19.4.2024 | Svátek má Rostislav


DIPLOMACIE: Sbohem a písnička

16.1.2017

Odchod té či oné politické veličiny znamená vždy nějakou změnu. I když je to veličina jaksi do státu dodaná. Jiným státem. Tedy velmocí.

Ano, myslím velvyslance Spojených států Andrewa Schapira. Pan velvyslanec Schapiro bude končit, stejně jako velvyslankyně USA v Maďarsku Colleen Bellová, americký velvyslanec v Rumunsku Hans Klemm a další Obamovi „roznašeči dobra“ mezi „zaostalé národy“ střední a východní Evropy. Pokud se ví, tak jde většinou o držitele trafik, které věrozvěst lásky a nové ideologie Barack Hussein Obama rozdal svým kamarádům a těm, co mu sháněli peníze na presidentskou kampaň. Pokud je někdo odměněn za finančně – politickou činnost velvyslaneckým postem, co je to jiného než trafika a úplatek?

U nás by Ištván, Šlachta a Bradáčová označili podobné “kšeftaře“ s funkcemi za korupčníky a pokud by mohli, vsadili by je za přítomnosti televizních kamer do vězení „za úplatky“. Co myslíte, ukazovali by Schapirovu sekretářku taky v „medvědovi“, a to se spoutanými nohama a rukama připoutanýma řetězem k opasku, opakovaně ve zprávách ČT? Přitom člověk jmenovaný za politické handly velvyslancem v Praze si přisvojoval právo organizovat hony na české politiky za údajnou korupci.

Odcházející pan velvyslanec, stejně jako jeho předchůdce Eisen, přišli jako „věrozvěsti“ nové Obamovy revoluce. Ta u nás vyvrcholila, jak říká Bohumil Doležal, šílenou „Velkou protikorupční revolucí“. Její výsledky budeme dlouho napravovat, pokud ovšem někdo Trumpa nezastřelí a pak tam nedosadí Obamu č. 2. Američané v tom mají tradici, že?!

Budeme dlouho zápasit s praxí bojovníků a žáků obamovského politického proudu vyškolených ambasádou na zvyk trestně stíhat každého, kdo je napadne. Výsledky jejich práce jsou tristní, až děsivé. Nejen u nás, ale i ve vztazích mnoha států střední a východní Evropy k USA.

Už jen to, že stále více lidí říká, že velvyslanci USA u nás i v dalších postsocialistických státech a jimi vyškolené osoby, konající pod jejich ideologickým a finančním politickým krytím, nápadně připomínají chování sovětského velvyslance Valeriána Zorina a sovětských poradců v roce 1948.

Porovnání je to sice poněkud hysterické a povrchní, ale zní čím dál tím hlasitěji. To ukazuje něco hodně špatného. Rozhodně je ovšem pravda, že se u nás nepopravuje a lágry nejsou plné politických vězňů.

Ovšem jak napsal spisovatel Vlastimil Vondruška v sobotní MF Dnes: „Před více než 25 lety u nás padl komunistický režim, postavený na ideologické nesnášenlivosti, sociálně pokřiveném systému a na vládě privilegovaných provládních vrstev. Nastal čas svobody... Co se (dodnes) měnilo? Nebo přesněji, co všechno nám bylo od té doby (opět)zakázáno?“ A uvádí dnešní realitu a mnoho příkladů.

Podle mne je výsledkem měkčí násilí (u nás v Evropě), ale jinak lze říci to, co na začátku citace: Opět máme režim postavený na ideologické nesnášenlivosti, sociálně pokřiveném systému a na vládě privilegovaných provládních vrstev. Je to stejné, a přeci jiné. Jiné, a přeci stejné. Je zde zas povinné držení huby, neustálé lhaní a místo přiznání malérů vykřikování o úspěších, čímž je opět proslavená česká televize, podobná Zelenkově ČST na začátku sedmdesátých let.

To je stejné, ale policejní převrat, co jsme zažili při přepadení Nečasova předsednictva vlády a sídel tajných služeb, to je něco, co náš stát nepamatuje. Ani ve staleté historii v rakouské říše. Snad ve středověku při zavraždění Václava III. Naposledy řádili na předsednictvu vlády gestapáci, když zatýkali generála Eliáše. A pak když StB sebrala generálního tajemníka KSČ soudruha Slánského. Doba je jemnější, Nečase nezapíchli jako Václava, ani ho nezastřelili jako Eliáše, ani neoběsili jako Slánského. Ale už samo vycvičení a ideové vedení skupiny, která dodnes vláčí Nečase po soudech, je děsivou ukázkou „obamovské“ a takzvaně liberální politiky. Tohle skutečně není demokracie, to je pokus o totalitní ovládnutí společnosti. Přáteli pana Schapira.

Množství vyšetřovaných a obviněných osob u nás denně vzrůstá. Když ne každý týden, tak každý měsíc je objevena nová „záškodnická skupina“ či „protistátní spiklenecké centrum“. A čím výš je někdo z nich postaven, tím větší je radost, jakou máme demokracii. Denně jsme profláknutými televizními tvářemi s hysterickým výrazem informováni o dalších a dalších „zločinech“. Které se pak většinou ukážou jako obrovský politický pšouk, co jen zasmrdí. A zlikviduje pár nepohodlných lidí.

A konečný výsledek? Naprostá blokace a zamrznutí jakýchkoliv rozhodnutí o potřebných činnostech státu i obcí. Budování a obnovování se fakticky zastavilo. Žádný současný úředník ani politik nic nepodepíše. Nic neschválí, nic nezorganizuje. Všichni mají oprávněný strach.

Nejen v Praze, ale i v dalších městech se prakticky nic nestaví. Plány zablokuje vždy nějaká „aktivistická skupina“ anebo je nelze schválit kvůli Bruselu či našim vlastním nesrozumitelným předpisům. Vláda chrlí nové zákony a vyhlášky a po celé republice stojí výstavba dálnic, opravy silnic, řešení vodních zdrojů, stavby moderních budov. Situace je tak tristní, že kraje a obce nejsou schopny vyčerpat ani peníze na opravy obyčejných silnic. Stojí oprava měst a obcí. Protože cokoli „vysoutěžit“ a schválit je pro zástupce v městské radě či v obecní radě doslova smrtelně nebezpečné. Nelze učinit žádný závažný krok v administrativě státu, v elektronizaci, prostě nic.

Protože je jasné, že se vždy najde nějaký šmejd, který podá udání. Policie radostně udání uchopí a začne konat. Sdělí veřejnosti, že vyšetřuje toho a toho. Dodá svým pomahačům v mediích materiály, na základě kterých jsou lidé dehonestováni a nakonec dlouhé roky vláčeni před soudy. Takzvané neziskovky radostně ječí a tyranizují volené orgány i úřady a prosazují fantasmagorické zákony. Zbabělé strany a jejich poslanci je schvalují. A když je něco špatně, může za to údajně malá tvrdost zákonů a předpisů anebo „ruská ideologická diverze“.

Žádný ruský špion ani diverzant by nedokázal tak účinně likvidovat budoucnost státu tím, že mu účinně znemožní se rozvíjet.

To jiní to umí lépe. Činnost dvou posledních velvyslanců USA u nás má doslova tragické výsledky. Poškození chodu, někdo by řekl doslova rozvracení státu, a tím také poškození budoucnosti. Jak říkal Jan Werich: „Aktivní idiot je nebezpečnější než tucet diverzantů.“

Co s tím mají společného Eisen a Schapiro? Oni to jsou a byli, kdo zde vyburcoval „protikorupční revoluci“. Aniž by vůbec tušili, co se zde děje, jen proto, aby zde, když to nešlo doma, vybudovali ten svůj „liberální ráj“. Když se tomu v USA mnozí aktivně bránili. Dopadlo to u nás podobně, i když v lehčí formě, asi jako když jinde platili a organizovali „arabské jaro“. Na oharky problémů poslali maskované jakoby „hasiče“, kteří ovšem chrlili na ta doutnající místa benzín a napalm. Arabský i africký svět hoří a demokracie v postkomunistických státech byla téměř zničena ideologickým terorem.

V novinářské anketě význačných osobností k odchodu pana velvyslance Schapira, čteme-li mezi řádky, se dozvíme, že je to děsivý amatér. A také nabubřelý osel, který veřejně a drze peskoval presidenta republiky. Jako kdyby on byl nějaký carský gubernátor v zaostalém „gorodě“ někde ve stepi.

Schapiro a jeho předchůdce na ambasádě USA za pomoci svých českých oblíbenců zasahovali neomaleně a naprosto tupě do naší politiky. A to včetně hospodářské. A aktivně spolupracovali na ideologických podporách skutků, které vedly a vedou k rokům protahovaných soudním procesům. Rozjetým většinou na „aktivním výkladu zákonů“. To znamená na jejich překrucování anebo rovnou zneužívání. Jako u odposlechů. Aktivní byla také ambasáda USA v ekonomických aférách jako Temelín, Tatra, Pandur, letouny Casa atd.

Někteří odborníci a politici dokonce na dotaz o Schapirovi říkají, že jim je Schapira trochu líto. Protože sem vlezl a nevěděl, o co se hraje (Rusko, Německo, EU, USA). A ani z diplomacie nic neuměl. Mimo záznam vám také řeknou, že největším šílenstvím ambasády bylo, když si tady vybudovali „pretoriánskou gardu“ z lidí činných v trestních řízeních a platili a podporovali nejnedůvěryhodnější spolky zvané „neziskovky“.

Čímž u nás znemožnil v očích značné části lidí USA na dlouhou dobu. Za nejděsivější já osobně považuji pokus ambasády USA zavléct do českého školství za jejich peníze muslimskou indoktrinaci. Přímo řízenou konvertitkami a kuvajtskými imámy. Kteří vyznávají ortodoxní sunnitský islám a podporují například v Sýrii skupinu zvanou „Fronta an-Nusra“ (Džabhát an-Nusra li ali aš-Šám). Ta mimo vraždění všech odpadlíků a nevěřících (a to včetně malých dětí, kterým uřezávají hlavy a natáčejí to kamerami, což vystavují na internetu) vyznává zásadu, že by měly být křesťanky povinně otrokyněmi sunnitů. Už za tohle by měl Schapiro dostat doživotní zákaz vstupu do ČR.

No, není v tom ale sám. Obamovi emisaři - tedy vyslanci myšlenek takzvaného amerického liberalismu, což je vlastně totalita v novém levicovém rouše - se činili kolem nás všude. V Polsku před dvěma lety Poláci rovnou sdělili USA, že když si toho politického šílence a konspirátora, kterého tam poslali jako velvyslance, neodvezou domů, tak ho Poláci vypoví.

V Maďarsku zase úřaduje jako velvyslankyně jistá dáma, Colleen Bellová. Která vykřikovala, že maďarská vláda měla volně vpouštět uprchlíky do Maďarska, a tvrdila, že Maďarsko je nedemokratický a úplně korupční stát (jako to tvrdí neziskovky u nás o nás). Vyhrožovala Maďarům za to, že spolupracují s Rusy na dostavbě jaderné elektrárny. Až ji veřejně sprdnul maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó.

Americký velvyslanec v Rumunsku Hans Klemm musí být buď ... no víte co, anebo navedený. Na sociální síti se ukázal s rozvinutou vlajkou tzv. Sikulů, maďarských separatistů v Rumunsku. To může udělat v jen politický negramot. A také se mu povedlo v Rumunsku vyvolat za pomoci „spřátelené policie a prokurátorů“ takový hon na „úplatkáře“, až aktivisté svrhli vládu a obžalovali kde koho. Tak se k moci dostali bývalí spolupracovníci diktátora Ceaușesca. Takže tam teď bude demokracie „jako řemen“.

Podobně se předvedlo USA ve Slovinsku. Na místě, kde u nás působí duo Bradáčová-Ištván, vystupuje jistá Alenka Bratušeková. Aktivistka v boji proti „úplatkům“. Ta ve spolupráci s velvyslanectví USA dokázala dostat v roce 2011 předsedu slovinské vlády Janeze Janšu před soud. Na základě obvinění ze spolupachatelství při poskytnutí anebo přijetí úplatku. Asi je to úplná náhoda, ale v kauze nákupu 135 vojenských transportérů. V tomto případě finské značky Patria. (Dalíka odsoudili na základě svědectví zaměstnanců americké firmy za údajné úplatky za Pandury. Podobnost jistě čistě náhodná.)

Krátká kariéra Bratušekové na místě předsedkyně vlády Slovinska byla doslova katastrofální. A skončila za dva roky. Následně byla tato aktivistka „neschválena“ při nominaci na komisařku v EU. Její vystoupení před komisí EU bylo interpretováno jako blábolení královny plytkých odpovědí, katastrofické rozčarování anebo tragikomedie.

U nás se naštěstí nepovedlo této skvadře podporované ambasádou USA získat místo předsedy vlády ani presidenta. Kandidát Jiří Dientsbier byl nakonec z vlády „odejit“.

Jak dopadnou dnes USA po vítězství Trumpa, nevím. V každém případě je to příležitost přetrhnout sérii marxisticko-, gendero-, eko- a homo- velvyslanců USA, nejen u nás.

Podle informací tisku skupinka nejvěrnějších zazpívala rozlúčkovou píseň panu velvyslanci. A to přímo na Karlově mostě. Bude jich prý asi padesát. Tvrdili do medií. No, jak se ukazuje, i padesát aktivistů může být někdy až moc. Nakonec jich prý nebylo ani čtyřicet, a zazpívali „Good bye Andrew“ na melodii „Škoda lásky“. Prý byl Schapiro úžasný, napsali v hlášení o zpívání na rozloučenou na Novinkách. No, jak pro koho, že?!

Popřejme panu velvyslanci šťastnou cestu s tím, že vracet už se nemusí.
Užili jsme si ho až až.