1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

DIPLOMACIE: Sbohem a písnička

Odchod té či oné politické veličiny znamená vždy nějakou změnu. I když je to veličina jaksi do státu dodaná. Jiným státem. Tedy velmocí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Lesniak 16.1.2017 8:45

Je asi normální, že velvyslancem

se stává člověk z blízkého okruhu prezidenta. Na tom bych nic špatného neviděl. Hnus je ovšem to, že si nějaký takový šmejd uzurpuje právo mentorovat našeho prezidenta, kde má a nemá jezdit a pak organizuje s červenými kartami proti němu protesty. V okamžiku, kdy toto Schapiro udělal, měl být vyhoštěn. Velvyslane žádné země tady není od toho, aby něco takového dělal. Je to nepřípustné vměšování a Schapiro se nechoval jako diplomat. Jenže to by tady musela být opravdová vláda a ne vláda poskoků a lokajů. Dovede si někdo představit, co by následovalo, kdyby toto udělal náš velvyslanec v USA? Takže s tímto šmejdem se rozloučilo pár jeho příznivců, za měsíc si na něj nikdo nevzpomene a celý svět nude s nadějí čekat, jestli Trump opravdu přinese do americké politiky to, co sliboval..

Š. Hašek 16.1.2017 8:45

Vidím to podobně/stejně.

Protože pamatuji husákismus a soudruha velvyslance Červoněnka. Jako přes kopírák, lepší též v tom, že Romancovová zatím na pana Vlka nemá drápy.

M. Šetka 16.1.2017 8:26

pane Vlku starší,

nechte ty diskuze mladším,máte to v té hlavě trochu spletené. Pan velvyslanec Shapiro prostě jednou řekl,že by náš prezident měl lépe vážit svoje slova a činy. Čímž soudruha prezidenta rozčílil a zároveň rozčílil i některé starší Vlky. Od prezidenta dostal plot na Hrad a od vlků různé projevy nenávisti. V podstatě naprosto bezdůvodně.

Š. Hašek 16.1.2017 8:42

Re: pane Vlku starší,

Odkdy velvyslanec poučuje hlavu státu, co smí a nesmí?? On bude mistrovat presidenta ČR? Aha, jako za Brežněva?

Spletené v hlavě to mají často ti mladší, mnohdy mladí "svazáci", nájemné neplatící obsazovači Kliniky či studenti lidskopráva.

Souhlas s článkem pana Vlka.

J. Maleček 16.1.2017 10:50

Re: pane Vlku starší,

Prosím pěkně, a čínská velvyslankyně může?

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pred-prohlasenim-o-vztahu-s-cinou-byla-na-hrade-velvyslankyn/r~a93af90c962911e6b026002590604f2e/

M. Moravcová 16.1.2017 9:10

Re: pane Vlku starší,

a organizoval červené karty, homopochody Prahou, protikorupční revoluci, vládní převrat atd, atd.

M. Šetka 16.1.2017 9:15

Re: pane Vlku starší,

ale paní Marcelko,nerad urážím dámy,ale žvaníte naprosté pitomosti. Že se těšíte,až Myloš dva dny po MDŽ vyhlásí další kandidaturu?

P. Lenc 16.1.2017 9:22

Re: pane Vlku starší,

Pro buzíky, neomarxisty a různé Diensbiery a Ištvany byl modlou.A pan Vlk má pravdu, ty škody co zde napáchal se budou odstraňovat roky.

V. Heidlerová 16.1.2017 9:52

Re: pane Vlku starší,

Ještěže neznásilňoval české ženušky. Přečtěte si o organizovaném zájezdu potrhlých venkovanů z Osvětiman na Hrad na podporu páně Zemanovu, háááááááááá, organizoval to pan kancléř Mynář, ale asi někdo též vedl jeho mysl a ruku. Nejste jedna z těch "obtěžovaných"?

M. Vondráček 16.1.2017 10:11

neznásilňoval :-)

Jak se zdá , tak Vás to mrzí :-)

V. Novák 16.1.2017 8:21

Odměňovat příznivce velvyslaneckými posty

v příjemných a nedůležitých zemích je běžná praxe amerických prezidentů.

Nevím jak v USA, ale u nás je pověření ve výlučné pravomoci prezidenta - a divil bych se, kdyby v americkém prezidentském systému tomu bylo jinak. Udělení agreement je zase ve výlučné pravomoci přijímající země.

Takže trafikant Schapiro byl jednoznačně mimo viditelnou ruku české justice, stejně jako bude trafikant Trumpův.

M. Valenta 16.1.2017 8:15

Zato pan Vlk je ideologicky snášenlivý,

no a k tomu Schapirovi. Obama udělal velvyslance ze svých známých, co je běžná praxe a Trump udělá to samé a ještě přihodí pár příbuzných. Tedy jako obvykle si pan Vlk nevidí do úst.

V. Němec 16.1.2017 8:56

Re: Zato pan Vlk je ideologicky snášenlivý,

Nebylo by lepší použít místo "ze svých známých" spíš "ze svých věrných podporovatelů"? Protože mezi Trumpovy známé můžeme směle počítat třeba i Obamovi...

A chcete říct, že trafikou není, když jim dá za podporu (finanční i jinou) dobře placenou funkci? Samozřejmě, že je! Ale vtip je v tom, že trafiky, stejně jako kompromisní dohody (já tebe podpořím tady a ty mě zato tady) do politiky prostě patří co svět světem stojí. jen Ištván a jenu podobní se kvůli tomu může zvencnout.

M. Valenta 16.1.2017 9:54

Re: Zato pan Vlk je ideologicky snášenlivý,

Bylo. Co se týče tzn. trafik nekomentuji. Je to standard.

M. Klas 16.1.2017 8:12

Shapiro=posel příkazů USA

Shapiro ani jiní( krásný popis činnosti vyslance USA v Rumunsku) by činnost ,kterou popisuje pan Vlk( a má zcela jistě pravdu) nemohli vykonávat bez přímého pověření USA.Jde tedy o výraz vůle USA a nikoliv příznaky šílenství nebo snad( v lepším případě) nekompetence.Státy(USA,Německo,Rusko atd.) nemají přátele,ale zájmy.Nezbývá se tedy ptát proč existují takové zájmy a co je hlavním cílem jejich nositelů.

P. Selinger 16.1.2017 14:38

Re: Shapiro=posel příkazů USA

USA ? ano, ale dodejte Obamovy USA. Shapiro je jen důsledek hromadného šílenství, které postihlo USA před 8 lety.

J. Fridrich 16.1.2017 6:51

Schapiro jistě nebyl dokonalý, ale stát se

Schapiro jistě nebyl dokonalý, ale stát se hlavním "otloukánkem" pro naše soudruhy a soudružky, pro které je Amerika-USA - hlavní Belzebub naší planety - tak, jak je to učili jejich soužky učitelky na základkách - tak to si samozřejmě nezasloužil...

V. Kotas 16.1.2017 7:14

Re: Schapiro jistě nebyl dokonalý, ale stát se

Na tom, aby se USA staly Belzebubem pro velkou část společnosti ČR, pracoval Schapiro jak stachanovec. Měl být vyhoštěn hned po útoku na prezidenta M. Zemana.

Z. Susnar 16.1.2017 8:00

Re: Schapiro jistě nebyl dokonalý, ale stát se

A co by si zaslouzil Zeman ze jedinej ze vsech lidru EU se zucastnil cesty do ruska aby tam libal Putinovi rit?

K. Frauknecht 16.1.2017 8:24

Re: Schapiro jistě nebyl dokonalý, ale stát se

http://www.hlavnespravy.sk/cesky-prezident-je-priatel-s-americkym-ruskym-a-cinskym-prezidentom-nas/884481

Naštěstí to vidí každej jinak :-)).

V. Novák 16.1.2017 8:25

Re: Schapiro jistě nebyl dokonalý, ale stát se

Především CR by si zasloužila, aby se jakýkoli ambassador ne§ral do jejích záležitostí.

Doufám, že tomuto výrazivu porozumíte...

V. Kotas 16.1.2017 8:46

Re: Schapiro jistě nebyl dokonalý, ale stát se

A co si prezident M. Zeman zaslouží za to, že jako jediný evropský státník, podporoval nastupujícího prezidenta USA, D. Trumpa ?

M. Vondráček 16.1.2017 10:47

Re: Schapiro jistě nebyl dokonalý, ale stát se

Nemám Zemana rád, ale za to si zaslouží pochvalu :-)

J. Schwarz 16.1.2017 11:05

Re: Schapiro jistě nebyl dokonalý, ale stát se

Kdyby tu byl Zeman místodržícím Bruselu, nejspíš by byl po cestě do Ruska odvolán. Ale on není místodržícím ale prezidentem kupodivu doposud samostatného státu. Toho jste si, paní Sofie, nejspíš nevšimla - což je docela možné, pokud se jeden orientuje jen podle počinů předsedy vlády.

M. Valenta 16.1.2017 8:20

Re: Schapiro jistě nebyl dokonalý, ale stát se

Hlavně tou "neviditelností", že pane Kotas. No a ten belzebub, ten hauzíruje jako obvykle na Východě, s vyslancem na Pražském Hradě.

Z. Rychlý 16.1.2017 6:41

No, je to takové

bombastické, ale něco pravdy tam je.

P. Maleček 16.1.2017 5:50

Vlku dej si mokrý hadr na hlavu či vlažnou koupel ohambí.

Tak podle Vlka to byl USA velvyslanec Schapiro, kdo vyprovokoval onu tzv.Velkou protikorupční revoluci. No tož mi uniklo, že Schapiro tu byl už letech, kdy naši pozdější "prezidenti" za své partaje zplodili slavnou oposmlouvu, jejímž hlavním důsledkem bylo faktické zrušení (dál existovala jen jaksi papírově) hlavního principu demokracie - kontrola vládní koalice parlamentní opozicí.

A hlavním důsledkem oposmlouvy byla legalizace velké korupce řízené přímo echt partajními papaláši. Ta se záhy vyšplhala na 200 - 300 miliard Kč ročně, pročež si stát (ti co ho přes korupci rozkrádali) musel začít půjčovat, aby vůbec měl na běžný provoz.

Což celostátně skončilo totálním rozkladem morálky, čehož vrcholnou ukázkou bylo to, že premiérova sekretářka přes svou mezinožku řídila předsedu vlády dle toho, jak jí kdo a čím uplatil, to v zájmu si přes premiérovo ovlivnění též na státním nakrást. Což bohudík zastavil Šlachto-Ištvánovský zásah.

Občanstvu mající toho už plné zuby pak už vzteky luplo v kouli, čehož důsledkem bylo zvolení ožraly a ruského agenta Zemana, STBáka Babiše, budujícího své impérium uplácením hlavně nenažraných socanů a silná pozice komoušů.

Tak za tohle všechno dle Vlka prý může bídný Schapiro, prý řídící ČR jak poválečný ruský velvyslanec. No Vlkovi jak vidno též prdlo v kouli, když nevidí realitu a jaksi mu uniká, že mezi těmito velvyslanci je "jeden malý" rozdíl - několik set popravených a v součtu miliony týraných a z vlasti vyhnaných občanů. Nebo že by se po tom stýskalo?

P. Vaníček 16.1.2017 7:36

Re: Vlku dej si mokrý hadr na hlavu či vlažnou koupel ohambí.

Maleček,Schapiro a ještě pár dalších patří do skupiny osob,kterým se při odchodu říká:kdyby jsme se neviděli tak na tom prdlajs záleží!!!

R. Tichý 16.1.2017 7:52

No, tak snad jste na tom moste neprochladl....

Oposmlouva je v "moderni" zapadni Evrope zcela bezna, Rakousko ji melo od valky. Liberalne demokraticke (driv se rikalo lidove demokraticke) strany a jejich medialni prestituti lzivymi vyroky dehonestuji jakoukoliv vznikajici opozici-jestli tohle nahodou neni pro demokracii take spatne?

K. Frauknecht 16.1.2017 11:46

Re:

Zjevně prochlad, ale jeho příspěvek pod dalším článkem naznačuje, že už je fit :-)).