14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
huhu 17.10.2007 14:25

Re: Re: P:S: Kdo by nechtěl podzemní parkování???

vy ten dýchací agragát ještě nemáte ? Stejně blbé názory jako ten váš byly před otevřením Mrázovky..

balthasar 17.10.2007 15:31

Re: Re: Re: P:S: Kdo by nechtěl podzemní parkování???

Však taky Mrázovce a Strahovskýmu schází k zahlcení právě ta kapacitní komunikace na severnim konci ;-)

pozorovatel 17.10.2007 13:09

Re: šakale, tunel nic nepřivede, ono to tam vše už dnes posává na ulicích.

Nic proti "barabům", ale je tunel opravdu jediné řešení. Někde zde v diskuzi byl zmíněn (nesprávně) Kirchhofův zákon. V praxi to vypadá tak, že čím více silnic, tím větší provoz. Je opravdu nutné jezdit do trafiky za rohem autem, popřípadě zavážet sirky expresní službou. Nebylo by to lepší řešit opravdu systémově jinak. Jo, to by myšlení nesmělo bolet a možná by mělo i víc vynášet (krom plivanců). Životu v krtčích dírách zdar! 

MLOK1 17.10.2007 14:56

Re: Re: šakale, tunel nic nepřivede, ono to tam vše už dnes posává na ulicích.

Na ty sirky by byla ideální potrubní pošta ze skladu do trafik. Hezky krabičku po krabičce a ne moc rychle, aby ty sirky třením o stěnu roury nechytly.

Liberta 17.10.2007 21:28

Re: šakale, tunel nic nepřivede, ono to tam vše už dnes posává na ulicích.

Souhlas. s oakmanem. Nic lepšího než zakopat asi nebude. Když se zakope šikovně, nikomu to nebude překážet, a zrovna ekologové by měli jásat.

vládík 17.10.2007 11:07

Nevím, jestli máte pravdu

Ale zajímaly by mě argumenty. A i důkaz, že ZÁKOZ uvažoval s Blankou. O této variantě bylo slyšet až v 90. letech. (A jste si opravdu jistý, že vše, co lidé  vymysleli před Listopadem je apriori chybné? Ale ti lidé vymýšlí až do současnosti - jiné nemáme. Takže jak to je?)

Čím dál víc se mi líbí, že sanátor Mejstřík píše na Psu. Odpovídá to faktu, že štěká na vše.

balthasar 17.10.2007 11:38

Re: Nevím, jestli máte pravdu

Zákos uvažoval s prokopánim horní Stromovky, zrušenim Buštěhradky a mimoúrovňovou křižovatkou před Výstavištěm, tohle je přecejen o pár milimetrů rtuti lepší.

šakal 17.10.2007 10:30

1100!... Jedenácti set parkovacích míst!

...Bohužel ještě podstatně víc, než pan Mejstřík píše :-/

šakal 17.10.2007 10:48

...Mimochodem,..

...tunel samozřejmě z centra auta neodvede. Naopak je tam snáze PŘIVEDE :-/

A ti, co se tu radují, jak se pěkně daří "odvést dopravdu z centra" pomocí ZÁKOSu, vřele doporučuji, aby si počkali asi tak pět let po jeho dokončení. Pak zjistí, že to nepomohlko vůbec ničemu.

A taky by se mohli začít zajímat o to, jak dopadne lokalita Vltavská-Bubny. Protože takovou Hirošimu, jaká se tam právě chystá, nejspíš ještě nikdy neviděli! ;-P

Obzvláště se těším na panem starostou Markem Ječménkem preferované podtunelování Bubenské ulice v celé její délce. Navíc doplněné elegantními nájezdovými rampami v okolí. A kydyby to snad nevyšlo, tak povede Magistrála v úseku Bubenské ulice v zářezu. Jestli se ptáte, kde tedy skončí dnešní vyústění ulic Šternberkova nebo Šimáčkova, tak právě na těch rampách do tunelu pod Bubenskou - a nebo na hraně pešunku nad tím zářezem ;-P  ;-D 

S pozdravem: ZA PRAHU HNUSNĚJŠÍ! ;-D  ;-D  ;-D

Ostap Bender 17.10.2007 11:09

Re: ...Mimochodem,..

Asi mi něco uniklo - co si představujete pod pojmem "centrum"? Břevnov? Troju? A kudy tedy mám jet, když se potřebuji dostat ze severního města na Plzeň nebo Strakonice? Bratr občas za zákazníky na západním kraji města jezdí raději přes Kralupy, než by riskoval zácpy ve Veletržní, byť mu to trasu prodlouží dvojnásobně.

Obvykle s vámi souhlasím, ale tady nějak nechápu...

balthasar 17.10.2007 11:42

Re: Re: ...Mimochodem,..

Ideálně vnějšim okruhem, až vám ho Chabry a Suchdol přestanou bojkotovat. ;-)

Jan Krejčí 17.10.2007 22:01

Váš příspěvek je fantastický!

Vystihuje vše: "Ze severního města na Plzeň nebo Strakonice" přes Letnou, okolo Hradčan. Nebál bych se přidat Nerudovku, určitě ji lze rozšířit na tři proudy. V bráně Hradu by se daly namontovat semafory. Člověk by se cestou vůbec nenudil.

Já jsem pro opačná řešení a tonejenom ve vnitřní Praze:

1. Ze dvou proudů jeden, ze tří, dva, ze čtyř, dva a půl  ...

2. Platit, platit a platit ... 

Proč by mi, prosím Vás, měl za mojí hlavou jezdit terénním vozidlem kdejaký Jupík z Horních Dolních na Staroměstské náměstí zadarmo do práce. To nechápu. Ať si připlatí. Trasa Okraj Prahy - Centrum by měla stát cca. třicet tisíc korun. Měsíčně!  Kolem Hradčan bych to šacoval tak na sto táců. Peníze jsou dobrý lék na většinu těchto přitroublých chorob.

Ostap Bender 17.10.2007 22:46

Re: Váš příspěvek je fantastický!

Pokud znáte lepší trasu, sem s ní, rád se nechám poučit a s radostí ji využiju. Ovšem obávám se, že spíše nevíte, o čem píšete.

dvd 17.10.2007 11:30

Re: 1100!... Jedenácti set parkovacích míst!

Dotaz: co navrhuješ? (Tedy krom sešrotování aut - ale i tenhle návrh se u Mejstříka může objevit.)

šakal 17.10.2007 13:21

...Navrhuju postavit NEJDŘÍV vnější okruh...

...a pak se uvidí...

Ostatně, postavit ve městě síť tunelů a říkat, že tím "odvádím dopravu z centra", může jen vůl :-/ Aby skutečně ty tunely odváděly dopravdu mimo město, to by musely začínat na severu v Chabrech a další ústí mít až někde na jihozápadě za Radlicemi - což je přesně ten vnější okruh, který se pořád ne a ne pohnout. Ale když je vždycky po kilometru po dvou výjezd kvůli připojení do uliční sítě, tak se samozřejmě nejedná o svedení dopravy mimo centrum ale o maximální zahlcení centra.

Korektní by bylo, kdyby dotyčný zastánce vnitřního okruhu řekl, že se tím snaží autům co nejvíc usnadnit cestu do vnitřního města. TOHLE by totiž na rozdíl od předchozího tvrzení odpovídalo pravdě! :-/ 

Že se můj kamarád z Břevnova raduje, jak to má prima, když může jednou za týden profrčet Strahovským tunelem na chatu na Sázavu, mě opravdu nedojímá. Ta kvanta aut, jejichž majitele by nikdy dřív nenapadlo jet ze Smíchova do Dejvic vozem, mu v jeho vymazleným Břevnově upřímně přeju  ;-P 

nnnn 17.10.2007 15:11

Tramvajová zastávka u Sparty

Navrhuji dva pruhy kolem tramvajové zastávky u Sparty. Vedle ní je 150 metrů volné pláně.

balthasar 17.10.2007 15:33

Re: Tramvajová zastávka u Sparty

A za ní světelná křižovatka ;-)

nnnn 17.10.2007 15:58

Re: Re: Tramvajová zastávka u Sparty

Křižovatka se dvěma pruhy různým směrem, do značné míry zaměnitelné (pro ty, kdo jedou na východ- Centrum, Žižkov, Vinohrady apod.). Problém tam jsou předjížděči v levém odbočovacím pruhu, místo toho se mohla přirozeně balancovat a maximalizovat propustnost Veletržní plus Letenský tunel, řazením už od Špejcharu (resp. navrhovaného blobu). K plynulosti tam chybí 60 x 2metry vozovky, nejbližší překážka je přitom vltavský svah cca 250 metrů daleko.  Předtím i zatím lze vysledovat nejméně dva nepřerušené jízdní pruhy až na hranice Prahy.

balthasar 18.10.2007 12:21

Re: Re: Re: Tramvajová zastávka u Sparty

Prostě rozšířit parkoviště, aby se před Spartu vešlo víc popojíždějících aut a stouply emise. Mam takovej mylnej dojem, že jeden pruh využitelnej 100% času má furt o dost větší průjezdnou kapacitu, než dvoupruhovej práh křižovatky kde svítí zelená s bídou 30% času .. neni totiž důležitý, kolik aut se tam vejde, ale kolik jich za jednotku času dokáže projet. Předjížděče v levym bych zlikvidoval betonovym svodidlem, postavenym už od místa co měl bejt blob ..

kkkk 18.10.2007 14:32

Re: Re: Re: Re: Tramvajová zastávka u Sparty

Taky dobrý, zúžit těch 400 metrů, co někdy zaberou slušňákům 20 minut jízdy na jeden pruh, ale to neřeší drobnůstku, že část lidí si rozmyslí průjezd Veletržní ulice a zvýší se tak celková propustnost.

Mimochodem, obě městké aglomerace, mezi nimiž jsou všechny dvě existující trasy zkříženy na křižovatce Letenské náměstí, mají  skoro půl milionu obyvatel - něco jako postavit vedle sebe do kříže Ostravu, Brno,  Budějice a Plzeň a mezi nimi jednu světelnou křižovatku s 2 pruhy do ní a jedním z ní v každém ze 4 směrů...  

oakman 17.10.2007 10:19

Pro ostatní čtenáře

MO je velmi důležitá součást plánu, jak "zakopat" autodopravu pod povrch pražský. Je to drahé, ale správné řešení, protože narozdíl od toho "Chalupova" na Praze 6, který se snaží se stát Beverly Hills Prahy - to aby místní kolaboranti s každým režimem, který jim dovolil toto "luxusní bydlení, nemuseli "trpět" rychlodráhou na letiště a MO, který nadto oblast jen míjí, dělají vše možné. Máme tu enklávu ksindlu, který by rád byl pupkem Prahy, ale zároveň požeduje životní klid jako v Jevanech, což je při poloze tohoto "tukulova" mezi centrem a letištěm naprosto směšné.

Skandální je chalupovská arogance a Mejstříkova idiocie, ostatní je naprosto v pořádku. Tenhle žvást totiž napsal pán, který nemá řidičák, takže doprava je pro něj téma velmi vzdálené.

Martin se nám tu maně dal do holportu s kreténem Kužvartem, který vydělává tučné palmáre na obstrukcích všech dopravních staveb v Praze, poté co odsouhlasil tu oslovskou variantu D8, která dodnes není hotova, jako poradce bratra ministra. Dále je v koalici s Klausovou "podržtaškou" Chalupou, který rád "bagruje" v magistrátním rozpočtu prachy na nesmysly typu Ladronka, chubí se schopností vytunelovat městský rozpočet na lokální cingrlata, která ho znovu zvolí, ale současně se tváří jako politik, který chce "odsunout" svůj obvod z města nebo zakázat městu se znát k jedné své části.  Díky těmto idiotům nemáme dodnes vyřešeno dopravní řešení celé severozápadní výseče města - chybí MO, chybí podzemní radiála připojující vější okruh, chybí nová železnice na letště a do Kladna.

Bravo, je vidět, že pan senátor má vskutku na mysli kvalitu života lidí v dotčených oblastech. Jako smrad, který vyvexloval kvartýr na Malé Straně by měl ovšem vědět, jak pomohl Strahovský tunel jeho nejbližšímu okolí.

Skoro mám pocit, že je potřeba již hotové části okruhu znovu zavřít, aby tihle troubové pochopili, k čemu je. No jo no, ono to bez vzdělání poněkud dře, co?

J.A.Novák 17.10.2007 10:17

Rozzlobený muž

Takhle to vypadá, když rozzlobený mladý muž zestárne.  Senátor Mejstřík si hledá téma, ale je to zjevně jeho problém, protože je úplně mimo. Šlo by to rozbrat bod po bodu, ale proč? Kdo si vyhledá věcné informace, tak přijde na to sám, a ten, kdo se spoléhá na pocity stejně svůj názor nezmění. 

Na druhé straně oceňuji pokus pana Mejstříka posunout diskusi o Národní technické knihovně jiným směrem. Ale korupční prostředí se dá omezit pouze jasným stanovením (a omezením) pravomocí orgánů státní správy, tedy zákony, k čemuž mají senátoři vynikající příležitost.

Takže jestliže cítíte problémy v zadávání veřejných zakázek, je to především na Vás, pane Mejstříku - změňte příslušný zákon tak, aby se celý průběh takových řízení musel průběžně zveřejňovat, a to souběžně s postupujícím výběrem, smlouvami včetně dodatků a vyúčtováním ;-)

oakman 17.10.2007 10:03

SS Mládeže promluvilo

Hm, pan Mejstřík byl v roce 89 chlapíkem, který nás nutil k smradlavým kompromisům s komouši. Dnes je to hlavní "lovec bolševiků", tak je dobré připomenout, že tento pán prožil svůj dosavadní život za veřejné peníze bez toho, že by jednou něco dokončil.

Martine, kde jsou prachy, které ti radnice dalal na Kavárnu, časopis, který nevyšel, kolik jsi dostal na svůj "sociální byt" (pan Mejstřík je totiž stejný případ jako Křeček)??? Co ti dává posici kritika? Je to nedostudovaná DAMU, je to zkrachovalý časopis, je to hluboká zkušenost s městským hospodařením při údržbě veřejné zeleně?? Nebo je to stále jen ten pocit vyjimečnosti alá Chátra 77??

Při převratu jsi se proti těmhle lidem ješitně vyhraňoval - on byl Pánek prostě chytřejší a oblíbenější - dnes jsi dalším kašparem, který nic neumí a do všeho rýpe.

Co kdybys , ty bývalý SSM funkcionáři , dnes antikomunisto, začal konečně něco dělat? Jinak si budeme myslet, že jsi jen vyžírka, který čmuchá za státními prebendami, které tě ostatně většinu života živily.

S Městským Okruhem jsi stejně mimo realitu, jako když jsi nás tehdy nutil respektovat "vylepšenou komunistickou vládu pana Adamce". Když mlčíš, jsi jen směšný, když se projevíš, jsi na facku. Nic se nezměnilo.

odborar 17.10.2007 10:02

Kdepak dálniční uzlík...

To je jen zastírací manévr. Tam budou stadiony jak vyšité. Jen se musí hezky pomalu a potichoučku. Nejprve se pro klamání veřejnosti opráší starý projekt napojení tunelů, trochu se s ním  na čas zamává, pak se od něj ustoupí, že byl neekonomický a hoši ze stavebních firem, kdo dá do  větší sponzorský příspěvek ODS? Hlaste se..Sportem ku zdraví..;-D

honza 17.10.2007 9:58

Mejstřík je pobuda

Podívejte se na jeho životopis - po svazákování a revoluci pokračovalo nekonečné "studium" a potom flákání a flákání. Naštěstí se potom o něho postaral taťka stát, ale šestileté senátorské období už bude brzy končit

Mell 17.10.2007 10:02

Re: Mejstřík je pobuda

Honzo, nebyl jsi politruk, že ti tolik leží na srdci životopis pana senátora? Byl demokraticky zvolen, tak tam má své místo.

Hrad 17.10.2007 14:21

Re: Re: Mejstřík je pobuda

Žijeme ve stále nesnesitelnější a stále  nespravedlivější, jen pro oligarchii svobodné společnosti jen díky tomu, že většina lidí se vrčení toho kolovrátku o demokratické volbě lekla, nebo rezignovala, a "vrčícím" to nedokáže spočítat.

Mell 17.10.2007 9:51

Není chobotnice jako chobotnice.

Souhlasím s tím, že pan senátor nemusí rozumět všemu, ale to přirovnání vládnutí magistrátu k chobotnici je hodně blízké pravdě. Jak se říká, vždy jde o peníze, v tomto případě o pražské penězovody, která naplňují daňoví poplatníci v celé zemi a které jsou navíc, díky  nastavenému systému, silně předimenzované, na úkor ostatních regionu.Jinak Kaplického návrh je nadčasový a tak ho přízemní lidé, co žijí jen pro dnešní kšefty, nemohou pochopit.

Saul 17.10.2007 10:02

Re: Není chobotnice jako chobotnice.

Přízemní lidé to nemohou pochopit. Mell je ovšem velikán.

gustafučíková 17.10.2007 10:32

Re: Re: Není chobotnice jako chobotnice.

ten návrh je nadčasový a přízemnost současníků, pominu li veškeré další intriky a nedůstojné tahanice a malost připraví Prahu o unikát, za kterým budou jezdit lidé z celého světa, za čas. Už bylo dost skleněných krychlí a podnikatelského baroka...je čas jít dál, copak to Vy protestující trubkové co si nevidíte na špičku nosu nechápete?