23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

DOKUMENT: Stanovisko Svobodných Rusů

Současné Rusko dokázalo, že je kriminálním státem a Putin válečným zločincem. Svobodní Rusové požadují zřízení mezinárodního tribunálu pro odsouzení ruských válečných zločinů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Koníček 13.10.2022 2:08

Cituji sapéra Vodičku"Každej Maďar může za to že je Maďar. I se svým " Láňok, láňok, láňok a faluba" se můžou pro mně za mně odstěhovat zpátky za Ural odkumně přišli a kamaradit se dál s Russáky, dokuď jim tu Sibiř neseberou Číňané, kterým dříve právoplatně patřila. Evropanům bude lépe.;-)

J. Koníček 12.10.2022 21:44

Pane Čermáku: Valné shromáždění OSN bude tento týden veřejně hlasovat o rezoluci odsuzující ruskou anexi ukrajinského území. Předběžná textace rezoluce odsuzuje nelegální „referenda“, která ve čtyřech oblastech Ukrajiny uspořádala Moskva, i následnou nezákonnou anexi těchto území.

Uvidíme, jak toto hlasování dopadne, doufám že se k tomu poté s Vaší obvzklou nestranností a briliancí vyjádříte. Vždy se těším na Vaše jiskrnné a hlubokomyslné analýzy.

V. Pavelka 12.10.2022 19:38

DvořákR^R^R^

V. Pavelka 12.10.2022 19:37

Nemají Slony !

V. Pavelka 12.10.2022 19:35

A odseděl si to (nevíme co?)?

V. Pavelka 12.10.2022 19:30

Vávro ? Čermák není Ruský troll ! Jen používá rozum a logiku ? Na rozdíl od vašich iluzí a emocí ! Vy jen chcete vyhrát s někým proti někomu ? Vsadil jste vše na svého koně ?

V. Pavelka 12.10.2022 19:15

Západ se dopustil obrovského podrazu na Rusko ? S pomocí užitečného idiota Zelenského ! Putin udělal taky velkou chybu že se nechal vyprovokovat ? A slízl veškerou vinu! I tu USA a Bruselu !

V. Pavelka 12.10.2022 18:57

Vávra vy jste byl nezávislý pozorovatel ? Nebo na čí straně jste statečně nabíjel !

V. Pavelka 12.10.2022 18:45

Když budou Biden a Zelenský tlačeni k ukončení války ? Ještě jim zbývá pořád jeden argument že se přiznají k útoku na plynovod tu ženu v autě a most ? A tim pádem jsou teroristi a s těmi se nevyjednává ? A můžou válčit do skonání věků ?![UA]

V. Pavelka 12.10.2022 18:28

Němec R^R^

Z. Lapil 12.10.2022 14:16

No však. Něco takového, tedy útok na své přátele, byť trochu neoficiální a někdy dost podezřelé (Azov...), netrpí ani USA a další státy NATO (NATO jako organizace se do toho oficiálně neplete; Ukrajina není ani kandidátem na členství, ať si Putin říká cokoliv). Kdyby tomu nechali volný průběh, je Rusko přinejmeším v Podněstří.

D. Laurencikova 12.10.2022 13:49

Vy snad ani netusite, zaslepen absurdni nenavisti k "putinkovi", ze vas hrdina Zelensky nechava bez soudu popravovat "kolaboranty", to jsou ti, kteri se nijak nemohli vyhnout urcite soucinnosti s Rusy, kdyz tito dobyli jejich uzemi. Vas hrdina Zelensky je ve skutecnosti valecny zlocinec, ktery ukazal, ze i obrannou valku lze vest kriminelnim zpusobem. Zelensky udelal z civilniho obyvatelstva vojensky cil, rozmistuje vojenske systemy do civilnich objektu, stejne jak to delaji Palestinci, aby pak mohl ukazovat svetu, jak jsou ti Rusove barbarsti. Nemel zajem zabranit ruske agresi a ted se cely svet snazi stahnout do valky, bez ohledu na ztraty! Zelensky dokonce vyzaduje od NATO preventivni atomovy uder na Rusko! Vite vy aspon priblizne, co to znamena? Jak k tomu prijde ostatni svet, ze Ukrajinu vedou silenci?

D. Laurencikova 12.10.2022 13:37

Jak je mozne, ze nikdo z tech, kteri stale obhajuji "pravo Ukrajiny na spojenectvi s NATO, nebo clenstvi tamtez a zamireni raket primo na Moskvu, at uz v ramci clenstvi, nebo bilateralnich smluv...." nedokazou pochopit, ze neco takoveho by zadna velmoc na svete netrpela a nejmene ze vsech USA?! Jak je to mozne, ze je treba porad dokola tuto jednoduchou vec vysvetlovat? Stacila neutralita Ukrajiny a zadna diskriminace ruskeho obyvatelstva tamtez a zadna valka nebyla!

D. Laurencikova 12.10.2022 13:31

Ne, neni to j e d e n a to neoficialne... Pomnete, ze temer vsechny dohody mezi staty jsou formalniho druhu, jinak by souziti mezi narody vubec nemohlo existovat. To za prve. Za druhe, vyuzily Spojene staty slabosti Ruska po rozpadu SSSR a hodilo vsechny sliby pres palubu. Rusko, pokud vim, chtelo dokonce do NATO, a v roce 1994 podepsalo oficielne Program: " NATO Partnership for Peace", jak spravne uvadite. Jak ovsem dale vyslo najevo, Zapad clenstvi Ruska v NATO nikdy nebral vazne. Uvedomte si, ze Rusko v NATO znamena konec nepratelstvi a co by asi delala mocna vojenska aliance bez valek a nepratel?

Z. Lapil 12.10.2022 13:06

Problém je, že "všechny sliby" jsou jeden, a to neoficiální 30 let starý, v podmínkách, kdy nějaká vnější agresivita (tehdy ještě) SSSR opravdu nevypadala jako reálná možnost.

Připomínám, že od té doby bylo Rusko součástí mj. Partnerství pro mír, ale později rezignovalo; neptejte se mě proč, počítám, že jako obvykle proto, že mu nebyla dost hlasitě vzdávána úcta skrze plnění požadavků.

D. Laurencikova 12.10.2022 11:47

Na vic se nezmuzete? Kde mam nejaky protiargument?? Vy sam nicemu nerozumite a dokonce si ani nejste schopen vyhledat fakta, ktera zminuji. Pritom je to tak snadne v dnesni dobe! Jak vy chcete neco nekomu vysvetlit?

D. Laurencikova 12.10.2022 11:39

Jak muzete psat bez uzardeni takove nesmysly? Drang nach Osten ucinilo NATO od konce studene valky. Celkem 5 rozsireni na vychod, pres vsechny sliby, ze tak neucini, cemuz Rusove nijak nezabranili a ani nepozoruju zadne ruske vojenske zakladny na Zapade, nebo dokonce nejake, ktere obklicuji USA... Proc si cosi nalhavate? Toto delani z Ruska absolutni Zlo a mereni moralky dvojim metrem je v nejlepsim pripade smesne.

Z. Lapil 12.10.2022 11:16

No však, Ukrajina je červená čára. Překročil ji on, je mi líto. V r. 2014 poprvé, což mu ještě prošlo, ale dal tím signál, že svůj "Drang nach Westen" myslí vážně a jediné, v co teď může doufat, že reakce Ukrajiny/Západu zůstane v mezích "obrana nebudiž vedena větší silou, než je třeba k odvrácení útoku".

Jelikož - řeči sem, řeči tam - nikdo není zvědavý ani na jadernou válku ani na okupaci Ruska, doufá nejspíš oprávněně.

Všimněte se - v souvislosti s odpáleným mostem není slyšet o civilních obětech. Mně z toho vychází, že někdo věděl co dělá - viz most v Janově, který spadl "sám od sebe" a mrtvých bylo 200 nebo kolik. Ani ta Trojská lávka se neobešla bez obětí, i když opravdu mrtvý - klepy klep - tam nezůstal nikdo. KDYBY to udělali Rusové (nemyslím si to, ale člověka napadne ledacos), nějaká ta nevinná oběť by se jim určitě hodila.

V. Zurek 12.10.2022 10:38

Jak vidno, me obavy vam neco vysvetlit se opravdu ukazaly pravdive. Plácáte!

F. Zrcek 12.10.2022 9:59

Já jsem se v životě naučil nenávidět jenom blby. V životě jsem se potkal se spoustou rusáků (i rusand) a rozhodně nemůžu říct, že bych je en bloc nenáviděl. Příčí se mi některé povahové rysy, otrocká podřízenost a podlézání mocným. A vidím to i u nerusáků. Taky se mi příčí arogance mocných vůči podřízeným a těm, které považují za nižší kastu. I to je vidět ledaskde, ale pro rusáckou věrchušku se to tak vyžaduje jako součást subordinace.

Podívejte se třeba na blba putínka. Jako dumou zvolený pravítěl trpí současně slavomamem jako vtělení cara Petra I., i stihomamem. Ten si vypěstoval dlouhou službou u KGB jako nemoc z povolání. Nevím, jak znáte prostředí tajných služeb, ale pro přežití musíte nevěřit kolegovi, s kterým chodíte do kantýny, bavíte se o rodině a mívali jste i společnou štětku. Protože jinak určitě udá on vás, a ne vy dřív jeho. To prostředí zlikviduje časem i chlapa a ne takové tintítko, jako je putínek.

Už rozumíte veliký Čermáku?

D. Laurencikova 12.10.2022 9:49

Vazeny pane, Putin minimalne od roku 2007 protestuje proti dalsimu rozsirovani NATO na vychod a rika - Ukrajina je cervena cara! Nebudu to rozvadet, nema to smysl. Putin jenom udelal to, co rikal, ze udela. Nikdo nechtel slyset, nejmene Zelensky. Facit: Kdo ma takoveho prezidenta, jak je Zelensky, ten uz nepotrebuje zadne nepratele!

Z. Lapil 12.10.2022 9:40

A celou dobu věřil Putinovi, že je to jenom cvičení, že?

M. Hoblík 12.10.2022 8:57

Nečekané stanovisko statečných Rusů, ukrytých v cizích zemích! Není to plýtvání písmeny, takové trapné prohlášení?

D. Laurencikova 12.10.2022 8:46

Biden se nedavno chlubil, ze prave on naridil bombardovani Belehradu, Biden sekundoval pri spouste valek vedenych USA a je to prave Biden, ktereho svycarska Weltwoche oznacuje za "nebezpecneho valecneho stvace". Takze je otazka, koho tim myslel, nas pan prezident.

Kriegstreiber Joe Biden: Der US-Präsident ist gefährlicher, als wir glauben. Wer stoppt ihn? (weltwoche.ch)

D. Laurencikova 12.10.2022 8:35

Kazdeho lidskeho zivota je skoda! Prave proto nechapu to niceni, to zbrojeni a valceni az "do posledniho Ukrajince"! Na konci teto valky bude stejne dohoda, jakou nebo jeste lepsi, mohla Ukrajina mit i bez ni. Pokud nedojde k jaderne valce. Ja na vojenskou porazku Ruska opravdu neverim.

V. Církva 12.10.2022 7:31

Frustrátům jako ty to vadí a "drsný" Putin kazisvět jim imponuje co?

L. Novák 12.10.2022 0:24

R^

A těch Putinových trollů si nevšímejte.

O. Roldan 12.10.2022 0:07

Takže čeští emigranti před komunismem a jeho tyranií byli bývalí Češi?

Taky dobrá blbost, viďte?

O. Roldan 12.10.2022 0:06

Protiřečíte si a uvádíte evidentní nesmysly.

Jakožto dva nejsilnější hráči, Rusko a USA určitě jednat budou, přece tu třetí světovou, o které tady mluvíte, nechcete, ne?

Sklady už právě dávno uvolněné jsou, západním státům bude trvat dlouhá léta než je doplní, takže by klidně mohly skončit. Tady jde ale o přežití a svobodu jednoho národa. To ale zdá se nechápete.

P. Diviš 11.10.2022 23:24

Tošmyš jen z hlouposti, nedojde mu to.