29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

DOKUMENT: Prohlášení Amnesty international k novému výzkumu o Ukrajině

Od začátku války na Ukrajině, vydala Amnesty stovky reportů, zpráv, petic, důkazů a svědectví o páchání ruských zvěrstev na Ukrajině, včetně ověření desítek válečných zločinů a zločinů proti lidskosti ze strany ruské armády, kdy Amnesty byla mezi prvními, kdo tak učinili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Novotny 12.8.2022 9:43

AI se naprosto znemožnila. Rusko napadlo ukrajinský lid, má seznam lidí určených k likvidaci bez soudu, střílí na evakuační autobusy, patrně záměrně na civilní objekty, kde ví, že je koncentrace civilistů a AI řeší, že se Ukrajinci brání ve městech. To nevymyslíš.

V. Kuhaj 12.8.2022 9:45

AI řeší, že ukrajinská armáda používá taktiku partyzánské války, a civilisty jako lidské štíty, no toto! Kam v té svobodě projevu ještě hodláme zajít?!

L. Novák 12.8.2022 9:50

Pěkná blbost, co? :-P

L. Beneš 12.8.2022 11:32

Vy se svým mozkem tomu ovšem rozumět nemůžete.

P. Sura 12.8.2022 9:30

Zajímalo by mě taky "Prohlášení AI k výzkumu agresorského napadení suverénního státu Ukrajina vojsky bývalého Sovětského svazu"... V době, kdy sovětští vojáci, tankisté a pěšáci nehráli na garmošku, ale ničili téměř výhradně civilní cíle včetně obyvatelstva. To asi teprve běželo výběrové řízení na ty borce, kteří pojedou "dělat výzkum", aby měli podle čeho napsat cestovní zprávu?

I. Polák 12.8.2022 9:20

Posuzování války na Ukrajině "podle mezinárodního humanitárního práva (válečného práva)" mně silně připomíná činnost rozhodčích v ringu kde se mlátí dva boxeři. Jejich úkolem je zajistit "regulérnost" zápasu a nepoužívání nějakých zakázaných technik či pomůcek - omluvte nepřesnosti, jsem v tomto směru ignorant.

Takže v rámci regulérnosti navrhuji vyvézt ruskou a ukrajinskou armádu na nějaké nezávislé území, navrhuji třebas do Antarktidy, a tam je, za dozoru AI a podobných organizací, nechat válčit.

M. Chlupová 12.8.2022 12:16

Ano, to je pěkné přirovnání. AI je jako rozhodčí v boxu, který je na ulici svědkem přepadení. Po návratu domů sepíše zprávu kritizující, jaké nedovolené techniky přepadený použil k obraně.

L. Novák 12.8.2022 12:48

:-) R^ Skvělé přirovnání... ;-)

P. Kubáč 12.8.2022 8:52

Vyjádřila se Amnesty International - někdy v minulosti - k podobným situacím ?

Třeba k palestinskénu ostřelování Izraele z nejhustěji obydlených částí pásma Gazy ?

H. Lukešová 12.8.2022 9:27

Samozřejmě že ne. Amnesty International nikdy neodsoudila palestinský terorismus namířený proti izraelskému lidu, naopak se její vedoucí představitelé vyjadřují, že Izrael nemá právo existovat jako stát a aktivně se podílí na delegitimizaci a démonizaci židovského národa.

AI je krajně levicová teroristická antisemitská organizace sloužící palestinským teroristům k diplomatickému teroru proti Izraeli. AI vede diplomatickou, mediální a kognitivní válku proti Izraeli, jedinému židovskému státu na světě. Ta již napsala tolik zaujatých proti-izraelských denunciačních zpráv, AI v takovéto podobě by vůbec neměla existovat.

V. Kuhaj 12.8.2022 9:48

Taky mi AI leží v žaludku, ale tolik jako vám přece jen asi ne. Ale určitě máte důvody je takto vidět. U mě za celá ta léta získali teď aspoň jeden bod. Aspoň nějaká oficiální organizace měla odvahu to říct!

L. Novák 12.8.2022 9:51

Však i Putin z toho má radost! ;-D

V. Kuhaj 12.8.2022 10:21

Zato vrazi z Wall streetu utřeli!

H. Lukešová 12.8.2022 10:33

Mám hodně společných postojů jako Vy, vztah k islámu, Izraeli, židovsko-křesťanské civilizaci, odpor ke grýn dýlu, vítání muslimských migrantů, přehnaný LGBTQ aktivismus, v Praze má komunita slezinu "hrdosti", ale rusko-ukrajinská válka, byť je hrozná, se mě osobně nedotýká a nemám potřebu provolávat slávu Ukrajině ani Rusku, to vážně ne.

V. Kuhaj 12.8.2022 10:52

Já reagoval na p. Nováka ve snaze přivést ho burleskní literární hyperbolou k zamyšlení, ale dle dalších příspěvků, kterými mě jinde počastoval, jsem ho spíš podráždil.

Ani já nepotřebuji nikomu z vámi jmenovaných provolávat slávů či hanu, jen nemám rád, když mě někdo vystavuje jednostranným ideologickým informacím.

AI prolomila jisté tabu, což je dobře, ale svatozář jí to kolem hlavy samozřejmě nedává. Všiml jsem si už dříve jisté selektivnosti v jejím zaměření, což by dělat neměla, a ve svém dnešním příspěvku sama dokazuje, že dobře ví proč. Její působení v oblasti (anti)sionismu jsem ale nesledoval. Jestli je pravdou půlka toho, co jste řekla, je to dost děsivé. I když, upřímně řečeno, mě to už dneska ani moc nepřekvapuje. Ten trend okopávání kotníků, zamlčování důležitých faktů i flusání na Izrael a Židy zachvacuje celý svět.

Hitler to tehdy, v době takové krize, kdy Němci hladověli, udělal kvůli bohatství Židů, jsem o tom přesvědčen. Ale kdo a proč to dělá dneska?

D. Laurencikova 12.8.2022 11:06

R^ R^ R^

H. Lukešová 12.8.2022 10:00

Jistěže mám svůj důvod je takto vidět, jedním z nich je právě její vyhraněná antisemitská zaujatost.

D. Laurencikova 12.8.2022 11:04

Mate hodne pravdy, pani Lukesova, u me AI uz davno pozbyla vaznost a respekt. Je to hnusna, krajne levicova organizace! Ale, jak se rika: "I slepe kure nekdy najde zrno." Ja hodnotim vzdycky vypovedi, jejich obsah a az potom lidi, nebo organizace, kteri je vyrkli. Mozna je tam nejaky jiny clovek?

H. Lukešová 12.8.2022 12:46

Ale to rozhodně nejste, možná že já jsem cíťa a útoky na Izrael se mě holt osobně dotýkají a soudím člověka podle jeho vztahu k Izraeli, nemůžu si holt pomoci.

D. Laurencikova 12.8.2022 12:52

Neco na tom mozna je, pani Lukesova. Ja dokazu od sebe delit autory a vypovedi. Take sleduju, jak je kazda dobra idea AfD okamzite naslapana vladou do kose, protoze ta idea pochazi od AfD! Po urcite karencni dobe pak prijde s tim napadem nekdo jiny a je prijat. To je pro me neco naprosto nepochopitelneho a nesnesitelneho!

H. Lukešová 12.8.2022 12:58

No jo no a já jsem si právě kvůli proti-izraelské zaujatosti AI vůči ní vytvořila takový odpor, že odmítám vše, co uveřejní a to říkám, že mně nejde o Rusko a Ukrajinu, já nemám důvod glorifikovat ani ty jedné či druhé. AI je pro mě to, co pro paní Rybnickou a většinu maintreamu AfD, to já zvracím, když vůbec pomyslím na ultralevicové teroristy z AI.

D. Laurencikova 12.8.2022 13:13

Netusim, co pani Rybnicke udelala AfD, ze odmita i vedet, o co AfD vlastne jde.... To se neda srovnat, pani Lukesova. Vy vychazite z konkretnich zprav a cinu AI. Pani Rybnicka zvraci a nevi proc.

Ruskso versus Ukrajina: Ja prece take neglorifikuji ani jedny ani druhe. K tomu nemam duvod. Stejne jako nemam duvod zatracovat jedny nebo druhe. Ale uz to staci, byt dnes "russkym trollem". Vy Ukrajinu glorifikovat a Rusko zatracovat dnes proste musite, abyste byla na te "spravne" strane, ne? Tak to jenom beze me! Ohne mich!

H. Lukešová 12.8.2022 14:13

Toť mě nikdo z kolaborace s Ruskem vážně obviňovat nemůže, byť se snažím již držet stranou, abych nenaštvala jedny či druhé.

D. Laurencikova 12.8.2022 14:22

Pani Lukesova, vzpamatujte se! Nemusite skakat pres kazdou nastrazenou palicku. Ono to nebude tak horke, "kolaboraci" z Ruskem vam musi nekdo dokazat, pane boze.... Kolik strachu uz vlastne tato vlada mezi lidmi zasela?

H. Lukešová 12.8.2022 14:32

Někteří mudrlanti přišli s tím, že když si dáte do avataru českou vlajku, ano českou, nebo když si ji doma vyvěsíte, tak už je to důkaz skrytého pro-ruského cítění, protože ruskou vlajku si nikdo nikde nedovolí vyvěsit, ani si ji dát do avataru, tak ta česká vlajka je zastírací manévr, která Vás může usvědčit z kolaborace s Ruskem.

P. Diviš 12.8.2022 15:08

Pitomost.

H. Lukešová 12.8.2022 15:22

Tak může to být pitomost, připouštím, ale slyšela jsem to od jedné paní, která je na FB "pečená a vařená", já FB nevedu, takže to nemůžu posoudit, ale zde jsem napsala, co jsem koupila.

D. Laurencikova 12.8.2022 16:38

To uz je pak ale Schizophrenie, pani Lukesova.

J. Koníček 13.8.2022 18:16

R^[UA][>-]

P. Pepax 12.8.2022 8:45

Ta podivná organizace AI zřejmě popsala pouze pravdu, tak proč tolik povyku?