19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

DOKUMENT: Prohlášení Amnesty international k novému výzkumu o Ukrajině

Od začátku války na Ukrajině, vydala Amnesty stovky reportů, zpráv, petic, důkazů a svědectví o páchání ruských zvěrstev na Ukrajině, včetně ověření desítek válečných zločinů a zločinů proti lidskosti ze strany ruské armády, kdy Amnesty byla mezi prvními, kdo tak učinili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Smetana 12.8.2022 22:25

To jsem tu už od vás párkrát četl. A poprvé jsem vám dal za pravdu. Teď se ale vloudilo podezření. Jste placen za slovo nebo za myšlenku? Nebo za kopírování stejných tézí?

A. Renjascu 13.8.2022 4:53

Napsal jsem to jen jednou ráno a protože si pan Cirkva kladl podobné otázky, tak je i podobná odpověď. Je na tom něco nelogického a nebo je na podobné otázky potřeba vymýšlet vždy novou originální odpověď s novou originální myšlenkou? Já osobně preferují v této věci jednoduchost, ale vy to možná máte jinak...

J. Lukavsky 13.8.2022 8:16

"porušování Ženevských konvencí." Je v těch Ženevcích konvencích něco o tom, že jeden stát nemůže vojensky napadnout druhý, ani když to nazve "Speciální vojenskou operací"? Tady to vypadá, jako že ti zlí Ukrajinci dělají bůhvíjaké sviňárny ale ani slovo o tom kdo to začal. Kdyby Rus seděl na zadeli doma tak AI nemá o čem psát. J.L. end

A. Renjascu 13.8.2022 18:58

Ženevské konvence neřeší kdo je agresor a kdo se brání, ale počítá s konflikty jako s realitou světa a řeší pravidla vedení těchto konfliktů, jako třeba zacházení se zajatci, braní civilistů za lidské štíty, ... Když AI psala o válečných zločinech USA v Afghánistánu, tak při tom také neřešila to, že jsou USA agresorem, ale pouze to jakým způsobem USA válku vedly. Podobně se nevyjadřovala k agresi USA vůči Iráku, ale řešila chování vojáků k civilistům či vězňům, které mučili.

J. Lukavsky 14.8.2022 8:00

"Ženevské konvence neřeší kdo je agresor a kdo se brání," No a to je to jádro pudla. Když se ke mě v noci vloupá zloděj tak advokáti neřeší, že se vloupal, ale řeší jestli jsem mu tu ručičku nezlomil neoprávněně, prostě nepřiměřená obrana.... Že mohl nebo měl mít v kapse pistolku to je nezajímá. Proto také tyto organizace nepožívají pražádného respektu. PS: řešila také AI zločiny SSSR v Afgjanistánu? Ale tam asi nemusela že? J.L. end

A. Renjascu 14.8.2022 19:05

Píšete nesmysly. V případě vloupání do domu se řeší OČTŘ přiměřená obrana a samozřejmě se berou do úvahy všechny okolnosti. AI není žádný OČTŘ, tim je mezinárodní soud, který se ovšem nevztahuje na všechny země. AI dělá pouhý monitoring. A že Ženevské konvence neřeší, kdo je agresor a kdo se brání? Vždyť tyto konvence Ukrajina přijala dobrovolně a tak nevím proč si potom stěžuje, vždyť je může opět vypovědět. A samozřejmě pokud se vy sám domníváte, že je v pořádku, že si armáda používá civilní obyvatelstvo jako lidské štíty (v tomto případě dokonce vlastní obyvatele) či se dopouští mučení zajatců, tak vašemu postoji rozumím. Jen doufám, že v případě válečného konfliktu v ČR si nikdy nebudete stěžovat, kdyby došlo k tomu, že by si armáda ČR vzala za lidské štíty někoho z vaší rodiny a v klidu se budete ohánět tím, že se holt nějak bránit musíme.

J. Lukavsky 15.8.2022 6:58

Rozbor je to pěkný, ale kdyby Rus seděl doma na zadku a Putin nesnil že je Petr veliký II. ... tak by AI neměla co na práci. Ukrajina se brání jak může a těžko asi mohla vyklidit všechna větší města v předpokládaném směru "Speciální vojenské operace". A že "AI neřeší kdo je agresor" a kdo se brání je právě to jádro pudla. Uděluje zdálky hraběcí rady vojákům kteří brání svoji zemi jak to jde. J.L. end

J. Lukavsky 14.8.2022 8:04

"Jak chtějí ale takovou válku bojovat?" Inu jednoduše, z klimatizované kanceláře v N.Y. či Londýně budou po telefonu povolovat co se smí a co ne, tedy té napadené straně. Agresor na ně prdí zvysoka takže tam by se namáhali zbytečně. J.L. end

A. Renjascu 14.8.2022 21:36

Jak jsem řekl, ať vypoví Ženevské konvence a můžou si své civilisty klidně dávat do děl místo "nábojů", ale já osobně jsem rád, když armády nepoužívají civilisty ani jako štít ani jako zbraň, protože se domnívám, že civilisté se mají chránit, ale vy na to máte zřejmě jiný názor. AI v té zprávě jednoznačně konstatovala, že se šlo v těch citovaných případech civilním obětem vyhnout.

J. Lukavsky 15.8.2022 7:00

"AI v té zprávě jednoznačně konstatovala, že se šlo v těch citovaných případech civilním obětem vyhnout." ale už nějak zapoměla to předvést na frontě. To se to kecá z bezpečí... J.L. end

A. Renjascu 15.8.2022 16:07

Jak říkám zrušte ty Ženevské konvence a přestaňte se konečně ohánět těmi západními hodnotami, které používáte již jen jako klacek na druhé, ale sami se jim svým jednáním vysmíváte a hledáte důvody proč je sám západ dodržovat nemusí. Pak si budeme moci zprávy AI ušetřit a můžeme masakrovat civilisty i ostatní bez jakýchkoliv výčitek a administrativních problémů. Doufám, že bombové útoky islamistů vás nechávají chladnými, protože oni údajně také jen bránili svou zem proti západním agresorům

M. Vaněk 12.8.2022 19:20

Zvláštní, že když NATO přepadlo bez mandátu OSN Srbsko a bombardovalo civilní cíle, umírali ženy i děti, byla AI potichu jak pěnička, když USA napadla Afghánistán také bez mandátu OSN - stejné ticho, když SA napadla za tiché podpory USA Jemen, kde trvá bestiání vyhlazovací válka, AI ani necekne... To je mi ale divná "spravedlnost".:-)

D. Laurencikova 12.8.2022 19:42

Pane Vanek, ja si pamatuju, ze jakasi inspektorka s AI byla v Srbsku a mluvila tenkrat take o valecnych zlocinech USA proti Jugoslavii. Jenze to se zametlo pod koberec.

M. Vaněk 12.8.2022 20:01

To je možné, já si pamatuji jen "humanitární bombardování" lháře havla, "nadšené? plky z čt a novy o "pomoci" chudákům muslimům, ale žádná jejich zvěrstva, a to ani o teroristech z UCK, kteří byli legitimizováni Spojenými Státy výměnou za stavbu největší vojenské základny mimo území USA - BondSteel.(asi předzvěst bojů na Balkáně s Ruskem)

D. Laurencikova 12.8.2022 20:09

Presne tak! A nakonec nekteri ti "hrdinove" z UCK, hyckani Spojenymi staty, take skoncili v Den Haagu. Ostatne, tolik lzi a propagandy, co clovek slysel z medii tenkrat, by si snad zadny Putin nevymyslel.

L. Novák 12.8.2022 20:02

Vy komunisti to, Vaňku, holt vidíte všechno jinak. S Putinem...

M. Vaněk 12.8.2022 20:10

opravdu? tak schválně:

Kdybych měl zapomenout na ně, Bože na nebi, zapomeň na mě... – novysmer.cz

dfens-cz.com/pravda-o-soucasne-ukrajine/

...a jestli rozeznáte, co vlastně vidíte... :-(

M. Vaněk 12.8.2022 20:34

Problém je v tom, že vy nevidíte vůbec nic, takže diskuze s vámi postrádá jakéhokoliv logického smyslu...

L. Novák 12.8.2022 22:26

Ty nediskutuješ. Kremlbot jako ty jenom šíří bolševickou totalitní ruskou Putinovu propagandu.

M. Vaněk 12.8.2022 22:32

Jste zaslepený hlupák.

L. Novák 12.8.2022 22:34

Komunistické zmetky jako jsi ty nemusím.

M. Vaněk 13.8.2022 5:11

;-D A co fakta, ty můžete? Také ne, že...? Protože jste zbabělec, který nemá odvahu ani schopnosti samostatně myslet, jen tupě přebíráte, co jste kde slyšel, aniž byste měl mozkovou kapacitu na vlastni úsudek.

L. Novák 13.8.2022 8:16

Tvoje dezinformace, ruská propaganda a komunistická nenávist nejsou fakta. A ty jsi jen obyčejný rusácký darebák, jaké dřív věšeli coby zrádce vlasti.

M. Vaněk 13.8.2022 9:43

Chápu že vaše IQ i UQ na hranici debility je vaše maximum, ale tady to opravdu nemusíte prezentovat veřejně... ;-D

D. Laurencikova 12.8.2022 20:12

Pamatujete si jeste na toho jestraba, Wesleye Clarka? Ten chtel dokonce udajne bombardovat i Rusy, kteri pristali na letisti v Pristine, aby se zapojili k jednotkam, co mely zajistovat poradek. Nejaky mistni velitel NATO mel nastesti dost rozumu, aby tento rozkaz odmitl!

M. Vaněk 12.8.2022 20:21

Oni dokonce měli rozkaz jít do střetu s ruskými výsadkáři, kteří byli v první linii - když obsadili letiště s dvěma transportéry a jedním minometem, britové přijeli s tankovou rotou, a chtěli letiště převzít násilím; ruský podporučík prý jen řekl generálovi, který tankové rotě velel přímo na místě: jestli překročíte naši linii, utopíme vás v krvi (proti tankům by asi neměli šanci, ale ta odvaha je fascinující). A britové ustoupili...; tuhle historku vyprávěl jeden veterán, který byl v UNPROFOR na místě jako překladatel, a po Iráku definitivně vystřízlivěl, když viděl co je NATO a USA za svoloč - pak měl dokonce nějaký pořad na netu, ale kvalita byla mizirná a rychlost ještě lepší. (2008-10 cca...)

D. Laurencikova 12.8.2022 20:31

Podobne zkusenosti udelal i muj svagr, "valecny veteran", ktery take definitivne vystrizlivel.

H. Lukešová 12.8.2022 20:36

USA a Rusko jsou velmoci a ty nemají spojence, ale jen své zájmy. Nedělám si o žádné velmoci iluze.

D. Laurencikova 12.8.2022 20:42

Genau!! R^

V. Církva 12.8.2022 21:01

Jo paní Lukešová politika je svinstvo, ale asi jste nebyla v Rusku. Srovnávat ruskou despocii se anglosaskou demokracií která jakkoliv dnes už zase upadá měla vybudovány dost silné zpětné vazby a ochrané mechanismy, to myslíte vážně, nebo jste se už i vy zbláznila.