28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Realista P 17.10.2007 23:51

Sedni Mejstříku na židli do Veletržní ulice na 24 hodin a zhluboka dýchej

a pak budeš kecat jinak.  Tyhle zachránce lidu typu Mejstříka miluju - hlavně všechno poštvat, ale pro věc nic neudělat. Dej se k zelenému ksindlu, tam berou přihlášky pořád, třeba bude zase nějaké teplé místečkov senátu i napříště. Jo, taky jsem chodil na Václavák prostestovat proti režimu, ale dneska se uživím sám a nemusím si dělat živnost z minulosti "revolucionáře".

  Chudáci, co tohohle paňácu volili, snad už prozřeli...

Mistr Jan Hus 18.10.2007 6:31

Re: Sedni Mejstříku na židli do Veletržní ulice na 24 hodin a zhluboka dýchej

No nevím jestli fanatického předsedu SSM prohlédli. ;-D

zíralek 18.10.2007 15:58

Re: Re: Sedni Mejstříku na židli do Veletržní ulice na 24 hodin a zhluboka dýchej

Bych chtěl vidět voliče, kterej prohlédl;-D

Jan Krejčí 17.10.2007 21:16

Tunel pod Karlovým mostem

Před časem jsem viděl v TV jakýsi dokument z přelomu padesátých a šedesátých let o tom, jak měla velkou část Pražské Kampy nahradit čtyřproudá komunikace. Rázovitý budovatel v baretce chladnokrevně vysvětloval, co všechno ustoupí, aby mohla autíčka proudit. Mimo jiné z něho vypadlo, že zamýšlená komunikace se bude nořit pod prvním obloukem Karlova Mostu do jakéhosi tunelu. Je zajímavé, že během desetiminutového pořadu však za dotyčným soudruhem inženýrem neprojel  žádný Tudor, Minor, Tatraplán či Spartak, ani žádná Volha či Moskvitch, pouze jedna jediná chrchlající Erena.

 

Lidé bděte inženýři nespí.

Liberta 17.10.2007 21:31

Re: Tunel pod Karlovým mostem

A odkud kam by to vedlo (přes Kampu)? To by byl konec vodníků v Čechách...:-D

No 17.10.2007 23:04

Re: Tunel pod Karlovým mostem

To byla dnes zamlčovaná I. severojižní magistrála, která byla součástí tzv. "roštového systému" (ze začátku 60. let) tří SJ a dvou ZV magistrál. I.SJM měla vést (od jihu) od Strakonické přes Malou Stranu (!) asi do Bubenče. Z II. SJM je nyní torzo končící do vytracena v Holešovicích a budící rozpaky. Původně měla být zatunelována mezi I.P.Pavlova a Museem a vést do prostoru Argentinská. Soudruzi stavaři si však dali socialistický závazek a místo toho postavili úrovňová křížení. O dvou ZVM moc nevím, jedna měla být spojena s uvažovaným Výtoňským mostem. Z absurdního roštového systému (bylo to běžné řešení v USA, současné době opouštěné), který byl v 70. letech přepracován na ZAKOS, zbyla nedokončená a zbytečná II. SJM, která přes Nuselský most do centra Prahy pouze přivádí dopravu z brněnské dálnice. Část středního okruhu ZAKOS se nyní jmenuje Jižní spojka a je jediným a absurdním propojením plzeňské a brněnské dálnice.

kkkk 18.10.2007 14:13

Tunel pod Karlovým mostem ANO

Velkým městům chybí plošná průjezdnost. Kličky a obchvaty nic neřeší tam, kde je velká i lokální doprava. Místo 3/4 tunelu Mrázovka (kde nad ním je v podstatě prázdný brownfield) měl být tunel z Klárova do Zborovské (tj. oba konce na Malé Straně!!!), stavěný před Strahovským, vybagrování a vybetonování Malé Strany je samozřejmě zhovadilost.

Říkat něčemu typu 2 silnice tam a 3 napříč roštový systém bylo hodně nadsazené. Velkoměsto potřebuje paralelní velkokapacitní spojnice zhruba po míli, takže na Prahu to vychází tak 8x8 + 2 okruhy.

Můžete to odsoudit, kritisovat, můžete tomu bránit, výsledkem bude upané popojíždění ve stejném trasování po úzkých ulicích.

huhu 17.10.2007 19:52

dnes přejet Letnou ??

kdybych někde viděl soudruha/pana senátora Mejstříka až budu zase stát v zácpě na Letné, tak bych se neudržel a asi bych mu z auta vyskočil nakopat (Y) . Protože by se mezitím stejně fronta aut nepohnula, tak bych mohl v klidu nastoupit na tom samém místě. :-P . Už aby byl tunel Blanka  a garáže hotovy !! ;-)

Mistr Jan Hus 18.10.2007 6:33

Re: dnes přejet Letnou ??

Nakopat mu klidně můžeš, todlensto hov-do jistě bude vědět za co. ;-D

jm 17.10.2007 17:06

PAN MEJSTŘÍK NEVYUŽIL ČESTNÉ DISKUZNÍ MOŽNOSTI BÝT POTICHU a svolává

PAN MEJSTŘÍK NEVYUŽIL ČESTNÉ DISKUZNÍ MOŽNOSTI BÝT POTICHU ale nostalgicky vzpomíná na jím vedené pouliční architektoborectví.....Že pražské magistrály měly být radiálami pražských dopravních okruhů, které již 15 let panu Mejstříkovi podobní ekoborcborci a krajinoborci úspěšně brání realizovat - to pan Mejstřík spoléhá na pitomost a špatnou paměť valné části adresátů jeho chyter.....

Jenda 17.10.2007 17:02

Zajimavy slohovy utvar

My me zajimalo co to je. Senator Mejstrik nam sem soupnul clanek ve kterem o sobe mluvi ve treti osobe a proklada ho vykriky "Senátor Mejstřík komentuje", "konstatuje dále senátor Mejstřík", "uzavírá senátor Martin Mejstřík".

A koukam, ze kdyby se ho nekdo zeptal jak se jmenuje tak odpovi "senator Mejstrik". Doufam, ze to ma i v obcance a na dverich bytu.

kor 17.10.2007 15:35

Jeste ke Kaplickeho chobotnici: Martiskovy zakazane texty

Nemate nekdo ty Martiskovy zakazane texty? Neni to uz ani tady: http://naindexu.741.com/, ani tady: http://www.virtually.cz/dokumenty/martisek.pdf, ani tady: http://www.fragmenty.cz/zzkaplicky-PDF.pdf. Prece nechcete rict, ze na internetu se da udelat cenzura. To z principu neni mozne. Staci to dat na nejaky zahranicni server a poslat do par diskusi odkaz, aby se to zaindexovalo na Google.

nnnn 17.10.2007 15:32

Chybí bulváry

Praze chybí asi tak 100 km bulvárů šíře Václavského náměstí, a to ve městě, ne někde na sídlišti na půl cestě do Kolína. Chybí tři mosty, z toho Bohnice-Suchdol dálničního typu akutně. Neexistují asymetrické radiály - z centra 2-3 pruhy souvisle bez semaforů, do centra sice 2 pruhy, ale se světly a běžným křížením. Nějaký zločinec vymyslel souběh hlavních tras centrem jih-->sever a západ-->východ ve dvou pruzích na krátké kousku mezi Palackého a Jiráskovým mostem (nákupní centrum Anděl mělo být o 15 metrů kratší, Kartouzská ulice rozšířena, Štefánikova podkopána, případně ten kousek Kartouzské řešen jako dvoupatrový).

Tragické je, že místy je v Praze na stejné ploše řidší síť spojujích silnic než mezi vesnicemi na venkově (namátkou Barrandov, Stodůlky, Jinonice, Motol, Košíře).

Takzvaní urbanisté/architekti nestavějí na území Prahy město, ale isolované minivesnice s jednou příjezdovou cestou, vzdálenost, kterou doslovně dohodí kamenem i malé dítě je často několik kilometrů jízdy.

balthasar 17.10.2007 15:35

Re: Chybí bulváry

Jo, ta Kartouzská je fakt historickej zločin na dopravnim urbanismu.

Bubik 17.10.2007 15:19

...Navrhuju postavit NEJDŘÍV vnější okruh...a pak se uvidí...děl Šakal

no jo, jenže ten vnější okruh staví a finacuje stát a ten ho  - jak známo - zas tak nějak moc rychle nestaví. Důsledkem je, že kamiony z Hamburku do Istanbulu jezdí po vnitřním městském okruhu. Což je zásadně špatně. Takže ano, z logiky věci by bylo lepší postavit okruh vnější, vymýtit tranzit na něj a pak teprve zprovoznit okruh městský. Který je taky nutný, protože vnější okruh, co na jihu bude sahat až k Jesenici a Říčanům a na severu ho aktivisti tlačí za Řež těžko poslouží dopravě vnitroměstské.

Jenže co dělat v situaci, kdy stát na to s.re a Prahu není kudy objet? Pak je vnitřní okruh rozhodně menším zlem, než současný stav, kdy se jezdí skrz obytné čtvrti.......

Bubik 17.10.2007 15:04

Ano, ano pan senátor se na to dívá správně.......

raději než nahnat auta do tunelu je nechat projíždět ve frontách po Letné, že.......;-D

Ladislav 17.10.2007 14:50

Všechno je dáno

osobním subjektivním názorem. V tomto případě neexistuje pravda  ale jenom názory a lokty a vliv , krerý subjektivní názor prosadí. Jaká pak objektivita. Pan Mejstřík je zřejmě geniální člověk který rozumí všemu, od socialismu ,komunikace a archtekturu. Jenom zdravý rozum mu jaksi schází. Takže není náhoda, že se dal na politiku.

jirka 17.10.2007 14:32

přblblej radar stát bude, zajímavá knihovna ne. všechno je to tady nějak na hlavu.

Krakonoš 17.10.2007 15:02

Re: přblblej radar stát bude, zajímavá knihovna ne. všechno je to tady nějak na hlavu.

doufám, že důležitej radar stát bude, přiblblá knihovna NE!!!!!!!!Všechno je tady nějak na hlavu.>->->->->-

jirka 17.10.2007 15:42

Re: Re: přblblej radar stát bude, zajímavá knihovna ne. všechno je to tady nějak na hlavu.

jestli se pane cítíte ohrožen, odstěhujte se do usa. vypadá to, že jste příznivě nakloněn a v této době máte jedinečnou příležitost. zlo plodí zase jen zlo.

Krakonoš 17.10.2007 17:02

Re: Re: Re: přblblej radar stát bude, zajímavá knihovna ne. všechno je to tady nějak na hlavu.

Cítím se hlavně ohrožen díky takovým lidem jako jste vy! Něco obětovat ze svého pohodlí se nám už několikrát vymstilo.Takže strčte hlavu do písku a nebo se odstěhujte do Moskvy nebo Teheránu:-/

Krakonoš 17.10.2007 17:09

Re: Re: Re: přblblej radar stát bude, zajímavá knihovna ne. všechno je to tady nějak na hlavu.

A ještě něco, když vám někdo nabídne prakticky zdarma do vaší vily, či bytu alarm, prakticky bez dalších pomínek, tak to odmítne jenom hlupák!

Jenda 18.10.2007 11:44

Re: Re: Re: Re: přblblej radar stát bude, zajímavá knihovna ne. všechno je to tady nějak na hlavu.

Ale no tak! Prece byste nechtel drazdit zlodeje! Nevite, ze nejlepsi obranou proti vloupani je nechat dvere dokoran a na stole flasku rumu a papirek s ponizenou zadosti aby vam to tam moc neponicili? A hlavne nic nemit!

Buvol 17.10.2007 13:03

To je první rozumný názor od tohoto pána ...

lordpavka 17.10.2007 12:38

Senátore

Psát o chybách druhých,nebo co mi nejde pod nos,to můžu jen já,že,senátore! Ale po povodních 2002 chtít po magistrátu náhradu v penězích za byt,který jsem už před povodněmi prodal,to je O.K.,protože to jsem JÁ,senátor Mejstřík!

kik 17.10.2007 12:35

mejstrik

neni to ten co chtel podvodem ziskat nahrady za znicene veci povodni, inu senator.

Kylchap 17.10.2007 11:46

Pan senátor

kvalitně nadává na komunisty (to jediné umí), ale neví, že magorstrála byla naplánována již před komunisty.

oakman 17.10.2007 11:27

šakale, tunel nic nepřivede, ono to tam vše už dnes posává na ulicích.

Bubny, to je jiná kapitola, ona radiála do centra tam bude i když magistrálu "přefiknou" u Wilsona.

Pokud má chladným rozumem vybrat, co je přínosnější pro celou enklávu mezi Dlabačovem a Pelc tyrolkou, tunel je jasně nejlepší. Tyhle zelené kecy o "přivádění dopravy" mohou pocházet jen od cyklopitomců, kterým ušlo, že dopravní stupeň 5 po celý den na Horákové, Patočkově, Korunovační, Veletržní je už dávno realitou. Buď si budeme hrát na to, že to nevidíme a štrůdly budou i ve všech bočních uličkách, kterými to místní objíždějí, nebo to zakopeme.

Tady nejde o zvýšení provozu - tady jde o to, dostat tranzit pod zem.

Ono je tu ještě jedno - velmi pravděpodobně bude MO jedinou nezpoplatněnou komunikací - uvnitř okruží by měl být zpoplatněn vjezd neresidentů. Takže další důvod jezdit rourou.

Ale kdo to slyšet nechce, neslyší to, že....

oakman 17.10.2007 11:29

P:S: Kdo by nechtěl podzemní parkování???

no je lepší mít totálně zablokovaé ulice od Výstaviště po Svatovítskou, kdykoliv se hraje na Letné fotbal, na který nejdou jen místní náckové.

balthasar 17.10.2007 11:40

Re: P:S: Kdo by nechtěl podzemní parkování???

No rozhodně jako v každý síti platí, že snížení odporu zvýší proud -- prostě Kirchhoffův zákon ;-) nebo pro ekonomisty zákon nabídky a poptávky, takže ta pětka bude vzápětí nebo po pár letech i ve čtyřproudovym tunelu. Kupte si do auta dýchací agregát.