29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

DOKUMENT: Prohlášení Amnesty international k novému výzkumu o Ukrajině

Od začátku války na Ukrajině, vydala Amnesty stovky reportů, zpráv, petic, důkazů a svědectví o páchání ruských zvěrstev na Ukrajině, včetně ověření desítek válečných zločinů a zločinů proti lidskosti ze strany ruské armády, kdy Amnesty byla mezi prvními, kdo tak učinili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Lukešová 12.8.2022 21:18

Ne, nesrovnávám, Rusko považuji za horší zemi než USA, byť se mi Bidenova woke levicová vláda plná neomarxistů vůbec nelíbí. V Rusku jsem nikdy nebyla a žít v něm nechci, ale ani v USA bych již žít také nechtěla.

V. Církva 12.8.2022 21:10

Tak zajímavé je, že s některými americkými vojáky jsem se bavil, i s našimi veterány. A taky jsem o nich četl. Vojáci byli vždycky trochu magoři takže i příhoda kdy chtěli Britové rozstřílet RuSSáky může být pravdivá. Žádná armáda není dokonalá. Proto bych do armády dobrovolně nešel.

Nicméně dle mých informací jsou západní armády morálně a humánně daleko nad armádou RF.

D. Laurencikova 12.8.2022 21:21

Nekdo rika tak, jiny tak. To vubec nemuzu posoudit, v zadne armade jsem nikdy nebyla. Ale zdravy rozum mi rika, ze jestlize Rusove vyrazili "osvobodit" Ukrajinu od "nacistu a fasistu", pak to tezko budou provadet terorizovanim a zabijenim civilniho obyvatelstva. To jaksi nedava smysl, to nejde dohromady. Pane Cirkva, nechte tech "ruSSaku", to pusobi opravdu tak jaksi polosilne. To se hodi k pubertakovi. Vy uz asi budete trochu starsi, ze?

M. Vaněk 12.8.2022 22:07

Považuji vaši zaslepenost jen za nedostatek informací; v opačném případě bych musel trvat na zaslepenosti a idiotismu - v době internetu, kdy není problém vyhledat cokoliv, nemůže normálně uvažující člověk napsat takovou pitomost jako vy. Jestlipak víte, že se ameritští i brotští vojáci v Agfu "bavili" tím, kdo zastřelí na hlídce více civilů? Že jedinci v campu chodili s nacistickými symboly zcela neskrývaně, že v Iráku masakrovali civilisty kulomety, protože bylí pod drogami, které jim dává velení (dokonce i pilotům)? Víte jaké zvrhlosti a sadismy mají tyto feťáci na svědomí? Takže jen plácáte své domněnky, abyste nemusel připustit, že životní cíl a modla vašeho života je vlastně prázdná schránka plná mrtvol civilistů?

V. Církva 12.8.2022 20:47

Tak jeden voják prý za první světové války málem zastřelil Hitlera, ale bylo mu ho líto či co.

Třeba by tehdy zastřelili nějakou ruskou svini a teď by na Ukrajině bylo líp. Jinými slovy, někdy nevíme co je pro svět lepší.

D. Laurencikova 12.8.2022 21:01

Na Hitlera bylo spachano vic pokusu o atentat. Celkem 42 (slovy ctyricet dva). Zadny se nezdaril! Mozna ho ochranoval sam dabel, ci co.

Vite, co rval ten dustojnik na Clarka po telefonu? To, ze Rusy samozrejme bombardovat nebude, protoze nerozpouta kvuli Clarkovi treti svetovou valku! To jste i vy, pane Cirkva, mel vlastne stesti, ze ten dustojnik nebyl huron vaseho typu.;-)

P. Hatina 12.8.2022 17:05

Jinak řečeno, a je to tragické, takzvaná nezávislá média nadávají v tomto případě Amnesty international za to , že ona se chová naprosto nezávisle a eviduje a zveřejňuje právní pochybení všech stran, doslova "padni komu padni", aniž by se je předem ideologicky rozdělila na "ty hodné a ty špatné", jako oni, a až podle toho se rozhodovala, koho napráská a koho ne.

A to druhé podstatné, že AI nikoho nesoudí ani netrestá, tudíž ta morální obhajoba Ukrajiny "ale my se bráníme ruskému útoku, a proto se někdy a nechtěně dopouštíme chyb", je zcela legitimní a přijatelná a o tom se jistě ta média zmíní ráda..

L. Novák 12.8.2022 17:37

Potíž je, že pro AI ono "Padni komu padni!" Neplatí. Byly zde uvedeny třeba příklady Palestinců... o jejichž zbraňovém teroru z palestninských obytných čtvrtí vůči Izraeli se AI snad ještě nezmínila vůbec. Což neznamená nic jiného, že vede tzv. "dvojí metr" na stejné či podobné události v různých lokalitách. Tento stav naznačuje značnou ideologickou závislost aktivistů UI. Přirovnával jsem je ke Greenpeace. Ti ovšem už dokázali vyvolat svým působením světovou energetickou krizi... a katastrofické scénáře prosazené do praxe jako Green Deal s mnoha bilionovými promarněnými náklady bez užitku. (1 bilion = tisíc miliard)

M. Chlupová 12.8.2022 12:16 uvedla krásné přirovnání:

"AI je jako rozhodčí v boxu, který je na ulici svědkem přepadení. Po návratu domů sepíše zprávu kritizující, jaké nedovolené techniky přepadený použil k obraně."

A o tom ta zpráva AI vlastně je. ;-)

P. Hatina 12.8.2022 18:07

V tom úvodním, že AI nezmiňuje Palestince, souhlasím. Čili ano, AI vede dvojí metr, v tom že si vybírá které konflikty hodnotí a které ne. Nicméně, asi se dá shodnout, že konflikt Rusko-Ukrajina závažný je, takže popisuje (ale v různých dokumentech) přečiny obou stran.

Ono když se podíváte na onen příklad na ulici, tak ten správně zní takto

".. sepíše samostatně několik zpráv kritizující, jaké nedovolené techniky použili všichni přítomní, jak napadený, tak útočník, tak policie, tak i okolní náhodní chodci kteří se do toho zamíchali".

A to si pište, že zrovna v americkém právnickém systému bude o tyto zprávy ohromný zájem, a právníci obou (všech) stran z nich budou citovat ve prospěch svých klientů a soudce to bude muset vzít na vědomí. Až že třeba pustí útočníka a zavře policistu..;-D

L. Novák 12.8.2022 18:30

AI si (každou) takovou zprávou dělá reklamu. A čím větší kontroverze vyvolá, tím účinnější ta reklama je. A oni to dobře vědí...

J. Rejzek 12.8.2022 15:53

Je s podivem, že zpráva o bezohlednosti ukrajinské armády vůči civilistům je stejně dlouhá jako zdůvodnění proč byla zveřejněna. Taková omluva za čin ,který AI spáchala proti jedinému správnému názoru. V košili kajícníka říká -nezlobte se na nás, ale už to dál nešlo přehlížet.

Všichni ti, kteří na AI nyní házejí špínu jsou Putinovo pobratimové a chtějí to co Putin udělal již dávno -zakázat AI. Je vás hodně a jste dobří žáci.

H. Ulrychová 12.8.2022 15:56

A co je příčinou toho, že je prý ukrajinská armáda bezohledná k civilistům? Kdyby tam Rusák nestrkal rypák a nechal Ukrajinu na pokoji, tak se nic takového nestalo. Takže stejně veškerá odpovědnost padá na Rusáka.

V. Čermák 12.8.2022 16:44

Kdyby Ukrajinec společně u USA a NATO držel Rypák o možných Mírových základnách NATO na Ukrajině s jadernými zbraněmi proti Rusku, žádná válka by nebyla a nemuseli by se Ukrajinci chovat stejně jako Palestinští Teroristi, kteří také hojně využívají Lidské štíty...;-DRv

L. Novák 12.8.2022 16:46

Lžeš, bolševický Babišův a Putinův ;-O šašku! O žádných základnách NATO na Ukrajině se nejednalo.

V. Čermák 12.8.2022 16:59

Samozřejmě, že se jednalo, dokonce v Sevastopolu již před Majdanem měli Amíci na Mírovou základnu vyhrazeny pozemky. Stejně tak by po vstupu Ukrajiny do NATO zde Mírové základny NATO s jadernými zbraněmi vybudovány byly. Putin, kterého máte zaseklého v mozkovém závitu stejně tehdy, jako i teď snahy USA, NATO a Ukrajiny poslal k ledu. Tož tak Signálův Ocasi, a bacha, ať se zase nezblázníte. Šaškec je vám stále otevřen a sleduje vás...;-D

L. Novák 12.8.2022 17:02

Lžeš ;-O pořád dokola, bolševický Babišův a Putinův šašku! O žádných základnách NATO na Ukrajině se nejednalo.

V. Čermák 12.8.2022 17:15

Držkoval o tom Zelenský a bojechtiví Kašpaři Stoltenberg a Biden na to přikyvovali. Mimochodem, já jsem Křesťan, a bolševici jsou našimi letitými nepřáteli, Babiše volit již nebudu, protože svůj Úkol již splnil na Výtečnou, zvýšil mnohým lidem Životní úroveň, aby se v EU nemuseli stydět a Putinovi sice fandím, ale jen kvůli Nenávistným Zamindrákovaným Tajtrdlíkům vašeho typu. Podstata je ta, že Nemám Rád, USA, současnou říši Zla co do počtu Válek i Mrtvých. To jen pro vaši Orientaci, Signálův bojovný Ocasi...;-D

D. Mach 12.8.2022 17:37

Vy jste Křesťan a volil jste svého odvěkého nepřítele Komunistu Bureše. A jinak v pořádku?

L. Novák 12.8.2022 17:55

Je to komouš tělem a duší. Křesťan možná jen takový, jako Putin... :-P

H. Lukešová 12.8.2022 18:31

Tak Hájek z Protiproudu je katolík Klaus husita, oba podporujíc Rusko, pravoslavný patriarcha Kirill je také křesťan... , za druhé světové války papež žehnal chorvatským Ustašovcům.

M. Vaněk 12.8.2022 19:24

Zbytečně se namáháte - idioty nelze přesvědčit k zamyšlení ani důkazem; ti mají před očima kyvadélko z čt, která je dnes a dennně hypnotizuje, a z transu je vytrhne až sirová realita.

L. Novák 12.8.2022 20:09

... říká ;-O nenávistný bolševik až za hrob. :-P

M. Vaněk 12.8.2022 20:28

Jste idiot, ale taky procitnete:

Kdybych měl zapomenout na ně, Bože na nebi, zapomeň na mě... – novysmer.cz

Pravda o současné Ukrajině – D-FENS (dfens-cz.com)

D. Laurencikova 12.8.2022 20:33

Jestli si smim dovolit prognozu: Neprocitne! At se stane cokoliv, bude pevne stat na te "spravne strane".Rv

M. Vaněk 12.8.2022 20:54

Nebude, věřte mi. Schovávat se před realitou jde jen omezeně dlouho; pak nastane tlak mezi pravdou a fikcí, kterou člověk žije, a jedinec končí buďto sebevraždou nebo prozřením. Matrix není fikce.

D. Laurencikova 12.8.2022 21:13

"Spravnou stranou" myslim tu, ktera momentálne udava ton . Lide jako on nemaji vlastni nazor. Proste plavou v Mainstreamu.

M. Vaněk 12.8.2022 22:12

To už je osud otroků.

P. Vychodil 13.8.2022 8:03

ten a procitnout ? copak idiocie je léčitelná ? Z jeho fobií by jej možná vyléčilo pár facek, ale jak jej tak sleduji, ten snad si neodskočí ani na záchodek, aby nezmeškal vyplivnout další svoji jedovatou slinu...

P. Smetana 12.8.2022 17:10

Další hardcore lhář na scéně.

D. Mach 12.8.2022 17:33

V Sevastopolu byla a je russká základna. Je ubohé, co za pitomosti jsem schopen si vymýšlet.