14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Historik 17.10.2007 2:29

Zbyteční senátoři = zbytečný Senát, a zvláště senátor Mejstřík

Co tedy navrhujete, pane senátore? Zkritizoval jste to důkladně a politicky zhodnotil a zepsul (jako vždy víte, kdo za to může, baví Vás to ještě? vždyť už jste měl osmnáct let na to, abyste něco předvedl a jen nemluvil, ale od mluvení nebolí ruce, že?). Co však navrhujete? Necháte Pražákům sešrotovat auta? Nebo je budete přes Prahu přenášet pomocí vrtulníků? Jak to chcete vyřešit? Zakážete či zredukujete průjezd automobilů Prahou (s tím by se i dalo souhlasit)? Když se dostavěla Severojižní magistrála, tak byla co do hustoty provozu téměř prázdná, kdo předpokládal, že se počet aut v Praze bude množit za posledních 15 let exponenciální řadou? Do všeho jen rýt umí každý a zvláště senátor Mejstřík. Vyberte si, pane senátore nějaké téma a dotáhněte to do konce. To je totiž práce. Vrtat a rýt do něčeho by uměl každý, jenže něco opravdu dělat a problém opravdu řešit už každý neumí a domnívám se, že zvláště senátor Mejstřík patří do této nejpočetnější skupiny. Předvádí to v Senátu neustále a jen dokazuje, že Senát je opravdu na dvě věci.

Karel Vlach 17.10.2007 7:24

Nejlepší by bylo nevést dopravu centrem

Vybudovat záchytná parkoviště na krajích Prahy, odklonit tranzitní dopravu , zajistit fungování přažské veřejné dopravy, snížit jízdné. Budu na Černém mostě rychleji autem než metrem / 20 minut a více intervaly / ! Pražská doprava je v kolapsu i když je sobota večer. Špatně řízené křižovatky. Magistrátu spřátelené firmy staví dlouho a nekvalitně. například na Černém mostě se opravuje silnice neustále.

Ostap Bender 17.10.2007 9:15

Re: Nejlepší by bylo nevést dopravu centrem

Tvrdíte, že nejlepší by bylo nevést dopravu centrem - snaží se ty snad tunely o něco jiného?

Jinak by mě zajímalo, jak chcete odklonit tranzitní dopravu, když chybí klíčové části obchvatu kolem Prahy. Přičemž snaha o jejich dobudování naráží právě na podobné Mejstříky...:-(

studený čumák 17.10.2007 13:46

Re: Re: Nejlepší by bylo nevést dopravu centrem

Odklonit dopravu z centra je možné i vybíráním tučného mýtného, co Vy na to, páni automobilisti? :-P

Ostap Bender 17.10.2007 16:42

Re: Re: Re: Nejlepší by bylo nevést dopravu centrem

Jen to, že dokud nestojí severozápadní část obchvatu Prahy a nejbližší silniční most po proudu Vltavy za Mostem barikádníků je až v Kralupech, je vaše rada s prominutím na prd. Jak byste se za takovéhle situace vyrovnával s tranzitem ze serverovýchodu na západ (resp. opačně), to by mě fakt zajímalo.

A znovu se ptám: je centrum Hradčanská? Troja? Smíchov? Břevnov?

Jenda 17.10.2007 17:11

Re: Re: Re: Nejlepší by bylo nevést dopravu centrem

Donutit nekoho objizdet vybiranim mytneho je mozne pokud je KUDY objizdet.

huhu 17.10.2007 9:27

Re: Nejlepší by bylo nevést dopravu centrem

to co popisujete se právě staví. Pražský i Městský okruh odvedou dopravu mimo Prahu/centrum. Už dnes jste metrem po Praze rychleji nežli autem. Křižovatky jsou řízeny centrálně počítačem, software zpracovávají nejlepší odborníci. Proti době komunismu se staví neskutečně rychle, dokonce nejsou hlavní brzdou peníze - ale ekoteroristé a,lidé typu Mejstříka.

Saul 17.10.2007 9:58

Re: Nejlepší by bylo nevést dopravu centrem

Už teď je v mnoho místech Prahy rychlejší jezdit veřejnou dopravou než autem, o ceně němluvě. A výsledkem je, že tramvaj jede podle kolony stojících aut, z nichž v každém sedí jeden až dva lidé demonstrující, že nejsou "socky". Co s tím chcete dělat?

uriahheep 17.10.2007 13:09

Re: Re: Nejlepší by bylo nevést dopravu centrem

Nejhorší je, že ani ta veřejná doprava nefunguje a to vinou té individuální. Dva příklady: onehdy jsem strávil v odpolední špičce asi hodinu na hlavní poště v Jindřišské a po jejím opuštění jsem v Jindřišské a přilehlých ulicích potkal ta samá auta a i ty stejné tramvaje v totálním trafic jamu. Ani pro chodce nebylo místo, protože tramvaje stály celou délkou přes přechody. Taky na co přechod, když se hodinu nic nehnulo. Druhý příklad: cesta městským autobusem z Uhříněvsi k metru (asi 5km, normálně tuším 12-15 minut) trvala v zácpě 45 minut a to dopoledne mimo špičku.(Y)

šefelín 17.10.2007 14:29

Re: Zbyteční senátoři = zbytečný Senát, a zvláště senátor Mejstřík

 Na  fotce,  která  na  N.p.  ilustruje  příspěvek  senátora   Mejstříka,  má  tento  pán  velmi  bolestný  výraz,  který   prozrazuje  jeho  silné,   soucit  budící, utrpení.  Stále  se  totiž   trápí  tím,  že v  Senátu,  zatím,  nebyl   ustaven   žádný   výbor  na   návrh  jeho  kolegy,  senátního  Krustyho   Kubery,   na  tolik   potřebnou  úpravu  jejich  platů.  V  případě,  že  by  tato  byla  demokraticky  odhlasována,  brali   by  měsíčně  asi  270 tis. Kč,   ale  museli  by  si  platit   nejen  jízdenky  v  tramvaji,  ale  i  v  metru,,  ze  svého.  S  případnými   námitkami,  si   předseda  Senátu,  ostatně  jako  vždy,  hravě  poradí.  Viz   trvalá  a  stálá  "vysoká"  procentni  podpora  lidí   Senátu.

Ostap Bender 17.10.2007 2:06

Tak nevím...

...chápu to dobře, že senátor Mejstřík dává přednost stojícím šňůrám aut ve Veletržní, Korunovační a na Letné před tunely, které auta z těchto oblastí odvedou pod zem (stejně jako tomu bylo v případě Strahovského tunelu a tunelu pod Mrázovkou) a umožní snad konečně hladší průjezd ze severu a východu města na západ?

Sekac 17.10.2007 1:44

Mejstriku, a Vy jste proti tunelu neco podnikl?

Nebo Vaclav Havel?

novy vzhled 17.10.2007 0:08

takze Maestro komponoval bez znalosti

Jestli tomu rozumim, tak Maestro nevedel, ze tam bude v sousedstvi ten uzel, a tudiz ho do sve zlutozelene konstrukce nezakomponoval, takze musi zacit s komponovanim od zacatku.

jiriff 17.10.2007 9:01

Re: takze Maestro komponoval bez znalosti

pokud by ten tunel kutali bez zaneseni uzemniho planu, tedy i bez stavebniho povoleni, pak by o tom opravdu nevedel.

ale vazne: tunel byl uz soucasti zadani souteze.