17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

DIPLOMACIE: Sbohem a písnička

Odchod té či oné politické veličiny znamená vždy nějakou změnu. I když je to veličina jaksi do státu dodaná. Jiným státem. Tedy velmocí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Č. Berka 16.1.2017 21:12

Ištván, Šlachta ani Bradáčová

nikoho v "medvědovi" nepředváděli, protože to byla policie, kdo tak "tradičně" činí. Začalo se s tím hned po "revoluci" - Porybný z Rudého práva byl okázale zatčen a transportován s pouty na rukou..o devět měsíců později bylo trestní stíhání zastaveno... Drsně se zacházelo například s Kateřinou Jacques- jen proto, že šla kousek za průvodem neonacistů. Pamatuji také hned po revoluci děvče, které plivlo na kapotu policejního auta a skončilo ve vazbě (myslím, kvůli trvalému bydlišti). Pamatuji, kdy si Policie došla do budovy ČT pro jakousi kazetu...http://zpravy.idnes.cz/vojenska-policie-nabehla-na-ceskou-televizi-rozankovi-zapecetila-kancelar-1u0-/domaci.aspx?c=A110311_094554_domaci_cen , pamatuji, jak policie zatkla Mladé sociální demokraty a nechala je nahé dělat dřepy... Takhle se Nečas a Nagyová alespoň jednou přiblížili lidu ;-)

B. Holubec 16.1.2017 20:32

Díky, pane Vlku

pregnantní hodnocení.

T. Kohout 16.1.2017 17:04

Vlkovské PŠM

Problém je, že p. Vlk, dle svých rozmarů a nálad míchá pravdu s nepravdou. Má nyní vytipováno pár špatných, tj "Shapiro" "neo-marxisty" - netuším, jak na toto chucpe přišel atd. P. Shapiro jistě nebyl gigant, byl hloupě aktivistický. Ale který ambasador je gigant? Dostávají to za odměnu, že presidentovi nějak pomohli a více od toho nelze čekat. Byla snad dobrá ta bývalá dětská hvězda? To byl opravdu výsměch diplomacii. Bude dobrá Zelníčková? - To vůbec nemá smysl o tom diskutovat, když jsou to všichni kašpárci, kteří na sebe nabalí další kašpárky. Ale to přece neznamená, že pan Nečas byl vhodný člověk pro funkci premiéra. Ušlápnutý, sexuálně frustrovaný člověk přece nemůže být dobrým typem premiéra. P. Vlk z toho všeho uděla kadlub jako pro PŠM. Aby to jako "zapadalo".

M. Vondráček 16.1.2017 17:16

umíte

Umíte napsat něco lepšího než pan Vlk ?? Nebo naplňuje Čapkovu definici kritika "Kritik je člověk , který přesně ví jak by napsal knihu , kdyby to uměl"

B. Holubec 16.1.2017 20:15

Re: Vlkovské PŠM

Takže konkrétně: co je v textu nepravda - konkrétně.

M. Vondráček 16.1.2017 22:29

Re: Vlkovské PŠM

Téměř vše.

J. Jurax 16.1.2017 22:38

Re: Vlkovské PŠM

No, ale článek je dobrý. Že Vám nepasuje ... inu, u nás se smí i nesouhlasit. Zatím ... :-)

P. Klíma 16.1.2017 16:29

Páááni!

Hodně dobrý!

T. Kohout 16.1.2017 15:47

Bushovi ambasadoři v Praze - političtí všichni

Czech Republic Craig Roberts Stapleton Political 2001-2003

William J. Cabaniss Political 2003-2006

Richard W. Graber Political 2006-2009

Prostě jiný kraj, jiný mrav. Je to spoils system - vítězný president rozdává svým přispěvovatelům různé funkce, jako podíl na kořisti, ke které přispěli.

Je to jako za družiníků, nic nového. Pomohl jsi panovníkovi, dostaneš odměnu.

P. Hlosta 16.1.2017 14:39

Já to chápu celkem jinak!

Na dané téma celkem dobrá úvaha. Jen mi nepasuje ta vina jiných na našich osudech. Předně bych vypíchl případ Nečase. To autor myslí skutečně vážně, že za tím lapsusem ODS stojí osudovost příchodu Schapira k nám do Česka? Bez něj by u nás neexistovala kauza o neschopnosti premiéra ze strany ODS nemít ostudnou korupčně smrdící aféru milenky ve své kanceláři premiéra? Zda Ištván a Bradáčová jedou ve vleku politiky Obamy, lze úspěšně pochybovat a to i v případě, že oni konali protiprávně. V každém případě Český premiér neměl dávat důvodnou příčinu ke svému politickému pádu a tím pádu vlád pravice!

Vůbec mi nesedí to, že USA nás natolik ovlivnily, abychom ztratili soudný rozum politiků. Honba proti Zemanovi je jen důkazem toho, že ne Ruský vliv, ne vliv USA, jsou ty příčiny stálého politického hlupství u nás. Přední politici parlamentních stran dělají přesně to, co nas.re voliče! Proč, to je na dlouhou debatu. Já ale vůbec nevidím blbství našich politiků, jako důsledek vlivu mocností. Kdyby naši politici nebyli totální ignoranti veřejného mínění, pak by se nutně v převážném množství docela jinak zachovali při tvorbě zákonů, při svých verbálních projevech i při tvorbě svých zisků!

Můžeme si stále dokola nalhávat, že za naši situaci ve státě může někdo jiný ve světě. Jenže to nás nijak nepozvedne na tu lepší úroveň a nejen sociální, ale i kulturní. Schapiro kdyby neměl příznivou půdu politické blbosti u nás, pak by si ani neškrt! No a k tomu patří i ono, že vládu máme takovou, jakou si zasloužíme. Prostě občané v naprosté většině radši berou sliby, než by sami mákli na sobě!!!

P. Vaňura 16.1.2017 16:02

Vezměte si na jedné straně F. D. Roosevelta, který

používal zcela nezákonně svou ochranku ke špehování nepohodlných podnikatelů, což mu prošlo, jen mu to Kongres výslovně zakázal a na druhé straně Nixona a aféru Watergate, nebo třeba toho Nečase...

M. Prokop 16.1.2017 17:35

"že za tím lapsusem ODS stojí osudovost"

Lapsem, když už.

B. Holubec 16.1.2017 20:06

Re: Já to chápu celkem jinak!

Takže to vůbec nechápete.

A. Alda 16.1.2017 14:09

Nesváděl bych to všechno na americké velvyslance.

Větší vinu na úpadku naší země mají pracky EU.

A největší samozřejmě pak obvyklá místní kolaborantská parta - pátá kolona Bruselu, ochotná bojovat za jeho zájmy třeba i proti vlastním rodičům a dětem.

V. Vaclavik 16.1.2017 13:01

Jestli si pan Vlk a jeho spriznenci

pravicoveho razeni mysli, ze lepsi casy prijdou jednoduse odchodem nekterych a prichodem nekterych (Trump), pak mam pro neho smutnou zpravu. Pro lepsi casy musime sami, my kteri bychom meli vedet lepe, neco udelat. Meli bychom se predevsim ptat sami sebe, kde jsme selhali, tedy jak je mozne, ze nas levice dostala az sem. A ve spravne odpovedi na tuto otazku lezi lepsi budoucnost. Bez odpovedi na ni, nebo odpovedi nespravnou, je nase budoucnost specetena.

M. Prokop 16.1.2017 13:46

Re: Jestli si pan Vlk a jeho spriznenci

Já si nějak nejsem jist, že jsou pan Vlk&spřízněnci pravičáci.

R. Morava 16.1.2017 14:47

Re: Jestli si pan Vlk a jeho spriznenci

Tak jestli jste článek nečetl. Čtěte znovu. Já souhlasím, že naši politiku si máme tvořit především mi ssami. Pan Vlk ale upozorňuje na to jací pitomci byli velvyslanci v Maďarsku, Polsku, Rumunsku u nás a jinde. A že to nejsou andílci, že jsou hloupí, ale přesto dovedou ovlivňovat politiku. U nás s Schapirem a islámem to bylo faux-paix spíš pro Schapira. Neuvědomil si že není v SA. S červenými karty na Zemana se to neví, ale s tou protikorupcí se Schapiro "snažil".

O co jim šlo nevím. Nicméně po osvětlení práce ambasád USA v jiných východoevropských státech teprve teď chápu proč pan Vlk šije dlouhodobě proti Bradáčové a Ištvánovi

Osobně v Bradáčové a odstranění Nečase který se nechal vláčet Nagyovou nevidím až takový problém, naštěstí máme větší demokratickou tradici než Rumunsko. V Česku doufejme není tak snadno zblbnout lidi a tak bych kauzu Nagyová nakonec neviděl až tak nebezpečně. Hůř to dopadlo v Rumunsku a Slovinsku. V Polsku se kdosi velmi snaží svrhnout PiS, ale tam bych to viděl spíě na nebezpečí z EU.

I. Bičiště 16.1.2017 12:37

Shapiro balí kufry

jo tak tenhle velvyslanec musí odejít a nikdo pro něho nebude plakat.

Většinu svého času se snažil podvrátit našeho pana prezidenta což se mu nepodařilo.Někde jsem četl, že se Shapiro nebude vracet do těch slavnejch Ju Es Ej (USA) a že tu bude snad bydlet dále soukromě. Nevím,ale můžete mi někdo tuto informaci potvrdit ?

Jo ,Frau Metzer jak vám dneska vykynulo těsto na knedlíky ?

J. Vavruška 16.1.2017 12:44

Re: Shapiro balí kufry

No, potvrdit... "slysel jsem", ze pry ma koupeny byt v Parizske. Pokud je to pravda, tak bud v nem chce bydlet, nebo ho ma "na kseft" :-)

Preberte si to jak umite :-)

Na druhou stranu, kdyz uvazime stari domu v Parizske a jak se tehdy sidily stavby, mozna mu ten byt spadne na hlavu driv, nez se stihne nastehovat.

I. Bičiště 16.1.2017 12:52

Re: Shapiro balí kufry

no jo Pařížská ulice je ta nejdražší v Praze. Nesmíte se divit,za ta léta si na ten byt "vydělal". Obama a Clintonka platila dobře.

S. Netzer 16.1.2017 12:51

Re: Shapiro balí kufry

Je od vás nesmírně velkorysé, vy šibale, že se zahazujete vysvětlováním nějaké paní Metzer co jsou "Ju Es Ej". Bez vaší nezištné pomoci by na to určitě nepřišla.

I. Bičiště 16.1.2017 12:59

Re: Shapiro balí kufry

paní Metzer já velmi rád pomohu přeložit něco do angličtiny ,zvláště německému obyvatelstvu.

M. Prokop 16.1.2017 13:46

Re: Shapiro balí kufry

On se Zeman dost podvrací sám.

I. Schlägel 16.1.2017 12:24

Bože můj.

To je maglais.

P. Vandas 16.1.2017 12:18

Oceňuji páně Vlkovu prostořekost.

Některé jevy je třeba pojmenovat bez skurpulí i s dobrou mírou nadsázky. Držím palce, vážený pane Vlku. :-):-):-)

J. Mrázek 16.1.2017 11:57

Kavárna a 4% Prague pride pukne

Celkem bez faktických chyb uvedený "soubor opatření po listopadu 1989" a jeho upřesnění na posledních osm let musí vyvolat žaludeční vředy všem dobrotrusům s nejen sluníčkářským zázemím .... :-§

D. Stirský 16.1.2017 10:55

No, já bych panu Vlkovi st. doporučil:

1. Psáti poněkud kratší příspěvky, méně bývá často více. 2. Trochu více optimismu a méně stařecké zahořklosti. Já jezdím služebně po celé republice a většinou jsem mile překvapen, jak moc se naše města od r. 1989 vylepšila a stále vylepšují. nějakého útlumu ve stavebních aktivitách jsem si nevšiml. S čím souhlasím, je to, že naše právo se stává tak zašmodrchaným a komplikovaným, že se to jednoho dne musí celé po... Jeden právník mně říkal, že např. Ústavní soud již dnes zpochybňuje zásadu, že neznalost práva neomlouvá, neb dotčení se v právu již nemohou vyznat. Jen namátkou: zákon o daních z příjmů má asi 180 novel. Tomu už nerozumí ani daňový poradce.

S. Netzer 16.1.2017 11:01

Re: No, já bych panu Vlkovi st. doporučil:

Stačí nepřehánět a nelhát, ale to je zřejmě naprosto zbytečný požadavek vzhledem k autorově tvorbě.

A. Trick 16.1.2017 11:44

Re: No, já bych panu Vlkovi st. doporučil:

Toho se držte.

S. Netzer 16.1.2017 11:49

Re: No, já bych panu Vlkovi st. doporučil:

"Tvůrčí psaní" je doménou Vlka st., ne mou, Šoustale alias Tricku.