako prostredek dosazeni cilu a tim pokracovani nasili. Jste tak zabedneny, nebo zaplaceny?