15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

DOKUMENT: Matěj Stropnický píše Lipavskému o Drulákovi

Vážený pane ministře, v uplynulých měsících jste se prostřednictvím Vám svěřeného ministerského úřadu opakovaně pokoušel dehonestovat prof. Petra Druláka za jeho veřejně přednesené názory na téma války na Ukrajině.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Ševeček 18.10.2022 8:04

taky mě to připadlo.

/socialistou, nikoliv levičákem..

J. Kostelanský 18.10.2022 9:34

Já vím, ale schválně jsem to takhle napsal... :-) Slovo levičák je v našich luzích a hájích srozumitelnější...

P. Adámek 18.10.2022 8:50

Ajo!!

M. Dvořák 18.10.2022 6:40

I já bych rád připojil svůj souhlasný podpis. Zvláště po vlastních zkušenostech s aktivní cenzurou v mediích.[>-]

J. Kostelanský 18.10.2022 6:47

Mně včera po půl roce zrušili ban v iDnes. Ale po pár komentářích se kolečko zákazů roztočilo znovu. První byl jen symbolický - na 6 hodin. Za to, že jsem si dovolil napsat, že z Íránu do Rusku byly před několika dny dovezeny modernější, větší a rychlejší kamikadze drony než jsou ty stávající.

Cenzor to nemá zatím potvrzeno z americké strany, tak je to holt hoax. :-)

V. Kuhaj 18.10.2022 7:48

Kdysi jsme byli mistři jinotajů, dvojsmyslů. Právě proto, abychom mohli skládat hudbu, psát knížky, učit, bádat...co se v mládí naučíš, jako když najdeš. Možná se nám ta schopnost bude zase hodit.

R. Gramblička 18.10.2022 7:56

takže idnes očekává a požaduje od čtenářů, že všechny jejich příspěvky budou pravdivé? Mňa porazí. Takže tam nemůžu napsat, že zem je placatá?

jinak, idnes už mně taky několikrát zabanoval za hovadiny

J. Kostelanský 18.10.2022 9:42

Všechny příspěvky samozřejmě pravdivé být nemusí, jenom ty od "ruských trollů" jako jsem já. :-) Pokud jste na opačné straně barikády, můžete psát jakoukoli blbost, co vás právě napadla...

Ale ani pravdivost komentářů není pro "informační rebely" zárukou beztrestnosti. Půlroční zákaz jsem dostal za to, že jsem uvedl 3 odkazy na Wikipedii, ve kterých se psalo o nacistických symbolech, které jsou téměř shodné se symboly AZOV-u.

J. Tulejová 18.10.2022 7:57

Jak se vám to povedlo? Já mám trvalý zákaz a ani už nevím, za co.

L. Beneš 18.10.2022 8:31

To nezjistíte. Žádný vytýkací dopis vám jako Drulákovi Lipavský nikdo nepošle. Takže se můžete jen dohadovat, co se komu nelíbilo.

J. Vlček 18.10.2022 8:53

Na iDnes se připouští pouze názorová jednota v souladu s názory redakce.

Takovouto diskusi si mohou eurosoudruzi z iDnes strčit za klobouk. Rv

P. Dvořák 18.10.2022 8:02

Po tísícovkách doživotních blokací je dnes např. na Novinkách diskuse směnou záležitostí na hranici trapnosti.

L. Beneš 18.10.2022 8:23

Chtělo by se říct, že na Novinkách působí pravověrní bolševičtí slintálkové, ale věkem tomu asi neodpovídají. Takže jen pečlivě studovali postupy Kejzlarových hochů a pilně je aplikují při své cenzorské praxi. Někde je ještě překonávají.

S. Ševeček 18.10.2022 8:50

v iDnes na Blogu to řídí partička anonymních cenzorů, v čele s Bangou Čtyř (Pravda, Láska, Nenávist a Idiocie), maskovaných jmény těch před lety původních, kteří tam už dávno nejsou.

/diskusní účet mi pozastavili na půl roku 7 vymazanejch), ale později přišel pokyn (mazač diskusí Ziegler?) a tak zalistovali v mých starších poznámkách - a zrušeno nafurt.

J. Prečuch 18.10.2022 8:56

Zajímá mne, jak to ze to víte dřív než AFP AP DW a další agentury ...

J. Fráňa 18.10.2022 6:28

Jak se nám ti eurosoudruzi vybarvují, kdo nechce s námi budovat šťastné eurozítřky je třídní nepřítel a vyhodíme ho z práce. Zatím jenom vyhodíme.;-D

V. Kuhaj 18.10.2022 7:37

Dobře to vystihl Stropnický, strana která horovala proti cenzuře se dostala k moci - a začíná cenzurovat. A jak! Co, cenzurovat, opravdu hrozí vyhazování lidí z práce, opravdu jak za socíku. Co si ta pakáž vůbec myslí?!

M. Mucha 18.10.2022 6:26

R^

F. Žůrek 18.10.2022 6:06

Jako matematik jsem zvyklý řešit problémy. Mne udivuje, opravdu nedokážu pochopit, proč V. Putin válčí... Proč? Ale již to asi nešlo. On je přitom silně nenáviděn. On se však hlásí k pravoslavné víře a on válčí... Proč?

Proč udělal takovou obrovskou chybu a dal se do války... Je to pro mne NEPOCHOPITELNÉ...

Jsem katolík, věřící. Od roku 1999 jsem v důchodu (ročník 1939), ale od roku 2000 ztrácím sluch (Meniérova nemoc). Komunisté mne dohnali do blázince v r. 1979, ale dostal jsem se z toho především "Něčí" zásluhou. Jsem dnes již téměř hluchý, ale nejsem pořád ještě slepý. Mám velice cenné zkušenosti... Zdař Bůh! (Důležité je rozlišování dobra a zla.)

S. Sedlák 18.10.2022 6:20

Když jste, jako matematik, zvyklý řešit problémy, tak by vám stěží mohlo vyjít, že "již to asi nešlo". Pokud by někdo k podobnému závěru dospěl, tak volba prostředků je naprosto neomluvitelná a počet obětí (na obou stranách) taktéž. Ten, kdo relativizuje právo Ukrajinců na obranu je stejný šmejd, jako Putin.

Zmínkou o Putinově víře jste tomu nasadil korunu.

O. Musil 18.10.2022 6:32

Podívejte se na Putinův projev před invazí, kdy na mapě ukázal, na které území Ukrajiny má Rusko podle něj svaté právo.

J. Kostelanský 18.10.2022 6:33

Jako matematik jistě víte, že výsledek závisí od vstupních údajů. Když do rovnic nastavíte nesprávné parametry, tak jen stěží získate správný výsledek. :-) A můžete rovnice počítat třeba celá desetiletí, na výsledcích se nic nezmění.

Zkuste začít tady. Např. jak je možné, že v tak báječném státě jak je nám Ukrajina prezentována, se doposud nevyšetřilo upálení 40 Rusů v Oděse v roce 2014? To se nedá vysvětlit ničím, co by odpovídalo našim zkušenostem. A je jedno, zda těm komunistickým nebo polistopadovým. Spíš se za tím dají očekávat poměry ne nepodobné Německu ve 30 letech. Za křišťálovou noc taky nikdo nebyl odsouzen.

To máte jako v detektivce nebo reálném případu u soudu. Státní zástupce může mít desítky důkazů, ale obhajobě stačí jediný "neprůstřelný" důkaz, a soud by měl obžalovaného osvobodit.

Z. Lapil 18.10.2022 7:40

Mně pořád není jasné, CO se mělo vyšetřit. To si fakt myslíte, že taková věc se stane na povel, takže je tu někdo, na koho ukážete prstem? Jak chcete "nade vši pochybnost" vyšetřit, kdo je to "se"? SE střílelo, SE házely molotovy. Hasiči že přijeli až za dvě hodiny - je snad něco trestného na tom, že se jim (nejspíš) do té vřavy nechtělo? Mají snad v povinnostech pacifikování žhářů?

Napadá mě, moc-li se to liší od případu Bílý dům, kde je snaha Trumpa stíhat za to, že nevystoupil v televizi. To si jako někdo fakt myslí, že se dav podívá na televizi, aby zjistil, jestli je správné vtrhnout do nejvyšší instituce v zemi?

A moc-li se to liší od případů v Paříži a v USA a jistě leckde jinde, kde se rabuje a zapalují auta a jediný rozdíl proti Oděse je v tom, že je tam zadní východ a napadení se nebrání?

R. Gramblička 18.10.2022 8:12

Buď ten barák někdo zapálil nebo se vznítil sám. I to jde vyšetřit

J. Kostelanský 18.10.2022 9:55

To snad nemyslíte vážně?! Vždyť - krom jiného - je to všechno natočeno a zveřejněno na youtube! Celý ten příběh. Ukronáckové pochodovali městem. Před Domem odborů měli pokojnou demonstraci jejich odpůrci, tak je tam ti náckové nahnali a zapálili. Kdo chtěl utéct a vyskočil oknem, toho na smrt dobili na zemi, pokud pád přežil. Navíc aktéři toho pogromu jsou známi.

To ukronáckovství je jako virus. Ono nejdřív bylo jen u úzké skupiny Ukrajinců. Pak sa začalo šířit víc a víc. A pak pomalu přeskočilo i do EU, zejména slovanských států.

Zlehčovat takovouto událost totiž nepovažuji za nic jiného než za indikaci nacismu ve vašem způsobu myšlení. A vy jste ještě ten "umírněný" případ. V diskusích je možno bez problému najít takové "perly ducha", že si to ti Rusové zasloužili, neboť obsadili Krym, nebo že se nic takového vůbec nestalo a pod.

Z. Lapil 18.10.2022 11:03

Problém je, že na youtube a internetu obecně najdete, cokoliv chcete, takže vaše "všechno natočeno a zveřejněno na youtube" nejsem ochoten brát jako nepochybnou pravdu.

Zvlášť když je mi přijde jednodušší vývoj popsaný na wikipedii (původně fotbaloví fanoušci, ty se nepodařilo policejně oddělit a celé se to zvrhlo do barikády před Domem odborů a házení molotovů z jedné i druhé strany a ve finále kombinace zpěvu ukrajinské hymny a úplně proti tomu zachraňování "hořících" až do té míry, že proukrajinští "demonstranti" odněkud přitáhli lešení a několik desítek lidí opravdu z toho ohně zachránili. Rozhodně mi to přijde jednodušší, než že to někdo zorganizoval, už proto, že opravdu jen málokdo touží zabíjet, většinou se to tak nějak vyvrbí (já ji nechtěl zabít, měla mi to peněženku dát dobrovolně).

Že si za to Rusové mohou sami je nepochybně kousek pravdy, ale - stejně jako že si za to Ukrajinci mohou sami - kousek tak malý, až je to pitomost.

Jo - ta wiki:https://cs.wikipedia.org/wiki/Po%C5%BE%C3%A1r_Domu_odbor%C5%AF_v_Od%C4%9Bse

P. Sura 18.10.2022 11:33

R^R^R^

S. Sedlák 18.10.2022 6:06

Seznam je dost výmluvný počínaje Stropnickým a Zaorálkem konče. O místní guerille ani nemluvě.

Proletáři celého světa vyližte si ....

M. Mařák 18.10.2022 6:20

Národovci a socani, pořád stejná parta, ale nechal bych ho, ať si vykládá, co uzná za vhodné.

R. Langer 18.10.2022 6:26

To vy, bolševici z Brusele, jste úplně jiná parta, to je fakt. :-P